Şimdi Ara

Alevi olup MHPye oy veren var mıdır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
8.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brktmr

Sivas'ın Divriği ilçesinde büyüdüm. Alevi çoğunluklu nüfusa sahip bir ilçe. Çok fazla Alevi tanıdım. Daha sonra Sivas merkezde liseyi bitirdim. Bu süreç içerisinde 2 tane can dostum diyebileceğim iki tane Alevi arkadaşım oldu. Daha sonra 2. sene üniversiteye hazırlanırken Kayseri'de dershanede bir tane daha Alevi yakın arkadaşım oldu. Daha sonra Ankara'da üniversitede bir yakın arkadaşım daha. Şuan karşı komşum Alevi. Hepsinin ortak bir yanı var; etraflarındaki insanlardan duyduklarıyla hareket etmeleri. Hiçbiri Alevilerin üzerlerine oynanan oyunların farkında değil. Hatta bu oyun sadece onların üzerine oynanmıyor. Alevilerin hassasiyetlerini kullanarak bu milleti bölmeye çalışıyorlar. Konudaki yorumlara bakarsanız bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Yorumları okuyan zanneder ki sağ kesimdeki herkes sıraya girdi, Alevileri boğazlamak için sabırsızlanıyor. Yahu Aleviler olarak niçin kandırılmaya bu kadar musaitsiniz ? Kimsenin Alevilere düşman olduğu falan yok. Birilerinin oyununa geliyorsunuz ve farkında bile değilsiniz. Sivas olayları birilerinin organize ettiği ve "yobazları" kullanarak gerçekleştirilen bir eylem. Bunun taklitleri de yapılmaya çalışıldı. Evlerin işaretlenmesi vs Sivas olaylarını kullanarak yapılmaya çalışılan başka eylemlerdi. Amaç milleti bölmek. Bunu göremeyecek kadar kör olmayın. Bu millet bütün mensuplarıyla bir bütündür. Irkı, dini vs farketmez. Bu satırları köyü bir ülkücü olarak yazıyorum. Oyuna gelmeyin, bu milleti bölmeye çalışanların ekmeğine yağ sürmeyin.

O komşun Alevi ile senin benim aramda bir fark yok. Sen de ben de sabah kalkıp işe okula gidiyoruz, o da. Sen ben nasıl yaşıyorsak o da öyle. O Aleviyim diyor sen ben Sünni. Oysa belki de yaşantımız birebir aynı. Alevi de sen de ben de müslümanız. Müslünanız diyoruz ve günlük işlerimize devam ediyoruz. Yani reel bir dini eylemimiz bile yok. Ama ne hikmetse farklı oluyoruz.

Benim de tanıdığım Alevi hatta çok farklı olan insanlar var. Bazen farklıymışız gibi davranışlara giriyorlar. Onlara soruyorum, ey arkadaşım, senle birlikteyiz, okulda, sokakta, şurda burda. Aynı kaptan yiyoruz, aynı sınıfta okuyoruz, yaptığımız eylemler bile aynı. Sen günlük olarak ne yapıyorsan ben de aynısını yapıyorum. Hatta giyimimiz bile aynı. Ama ne hikmetse ayrıymışız gibi atarlanıyorsun. Ey arkadaşım, saçmalıyorsun. Sen Alevi olsan ne yazar, ben Sünni olsam ne yazar. Ben Budistim diyorum. "Ben inancımı içimde yaşıyorum"dan farklı olmaya nasıl varıyoruz. Oysa sen de ben de hiç bir dini eylem yaptığımız yok. Günlük yaptığımız her eylem birebir aynı. Ama farklı oluyoruz, nasıl oluyorsa... Ben de Budistim o zaman, ama bir müslüman ile birebir aynı yaşıyorum. Ben Budist olarak birlikte yaşadığım müslümanla hiç bir farkım yok. Benden farklı bir eylem yaptığını görmedim." İnancımı içinde yaşıyorum"sa mesele ben de Budist inancımı içimde yaşıyorım. Neden bu kadar gevezeledim, Çünkü sonuçta aramızdaki ayrılığın saçmalığını vurguluyorum da ondan. Ama nafile bir caba...

Kafamızda farklı soyut inançlar oluşturup bu soyut değerler üzerinden birbirimize somut olarak saldırıyoruz. Birbirimizi soyut olarak ayrıştırıyoruz, ama somut olarak aynı şekilde yaşıyoruz. Yok birbirimizden farkımız...

Sivas olaylarında en az suçlanan en tepedeki sorumlular, en çok suçlanan dindar sıradan vatandaşlar. Bundan bile amacın ne olduğunu anlayabilirsiniz. Başbakanı, yardımcısını, İçişleri bakanını, Genelkurmaybaşkanını, Jandarma Genel Komutanını, vali ve Garnizon komutanını hiç suçlayanı gördünüz mü? Belediye başkanı ve sıradan görevliler suçlanıyor sadece. Amaç çok açık değil mi?'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 8 Mayıs 2017; 12:16:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• adamcan123 A kullanıcısına yanıt
    Alevi değilim ama çok alevi dostum var. Geçmişteki yaşananlardan ötürü asla MHPye oy vermezler. Daha bugün bile hala, bıyıkları aşağıda polisler, ev basıp silahsız insanları (dilek doğan) infaz ediyor.
  • Gaggo23 G kullanıcısına yanıt
    Cunku dersim bir destandir.PKKyi 60 sene oteledi kürtlerin kalbine baskaldirinin sonuclarini asiladi.Sabiha Gokcen gibi bir Turk savas kahramani bir pilotun varligini duyurdu.

Tabi ki bu isyanda savasip sehit dusen askerlere selam olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal sende sevmiyorsun sorayım dedim denk gelmişken yanlış anlama alevi yurttaşlar niçin Erdoğan'ı sevmez CHP ye oy verme sebebinizde sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nun alevi olması mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gaggo23

Alevi olup mhp ye oy verilmesine şaşırmam ama dersimin evlatlarının cehapeye kendi deccallerine oy verip tapmasına şaşırıyorum

Seyid rızanın kemikleri sızlıyor

Chp dersimle ilgili özür bile dileyemedi

Özür dileyen yine erdoğan oldu

Seyid Rıza teröristtir. Alevi ancak Türk olur. Kürt'ten alevi olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KristiyanoRonaldo

Büyük ihtimal sende sevmiyorsun sorayım dedim denk gelmişken yanlış anlama alevi yurttaşlar niçin Erdoğan'ı sevmez CHP ye oy verme sebebinizde sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nun alevi olması mı ?

Sevilmeme nedeni çok açık. İnsanların yaşamlarına saygı duymayan bir partidir AKP. Erdoğan da bu yüzden sevilmiyor. CHP'ye de bilinçli olarak oy atmıyorlar. Sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olduğu için bir gelenek haline gelmiş.
  • ya ben ateist olup akp ye veren gördüm bu dünyada her şey olabılır
  • KristiyanoRonaldo kullanıcısına yanıt
    Hocam Tayyip Erdoğan'ı pek sevdiğim söylenemez ama sonuçta bir Cumhurbaşkanı ve ona saygı duymam lazım , tıpkı onunla bizlere saygı duyması gibi. Ayrıca ben CHP'ye sadece Atatürk'ün kurduğu bir parti olduğu işin oy veriyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

Sivas'ın Divriği ilçesinde büyüdüm. Alevi çoğunluklu nüfusa sahip bir ilçe. Çok fazla Alevi tanıdım. Daha sonra Sivas merkezde liseyi bitirdim. Bu süreç içerisinde 2 tane can dostum diyebileceğim iki tane Alevi arkadaşım oldu. Daha sonra 2. sene üniversiteye hazırlanırken Kayseri'de dershanede bir tane daha Alevi yakın arkadaşım oldu. Daha sonra Ankara'da üniversitede bir yakın arkadaşım daha. Şuan karşı komşum Alevi. Hepsinin ortak bir yanı var; etraflarındaki insanlardan duyduklarıyla hareket etmeleri. Hiçbiri Alevilerin üzerlerine oynanan oyunların farkında değil. Hatta bu oyun sadece onların üzerine oynanmıyor. Alevilerin hassasiyetlerini kullanarak bu milleti bölmeye çalışıyorlar. Konudaki yorumlara bakarsanız bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Yorumları okuyan zanneder ki sağ kesimdeki herkes sıraya girdi, Alevileri boğazlamak için sabırsızlanıyor. Yahu Aleviler olarak niçin kandırılmaya bu kadar musaitsiniz ? Kimsenin Alevilere düşman olduğu falan yok. Birilerinin oyununa geliyorsunuz ve farkında bile değilsiniz. Sivas olayları birilerinin organize ettiği ve "yobazları" kullanarak gerçekleştirilen bir eylem. Bunun taklitleri de yapılmaya çalışıldı. Evlerin işaretlenmesi vs Sivas olaylarını kullanarak yapılmaya çalışılan başka eylemlerdi. Amaç milleti bölmek. Bunu göremeyecek kadar kör olmayın. Bu millet bütün mensuplarıyla bir bütündür. Irkı, dini vs farketmez. Bu satırları köyü bir ülkücü olarak yazıyorum. Oyuna gelmeyin, bu milleti bölmeye çalışanların ekmeğine yağ sürmeyin.

Pembe rüyadasın heralde. Alevinin yaptığı yenmek diye götürdüğümüz aşureyi dökenler var. Aleviler oyuna geliyor demişsin, bölücülerin ekmeğine yağ sürüyor demişsin. Gaza gelip kardeşini kesen, yakan yobzlar mı aleviler mi? Kim kandırılmış oluyor, bu durumda? Kim bölücülere yardımcı olmuş oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 8 Mayıs 2017; 17:19:27 >

• CÜbbe sarık takmaya karşı çıkan osmanlı fesini yasaklayan insanlara zorla şapka giydirmeye çalışan üniversitelere başı açık olanı alıp kapalıyı almayan zihniyet ne kadar yaşam tarzına saygılı

• quote:

CÜbbe sarık takmaya karşı çıkan osmanlı fesini yasaklayan insanlara zorla şapka giydirmeye çalışan üniversitelere başı açık olanı alıp kapalıyı almayan zihniyet ne kadar yaşam tarzına saygılı

Yav he he

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThePscho

quote:

Alevi olup mhp ye oy verilmesine şaşırmam ama dersimin evlatlarının cehapeye kendi deccallerine oy verip tapmasına şaşırıyorum

Oooo Aleviliği'de tekelinize aldınız sayın kafatasçılar. Bravo.

Bu arada MHP'ye oy veren Alevi'ye allah akıl fikir versin. Maraş'ta sırf Alevi olduğu için insan katledenler de yine MHP'lilerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scott Mary

quote:

quote:

Bu arada MHP'ye oy veren Alevi'ye allah akıl fikir versin. Maraş'ta sırf Alevi olduğu için insan katledenler de yine MHP'lilerdi.

Aleviliği tekelime aldığım falan yok. Kafatasçı da değilim. Eşitlikçi bir insanım. Ancak Alevilik İslam inancının Türk gelenekleriyle yoğrulmasıdır. Ötesi yok.

• brktmr B kullanıcısına yanıt
    Bende divriğiliyim hocam.

• f

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apache32 -- 12 Haziran 2020; 18:2:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamcan123

Gerek 80li 90lı yıllarda mhpnin militanları sürekli alevi kahvehaneleri basıp adam öldürmüşlerdir.Ayrıca Sivas katliamını yapanlarda bellidir hiçbir alevi mhpye oy vermez.

Mantık çerçevesi bu ama var mi var hatta ülkücü alevi tanıdığım var gerçi liseli ergen aklı başında değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben MHPye oy vereceğim demedim. Sadece milliyetçi yönüm yüksek dedim. Hayatta Ülkü ocağına gidecek bir insan değilim. Okuyup , anlamadan neden yazıyorsunuz ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aleviliği tekelime aldığım falan yok. Kafatasçı da değilim. Eşitlikçi bir insanım. Ancak Alevilik İslam inancının Türk gelenekleriyle yoğrulmasıdır. Ötesi yok.

Türkler ve Kürtler'de aynı coğrafyada yaşadığına göre kültürel etkileşim yaşamalarından daha doğal bir şey yok. Haliyle özellikle Tunceli'de çok sayıda Kürt Aleviler bulunmakta.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Türkler ve Kürtler'de aynı coğrafyada yaşadığına göre kültürel etkileşim yaşamalarından daha doğal bir şey yok. Haliyle özellikle Tunceli'de çok sayıda Kürt Aleviler bulunmakta.

Sonradan benimsemiş olabilir ancak öz Alevi değildir kendileri. Bunların yaptığı hareketlerle Alevilik sınırlandırılamaz. Geneli PKK destekçisi zaten bunların.

• quote:

Orijinalden alıntı: asau

Ben en çok "dindar değilim, ama inancımı içimde yaşayan biriyim" lafına takılırım hep. Hiç eylem yapma, dinimi içimde yaşıyorum de, ne saçma bir şey. Eee, ben de "Budistim" o zaman. Hiç bir eylemini yapmasam da içimde yaşıyorum Budistliği. İçinde yaşamak neyse ondan işte.

Sanane lan elalemin inancından
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.