Şimdi Ara

Arabama Süt Döküldü, Başımdan Geçenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
18
Favori
28.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zamanında bizim 131 in ön yolcu tarafına çok değil 2 su bardağı kadar süt dökülmüştü eve gelince annem temizledi ama ne çare araba muayneye gittiğinde süt dökülen yerin tamamen çürüyüp yok olduğunu gördük
  • Süt dökülme olayı çok vahim bir durum. Aynısı bizim bir arkadaşın başına geldi ve nasıl hallederim diye araştırma yapıyordu. Zamanında araç içi koku ve defarmasyonlara oldukça iyi çözüm üreten bir yerde aracıma uygulama yaptırmıştım ve memnun kaldığım için arkadaşıma da orayı önermiştim. Aracı teslim aldılar, 1-2 gün boyunca gerekli işlemleri yapıp teslim ettiler ve sorun çözülmüştü. Bahsettiğim yer Ankara'da FastCare diye bir yer. Adamlar bu işte gerçekten iyi, başına gelen olursa aklında olsun
  • ne maceraydı ama
    kitap yazsan okunur
    bu arada süt ve türevlerini arabama yaklaştırmama kararı aldım
  • Biri okur faydası olur diye bende yazmak istedim.

    Bir yaz günü, bagajda, yeni yakaladığım 4 adet deniz kestanesi unuttum 4 gün boyunca.

    4. günün sonunda aracın içine girmeyi bırakın, yeminle yanına yaklaşılmıyordu, ölü hayvan kokusunu bilirmisiniz, hee işte o tarz kokuyordu.

    Araştırdım sordum soruşturdum, maskeyle kestaneleri bagajdan aldıktan sonra arabanın bagajına yoğun olacak şekilde tüm koltuklara, manavdan aldığım taze nane koydum. 2 günde bir naneleri yeniledim, yaklaşık 1 haftada koku nane kokusuna döndü..

    Benimde başımdan böyle bir olay geçti, belki birinin işine yarar diye paylaşmak istedim..
  • En son kurban bayramında et taşırken böyle bir maceram olmuştu, o koku cidden adamı yaşamdan soğutuyor.
  • Benim de kafalığa boya dökülmüştü. Benzin ile sileyim dedim hem acayip pis koktu , hemde rengi açıldı. 350TL'ye çıkma parça aldım. Araç Clio 4'tü.
  • Muahahahahah
  • Kardeş benim A4’e döküldüğünde hayatdan soğumuştum ama sonunda kokuyu geçirmiştim. Burda marka farkıda ön plana çıkıyor. Senin araçta koltuklara kadar nasıl ilerledi onu anlamadım. Benim bagajın altına kadar indi ki orasıda saçtıı ve akü de ordaydı. Aküyü söküp,döşemeleri kendim söktüm iki kere yıkadım,sirke ile yıkadım,gece kahve koydum. mequiars koku giderici aldım,zefiranla dezenfekte ettim. Halı yıkama makinası alıp döşemeleri tekrar yıkayıp vakumladım en etkili bu oldu. En sonunda da mequiarsa verdim onlar bi işlem yaptı öyle final yaptım. Şunuda söyleyim süt sinyal bölümündeki izolasyon malzemesine aktığı için asıl kokuyu orayı yapıyormuş en sonunda söküp attım. Bu anlattıklarım 2-3 aylık süreçte oldu ve bende süt kurtlanmıştı. Allah düşmanımın başına vermesin. Sitede konum vardı bulursam paylaşırım. Bende rahat 600-700 TL harcamıştım.




  • Gecen hafta balik suyu dokuldu, gecmiyooor leş kokusu.
  • Buz gibi soğukta 4 cam açık işe gidip gelmelere yarıldım kardeşim, kusura bakma

    Bizde bir kere araçta yengeç kabuğu unutmuştuk, eve aksesuar olsun diye sahilden aldık, aslında dev bir yengeç sadece kabuğu kalmış gibi gözüküyor fakat içinde baya eti de kalmış hala. Bagajda tuzlu suda büyük bir kavanozun içinde duruyordu, 600km yol geldi sıcakta. Ankara'da o bagajı bir açtık ki, aman allahım.. Sırayla kustu herkes, koku bütün sokağı kapladı, 10 günlük insan cesedi olsa böyle kokmaz, öyle bir hayvandan bu koku inanılacak birşey değil. Araba sedan Fluance idi, o koku 2 hafta falan bagajdan ve bavulların üstünden çıkmadı. Eğer o su dökülseydi bagaja büyük ihtimal ya komple sökülürdü araba ya da üçe beşe satılırdı öyle diyeyim. Sedan araba olduğu için kokuyu bagajı açmadan farkedemedik.

    Daha önce sütü de duydum, turşu ve balık suyunu da biliyorum, arabaya böyle şeyleri hayatta sokmam. İstediğin kadar bağla sakla, o sızacağı varsa döküleceği varsa bir şekilde dökülüyor.




  • Öğrencilik yıllarımda buzdolabının buzluk kısmında et varken elektrik şalterlerini indirip 1 hafta memlekete gitmiştim. Döndüğümde buzdolabının kapağını açtığım o anı hiç unutmayacağım.
    Biber gazı gibi bir şeydi. Kafama poşet geçirip temizlemeye çalıştım ama nafile. Sonunda attım buzdolabını
    Et bildiğin mutasyon geçirmiş, farklı bir ırka dönüşmüş, dolapta krallık kurmuşlardı
  • ne sütmüş bee (arkadaş doğru diyor, arabanızda süt taşımayın dökülürse koku çıkmaz)
  • Konu sahibi



    Zamanında içtiğin sütlü latteler ahada bir gün seni tırmalar 😹

    İyi olmuş geçmiş olsun demicem 😹
  • İneğin ahı tutmuş hocam geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    Bagaj havuzu bu nedenden dolayı gerekli bence. Çünkü insanın nerde ne zaman ne taşıyacağı belli olmuyor. En azından kauçuk bagaj havuzunuz olsaydı bunlar ile uğraşmazdınız. En kısa zamanda bir tane edinin.

    Ufak tefek döküntüler için tamam da... 5 litre süt dökülmüş diyor. Hangi bagaj havuzuyla 5 litreyi tutacaksınız. Yarı olimpik bagaj havuzu olsa belki







  • aga yemin ediyorum 5 ay bende uğraştım bu süt dökülmesiyle. arabayı bile satamıcam korkusu salmıştı bi yerden sonra. aman diyim süt içiyosanız evde bile içmeyin çok meret bir şey. resmen süt fobisi oldu bende. arabama binen otobüsle gitmeye başladı size öyle söyleyeyim. uzun süre tek kullandım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaley -- 11 Ocak 2018; 3:30:26 >
  • Google aramada “arabama süt döküldü”

    “ arabaya dökğlen süt nasıl temizlenir”

    Gibi soruları olanlar için hazırlanmış bir başyapıt. :))) baya baya detaylı tasvirli yazmışsınız okurken roman etkisi yarattı 🤪👹
  • çok geçmiş olsun hocam. gerçekten okurken kendi arabammış gibi üzülüp içerleyebildim.
  • Çiğ süt almakla biraz hata yapmışsınız arabanın içine her yerine limon sürtersiniz artık belki geçer laktik asit bakterileri coşmuş
  • 4-5 yıl önce benim de başıma benzeri geldi. Arabanın içerisine yoğurt döküldü, biraz ekşi köy yoğurdu.

    3 ay boyunca camlar açık kaldı yine de kokusu çıkmadı, sonunda arabayı satmak zorunda kalmıştım. Alan kişi sorun olmayacağını söylemişti, ki benim dökülen yarım kg kadardı.

    Bu tarz şeyleri sızdırmayacak şekilde poşetlemek şart.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.