Şimdi Ara

Bu Türk telekom'u ne yapacağız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: GupoBS Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün 100 megabit internet bağlattım teknik ekip geldi binaya gelen kablonun müşteri hizmetleri tarafından bana söylenen hızı desteklediğini ama bina girişinden daireye gelen kablonun desteklemediğini bu paketle internet verirse kesintiler olacağını,aboneliğimi iptal ettirip düşük paketten tekrardan başvuru yapmamı söyledi. Ben de 50'ye düşürüp tekrardan başvuru yaptım. Kiracıyım yeni taşındım bina içi tesisat hakkında bilgim yoktu ama bina da çok eski bir bina değil modern bir binaydı. Yani IK'cıların müşteriyi yanıltır nitelikte konuşmaları iki taraf için de sıkıntı oluyor desteklenen hızı söylerken bina içi tesisat da önemli diye uyarsalar mesela. Teknisyen onlara inanma satışcı onlar diyor.. Şirket içerisinde ikilik...

Başlangıçta çağrı merkezi üzerinden başvurmuştum, dijital kurye diye bir şey çıkarmışlar teknik ekip kurulum yapmadan önce kimlik onayı için kapıya kurye geliyormuş. Bu da 1 sene önce başlamış. İnternet şirketinin kimlik onay şekli kapıya kurye göndermek.. İptal edip bayiden başvuru yapmak durumunda kaldım. Adamlar alacağımız kıçı kırık hizmeti bile nasıl zorlaştırırız diye düşünüyorlar. Ne yapacağız bu şirketle bilmiyorum. Devlet de ayar vermiyor bunlara. İşin kötüsü tekel olmaları. Bu devirde 50 mbps için istenen fiyatlar küfür gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 27 Şubat 2025; 16:53:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun. Gigaspeed'e mi dönsek acaba.  

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Hocam daireye kablo çekmenin maliyeti ne kadar olur acaba bilginiz var mı? Teknisyen 4000 olur dedi ama 1000'den az oluyorsa kablo çekip hızı yükseltebilirim belki

• _THANOS_ _ kullanıcısına yanıt

Bina derken; apartman içi kutudan daireye kadar mı?

Teknisyen 4000 mi? Kdv dahil mi? 

Evet elektrikçi çağırmam lazımmış tahmini fiyat sordum 4000 dedi

Onu anladım; bu kablo nereden geliyor. Bina içi kutudan geliyorsa; bakır 23 awg kablo metresi 20-30 arası, 500 te elleyen emek olsa yine çok. 100 metre olsa mak. 3000 tutar. Kabloyu kendiniz alıp sorun kaça takarsın usta bana diye. 

Elinden geliyorsa; kendinde yapabilirsin. Çok zor değil, maliyeti düşürme babında. 4000 TL neymiş; çift çanak + uydu alıcısı sistem mi kuruyoruz? 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    türk telekom tam bana göre
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Bina içi kutudan sanırım başka hangi ihtimal olabilir?

Nasıl yapıldığını bilmiyorum hocam, bana yakınsanız yardımcı olur musunuz 😄

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160821675

Kutusuz bağlantıya örnek.

Siz de çok bedavacı çıktınız. 

Youtube'den bakın reglete kablo nasıl çakılır diye. Yardımcı olur; çaktırmayın kendiniz çakın babında. 

Hocam bina girişindeki kutu şu şekilde:

Bu Türk telekom'u ne yapacağız?

Ben bu daireye kablo çekmenin mantığını tam anlayamadım, yani bu kutudan daireye kadar kablo mu uzatacağız? 15. dairedeyim nasıl olacak mesela? Siz meselenin ortasından girdiniz ben beginner'ım 😁

• Şöyle yapabilirsin; kablo çekmeden önce. Kendi kablon hangisi ise ek varsa eki yenilersin; birde slota çakılı olan kısma bak; temassızlık var mı, pas olur, korozyon olur, kireç olur, romatizma olur. 

• https://forum.donanimhaber.com/hat-kablosu-nasil-yenilenir-telekom-kablosu-nasil-yenilenir-kablo-yenileme-nasil-yapilir--142783067

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.