Am4 platformu için artık işlemci çıkmayacak yani ölü platform diyebiliriz. Oyun için en güçlü işlemcilerden biri olan 5700x3d işlemciye geçmek ne kadar mantıklı olur? Şuan ortalama 6800 TL. 5600 işlemciyi 2500 e satsam 4300 TL ye upgrade yapmış olacağım. Diğer yandan Am5 platformunda 7500F-7600x gibi işlemciler performansta baya yakalıyor 5700x3d'yi.
Güncel kullandığım sistemde RX6700 Gpu var ve 1440P monitör kullanıyorum. Yani darboğaz gibi bir sorun yok.
R5 5600 ile gittiği yere kadar gidip sonrasında am5 sistem toplamak mı daha mantıklı olur sizce?
Türknet Burger King 6 Ay %50 indirim kampanyası
Yalnızca yeni aboneler için, güncel fiyat ile devam ederse 6x250=1500 TL indirim sağlanabilir.
BK’nın King Ping menüsü satın alınması gerekiyormuş.
Detaylar
DÜZELDİ Türknet ANKARA geneli kesinti
Geldiler :)) Türknet Ekibi Kuruluma GELMİYOR :(
10 Eylül edit. Ekipler geldiler kurulumu yaptılar. Süreç biraz sancılı oldu ama mutlu sona ulaştık :)
2 eylül pazartesi için randevu almıştım gelmediler, sonra 4 eylül için tekrar aldım yine gelmediler. Müsteri temsilcisi aradı kurulum yapılmamış sanırım isterseniz tekrar randevu oluşturalım, bende dedim zaten halihazırda var olan randevuya gelinmemiş, yeniden randevu oluştursak ne işe yarar?
Randevu veriyorsunuz kurulum için ama gelmiyorsunuz nasıl iş ? Günlerdir eve hapsolduk işe güce gidemiyoruz.
Türknet'in yanıltıcı reklamı
Bir sitede dolaşırken karşıma çıkan reklama bakın, Gigafiber bölgesindeymişim, halbuki yaşadığım yerde gigafiber falan yok. Peh!!! Yahu bir firma neden kullanıcıları yanıltmaya çalışır? Son 3 senede çok değiştin Türknet...
Bugün 10. yılım
Vay be zaman hızlı geçiyor.
Merhaba Amd kullanıcılarının hemen hemen hepsinin en az 1 kere başına gelen bir hata muhtemelen. Bu hata ile karşılaşan ve çözüm bulan arkadaşlar çözümlerini paylaşırsa diğer Amd kullanıcıları da yararlanır.
Bu sorunu bir oyunda yaşadıktan sonra internette kısa bir araştırma yaptım ve kullanıcıların MPO diye bir ayardan bahsettiğini gördüm. Multi-Plane Overlay(MPO) windows'un bir özelliği ancak genel olarak ekran kartı sürücüleri ile iyi çalışmıyor ve birçok soruna sebep oluyor.
MPO'yu kapatmak ise çok basit;
1-) Arama çubuğuna " regedit " yazarak kayıt defteri düzenleyicisini açıyoruz.
2-) Yukarı kısımdaki satıra bu adresi yapıştırıyoruz " HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm " ve enter'a basıyoruz.
3-) Boş bir alanda sağ tıklayarak Yeni > DWORD (32bit) değeri oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz değere sağ tıklayarak yeniden adlandır diyoruz. " OverlayTestMode " olarak değiştiriyoruz. Sonrasında oluşturduğumuz değere çift tıklıyoruz ve düzenliyoruz. Değer verisi kısmına " 5 " yazıyoruz. Taban kısmını onaltılık olarak bırakıyoruz. Tamam'a basıp pencereyi kapatıyoruz. Sistemi yeniden başlatıyoruz. MPO' yu kapattık. Bu sayede birçok potansiyel sürücü hatasından kurtulmuş olduk.
Ancak bu yaptığımız maalesef ki tüm sürücü sorunlarının çözümü değil. Sizinde potansiyel çözümleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Merhabalar, Sapphire Pulse model RX6700 kartı 1 haftadır kullanıyorum. Performansından genel olarak memnunum ancak fps artışı, sıcaklık ve watt değerlerinde düşüş için undervolt yapmaya karar verdim. Bu sayede 10-15 derece sıcaklık düşüşü, 5-10 fps artışı ve enerji tüketiminde 30-40 wattlık bir düşüş yakaladım. Eğer sizde bu kartı veya farklı Amd kartlar kullanıyorsanız deneyebilirsiniz.
Uyarı: Her hızaşırtma işleminde olduğu gibi ekran kartınızı hız aşırtırken yada voltaj düşürürken de, düşük bir risk mevcuttur. Bunu bilerek işleme başlayın.
1-) Öncelikle masaüstünde sağ tıklayarak "AMD Software:Adrenaline Edition" kontrol paneline giriyoruz.
2-) Karşımıza çıkan menüde "Performans" sekmesine tıklıyoruz.
3-) Ardından "Ayarlanıyor" menüsüne giriyoruz.
4-) "Ayarlanıyor" menüsünde aşağıya kaydırarak "Gpu" kısmına geliyoruz. Sağ üst kısımdaki özel butonuna basıyoruz.
5-) İlk olarak Gpu Ayarı menüsüne bakalım.
Öncelikle GPU Ayarı'nı etkin konuma getiriyoruz. Ardından alt kısımda Gelişmiş Kontrol'ü etkin hale getiriyoruz.
Min Frekans ve Maks.Frekans değerlerini değiştirirken stok değerleri baz alıyoruz. Örneğin ben kartımı Undervolt ettiğim için kartımın Maks Frekans değerini de 2650'den 2600'e düşürdüm. Bu düşüş bana performans kaybı olarak neredeyse hiç yansımasada enerji tüketimi ve sıcaklık konularında fayda sağladı. Bu sebeple Undervolt işlemi uygularken Frekans değerini bir miktar düşürmekte fayda var.
Max Frekans: Stok değerden -50/100 mhz düşürebilirsiniz.
Min Frekans: Max Frekans-100 mhz olarak kullanabilirsiniz.
Voltaj: Voltaj kısmı en kritik kısım. Sıcaklık ve Performans olarak optimumu yakalayabilmek için voltaj değerini iyi ayarlamak gerek. Benim kartımda stok olarak voltaj 1200mv' du. İlk olarak 100mv düşürerek başladım. 1100 mv ile kartım sorunsuz ve stabil şekilde çalışıyordu. Sonrasında sırasıyla 1090-1080-1070'i denedim. 1070'de stabil çalışmadı kartım ve oyundan atmaya başladı. Bu sebeple 1075 MV denedim ve sorunsuz çalıştığını gördüm, ancak garanti olması açısından 1080 mv olarak kullanmaya karar verdim.
Voltaj konusunda size tavsiyem stok değerden 100mv düşürerek başlamanız eğer stabilse 10'ar 10'ar düşürmeniz, eğer stabil değilse de 10'ar 10'ar yükseltip stabil değeri bulana kadar denemeye devam edin. Yapmış olduğunuz Voltaj/Frekans ayarlarını FurMark yada yüksek sistem gereksinimi olan bir oyunla test edin.
6-) Bir diğer menü ise VRAM Ayarı menüsü. Yine VRAM Ayarı: Etkin seçerek başlıyoruz, ardından alt kısımda Gelişmiş Kontrol:Etkin olarak işaretliyoruz. Vram frekansını düşürmenize gerek yok ancak fazla yükseltmenizi de tavsiye etmem. Ben 2100 mhz denedim ve stabil olarak çalıştı. Vram frekansını da deneme yanılma yoluyla stabil değeri bulabilirsiniz. Bellek Zaman Ayarı seçeneğini de Hızlı Zamanlama olarak değiştirin, eğer stabil olarak çalışırsa size FPS artışı sağlayacaktır. Stabil olarak çalışmazsa Varsayılan olarak değiştirin.
7-) Fan Ayarı: Fan kontrolü ekran kartının performansını doğrudan etkilemekte. Ekran Kartı üreticileri default olarak kartları fanların düşük devirde döneceği bir fan curve hazırlarlar. Fan yüksek devirde dönmesi gerektiği yerde düşük devirde dönünce ise sıcaklık yükselir sonucunda Gpu frekansı düşer ve performans kaybı yaşanır. Bu sebeple Fan hızı iyi ayarlanmalıdır.
8-) Güç Ayarlama: Bu menüde tavsiyem çubuğu direkt en sağa çekerek Güç Limiti +%15 şeklinde ayarlamanızdır. Bu sayede kartımız anlık olarak yüksek güç gereksinimi duyduğu anlarda bu güce erişebilecek performans kaybının önüne geçilecek.
Önceden yük altında 70-75 derece aralığında çalışan ve 160-170w güç tüketen kartım, bu ayarların ardından yükte 130w güç tüketmekte ve 55-60 derecede çalışmakta. Performans kaybı ise yok aksine, kartım daha serin çalıştığı için stabil olarak yüksek saat hızlarında çalışabiliyor bu sayede iyi performans gösteriyor.
Yukarıda gösterdiğim voltaj/frekans ayarları tüm kartlar için değişiklik gösterecektir. Benimle birebir aynı karta sahip olsanız dahi. Benim kartım stabil olarak 1080 mV'da çalışırken, sizin kartınız 1030 mV'a kadar inebilir veya şanssızsanız en fazla 1150 mV değerine inebilir. Silicon Lottery tamamen.
İyi Forumlar.
Hani zamandı tek çare? |
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8.049
İkinci El Bölümü Mesajları: 120
Konularının görüntülenme sayısı: 264.987 (Bu ay: 4.150)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15.237 (Bu hafta: 11)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic