Şimdi Ara

ARAC STOP ETTİRMEDEN KALDIRMA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
53.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aklımda şöyle bi fikirde var 3-4 günlüğüne bi accent era 2008 kiralayım diyorum o aracın üzerinde iyice bi öğreneyim ama kafama takılan bişi var araca ne gibi zararlar verebiirim yani araca çarp felan hariç verebileceğim zararları kasko yada sigorta karşılarmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 22 Mayıs 2008; 17:09:54 >
  • kiralık araçlar genellikle hor kullanılan ve bakımları az yapılan araçlar olyor araba 2008 model dahi olsa bu geçerli sana tavsiyem sürücü kursunun arabasını kullan onlar alışkın böyle durumlara zaten
  • Gaza aban sonuna kadar debriyajdan bi kerekte çek ayağını

Zıttın sene İstop (Stop) Etmez o araba
  • ben nasıl başarıyorum bu işi acaba
    3 kere stop ettirdim 4. sürdüm 5 gene stop etti 6 . ve 7. sorun yok yani 7 kere denedim 4 ünde stop etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 22 Mayıs 2008; 19:41:44 >
  • ben vites topuzuna bakıyordum kavramayı bulmak için
    bir çok arabada da bariz belli ediyor kavrama noktasını
    hafifçe titreyen vites topuzu nun titreşimleri arttığı anda kavrama noktasındasın demektir
    hafiften gaz vereceksin
  • artık topuzuna ibresine herbitarafına bakıp anlamaya calışacağım cumartesi günü inş beceririm
  • ne yaptın?
    stop etmedi umarım
  • yok hocam ya hiç stop etmedi direksiyondanda tam puan aldım hocanın bana tek dediği sinyaller ve aynaya pek dikkat etmiyosun dedi.tam puanla aldık ehliyeti
  • Ehliyetin hayırlı olsun önce ama araba üzerinde tam hakimiyet kurmadan trafiğe çıkma derim.

Bu konuda bi kaç tavsiyede vermek isterim.
    İlk önce bir araba ile mümkünse yorgunluktan ölünceye kadar çalışın. Ertesi gün dinlenin ve ertesi gün tekrar çalışın. Ertesi gün tekrar dinlenin ve Ertesi gün tekrar çalışın.

Sonra vurun (Ankara için söylüyorum) Kızılay trafiğine ...
  • ehliyet almaya ve sınavına arabayla gitmiştim de polis öyle bakakalmıştı hey gidi günler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: anilxx92

yok hocam ya hiç stop etmedi direksiyondanda tam puan aldım hocanın bana tek dediği sinyaller ve aynaya pek dikkat etmiyosun dedi.tam puanla aldık ehliyeti

kardeşim ehliyetin hayırlı uğurlu olsun
    durumun müsaitse sen direk olarak benim yaptığımı yap derim
    biriktir paranı al bi vosvos ilk araban o olsun
    motoru falan herşeyi çok iyi öğrenirsin onda
    zaten onu sürdün mü %50 şöför olursun ki bu nerden baksan 5-6 yıllık bi şöfölük anlamına geliyor
    kalan %50 de ustalık, önceden karar verme, kurallara riayet vs... yani adam gibi arbaa kullanmak oluyor
    usta büyüklerim alınmasınlar ama o arabaları sürmek her babayiğidin harcı değil
    yani o arabayı süren her arabayı rahatlıkla sürer manasında dedim
    hatam varsa özür dilerim

hayırlı ve uğurlu olsun tekrardan

• hayırlı olsun ehliyetin
  • quote:

Orjinalden alıntı: AykuT KosvA

Gaza aban sonuna kadar debriyajdan bi kerekte çek ayağını

Zıttın sene İstop (Stop) Etmez o araba

Bari smile felan koysaydın arkadaş cidden denemeye kalkabilir

• yeni nesil dizel araclarda sadece debriyajı yavas yavas kaldırgın zaman araba kalkıyomu??? bu hangi model araclarda gecerili yıl olarakta mesela 2004 ustumu ????
  • Vay be ehliyet alacağım zaman açtığım konu hortlamış
    Bu arada ehliyeti aldıktan 15 gün sonra sınava girdiğim aracın sıfırını aldık ve 1 senede 65.000 km yaptım.Şuan sorduğum soruyu okurken gülüyorum kendime
  • Fena hortlamış konu. Neyse hocam genelde Yeni nesil Turbo dizel araçlarda ayağınızı çektiğiniz anda yavaş yavaş araçtaki tork yüzünden kendi kendine kalkar gaz vermenize gerek bile kalmaz.
  • yaninda birileri olmadan üst üste stop etmeden kaldirana kadar dene dur kalk dur...
    10-15 seferden sonra ayaklarin yavas yavas alisicak emin ol...
    ama yaninda kimse olmasin sana karisan ok ?
  • Hazır konu hortlamışken yeni başlayacaklara tavsiye.

Arabanın el frenini çekin ve ayağınızı hafifçe debriyajdan kaldırın araba hafifçe burnunu kaldırmaya başlar ve titrer bu esnada tekrar debriyaja basınki araç stop etmesin.

Bunu alışkanlık haline gelinceye kadar yapın. Araba kullanmanın büyük bölümü alışkanlıkdır.
    Normal yolda giderken hiç kimse bu arabanın kavrama noktası neresi diye düşünmez, basar ayağını atar vitese vücut bunu zaten otomatik olarak yapar. Tıpkı yolda yürümek gibi nasılki yolda yürürken nasıl adım attığınızı hissetmeden atıyorsanız araba kullanırkende çoğu şey otomatik olur.

Mühim olan bunları vücunuza alışkanlık olarak yerleştirebilmek. Gerisi zaten gelir.
  • arkdaslar sınawda cok heyecanlandım nede olsa ilk giris fazlada bi deneyimim yoktu arabayı iki kez stop yaptım garanti kalırım :S bidahaki sefere kaldırmayı bi turlu beceremedim sınaw oncesi cok iyi yapıodum alısmıstı ayakalrım.. sınavda elim ayagım dolandı kaldık birde sınaw baslangıc yeri rampa olunca debrijaj frenle kaldır dediler cok yaptım normalde yapıodum ama sınavda is degisiyo arabanın sesi degisti frenden cektim debriyajı bırkmadım biraz gitti gaz verdim stop ettim aynı sekilde ucunsınde kalktı off moralim cok bozuldu
  • Hortlatayim konuyu...

Arkadaslar onceki mesajlari okudum. Yanliz aklima takilan bir nokta var. O kavrama noktasi dediginiz noktaya gelene kadar gaza basilacak mi basilmayacak mi ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.