Şimdi Ara

Arabamı sattım çok üzgünüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsan her zaman en doğru adımı atamıyor. Bu hepimiz için geçerli.

• merhabalar iyi aksamlar. gecen seneden beri araba 2ci el araba fiyatlari dolar bazinda neredeyse hic degismedi. 50bin koydu 100bin koydu gibi seyler kolpa oluyor sahibindende. adam bugun 100bin arttirdi diye o fiyata satabildigi anlamina gelmiyor. ayrica ayrica aklinizda bulunsun her araba aldiginizda kenarda 50bin tl nakitiniz bulunsun. sigortasi kaskosu bakimi vs arabanin kontagini cevirmeden edilecek masraflar icin. neden uzuldugunuzu anlamiyorum. kaza yapmak kotu bir sey ama arabayi da sattim diye uzulmemelisin. ucuz sattigini dusunebilirsin ama o sahinindeki cogu ilana inanma. adam kac aydir satamamis hala fiyat arttiriyor. sen iyi fiyattan vermissin hemen satilmis. normal yani bence disardan bir sorun gozukmiyor

• Bunlar ne ki dostum. Gençliğin verdiği yetkiye dayanarak 1 adet kız gibi 3.20i pert ettim hurda parasına satıp alkole aleme verdim. Akıllanmadım yine cillop gibi sıfır ayarında bir Audi A3 aldım onla da gittim milletin dükkanına girdim! Allahtan kimse yoktu sadece maddi hasarlar söz konusu oldu onuda perte çektim adamın dükkanını yaptırdım. 2 kez alkolden ehliyet verdim dünya tantanasını yaşadım bedellerini ödedim. Sonra akıllandım tabi evlendik çoluğa karıştık şimdi hız sınırı 50 ise 55 yapmam bırak alkolü kolonya sürmem suratıma hayat bu dostum herkes her zaman doğru seçimler yapamıyor. sağlık olsun geri kalan her şey fasa fiso..
  • Hocam ne olacak ya ben 2024 Opel Mokka'yı ağustos'da 1380'e sattım. 900'ü altın hesabında bankara üstünü borç harç kullanmak zorunda kaldım. Sattığım dönem de yanlıştı yine de çok düşünmüyorum. 40 + 50 bin=90 bin tl. Bunlar para değil artık. Hadi 400-500 zararın olsa benim gibi düşün diyeceğim de onu da düşünmeye gerek yok bu devirde... Kaybın 1-2 milyon civarı değilse kafaya takacak bir miktar değil...

Benim de cross alma düşüncem var nasıldı yakıtı vs memnun muydunuz detaylıca düşününce, Lpg varmıydı sizde?

Detaylica anlatıyorum,

bir arabam vardı 2022 model egea cross neyse dedik ki alalım hem gezeriz hem ilerleyen zamanlarda biraz yükselir üstüne üç beş koyar model yükseltiriz o zamanlarda da 2. El almak zordu. Aldık ve yıllardır araba sürmeme rağmen sıfır arabamla 4000 km deyken refüje çıktım sol mekanik değişti kaskodan yapıldı ama ben arabadan bir soğudum pir soğudum. Her arabaya binisimde bir yerinde çizik bir yerinde vuruk başına gelmeyen kalmadı. Aslında birsey de olduğu yok ama ben arabadan bir kere soğudum. Bir de 1.4 anipatisi var bizim milletimizde tabi o yüzden hiçte değer yapmadı. Neyse karşı komşum arabasını satacağını söyledi gelin size vereyim dedi piyasası 1400-1450 ama sana 1350 ye verelim dedi. İyi dedik ama arada çok fark vardı. 150 sini bekleriz altın borçu yaparsın dedi. Dusunelim dedik düşündük alalım dedim bizim arabayı ilana koyduk ama birkaç şeyi yanlış hesapladık ve araca paramız yetmedi. Neyse araba da hemen satıldı mı şansa. Kaldık ortada. Arabayı satana kadar her araba 50-100 koyarken bizim araba yok bir türlü kâr yapmadı. Ben arabayı sattım ve üstüne borç harç 200 koyup bir megane 4 aldım. Yahu 3 yıl meganein yarısı kadar yükselen araba şansa bakar mısın 1 ayda 50 bin direk koydu üstüne ve aldığım araba yerinde sayiyor. Bir de aldığım arabada 40 bin masraf çıktı aldık başımıza iş. Kafadan 90 bin tl bugün zararım var. Acele ile yapınca görünen şeyleri de görmedik tabi çocuk olduğundan arabasız yapamayız düşüncesiyle gittik aldık. Neyse şimdi ise kendi kendimi yiyorum sattığım araba 50 bin koydu aldığım araba hem üstüne birsey koymadi hem de 40 bin sarara uğrattı beni ve en kötüsü ile sattığım araba ile büyük bir bağlantı kurmuşum ☹️ kendimi aileme karşı sorumlu hissediyorum ve bunu bir hata olarak görüyorum hem de kendime kızıyorum çok üzgünüm ve kendi kendimi yiyip duruyorum sürekli. Fikirleriniz düşünceleriniz için teşekkürler dostlar 🙏

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekeskinn -- 12 Ocak 2026; 0:28:58 >

• Mobidik kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, umarım yakın zamanda aşarım bunu..

• iyi akşamlar 👋 Ya bir anlık yanlış kararıma kızıyorum; gittim 2022 model 60 binde 1.4 manuel egea cross aracımı sattım satarkenki dusuncemiz komşumuzun arabasını almaktı ama evdeki hesap çarşıya uymayınca kenarda 3-5 birimiş vardı azıcıkta bankaya borçlanıp onunla 2016-2017 çıkışlı 160 binde dizel otomatik touch paket megane aldim. Üstüne 200 koyup bir de. Egea aracımdan gerçekten soğumuştum hem yakıtından hem bazi kroniklerinden hem hiç değer yapmamasından ama şimdi ise bakıyorum sorunsuz arabaydı ne diye sattın ki diyorum kendime. Aslında arabayı almaya gelen kişi kapora eksper yaptı akşamında biz komşumuzla oturduk ama orta yolu bulamadık. Benim arabayı almaya gelen kişi de kapora vermiş eksper yaptırmış şimdi vazgecmek yakışmaz bana diyip vazgecmedim sabahında verdim arabayı. Yani kızıyorum işte kendime..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekeskinn -- 12 Ocak 2026; 0:59:17 >

Amin hocam Allah razı olsun.

Yakıt şehir içi 7.5 uzun yol 6 civarı LPG kullanmadım tavsiye etmiyorum bu motorlara uyumlu değil. Çekisi biraz düşük yakıtın hakkını vermiyor kesinlikle. Parçası ucuz tavsiye edebilirim tabiki.

Çok haklısın büyük geçmiş olsun teşekkür ederim 🙏

Çok sagol insan yaşamadan bilmiyor işte bana da tecrübe oldu çokta dusunmemek gerek aslında bir tek ben degilmisim

Oluyor işte insan bazen böyle şeylerle kapılabiliyor ama asil konu sadece arabayla bağlılık değildi yine de teşekkürler

• Otomobilin amacı insanı bir yerden bir yere götürmek. Sen otomobili alayım, canım sıkılınca satıyım, oyuncak niyetine keyfime göre oynıyım kafasıyla hareket ediyorsun. Otomobilin amacı ihtiyacını gidermektir. Bir araç alırsın binmek için alırsın, oyuncak niyetine değil.

Araba işini yatırım olarak göreceksen 300bine bir araba al, gerisini altın yap kenarda dursun. Yaş 40 oldu. Birikimle uğraşacağıma keşke gençliğimi yaşasaydım diyorum şimdi. Şimdiki aklım olsa gençliğimde, heves ettiğim şeyleri yapmak isterdim. Mesela bu yaşıma kadar iki arabam oldu. Keşke her sene araba alıp satsaymışım. Satarak her farklı model Arabayı deneyimleseymişim. Alfalarda gönlüm vardı, BMW, Mercedes te vardı. Gençken deneseydim. Hevesin varsa dene. 50 kaybedersin sonra tecrübe kazanırsın. En büyük kazanclarim, hep ilk deneyip kaybetmelerimden oldu. Resme geniş bak derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 14 Ocak 2026; 1:19:26 >

Merhaba değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de bir anlık heyecanla girdim işte bu işe. 3 sene kullandım önceki arabamı satmasaydım daha da satamayacaktım heyecan bir de komşunun arabasıyla olan ticaretten dolayı atladık ama dediğiniz gibi hayatta herşey bir tecrübe aslında. 50-100 bir şekilde yeri doluyor Allah sağlığımıza zeval vermesin. Şimdi bir de şanzıman korkum başladı bu arabada hadi hayırlısı :)

• reis bunda üzülecek ne var anlamadım. megane 4 egeadan kat kat iyi bir araba. ayrıca sen bugünkü yükselişe ne bakıyorsun ki araba yatırım aracı değildir ihtiyacın olur alırsın. şu kadar yükseldi şu kadar düştü diye hesap kitap yapmanın anlamı yok. o sitedeki ilanların hepsi manipülasyon benim gözümde egea 500 bin tl bile etmez. rampa bile çıkamayan bir araba...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.