Şimdi Ara

E-hacizli araba satışı mümkün mü? Borçlarım yüzünden satmak zorundayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Çok uzun süredir ticaret ile uğraşan bir kardeşiniz olarak bu sorunun saçma bir soru olduğunu bilerek konuyu açıyorum. Daha önce benimle aynı yoldan geçmiş dostlarımın tecrübelerine ihtiyacım var. Malum piyasa inanılmaz kötü durumda ve artık ticaret yapamaz hale geldim. Aracımı satmak ve borçlarımı kapatmak istiyorum aynı zamanda araçtan gelecek para ile vergi dairesindeki borçlarımıda kapatmayı düşünüyorum. Ortalama 230-250bin TL değerinde bir aracım var. Şuan üzerinde vergi borcumdan dolayı e-haciz mevcut. Bu durum yüzünden araç satışı yapamıyorum. Bu durumda olupta işin içinden çıkabilen var mı? Alıcıdan parayı önden al vergi borcunu kapat öyle notere git demeyin çünkü devir cidden kötü kimse kimseye güvenipte bu şekilde iş yapmıyor başıma dert almak istemiyorum, insanları uğraştırmakta istemiyorum. Vergi dairesi ile görüştüm aracın üzerindeki e-hacizi kaldırırsanız satıp vergi borcumu sıfırlayacağım dedim ama sallamadılar. İnanın aracımı satmak bile istemiyorum sattığımda yerine koyabileceğimi bile düşünmüyorum artık fakat çok bunaldım. Hergün bankalar taciz ediyor ne yapacağımı bilemedim. Tecrübeli arkadaşlarımız varsa aydınlatır bir çıkış yolu gösterirse çok mutlu olurum. Sevgilerle.








  • Vergi dairesi ile görüştüm aracın üzerindeki e-hacizi kaldırırsanız satıp vergi borcumu sıfırlayacağım dedim ama sallamadılar.


    bunun sallayıp sallamamakla ne ilgisi var orada çalışan memurun yetkisinde mi borcu tahsil etmeden verginizi sıfırlamak sonra adamın maaşından keserler belki de meslekten bile atarlar amma sığ ve bencilce düşünüyorsun, olacak iş var olmayacak iş var, senin ki olmayacak duaya amin demek gibi bir şey,

    Vergi dairesindeki borcunuzu önce ileri bir tarih için (en fazla 1 ay örneğin) tek taksit olarak yapılandırmak istiyorum deyin. Borç yapılandırıldıktan sonra e-hacizi kaldırtın. Sonra araç satışı yapıp borcunuzu tarihinde ödeyin derim. Muhasebeciniz vardır büyük olasılıkla onunla irtibata geçin o yardımcı olur.

  • Vergi dairesi ile görüştüm aracın üzerindeki e-hacizi kaldırırsanız satıp vergi borcumu sıfırlayacağım dedim ama sallamadılar.


    bunun sallayıp sallamamakla ne ilgisi var orada çalışan memurun yetkisinde mi borcu tahsil etmeden verginizi sıfırlamak sonra adamın maaşından keserler belki de meslekten bile atarlar amma sığ ve bencilce düşünüyorsun, olacak iş var olmayacak iş var, senin ki olmayacak duaya amin demek gibi bir şey,

  • vergi dairesine borcun ne kadar, araç bilgilerini istersen özelden at bana




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 17 Mart 2022; 8:40:19 >
  • Geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun.Dilerim en kısa zamanda sıkıntınızdan kurtulursunuz.Vallahi hocam söylediklerinizden hareketle en mantıklı çözüm bence sizin söylediğiniz çözüm.Aracı alan adam size vergi borcunuz kadar parayı versin ya da vergi dairesine beraber gidip borcu ödeyin.Daha sonra da haciz kalktıktan sonra notere gidip paranın kalanını alıp aracın devrini verin.Bu şekilde bir satışta bence sizi riske edecek bir durum yok.Karşı tarafın riski var aslında.O kişi size güvenip alırsa problem olmaz.Bir de yakınınız veya tanıdık birine satmanız bu tür durumda işinizi daha kolaylaştırır zannedersem.

  • Vergi dairesindeki borcunuzu önce ileri bir tarih için (en fazla 1 ay örneğin) tek taksit olarak yapılandırmak istiyorum deyin. Borç yapılandırıldıktan sonra e-hacizi kaldırtın. Sonra araç satışı yapıp borcunuzu tarihinde ödeyin derim. Muhasebeciniz vardır büyük olasılıkla onunla irtibata geçin o yardımcı olur.

  • Yapılandırma varken yapılandıracaktın. İlk iki taksit ödedikten sonra hacizleri kaldırıyorlar.


    Vergi dairesine git yapılandırma iste tekrar belki yaparlar farklı tarifeden. Hacizlerin kalkıp kalkmayacağını sor. İlk iki taksiti peşin ödersen kaldırırlar mı onu da sor. Benim bildiğim erken ödesen de iki aydan önce kaldırmıyorlar suiistimal edilmesin diye.


    Zor meseleler elbette ama hep dediğim gibi becermiyorsan yapmayacaksın. İnşallah işlerin düzelir düze çıkarsın.

  • Vergi daireleri malesef yardımcı olmuyor.


    Zamanında vergi borcundan dolayı hesaplarımıza bloke koymuşlardı hesapta para var blokeyi kaldırın ödeyelim dedim kaldırmadılar gittim kredi çektim şahsıma ait


    Allah bunların eline düşürmesin

  • ben az sayılacak bir vergi borcu yüzünden aynı duruma düştüm 2 sene önce ancak aracı satma niyetinde değildim.

    açıkçası sizin pek bir çıkar yolunuz yok, bir kere edevlet sisteminde araç için "hak mahrumiyeti var" ibaresi varsa mevcut borcunuzu ödemeden hiçbisey yapamazsınız hocam. arkadaşlar borcunuzu erteleyin yada taksitlendirin demiş ama orda söyle bir durum var; diyelim siz yapılandırma ile 1 seneye yaydınız vergi borcunuzu, o bir sene geçip bütün taksitleriniz bittikten sonra yani tüm borcunuz sifirlandiktan sonra haciz kaldırma yapıyolar. hatta tüm borcunuz bittikten sonra online olarak vergi dairesi sitesinden haciz kaldirma dilekçesi gönderiyorsunuz ondan sonra işlem yapılıyor. eğer borcunuz bittiği halde dilekçeyi göndermeyi unutursanız sistemde hala aracınız hacizli görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 17 Mart 2022; 16:55:5 >
  • Bu işi anca galerici halleder. Normal vatandaşa satamazsin o arabayi. Kimse aracin devrini almadan para vermez size.

    Dedigim gibi bulinduğuniz ildeki bi galericiye satarsaniz o onden verir parasini. Haciz kalkinca da alir arabanin devrini.

    Normal vatandaş bu tarz alışverişlerde tedirgin olabilir lakin galericiler için problem olmaz boyle seyler. Cunki kendisine yamuk yapilmayacagini bilir. Yapacak olan da zaten ciddi bir macera! arıyordur.
  • Kredi limiti var ise kredi çekilir, borç kapatılır, sonrasında da araç satılıp kredi kapatılır, krediyi 15 gün olması lazım kısa sürede kapatırsanız cayma olarak kapatırsınız, sigorta vb. masraflar iade edilir.


    Diğer seçenek yazılmış, aracı galerici ya da tanıdık birine satacaksınız, alıcı borcu ödeyip hacizi kaldıracak, sonra da aracı alacak.


    Vergi dairesinin sallayacağı ya da sallamayacağı bir durum yok, karşıdaki memur parayı alır, dekonta istinaden hacizi kaldırır, 1 kuruş borç kalsa ve 10 tapunuzda icra olsa birşey yapamaz. Şahısa borç olsa ve iki aracınızda (veya 1 araç 1 konut vs.) haciz olsa mesela alacaklı ile anlaştığınızda satılacak olandan hacizi kaldırır, parasını aldıktan sonra da diğer hacizi kaldırır.


    Bu arada böyle bir işlem yapacaksınız banka vs. başka hacizler gelmeden yapmaya bakın, 2-3 haciz dosyası olduğunda galerici falan da uğraşmaz, uğraşırsa da aracı çok öldürür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FE2F1DE54 -- 17 Mart 2022; 18:14:21 >
  • En mantıklısı bu, adamlar zaten ölücü bir de borç falan derseniz iyice öldürürler.

  • Aracı alacak kişi ile noterde "noter onaylı sözleşme yapın" önce size vergi borcu kadar ödeme yapsın onu da sözleşmeye ekleyiniz. Örneğin araç 100k önce 30k peşinat sonrasında 15 gün sonra araç teslimi ile kalan 70k alınır. Şeklinde borcu ödeyince kuvvetle ihtimal 15 gün içinde haciz kalkar süreyi uzatıp kısaltmak sizin elinizde. Biraz meşakkatli ama yapacak bir şey yok. Gerçi noterde aracın haciz vs durumu görünüyor da olabilir.
  • think of idea kullanıcısına yanıt

    Yapılandırma sonrası 2 taksit ödeyince sadece banka hesaplarındaki e-hacizler kalkıyor, araç vs üzerindekiler borç kapanana kadar devam.

  • VectrAirliness kullanıcısına yanıt

    Bilmiyordum hocam, hepsi kalkıyor zannediyordum başıma gelmediği için.


    Ne diyelim bunlara çalışıyoruz.


    Garibanın bir tane arabasına haciz koyar Türkiye'nin en büyük kuruluşlarının çöpünü ellemez 80 Milyon borcunu siler. Allah'tan hayırlısı.

  • kredi ya da emanet bulma imkanın varsa bul. en temiz yol bu. o parayı ödeyip hacizi kaldırıp satışı alacak adam bulursun ama o da düşmüşe bir tekme daha atar yazık olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diatta1903 -- 18 Mart 2022; 22:25:4 >
  • galeriye gidin , aracı satmak istiyorum diyin ama e hacizden bahsetmeyin önce normal fiyatları alın , sonrasında anlatın e haciz diye, max 5 bin daha inin işlemleri halledin , yok en başta e haciz var alırmısın derseniz düşene birde biz vuralım derler üzülürsünüz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.