Şimdi Ara

Alevi olup MHPye oy veren var mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
8.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ailem CHPli ve sürale boyu Aleviyiz. Tabi ki ayrımcılık yapmıyorum fakat Alevi olupta MHPye oy atan var mıdır ? Ben koyu Atatürkçüyüm-ailemde öyle- fakat milliyetçi yönüm çok kabarık ama bazı sağ tabanlı milliyetçiler gibi dini yönüm fazla yoK. Ben dinimi içimde yaşayan biriyim. Kısacası başlıkta belirttiğim sorunun cevabı var mıdır ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alevi Olan Kişilerin MHP'ye Oy Verme Eğilimi

Alevilik, İslam'ın bir koludur ve Türkiye'de önemli bir azınlık grubunu oluşturur. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Türkiye'deki milliyetçi bir siyasi partidir ve genellikle muhafazakar ve milliyetçi bir tabanla ilişkilendirilir.

Alevi topluluğu ile MHP arasındaki ilişki karmaşıktır. Bazı Aleviler, MHP'nin laik ve milliyetçi değerlerine destek verirken, diğerleri partinin dini ve etnik azınlıklara yönelik politikalarını eleştirmektedir.

Eski MHP Genel Başkanı Sinan Oğan, Alevi kökenli bir siyasetçidir. Onun liderliğinde MHP, Alevilere daha kapsayıcı bir yaklaşım benimsemiştir. Ancak partinin Alevi seçmenler arasında ne kadar destek bulduğu konusunda bir fikir birliği yoktur.

Bazı araştırmalar, Alevilerin MHP'ye oy verme olasılığının genel nüfusa göre daha düşük olduğunu öne sürmektedir. Bunun nedeni, Alevilerin geçmişte MHP'nin politikaları nedeniyle ayrımcılığa uğramış olmaları olabilir.

Bununla birlikte, son yıllarda MHP'nin Aleviler arasında destek kazanmaya başladığına dair bazı kanıtlar vardır. Bunun nedeni, partinin daha ılımlı bir pozisyon benimsemiş olması ve Alevi taleplerine daha duyarlı hale gelmesi olabilir.

Sonuç olarak, Alevi olan kişilerin MHP'ye oy verme eğilimi karmaşık ve çok faktörlüdür. Bazı Aleviler partiyi desteklerken, diğerleri ona karşı çıkmaya devam etmektedir. MHP'nin Aleviler arasında gelecekte ne kadar destek bulacağı henüz belirsizdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eskiden vardı. Şimdi sanmam artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adnansetek kullanıcısına yanıt
    Hocam ne bileyim , Meral Akşener , Sinan Oğan gibi isimlere kendimi yakın hissediyorum. Belkide CHPde olan bu boşluktan da olabilir...

Edit : yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevilenAdam -- 7 Mayıs 2017; 23:52:54 >
  • Mhp Türk-İslam ilkesi edindiği için alevi kesimler biraz daha sol tarafa kayıyor.
  • Ben en çok "dindar değilim, ama inancımı içimde yaşayan biriyim" lafına takılırım hep. Hiç eylem yapma, dinimi içimde yaşıyorum de, ne saçma bir şey. Eee, ben de "Budistim" o zaman. Hiç bir eylemini yapmasam da içimde yaşıyorum Budistliği. İçinde yaşamak neyse ondan işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 8 Mayıs 2017; 0:22:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilir neden olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: SevilenAdam

Hocam ne bileyim , Meral Akşener , Sinan Oğan gibi isimlere kendimi yakın hissediyorum. Belkide CHPde olan bu boşluktan da olabilir...

Edit : yazım hatası

Onlar kovuldu yalnız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herşey olabilir. Referandumdan önce bir mitinge denk gelmiştim. Kadınlar milyon kere evet diye bağırıyorlardı. Bu kadınları başka bir yerde görsem AKP ile uzaktan yakından alakaları olamaz derdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

Ben en çok "dindar değilim, ama inancımı içimde yaşayan biriyim" lafına takılırım hep. Hiç eylem yapma, dinimi içimde yaşıyorum de, ne saçma bir şey. Eee, ben de "Budistim" o zaman. Hiç bir eylemini yapmasam da içimde yaşıyorum Budistliği. İçinde yaşamak neyse ondan işte.

gösteriş yapanlardan daha iyi bir seçenek
  • quote:

Ben en çok "dindar değilim, ama inancımı içimde yaşayan biriyim" lafına takılırım hep. Hiç eylem yapma, dinimi içimde yaşıyorum de, ne saçma bir şey. Eee, ben de "Budistim" o zaman. Hiç bir eylemini yapmasam da içimde yaşıyorum Budistliği. İçinde yaşamak neyse ondan işte.

Adam müslümanım diyorsa bundan sana ne ? Haddini, yerini bil biraz; verecek hesabı varsa onu vereceği merci sen değilsin.
  • asau kullanıcısına yanıt
    Dinimi nasıl yaşıyacağımı sana soracak değilim.

• adnansetek kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam. Eski MHP'li oldukları için dedim.

• Aleviler genelde Chp'ye oy atıyor.Mhp'ye oy atan çok azdır belki de yoktur.
  • quote:

Sirf laf atmak icin sacma sapan konusmussun. Artik baskasinin inancina da mi karisir oldun? Bunu baskasi yapsa ona da laf edersin sen.
  • Anne ve baba tarafım alevi. İleri derecede milliyetçi olmamıza rağmen hiç mhpye oy veren duymadım. Zaten onlarınkisi türk milliyetçiliğinden çok islamcılık. İkisinin aynı anda bulunması zaten mümkün değil. Son olarak bu ve benzeri düşünceye sahip insanlar sivas olaylarında aktördü.

• Gerek 80li 90lı yıllarda mhpnin militanları sürekli alevi kahvehaneleri basıp adam öldürmüşlerdir.Ayrıca Sivas katliamını yapanlarda bellidir hiçbir alevi mhpye oy vermez.

• adamcan123 A kullanıcısına yanıt
    He gardaş MHP nin işi gücü yok Alevi öldürdü. Belge var mı belge ?

• Sivas'ın Divriği ilçesinde büyüdüm. Alevi çoğunluklu nüfusa sahip bir ilçe. Çok fazla Alevi tanıdım. Daha sonra Sivas merkezde liseyi bitirdim. Bu süreç içerisinde 2 tane can dostum diyebileceğim iki tane Alevi arkadaşım oldu. Daha sonra 2. sene üniversiteye hazırlanırken Kayseri'de dershanede bir tane daha Alevi yakın arkadaşım oldu. Daha sonra Ankara'da üniversitede bir yakın arkadaşım daha. Şuan karşı komşum Alevi. Hepsinin ortak bir yanı var; etraflarındaki insanlardan duyduklarıyla hareket etmeleri. Hiçbiri Alevilerin üzerlerine oynanan oyunların farkında değil. Hatta bu oyun sadece onların üzerine oynanmıyor. Alevilerin hassasiyetlerini kullanarak bu milleti bölmeye çalışıyorlar. Konudaki yorumlara bakarsanız bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Yorumları okuyan zanneder ki sağ kesimdeki herkes sıraya girdi, Alevileri boğazlamak için sabırsızlanıyor. Yahu Aleviler olarak niçin kandırılmaya bu kadar musaitsiniz ? Kimsenin Alevilere düşman olduğu falan yok. Birilerinin oyununa geliyorsunuz ve farkında bile değilsiniz. Sivas olayları birilerinin organize ettiği ve "yobazları" kullanarak gerçekleştirilen bir eylem. Bunun taklitleri de yapılmaya çalışıldı. Evlerin işaretlenmesi vs Sivas olaylarını kullanarak yapılmaya çalışılan başka eylemlerdi. Amaç milleti bölmek. Bunu göremeyecek kadar kör olmayın. Bu millet bütün mensuplarıyla bir bütündür. Irkı, dini vs farketmez. Bu satırları köyü bir ülkücü olarak yazıyorum. Oyuna gelmeyin, bu milleti bölmeye çalışanların ekmeğine yağ sürmeyin.

• ak partiye bile veren vardır kömürü erzağı geliyorsa birde iş bulduysa verirler benim annem bile arada bana sitem eder sivrilme diye ekmeğine bak diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

Sivas'ın Divriği ilçesinde büyüdüm. Alevi çoğunluklu nüfusa sahip bir ilçe. Çok fazla Alevi tanıdım. Daha sonra Sivas merkezde liseyi bitirdim. Bu süreç içerisinde 2 tane can dostum diyebileceğim iki tane Alevi arkadaşım oldu. Daha sonra 2. sene üniversiteye hazırlanırken Kayseri'de dershanede bir tane daha Alevi yakın arkadaşım oldu. Daha sonra Ankara'da üniversitede bir yakın arkadaşım daha. Şuan karşı komşum Alevi. Hepsinin ortak bir yanı var; etraflarındaki insanlardan duyduklarıyla hareket etmeleri. Hiçbiri Alevilerin üzerlerine oynanan oyunların farkında değil. Hatta bu oyun sadece onların üzerine oynanmıyor. Alevilerin hassasiyetlerini kullanarak bu milleti bölmeye çalışıyorlar. Konudaki yorumlara bakarsanız bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Yorumları okuyan zanneder ki sağ kesimdeki herkes sıraya girdi, Alevileri boğazlamak için sabırsızlanıyor. Yahu Aleviler olarak niçin kandırılmaya bu kadar musaitsiniz ? Kimsenin Alevilere düşman olduğu falan yok. Birilerinin oyununa geliyorsunuz ve farkında bile değilsiniz. Sivas olayları birilerinin organize ettiği ve "yobazları" kullanarak gerçekleştirilen bir eylem. Bunun taklitleri de yapılmaya çalışıldı. Evlerin işaretlenmesi vs Sivas olaylarını kullanarak yapılmaya çalışılan başka eylemlerdi. Amaç milleti bölmek. Bunu göremeyecek kadar kör olmayın. Bu millet bütün mensuplarıyla bir bütündür. Irkı, dini vs farketmez. Bu satırları köyü bir ülkücü olarak yazıyorum. Oyuna gelmeyin, bu milleti bölmeye çalışanların ekmeğine yağ sürmeyin.

sivas sanıklarının bugün hangi devlet makamlarında oldukları malum
    yorum yok...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.