Şimdi Ara

Arabama Süt Döküldü, Başımdan Geçenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
18
Favori
28.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selam;

    Arabamın başına gelenleri kronolojik olarak aktarmaya çalışacağım, Allah düşmanımın başına vermesin diyeceğim bu durumdan nasıl kurtuldum anlatıyorum;

    26 Aralık 2017
    * Yoğurt yemek niyeti ve organik beslenme kaygısı ile 5lt sütü pet şişe ile alıp bagaja koydum (araç hatchback, ancak sedan olsa da değişen bir şey yok)
    * Akşam eve gittiğimde pet şişenin ağzı açılmıştı ve bir avuç bile süt kalmamıştı şişede, başıma neler geleceğinden ve durumun vehametinden habersiz yarın kuaför yaptırırım diyerek eve çıktım ve bu süreçteki herhalde en kaygısız uykumu uyudum
    * Bagaj paspası süt içindeydi ve arka koltuğun altından akan süt koltuğun oturma yerine kadar ıslatmıştı.

    27 Aralık 2017
    * Sabahtan arabayı oto yıkamaya bıraktım, kokunun tam olarak geçmeyeceğini ve biraz biraz kalacağını, zamanla onun da geçeceğini söyleyerek aracı teslim aldılar, halı yıkama makinesi ile sütü tamamen çektikten sonra birkaç kez yine makine ile yıkayıp kuruttular ve havalandırmaya bıraktılar.
    * Aracın yıkandığı sırada konu ile ilgili googleda arama yapınca ne ile yüzyüze olduğumu anladım, n11'den 1lt wogens araç içi süt kokusu giderici satın aldım, ümitliydim
    * Akşam olunca yıkamadan arabayı aldım, içinde yıkamacının da dediği gibi ince bir koku vardı ve rahatsız etmiyordu.
    * Bagaj paspasını orada bıraktım, bugünden başlayarak 7 gün boyunca her gün yıkanıp kurutuldu. Hatta güneşi görünce kurusun diye dışarı bırakılan paspası köpekler parçaladı. Her şey üst üste gelmeye başladı bile, murphy kanunları iş başında.

    28 Aralık 2017
    * Sabah arabanın kapısını açar açmaz nefesim kesildi, gözümden yaşlar aktı, öğürmekten gözüm birşey göremez oldu.
    * Sabah soğuğunda 4 cam açık işe geldim, moraller sıfır, herkes arabayı sat diyor, hatta yarı fiyatına razı ol diyor. Başkasının ocağına incir ağacı dikmeye gönlüm razı olmadığından satmak gibi bir düşünceyi aklımdan çıkardım. Çözümü yok baskısını beynimin her hücresinde hissediyorum
    * Arabayı tekrar oto yıkamaya çektim, akşama kadar tüm kapılar ve bagaj açık havalandı, akşam kendimi eve zor attım.

    29 Aralık 2017
    * Sabah yine 4 cam açık, nefes alamayarak, mide bulantıları ile işe geldim
    * Öğleden sonra n11'den sipariş ettiğim 1lt wogens süt kokusu giderici geldi, fısfıs aparatı ile tamamını eşit miktarda süt gelen yerlere uyguladım. Kokusu çok ağırdı ve hastanelerdeki el dezenfektanları gibi kokuyordu. O gün ve ertesi gün arabayı kullanamadım, sık sık havalandırdım 2 gün boyunca ama nafile, hala zehir gibi süt kokuyor ve üstüne wogens de kokmaya devam ediyor.
    * Gittigidiyor'dan 2 kutu Dr. Mat süt kokusu giderici sipariş ettim.

    30 Aralık 2017
    * Oto yıkamada arabaya kezzap gibi tuz ruhu gibi kokan, insanın ciğerini gözlerini yakan çok ağır bir kimyasal sıktık. Hayatımda bu kadar kötü kokan ve ciğer yakan birşey görmedim. Süt kokusu buna da dayandı, bu ağır koku 4 Ocak'a kadar arabanın sürekli kapılarının, camlarının açık olmasına rağmen geçmedi.
    * Gittigidiyor'dan aldığım Dr. Mat geldi, sıkıldı.

    Bu tarihten 3 Ocak'a kadar bir ümitle arabanın kapıları camları açık havalandırıldı, nafile.

    Önce ford servis ile görüştüm; bagaj paspası, yer döşemesi, tüm yalıtım keçeleri ve arka koltuk değişecek dediler, 10.000TL'yi geçer dediler ve başka türlü kurtulmamın yolu yok!
    Sonra kaskoyu aradım, izah ettim, kasko kapsamında olmadığını ancak dosya açtırırsam ve eksper onay verirse ödeneceğini söylediler. Yalnız eksper onay vermese dahi yalnızca dosya açtırmamdan dolayı araçta hasar kaydı görünecekmiş ve 10 yıllık hasarsızlık indiririm bozulacakmış, dosya açtırmadım.

    3 Ocak 2018
    * Daha profesyonel bir oto yıkamaya gittim, ford servisin dediği şeylerin aynısını söyledi ve 5.000TL civarında hesap çıkardı, çıkma koltuk ve yalıtım keçeleri alınacak, komple taban halısı ve bagaj paspası döşemecide yaptırılacak. Ümitler iyice tükenmeye başladı, kredi şartlarını bile araştırmaya başladım.

    4 Ocak 2018 - 6 Ocak 2018
    * Ağaçtan düşenin halini en iyi ağaçtan düşen anlar, benim gibi ağaçtan düşen biri ile bir vesile ile karşılaştık, sağolsun 15dk'da bütün derdimi çözdü.
    Anlatayım;
    * Çıkmacıdan arka koltuklar, bagaj paspası, bagaj döşemeleri, taban halısı ve tüm yalıtım keçeleri bulundu, (2017 focustan çıkma, naylonları üzerinde)
    * Profesyonel bir oto kuaföre yönlendirdi beni arkadaş, araba tabanında ne varsa, koltuklar, yalıtım keçeleri, bagajdaki her şey şasiye kadar komple söküldü, o an gördüm ki bagaja dökülen süt gaz pedalının altına kadar gelmiş ve yoğurt olmuş! Aracın tabanı sırılsıklam süt!
    * Aracın çıplak metal aksamı birkaç kez her deliğine kadar tek tek temizlendi, tavanlara kadar koku sinmiştir mantığı ile araca tekrar komple detaylı temizlik yapıldı,
    * Yeni alınan malzemeler tek tek temizlenip kurutulup araca takıldı,
    * Polen filtresine de koku sindiğinden değiştirildi,
    * Tüm işlemler tamamlandıktan sonra ahtapot ile aracın içi iyice tekrar ısıtıldı, koku olup olmadığını kontrol etmek için, koku gitmişti
    * En son içinde 2 adet würth klima dezenfektan bombası patlatıldı.

    9 Ocak 2018 Sonuç: Arabada şu an orman havası var, süt ile temas eden tüm tekstil ürünleri değiştirildiğinden kokunun gelme ihtimali yok

    Masraf:
    Kesin çözüm öncesi boşa harcanan (kuaför yapılması, Mr. Mat, Wogens): 510TL
    Alınan parçalar: 1.800TL (burda bana yardımcı olan arkadaşın etkisi büyük, yoksa 3.000 - 3.500 arası tutacaktı)
    Detaylı temizlik + tüm sökme, montaj işlemleri: 300TL (yine burda da bana yardımcı olan arkadaşın etkisi büyük)
    Polen filtresi + 2 adet würth klima dezenfektan bombası: 100TL

    Toplam: 2.200TL gerekli + 510TL gereksiz harcama = 2.710TL

    Deneyimlerim bunlar, burdan çıkacak en büyük ders şudur; bu gibi bir kaza başınıza gelirse en hızlı şekilde bu işi çözebilecek kapasitede bir yere gidin. Yanlış müdahale işinizi çok zorlaştırıyor. En önemlisi ise eğer dökülen süt lokal değilse, yani birkaç damla değilse anlattığım çerçeveden başka çözümü yok.

    Kilosu 2,50TL olan süt bana bu kadar masraf ve uğraş çıkardı, bundan sonra arabada süt, balık vb. bişey taşımam

    Umarım faydası olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cewzat -- 9 Ocak 2018; 21:36:32 >







  • Biri okur faydası olur diye bende yazmak istedim.

    Bir yaz günü, bagajda, yeni yakaladığım 4 adet deniz kestanesi unuttum 4 gün boyunca.

    4. günün sonunda aracın içine girmeyi bırakın, yeminle yanına yaklaşılmıyordu, ölü hayvan kokusunu bilirmisiniz, hee işte o tarz kokuyordu.

    Araştırdım sordum soruşturdum, maskeyle kestaneleri bagajdan aldıktan sonra arabanın bagajına yoğun olacak şekilde tüm koltuklara, manavdan aldığım taze nane koydum. 2 günde bir naneleri yeniledim, yaklaşık 1 haftada koku nane kokusuna döndü..

    Benimde başımdan böyle bir olay geçti, belki birinin işine yarar diye paylaşmak istedim..
  • Geçmiş olsun vallahi okurken nefesim daraldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bagaj havuzu bu nedenden dolayı gerekli bence. Çünkü insanın nerde ne zaman ne taşıyacağı belli olmuyor. En azından kauçuk bagaj havuzunuz olsaydı bunlar ile uğraşmazdınız. En kısa zamanda bir tane edinin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    Bagaj havuzu bu nedenden dolayı gerekli bence. Çünkü insanın nerde ne zaman ne taşıyacağı belli olmuyor. En azından kauçuk bagaj havuzunuz olsaydı bunlar ile uğraşmazdınız. En kısa zamanda bir tane edinin.

    Ufak tefek döküntüler için tamam da... 5 litre süt dökülmüş diyor. Hangi bagaj havuzuyla 5 litreyi tutacaksınız. Yarı olimpik bagaj havuzu olsa belki

  • araçta kesinlikle yemek yemem, taşımam ama kahve içmeyi çok severim. geçen hafta park ederken kahvem yolcu koltuğuna koltuğa döküldü, 10 ml civarinda cafe latteydi hemen kabasını çekip son hızla sonaxa vardım. Koltuğa antibakteriyel bir sprey sıkıp fırçaladılar sonra halı yıkama makinasıyla tüm dökülenleri koltuktan çektiler. 20+5 lira verdim. şimdiye kadar koku falan yapmadı. Bu tarz olaylarda zamanlama çok önemli. arkadaşlarım dikkat etsinler buna.
  • okurken ben daraldım çok sıkıntılı iş.
  • Cok gecmis olsun. Tecrubenizden faydalanip bundan sonra cok dikkatli olacagim. Birkac kere ben de sut tasidim bagajda, facianin esiginden donmusum meger



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat.ç. -- 9 Ocak 2018; 21:24:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun gerçekten domino etkisi ile masraflar artmış
  • Ben bu yazılanları okuduktan sonra daha arabaya süt falan sokmam.

    Uyarınız için teşekkürler hocam.
  • geçmiş olsun hocam çok illet bir şey..
  • emreplt E kullanıcısına yanıt
    Hocam iç yıkamaya 25 istiyorlar , bu anlattığınız işleme 25 lira bence çok iyi bir fiyat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    başıma neler geleceğinden ve durumun vehametinden habersiz yarın kuaför yaptırırım diyerek eve çıktım ve bu süreçteki herhalde en kaygısız uykumu uyudum


    Burada bir gülme geldi gece gece
    Geçmiş olsun, 3-5 damla bile çok pis bir koku bırakıyor araçta 5 litre diyorsun..
  • fahrenhayt46 kullanıcısına yanıt


    Amacım zaten başkasının başına da gelirse benim gibi sallamamazlık yapmasın diyedir. Cahil cesareti bu olsa gerek
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Bagaj için köpükten kilitli kapak kutular var, bu tip ürünleri taşımak için. Ben en kısa zamanda bir tane alacağım, tavsiye ederim.
  • İyi olmuş dökmeseydin ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halamın inekleri vs. var. Arada gittiğimde bize 5-10 litre süt verir. Bagaja hayatta koymam. Ya arka koltuğun önüne yere koyup sabitlerim ya da oturan birisinin ayaklarının altına koyarım desteklesin diye.
  • Geçmiş olsun, süt olayı ciddi anlamda sıkıntılı. Bizim arabanın arka koltuğuna da sıvı sabun dökülmüştü. Koltuk süngerinin tamamına bulaşmasının yanında döşemeye de iyice bulaşmıştı. Allah'tan güzel kokulu bir sıvı sabundu da birkaç yıkamayla geçmesini bekleyene kadar da olsa güzel kokmuştu.
  • Sütün farkı içindeki proteini. Kaldığı yerde zamanla bozuldukça ve proteinler bakteriler tarafından sindirilmeye başlandıkça konuya mevzu olan dayanılmaz kokular oluşur.

    Ve kalan bütün artıkları temizlemedikçe imkanı yok kurtulamazsınız.

    O nedenle süt, yoğurt, ayran, yumurta gibi şeyleri arabada taşırken adeta radyoaktif madde taşıyormuş gibi tedbir almak lazım
  • Geçmiş olsun hocam. Köyden gelen süt, turşu, peynir bu tip kazalara sebebiyet verebilir. Dikkat etmek gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.