Şimdi Ara

Alevi olup MHPye oy veren var mıdır ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
8.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ThePscho

quote:

Orijinalden alıntı: Scott Mary

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Scott Mary

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gaggo23

Alevi olup mhp ye oy verilmesine şaşırmam ama dersimin evlatlarının cehapeye kendi deccallerine oy verip tapmasına şaşırıyorum

Seyid rızanın kemikleri sızlıyor

Chp dersimle ilgili özür bile dileyemedi

Özür dileyen yine erdoğan oldu

Seyid Rıza teröristtir. Alevi ancak Türk olur. Kürt'ten alevi olmaz.

Oooo Aleviliği'de tekelinize aldınız sayın kafatasçılar. Bravo.

Bu arada MHP'ye oy veren Alevi'ye allah akıl fikir versin. Maraş'ta sırf Alevi olduğu için insan katledenler de yine MHP'lilerdi.

Aleviliği tekelime aldığım falan yok. Kafatasçı da değilim. Eşitlikçi bir insanım. Ancak Alevilik İslam inancının Türk gelenekleriyle yoğrulmasıdır. Ötesi yok.

Türkler ve Kürtler'de aynı coğrafyada yaşadığına göre kültürel etkileşim yaşamalarından daha doğal bir şey yok. Haliyle özellikle Tunceli'de çok sayıda Kürt Aleviler bulunmakta.

Sonradan benimsemiş olabilir ancak öz Alevi değildir kendileri. Bunların yaptığı hareketlerle Alevilik sınırlandırılamaz. Geneli PKK destekçisi zaten bunların.

Dersim Alevileri Türkiye'nin en aydın insanlarından biridir. Keşke herkes Dersimli Aleviler kadar açık görüşlü medeni ve iyi insan olsalar.

• Dersim alevisiyim , bizim sülalenin soyu oğuz Türklerinden ancak yinede mhp ye oy vermem , beni kötü göreni bende kötü görürüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beels -- 8 Mayıs 2017; 22:15:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SevilenAdam kullanıcısına yanıt
    Yaş kaç hocam, neresinde oturuyorsun Divriği'nin :)

• brktmr B kullanıcısına yanıt
    Divriğiliyim , oturmuyorum. Yaş 19

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

Sivas'ın Divriği ilçesinde büyüdüm. Alevi çoğunluklu nüfusa sahip bir ilçe. Çok fazla Alevi tanıdım. Daha sonra Sivas merkezde liseyi bitirdim. Bu süreç içerisinde 2 tane can dostum diyebileceğim iki tane Alevi arkadaşım oldu. Daha sonra 2. sene üniversiteye hazırlanırken Kayseri'de dershanede bir tane daha Alevi yakın arkadaşım oldu. Daha sonra Ankara'da üniversitede bir yakın arkadaşım daha. Şuan karşı komşum Alevi. Hepsinin ortak bir yanı var; etraflarındaki insanlardan duyduklarıyla hareket etmeleri. Hiçbiri Alevilerin üzerlerine oynanan oyunların farkında değil. Hatta bu oyun sadece onların üzerine oynanmıyor. Alevilerin hassasiyetlerini kullanarak bu milleti bölmeye çalışıyorlar. Konudaki yorumlara bakarsanız bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Yorumları okuyan zanneder ki sağ kesimdeki herkes sıraya girdi, Alevileri boğazlamak için sabırsızlanıyor. Yahu Aleviler olarak niçin kandırılmaya bu kadar musaitsiniz ? Kimsenin Alevilere düşman olduğu falan yok. Birilerinin oyununa geliyorsunuz ve farkında bile değilsiniz. Sivas olayları birilerinin organize ettiği ve "yobazları" kullanarak gerçekleştirilen bir eylem. Bunun taklitleri de yapılmaya çalışıldı. Evlerin işaretlenmesi vs Sivas olaylarını kullanarak yapılmaya çalışılan başka eylemlerdi. Amaç milleti bölmek. Bunu göremeyecek kadar kör olmayın. Bu millet bütün mensuplarıyla bir bütündür. Irkı, dini vs farketmez. Bu satırları köyü bir ülkücü olarak yazıyorum. Oyuna gelmeyin, bu milleti bölmeye çalışanların ekmeğine yağ sürmeyin.

sunni hanefi olarak söylüyorum sen hiç sağcı ortamda bulunmamışın alevilere edilen hakaretin çeyreği yüzüme edilse katil olurdum ki kimsenin inancına kimse karışamaz o yüzden birisi dinle ilgili nasihat bile verse deliririm

• NuTeRX kullanıcısına yanıt
    Birileri yobazları ayartip Sivas olaylarını tezgahladı. Devamını da getireceklerdi. Niye yapmadılar bilmiyorum. Mesajımda da belirttim bunu. O yobazları savunmadım zaten. Alevilerin bu durumdan ötürü bu ülkede herhangi bir kesime tavır alması oyuna gelmeleri değil de nedir ? Yapmayın gözünüzü seveyim. Hala yobaz bir kesim var bunu da kabul ediyorum ama sayıları gitgide azalıyor. O yobazlara karşı elele daha büyük bir mücadele veririz. Ama birbirimize karşı tavır alırsak onların ekmeklerine yağ süreriz.

Aşureyi yenmez diye döken yobaza bir daha aşure götürmezsin olur biter . Halt etmiş onu söyleyen. Divrigideyken afiyetle yiyordum. Çok da güzel yapıyorlardı. Şimdi bulamiyorum. Bulsam yine yerim.

Pembe rüyada falan da değilim. İkinci sene üniversiteye hazırlanırken bir Alevi arkadaşım olduğundan bahsetmiştim mesajımda. O arkadaşımla birlikte takıldığımız arkadaş grubumuzda AKP'lisi de vardı, CHP'lisi de vardı, benim gibi köyü ülkücü bir arkadaş daha vardı ve bahsettiğim Alevi arkadaşım vardı. Mesafe koymaya, ayrışmaya gerek yok. Al sana kanlı canlı örneği. Şimdi hepimiz farklı şehirlere dağıldık fakat her yaz görüşüyoruz hala.

• Beels kullanıcısına yanıt
    Üstad kim diyor MHP'lilerin sizi kötü gördüğünü? Birkaç yobazın tepkisini niye bu kadar onemsiyorsunuz ?

• gangsta5959 G kullanıcısına yanıt
    Ben de hanefiyim kardeşim. Mesajımda da ülkücü olduğumu yazdım . Hala nasıl oluyor da sağ kesimde herhangi bir ortamda bulunmadığımı idda edebiliyorsun Bahsettiğin gibi kötü konuşana da denk geldim, ama ağzının payını verdiren sonra bir daha cesaret edemedi. En azından benim yanımda yapamadı bir daha. Bahsettiğiniz adamlar emin olun azınlıkta. Biz çoğunluğun sesi çıkmadığı için onların sesini gür zannediyorsunuz. Aynısını Kürt meselesi için de söylüyorum, Alevi meselesi için de, hepimiz kardeşiz. Yobazlara inat da bir olmalı ve tepkimizi beraber koymaliyiz. Ama bunu yaparken birkaç yobaz yüzünden belirli bir kitleyi hedef alırsak bolunuruz. Bu bizim değil , düşmanlarımızın işine gelir.

• Ben de aleviyim. Alevilerin çoğu CHP'ye atıyor benim sülalem de dahil çünkü mecliste demokrat olan tek parti. Zamanında Ecevit DSPsine de attık şu an başka bir sosyal demokrat ya da sol parti yükselse ona da atarız. Bu barışçıl ve hümanist eğitimli insanlar olmamızdan kaynaklanıyor. Eğer çok siyasetle alakan yoksa bas altı oka gitsin, siyasetle ilgiliysen barajı geçemeyen sol partilere bakabilirsin bizim gibi azınlıkların hakkını gözetirsin. Sakın kafatasçı partilere yönelmek gibi bir hataya düşme sor annene babana zamanında neler yaşanmış.

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Vatan hainlerinin nerelere kadar sizabilecegini ve neler yapabileceğini 15 temmuzda gördük. Hainler her yerde olabilir. Atatürk gençliğe hitabesinde çok net söylüyor bunu. Ama benim mesajimla bu konunun alakası yok. Ben kardeşçe yaşayalım ve bir kesim diğer bir kesimi kendine düşman görmesin diyorum. Bir grup hainin bir grup yobazı kullanıp yediği bir halt yüzünden birbirimize karşı nefret beslemeyelim diyorum.

• https://youtu.be/w4hrJVbhkBw

• Osman öztunç tokatli alevi mhp icin binlerce konser verdi deli gibi calisti ülkücünün hasidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

Birileri yobazları ayartip Sivas olaylarını tezgahladı. Devamını da getireceklerdi. Niye yapmadılar bilmiyorum. Mesajımda da belirttim bunu. O yobazları savunmadım zaten. Alevilerin bu durumdan ötürü bu ülkede herhangi bir kesime tavır alması oyuna gelmeleri değil de nedir ? Yapmayın gözünüzü seveyim. Hala yobaz bir kesim var bunu da kabul ediyorum ama sayıları gitgide azalıyor. O yobazlara karşı elele daha büyük bir mücadele veririz. Ama birbirimize karşı tavır alırsak onların ekmeklerine yağ süreriz.

Aşureyi yenmez diye döken yobaza bir daha aşure götürmezsin olur biter . Halt etmiş onu söyleyen. Divrigideyken afiyetle yiyordum. Çok da güzel yapıyorlardı. Şimdi bulamiyorum. Bulsam yine yerim.

Pembe rüyada falan da değilim. İkinci sene üniversiteye hazırlanırken bir Alevi arkadaşım olduğundan bahsetmiştim mesajımda. O arkadaşımla birlikte takıldığımız arkadaş grubumuzda AKP'lisi de vardı, CHP'lisi de vardı, benim gibi köyü ülkücü bir arkadaş daha vardı ve bahsettiğim Alevi arkadaşım vardı. Mesafe koymaya, ayrışmaya gerek yok. Al sana kanlı canlı örneği. Şimdi hepimiz farklı şehirlere dağıldık fakat her yaz görüşüyoruz hala.

İş sadece ayartılan yobazlarla bitmiyor onu diyorum. O yüzden burada kandırılanlar aleviler değil karşı guruptur. Alevilerin kendisini yakmaya, kesmeye çalışana karşı tavır almasından daha doğal bir şey yoktur. Şahsına lafım yok zaten ama herkesi kendin gibi sanma. Sokaktan 10 adam çevirsek 5i alevi diyince küfür eder, Türkiye burası. Belki sen alevilerin çok olduğunyerde büyüdüğün için sana öyle geliyor ama Türkiyede durum çok farklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: tycoon.emperor

Osman öztunç tokatli alevi mhp icin binlerce konser verdi deli gibi calisti ülkücünün hasidir.

Parayı seven adam her topluluktan çıkıyor. Akpye oy atan bile bulabilirsin. Para için bokunu yiyen bile bulabiliriz, zorlarsak.

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

Osman öztunç tokatli alevi mhp icin binlerce konser verdi deli gibi calisti ülkücünün hasidir.

Parayı seven adam her topluluktan çıkıyor. Akpye oy atan bile bulabilirsin. Para için bokunu yiyen bile bulabiliriz, zorlarsak.

Osman öztunç un o isleri parasi icin yaptigini hic sanmiyorum abisi iskence bile gormus ulkuculukten darbe doneminde o davaya gonul vermisler ayrica mhp yi cok buyutmeyin arasinda alevide kürtte ermenide vardir hemde gizli degil acik acik hatta mhp belediylelerinden birinde rum zabita bile vardi hilal biyikli haberlere cikmisti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wasted.wastelander -- 9 Mayıs 2017; 0:13:56 >
  • NuTeRX kullanıcısına yanıt
    Kendisini yakanlara , kesmek isteyenlere tepki göstermeleri çok doğal. Benim kastettiğim şey farklı. Herkes biryerlere mensup. Fakat biri suç işlediğinde mensup olduğu yeri komple hedef olarak görmek ne kadar doğru ? Ben Alevileri sadece Divrigideyken tanımadım. Kayseri'de , Ankara'da, Sivas'ta da tanıdığım bir sürü Alevi oldu. Bir defa bile Alevi oldukları için kötü muameleye maruz kaldıklarını, kötü söz isittiklerini görmedim.

Ha Alevilerden hazetmeyene denk gelmedim mı ? Denk geldim. Kötü söz söyleyeni duymadım mı ? Duydum. Anında da ağzının payını verdim. Bir daha da aynı davranışı sergileyemedi yanımda. Üst mesajlarimda da bahsettim; biz sessiz kalırsak bu yobazların sesi çok çıkar. O yüzden sayıları çok gibi geliyor size. Ama emin ol artık azınlıktalar bu yobazlar. Tabi bölgeye göre değişiyor sayıları ama eskisi gibi değil. Eskiden daha çok karşılaşırdım bu yobazlarla.

• Tuncelili , alevi bir ailenin çocuğuyum. 7 Haziran seçimlerinde MHP'ye oy verdim. Sonradan mecburi olarak CHP'ye dönmek zorunda kaldım. Kılıçdaroğlu'ndan memnun değilim. Artık genel başkanlıktan ayrılması gerektiğini düşünüyorum.

Muharrem İnce'nin başkan olduğu bir CHP veya Sinan Oğan , Ümit Özdağ liderliğinde bir MHP olsa ailecek oy veririz.

Çocukken alevi olduğumuz için bazı arkadaşlarım evimize gelemiyordu, yıllar sonra ailelerinin izin vermediğini öğrendim. Çocukken anlam veremiyorsunuz tabii böyle şeylere.

Büyüdükçe etrafımda arkadaşım dostum dediğim insanlar genelde Türk milliyetçisi oldu. Ülkücü arkadaşım da var az da olsa koyu AKP'li arkadaşım da var. Sadece bir kere AKP'li bir sınıf arkadaşım nerelisin diye sorduğunda Tunceli diyince (Kendisi Rizeli) "Tunceliler çok köpekler, sen hariç hehe" demişti. Ona kızmıyorum tabii o sonuçta ailesinden ne duyduysa onu söylüyor. Yani yok değil hala değişik gözle bakanlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tihilu -- 9 Mayıs 2017; 0:36:43 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

Osman öztunç un o isleri parasi icin yaptigini hic sanmiyorum abisi iskence bile gormus ulkuculukten darbe doneminde o davaya gonul vermisler ayrica mhp yi cok buyutmeyin arasinda alevide kürtte ermenide vardir hemde gizli degil acik acik hatta mhp belediylelerinden birinde rum zabita bile vardi hilal biyikli haberlere cikmisti

Sünnileşmiş aleviler oluyor. O zaman dediğin gibidir ama parayla akp propagandası yapanlar var. Hem de şu dede tayfasından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 9 Mayıs 2017; 0:38:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asau

Ben en çok "dindar değilim, ama inancımı içimde yaşayan biriyim" lafına takılırım hep. Hiç eylem yapma, dinimi içimde yaşıyorum de, ne saçma bir şey. Eee, ben de "Budistim" o zaman. Hiç bir eylemini yapmasam da içimde yaşıyorum Budistliği. İçinde yaşamak neyse ondan işte.

Hocam ben muhafazakar biriyim, sana söyleyecek iki çift lafım var.

Dini içinden yaşamak emin ol riyadan gösterişten daha iyidir. Nice insanlar var Müslüman gözüküp münafık olan.

Ayrıca ibadetten önce inanç, itikat gelir. İnsanın itikadında sorun varsa ne kadar ibadet etse boş Allah katında.
  • MHP'ye oy veren Kürtler, HDP'ye oy veren Türkler var. Elbette MHP'ye oy veren Alevi yurttaşlar da vardır. Zaten birçoğu milliyetçi Alevilerin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.