Şimdi Ara

Arabama Süt Döküldü, Başımdan Geçenler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
18
Favori
27.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok geçmiş olsun . Sorunun çözülmesi ve burdan paylaşman çok iyi olmus
  • Würth bomba dediğin ürünün Linki, uygulama şekli ve faydası oluyor mu, Bilgi verirsen sevinirim hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 12 Ocak 2018; 10:18:58 >
  • Demek ki düşmanın varsa öldürüp başını derde sokmaya gerek yok.

    Arabasının bagajına süt döküp, üzerine iki yumurta kır. En üste de iki tane hamsi koy. O bu dertle perişan olup, zaten kendi kendine ölür.
  • Soluksuz okudum, geçmiş olsun, gaz pedalının oraya kadar bile gelmesi olayın vehametini gösteriyor. Allah'tan kış aylarındayız bir de yazın olsa hareketli canlıları da görebilirdiniz.

    Ben bu tür turşu süt yoğurt et gibi şeyleri market alışverişi haricinde taşımıyorum, hatta geçen babam 2 kg balı zorla verdi, konya-ankara arası götürün yersiniz diye. Kayınvalidem gelirken 2 tencere yemek getirir dokunmam bile. Şehirlerarası yolda gıda taşınmasına karşıyım.

    Ama bagaj havuzu almak şart oldu bu konudan sonra.
  • Bu olay bizimde başımıza geldi üstelik 5 litre falan değil azıcık sızan bir süttü. Neler denemedik ki yıkamalar kokular aracın kapıları haftalarca iş yerimizin önünde açık kaldı ama nafile. Her götürdüğüm oto kuaför aracı satmamızı söylüyordu. Şirket aracı olduğu için aylarca o keskin mide bulandırıcı kokuyla kullandık neyse ki zamanla geçti çok çok uzun zamanla
  • Arabayı sattım kurtuldum. Sene 97 arabayı 50 lira ucuza verdim. O ne koku öyle.
  • çok geçmiş olsun faydalı bir konu olmuş.
  • bende yaklaşık 1 sene önce sokak hayvanlarını besliyorum diye balıkçıdan 3 strafor dolusu balık artığı koyduk.Bagaja dökülmesin diye altına büyük naylon sermiştim ama nafile sen balıkların kan ı delik poşetden ak bagajdaki poşetin kaçak noktalarından stepnenin oraya yerleş

    aracı 3 4 sefer komple iç dış yıkattık ne parfümler kullandık da yeni yeni azaldı koku ama yazın yine hafif hafif geliyor koku

    ben o gün anladım

    balık süt yoğurt bunlar arabayla taşınacaksa dikkat edilmeli
  • Geçmiş olsun hocam. Ben kolay kolay bir şeyler taşınmasına izin vermem aracımda. Endişem ve korkumu siz tecrübe etmişsiniz.
    Dikkat etmekte yarar var. Bagaj havuzu almak mantıklı olacak gibi
  • Saolsun anam eşya taşımayı çok sevdiğinden bagajda çook eşya taşıdık. Turşu suyu, balık suyu, süt, kusmuk aklıma gelen temizlediğim şeyler :) Ama bir saniye bile bekletmediğimden ve bagaj havuzu kullandığımdan kalıcı kokuları olmadı... Geçen sene navaraya terfi ettim, artık öyle dertlerim kalmadı, köyden doğal gübre bile taşıdık yazlığa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    Bagaj havuzu bu nedenden dolayı gerekli bence. Çünkü insanın nerde ne zaman ne taşıyacağı belli olmuyor. En azından kauçuk bagaj havuzunuz olsaydı bunlar ile uğraşmazdınız. En kısa zamanda bir tane edinin.

    Ufak tefek döküntüler için tamam da... 5 litre süt dökülmüş diyor. Hangi bagaj havuzuyla 5 litreyi tutacaksınız. Yarı olimpik bagaj havuzu olsa belki



    fiesta için bagaj havuzu ölçüleri yaklaşık 100x75x4/5 cm dersek 3-3.5 litre eder . Sonuç yine süt taşar evet ama 2 litre dökülmesi farklı 5 litre dökülmesi farklı . Bagaj havuzu bana göre de olmazsa olmaz .




  • 5 litre sütü pet şişe sütü bagaja koyup giderek murphy kanunlarının keyfini çıkarmışsın
  • Aklima takilan tek soru var . o cikma parcalar nereden geliyor? kazali bir aractan mi ? calinti bir acatan mi ?
  • Geçmiş olsun. Yıllar önce arabamın arka koltuğana turşu koymuştum. Akşam unutmuşum bidon yolda devrilip komple koltuğa akmış. Koltuğu söküp yıkattım dışarıda kaldı epey çok çok hafif kokusu kalmıştı. Arabaya kamyonet gibi koltuksuz bindin bir süre . Yıkamacı iyiki tabana dökülmemiş demişti.
  • Sonax'a gittim, aracın temizliğini yapmaya yanaşmadılar. Çok yüksek masraf çıkar, keçelere ulaşmışsa süt koku çıkmaz ve zaten biz araç sökmüyoruz dediler.
  • zengier Z kullanıcısına yanıt
    Bu konuda bu zamana kadar benim de bilgim yoktu ve ben de merak ediyordum. Yalnız bu olayla birlikte bişeyler öğrendim. Ben parçaları birkaç sigorta şirketi ile anlaşmalı bi yerden aldım. Perte çıkan Ford'ların anadolu yakasında bu birkaç sigorta şirketinden bu firma alıyormuş. Hatta bana dedi ki kaza Konya'da olmuş, 1-2 güne anca gelir araç, çekici ile geliyormuş. Tabi ben gördüğüm, duyduğum kadarını biliyorum.
  • cLk kullanıcısına yanıt
    Temizlenmiş arabada faydası oluyor, sinmiş kokuların (sigara gibi) giderilmesine yardım ediyor ve klima kanallarını temizliyor(muş). Arabayı temizlemeden çıkaralı 1 hafta oldu, hala orman havası var içeride.

    Ürün şu:http://www.hepsiburada.com/wurth-arac-ici-tazeleme-spreyi-quick-fresh-100-ml-p-OTKANT34750

    Uygulama videosu da şu:https://www.youtube.com/watch?v=kUs7TQt8XyA




  • eskiden köye gittiğimde inek kokusu arabaya ve üzerimize siniyordu ,asgari bir hafta koku gitmiyordu (o zamanlar inek damı olarak evin altı kullanılıyordu ,sonradan ahır uzak bir yere taşındı)

    gençliği köyde geçmiş büyüklerimiz derdi ,ya eskiden koku bu kadar olmazdı ,bu fenni yem çıktıktan sonra kokudan durulmuyor diye

    ki sizin arabaya 5 litre süt dökülmüş
    hele ki yaz döneminde olsa mümkün değil arabaya dahi yaklaşamazdınız

    aslında çoğumuzun aklına bile gelmeyecek bir durum ama başa gelince insan anlıyor ,lakin bir daha süt,balık taşımam diyorsunuz da neyle taşıyacaksınız ?
    sürekli market yada avm.ye gidip bu dediklerinizi almak durumunda kalıyoruz

    30 küsür senedir bagajda taşımadığım şey kalmamıştır ama sizin başınıza gelen olay gibi bir durum yaşamadım ,yani olacağı varsa oluyor diyelim :)
    gerçi bundan sonra bu konu hep aklıma gelecektir ,tüh ya şimdiye kadar hiç düşünmüyordum :)




  • Antiseptiq A kullanıcısına yanıt
    Okudum, bunun üzerine almıştım zaten 2 kutu Dr. Mat'ı ama bi işe yaramadı. Yalıtım keçelerine süt geçmişse bu tip ürünler işe yaramıyor. Belki birkaç ay koku gidebilir ama bence kesin çözüm keçeleri değişmek. Kokunun kaynağı orada durdukça, proteinler durdukça bakteriler üremeye bi zaman sonra devam eder. Akıl almaz yerlerden çıktı süt. Lokal dökülmelerde işe yarayabilir, bilmiyorum.

    Bahsetmeyi unutmuşum, önemli bir detay: Sütün döküldüğü akşam evin yanında ciddi anlamda dik bir yokuşa baş aşağı parketmiştim arabayı, hiç aklıma gelmedi sütün en öne gideceği.

    Altı çizilmesi gereken bir durum daha var; bagaj paspası bir hafta boyunca yıkanıp kurutuldu ve Dr. Mat da sıkıldı üzerine. Fakat burnunu dayayıp koklayınca süt kokusu geliyordu yine. Yani yoldan geçen adama bu kötü kokuyor mu desen hayır der ama takıntı haline getirdiğimden ben alıyordum kokuyu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cewzat -- 13 Ocak 2018; 13:14:15 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.