Şimdi Ara

Arabanın koltuğuna dökülen yemek (fırınağzı) kokusu nasıl geçirilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ramazan dolayısıyla arkadaşlarla yemek yaptırdık, alma işi bana düştü, fırıdan aldım yemeği ön koltuğa koydum, yemek fazla sulu olmuş giderken koltuğa dökülmüş, durduktan sonra koltuğu iyice sildim ama çare etmedi, yemeğin akan suyu koltuğun arasından alt döşemeye kadar işlemiş, bugün yıkattım, adama tembih ettim koltuğu iyice sil yemek döküldü diye, ama fayda etmedi yine geliyor koku, adam koltuğa vakum yaptırman lazım dedi, fakat vakumla geçeceğini zannetmiyorum çünkü koltuğun iç süngerine ve alt döşemeye de döküldü, ne yapabilirim yardım edin çok pis koku geliyor..

• kayseri mi :)
    geçmiş olsun...sat arabayı :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sxn4

kayseri mi :)
    geçmiş olsun...sat arabayı :(

Aynen kayseri :) hocam ilk fırsatta satacağım piyasalar durulsun da, ama yine de bu kokudan arabayı arındırmak lazım ama nasıl
  • Alkollü su ya da kolonya denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: angel_f!re

Alkollü su ya da kolonya denediniz mi?

Hocam arabanın koltuğunun süngerine kadar işlemiş sanırım, o yüzden yüzeysel bir temizleme işe yaramayacağa benziyor, döşemeleri söküp yıkamayı düşünüyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Forumda baya kayserili var :)

• APPY038 kullanıcısına yanıt
    Fırınağzını duyunca toplandık yine
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ziebartin böyle bir koku temizlik işlemi vardı. azot bilmem nesi tam hatırlamıyorum. isterseniz bi sorun...

• Fırınağzı ne ki acaba ?
  • sirkeli suyu bir miktar emdirin koltuğa. üstteki kokular için karbonatlı su kullanılabilir. yemeğin türüne bağlı olarak bakteri ürerse daha gelişmiş temizleyiciler kullanmak gerekebilir.
  • Hocam sanal pazar da Dr mat diye aratın. Süt kokusuna falan çözüm oluyor. Yemeğe de fayda edebilir. Sipariş vermeden önce telefon açıp durumu anlatın yardımcı oluyorlar.

• Kayseri'nin olmazsa olmaz yemeği, kuzu pirzola'dan yapılır, illaki fırında pişmesi gerekir, tadından yenmez ama arabadaki koku nedeniyle tiksinmeye başladım artık...

@L&M

Hocam dediğim gibi döşemeleri sökmem gerekebilir acaba sökmek gerekir mi bunu alsak ?

@frtmr
  • Yav ben de diyorum firinagzi ne Usta zaman zaman islak supurgeye cektir. Yavas yavas koku kaybolur. Ilkin kokar mecbur.

• BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Hocam ben daha önce yolcu koltuğunun altına süt döküldüğünde kullanmıştım.

Bu durumlarda çok yapılan hatalardan biri Bölgeyi Sıvı ile temizlemeye çalışmak. Sıvı görünen kısmı temizlesede alt katmanlara daha fazla geçmesine ve nem oranını artırarak daha fazla bakteri üremesine neden oluyor.

Dökülen yerdeki Sıvı yı vakumlu bir cihazla çekip kimyasalla temizlemek Lazım.

Ben süt kokusundan dolayı araçtan soğumuştum. Dr mat ile uygulamayı yapıp aracı iki gün Güneş Altında bıraktım ikinci uygulamaya gerek kalmadan koku gitmişti.

Satın almasanız bile telefon açıp bilgi alın yardımcı olacağını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: frtmr

Hocam ben daha önce yolcu koltuğunun altına süt döküldüğünde kullanmıştım.

Bu durumlarda çok yapılan hatalardan biri Bölgeyi Sıvı ile temizlemeye çalışmak. Sıvı görünen kısmı temizlesede alt katmanlara daha fazla geçmesine ve nem oranını artırarak daha fazla bakteri üremesine neden oluyor.

Dökülen yerdeki Sıvı yı vakumlu bir cihazla çekip kimyasalla temizlemek Lazım.

Ben süt kokusundan dolayı araçtan soğumuştum. Dr mat ile uygulamayı yapıp aracı iki gün Güneş Altında bıraktım ikinci uygulamaya gerek kalmadan koku gitmişti.

Satın almasanız bile telefon açıp bilgi alın yardımcı olacağını düşünüyorum.

anladım hocam, yapabilirsem veya başka bir çözüm bulabilirsem buradan yine bilgilendiririm sizi, hayırlı günler.

• Aracımı YURDUGÜL OTO YIKAMA da yıkatıyorum. Genellikle ne zaman gitsem, araca vakum öneriyorlar ve çok iyi yaptıklarını söylüyorlar.
    Geçen gün arkadaşımın aracından da sebebini bilmediğimiz ağır bir koku geliyordu. Araç içerisi ve koltuklarda çok temiz değildi, su lekeleri vs de vardı. Komple temizleyerek, kokuyu da gidereceklerinin garantisini verdiler ancak, 300-350 TL fiyat istediler. Hani koku bir süre sonra o kadar rahatsız ediyor ki, o kokuyla bu aracı satamayız diye düşünüp yıkatacaktık neredeyse.
    -Sonra bir arkadaşım toz kahveyi dök araç içerisinde döşeme üzerine dedi. Sabaha kadar kaldı ve ertesi gün öğleden sonra aracı yıkatmaya verdim. Toz kahve olduğundan süpürgeyle rahatça çekildi. Kahvenin kokuyu çekme özelliği varmış. Geçmezse 2 gün arayla tekrar dene demişti. İlk denemeden sonra o ağır koku gitti, araç sadece kahve kokuyordu. İşin ilginci ertesi gün araca müşteri çıktı, koku pek rahatsız etmemiş olacak ki demekki araç neden kahve kokuyor bile demeden biz aracı sattık. Deneyin, birşey kaybetmezsiniz. Kahve iyidir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: alkapto1

Aracımı YURDUGÜL OTO YIKAMA da yıkatıyorum. Genellikle ne zaman gitsem, araca vakum öneriyorlar ve çok iyi yaptıklarını söylüyorlar.
    Geçen gün arkadaşımın aracından da sebebini bilmediğimiz ağır bir koku geliyordu. Araç içerisi ve koltuklarda çok temiz değildi, su lekeleri vs de vardı. Komple temizleyerek, kokuyu da gidereceklerinin garantisini verdiler ancak, 300-350 TL fiyat istediler. Hani koku bir süre sonra o kadar rahatsız ediyor ki, o kokuyla bu aracı satamayız diye düşünüp yıkatacaktık neredeyse.
    -Sonra bir arkadaşım toz kahveyi dök araç içerisinde döşeme üzerine dedi. Sabaha kadar kaldı ve ertesi gün öğleden sonra aracı yıkatmaya verdim. Toz kahve olduğundan süpürgeyle rahatça çekildi. Kahvenin kokuyu çekme özelliği varmış. Geçmezse 2 gün arayla tekrar dene demişti. İlk denemeden sonra o ağır koku gitti, araç sadece kahve kokuyordu. İşin ilginci ertesi gün araca müşteri çıktı, koku pek rahatsız etmemiş olacak ki demekki araç neden kahve kokuyor bile demeden biz aracı sattık. Deneyin, birşey kaybetmezsiniz. Kahve iyidir :)

bunu da deneyeceğim hocam çözüm bulamazsam...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.