Şimdi Ara

AKN'Yİ KALDIRTTINIZ MUTLU MUSUNUZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
5.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adil kullanım noktası çoğu kullanıcı için çok avantajlıydı. Kotayı aşsam bile gece iki ile sekiz arası yine asıl hızımdan İndirme yapabiliyordum. Ayrıca 100 mbps kullandığım için hızım 24'ü düşüyordu. Turkcell ve Kablonetten örnek vereyim. (Türknet çoğunlukla vdls veriyor o yüzden Türknet fiyatları iyi yazmayın) adil kullanım noktalasını kaldırdılar. Ne oldu? Turkcell İçin konuşacak olursak makul olarak sadece 25 mbps kaldı. Oda 90 liraya. 😂 Peki çok eleştirdiğiniz Türk telekom adil kullanım noktasına devam ettiğinde ne oldu? 100 TL'ye 100 mbps 200 gb akn li paketi sunuyordu Ve hız düşümü sonrası Turkcell ile aynı hıza düşüyordu. Üstelik kotam bitse bile gece iki ile sekiz arası 100 Mbps hızında indirme yapmaya devam edebiliyordum Buda her gece için 200 GB'ı aşan bir kullanım sağlıyordu. (Ki benim aylık kullanımım 1 TB'a kadar çıkabiliyor) bilgisayarı zamanlayıp gece indirme yapmaktan gayet memnundum. Peki çok istediğimiz adil kullanım noktası kalkınca ne oldu gece indirme olayı bitti tek sevindiğim nokta 35 Mbps'e düşeceği haberi oldu. Ama hala memnun olmayan gerçek sınırsız isteyen DonanımHaber kullanıcıları BTK'ya başvuruyor. Başardığınız zaman ne olacağını düşünüyorsunuz? Aynen Turkcell gibi, belki de Ondan daha pahalı ve 100 Mbps'i asla göremeyeceğimiz çok istediğiniz "GERÇEK SINIRSIZ" paketlerinize kavuşacaksınız. Bunu görememek çok mu zor? Anlıyorum ben de sizin gibi sınırsız uygun fiyatlı internet istiyorum ancak bu şartlar altında yapacağınız itiraz kabul görürse bile fahiş fiyatlar gelecek. İşin özü şansınızı artık daha da zorlamayın. Sizin bu konudaki görüşlerinizi de merak ediyorum. Sizce dediğim gibi mi olur, yoksa toz pembe rüyalardaki gibi ödediğiniz ücret değişmeden, hangi hızı alıyorsanız kotasıza mı dönüşür?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Expecto Patronumm -- 15 Kasım 2018; 20:37:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 27 Aralık 2016'da çıkan BTK kararında memnun olduğunuz 2-8 arası sınırsız indirme, AKK sonrası hızların yükseltimesi düzenlemenin ilk adımıydı. Aynı düzenlemenin son maddesinde ''AKK uygulamasının'' son bulması için 31 Aralık 2018 tarihi verildi. Söz konusu kurul kararı ile tüketicilerin kazanılmış bir hakkı doğdu. Dolayısıyla biz tekrar bir girişim yapmıyoruz, sadece elde ettiğimiz hakkı gasp etmeye çalışanlara karşı mücadele veriyoruz. Bu mücadelede sizi de yanımızda görmek isteriz.
    Ne yüzsüzsünüz arkadaşım.



    O elemanlar gece gündüz Akk ye hayır kampanyası yapıyordu Twitter da etkinlikler vs. Adamlar meseleyi meclise taşıdı. Sağolsun bir milletvekili yardımcı oldu.



    Sonra ne mi oldu?



    100 mbps internetin akkden sonra 3 e değil 24 e düştü.

    Sabah 2-8 arası 100 mbps internetine devam ettin.



    O uğraşan arkadaşlar olmasa hala 3 mbps ile yaşıyorduk.



    Bu nasıl nankörlüktür?
    Hiç bir firma sorunlu değil. Çoğu yerde kullanıcı sorunlu! "Bunu detaylı sebepleri var."

    Memnun olan kullanıcıların çoğu ise bunu yazma gereği hissetmiyorlar.

    Türk Telekom fiber alt yapısı var ise Millenicom veya netspeed firmalarından internet hizmeti alabiliyorsun. Hali hazır'da millenicom sana 85 TL karşılığında taahhütsüz 100 Mbit fiber verebiliyor. Veya 65 TL karşılığında netspeed 200 AKK'li 50 Mbit verebiliyor akk sonrası hız ise 24 mbit.

    Bunca insanlar AKK kalkması için mücadele verdi ve senin gibi insanlar gelip haksız bir eleştiri ile verilen emeğe saygısızlık edemez.

    Defalarca senin gibi yazanlara belirtim sanada belirteyim "AKK" için bir çözümünüz yoksa sorunun bir parçası olmayın!
  • Vodafone da türkcell altyapısı üzerinden
    50 mbps 200 gb akk 65 tl
    24 mbps akksiz 67.50 tl

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone Superonline alyapısını kullanabiliyor bide kendi altyapısı olan yerler var yani superonline dan daha fazla kapsama alanı bar .

    Anlamadıysan bidaha vodafone superonline ile aynı kablo üzerinden hizmet veriyor
    Superonlinenın türk telekomu kullanması gibi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batuhanbay B kullanıcısına yanıt
    24 mbps akn'siz 67.5 olan paketin linkini atar mısınız baktığımda aynen Turkcell gibi sadece 25 mbps sınırsız gördüm. Üstelik 100 liraydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Expecto Patronumm -- 15 Kasım 2018; 20:54:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batuhanbay B kullanıcısına yanıt
    AKK yazdığınıza göre sanırım 2016-2017 fiyatlarını yazdınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 mbps akksiz bazı vodafone saha çalışanları ve coğu bayilerde mevcut
    Bayideki fiyat internetten daha ucuz
    Bencede çok saçma ama vodafonenun satış taktiği bu yakında turkcell de buna geçebilir
    Diğer 50 mbps de bayi fiyatları ben 50 mbps olanı kullanıyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o kampanyalar olmasa 100 mbit olan hızını 24'e değil; 3mbit'e düşmeye devam edecekti onu da hatırlatırım. :)
  • BoraNb kullanıcısına yanıt
    Doğru ama şu an yapılan uygulama aynı sonuçları doğurmayacak bunun örneğini dediğim gibi Superonline kablo nette görebiliyoruz. Eğer kotasızı getirebilirlerse 100 mbps benim için Hayal
    olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Expecto Patronumm -- 15 Kasım 2018; 22:29:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKK olması günümüz şartlarında 3. dünya ülkelerinde olduğumuzu gösterir. Devletin daha şöyle kararlar alması gerekir .

    1. Kotalı internet 50 mbps ve üstünde olmalı. Kota Türkiye aylık internet kullanım ortalamasının 25 gb altında olmamalı.
    2. Upload en az 5 mbps olmalı. vdls fiber kablonet için.
    3. Bütün iss lerde ek upload paketleri olmalı.
  • İnternet ya tam olmalı ya hiç olmamalı. Bizim diğer gelişmiş ülkelerden neyimiz eksik . 2023 hedefi varsa bir ülkenin en önce diğer gelişmiş ülkeleri yakalamamız lazım . Bu yakalamada fiyatları düşürmeyi devlet sağlamalı gerek vergi indirimi gerek verilerin türkiye'de kalması için kayyum ataması. Fiberin ortak kullanımı hala yok mesela bir eve yeri geldi mi 2 şirkette fiber çekiyor boşuna masraf. Bunlar için anlaşmalarını beklemeyecek emredecek . Gerekirse kayyum atacak. Fiyatta bir sorununuz var ise bunu şirketlere ve devlete söyleyeceksiniz burada sorun var diye. kalite düşmeli, yükselmemeli demeyeceksiniz . Bu sözü unutma.

    "Yerinde duran, geriye gidiyor demektir… İleri, daima ileri!" Mustafa Kemal Atatürk
  • Ne yapalım yani ülkede herkes üçkağıtçı diye her şeye sessiz mi kalalım? Senin işine gelen yeni düzenlemenin nasıl başladığını bir hatırla istersen.

    Akk kaldırmak için yapılan başvurulardan sonra 3 mbps olan hızlar yükseltildi ve avantajlı hale geldi bu tepkinin bir sonucuydu yoksa halen 100 mbs kullanan adam akk geçince 3 mbps kullanmaya devam edecekti.

    Akk'nin kaldırılmasını isteyenler KOTA GELSİN DAHA YÜKSEK ödeyelim diye düşünen insanlar değil bunun BTK'da farkında şirketler de farkında fiyatlar yükselince ve kota uygulaması gelince bu itirazlar bitmeyecek kullanıcı memnun olana kadar insanlar şikayetlerine devam edecek düzeltilmemesi bizim suçumuz değil sanıyor musunuz ki ses çıkarılmasa tüketici aleyhine adımlar atacak SATILMIŞLAR ordusu? Elbette hayır.

    Yeni uygulama istenilen bir şey değil bundan önce gelen de değildi ama öncesinden iyiydi.
  • Bilgisiz kullanıcı konusu:D akk kaldırma girişimi olmasaydı 100 mbit hızın 3 e düşecekti 2-8 arası olmayacaktı vs vs. Şuanki durum tabikide kötü yapıcak birşeyler illaki vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya büyütmeyin buradaki üç beş kendi çalıp kendi oynayan sözde "girişimcileri". Asla onlar istedi diye olmadı olmuyor ve olmayacak. Önceki iyileştirmelerin de simdikilerin de burada kampanya veya direniş düzenlediğini sanan tiplerle alakası yok. Endişelenme yani, akışına bırak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 16 Kasım 2018; 13:25:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boyzof B kullanıcısına yanıt
    Sen ne işe yarıyorsun?
  • Evet ilk yapılan girişim önemliydi bu da gece 2-8 arasını serbest bırakma, 50'den 16'ya düşme gibi olumlu değişiklikler getirdi. Buna söz yok ama konu sahibi arkadaş zerzenişinde haklı. Herkes neden 50'ye 35'e düşüyor diye şikayet ediyor ama bir Allah'ın kulu da bu fiyatlar ne hacı demiyor sınırsız için. 24 MBIT internete 120 TL para istiyor TTNET bunun farkında mısınız? Ben 50'den 16'ya, Aralık itibariyle 50'den 35'e düşecek internete 80 TL para veriyorum halbuki. 35 MBIT internet 170 TL, 50 MBIT 270 TL ama herkes tutturmuş kota neden düşüyor 35 neden oluyor. Bunun için yanıp tutuşacağınıza fiyatların indirilmesi için uğraşın o zaman. Ben fiyat uçmayacağı müddetçe 50'den 35'e düşmesine razıyım, Norveç'de yaşamıyorum. Gayet de hoş bir tarife.
  • akn'nin en son hali daha güzeldi bence. şimdiki kotasız paketlerin fahiş fiyatları düşünülünce.
  • Bakın bu arkadaş bişeyler demeye çalışıyor. O 2 8 arası indirme olayı kotaya yansıtılmaması buradaki gece gündüz uğraşan arkadaşlar sayesinde oldu, gelmiş laf ediyorsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süleyman.Aşcı kullanıcısına yanıt
    Zaten anlatmak istediğim o. Ben de istiyorum uygun fiyatlarla kotasız interneti ancak Şu anki durumda yapacağımız itiraz en fazla kotasız fahiş fiyatlı interneti getirecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.