Şimdi Ara

Ailesini ikna edebilen var mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
5.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim ailem 18 yildir ayni partiye oy atiyor. Sanirim bunun ikinci yarisinda realiteleri anlatip, ikna etmeye calismaya basladim ama cabalarim sonucsuz kaldi. Bana gore bu basarilmadikcada degisimin gelmesi zor, yani tek yol bu. Yeni nesiller eskileri ikna edecek, yeni birileri gelecek ve en azindan ilk donemlerinde ellerinden geleni yapmaya calisacaklar. Sonra ulkenin sahibi gibi davranmaya baslayinca onlardanda kurtulup yeni birilerini getirecegiz.

Sizlerden bunu basarabilen varmi ? Varsa nasil?

Genc uyelerimizin dedigi gibi, taktik verin.

Bana gore degisimin tek yolu bu ondan dolayi onemli bir konu oldugunu dusunuyorum, katiliyorsaniz one cikarmayida ihmal etmeyin.

• Zaten olay gençlerin ailelerini kırmadan dökmeden konuşmasında....

Hadi siz İnterneti etkin bir şekilde kullanıyorsunuz. havuz medyası dışındaki basını takip ediyorsunuz. yazarları okuyor, röportajları dinliyor, youtube yayıncılarını izliyor, yorumları okuyorsunuz.. Bu şekilde elde ettiğiniz görüşleri aktarabilmeniz lazım.

Buzdağının ardını anlatmak lazım.
    Mesela

Doğal Afet dediği zaman İzmir depremindeki ihmalleri anlatman lazım. Japonya sürekli sallanıyor ama kimse ölmüyor demen lazım. şu videoyu da izlemek lazım
    https://www.youtube.com/watch?v=LJGueK-Ocgg&feature=youtu.be

Kitaplar eskiden paralıydı diyorsa

O zaman eğitim şöyleydi ama şimdi eğitim şu halde diye açıklama yapabilmek lazım.

ayrıca
    eba çöktüğünde "bu aslında iyi bir şey yoğun ilgi olduğunu gösteriyor" diyor adam diyeceksin

Son çare
    Berat reyiz'in özlü sözleri.... Onlar da Bünyeye zühur etmiyorsa geçmiş olsun
    Eski/yaşlı jenerasyonun şu meşhur "siz bizim yaşadıklarımızı yaşamadınız" sözü artık cidden baydı, sıktı. Görende Cumhuriyet kurulduktan ve ülke normal yaşama geçtikten sonra sanki tekrar Hitler Almanya'sını yaşayıp memlekete Atom bombası atmışlar falan zannedecek. Şimdiki rezaletleri algılayamamaları da geçmişe saplantılı olmaları ve yaşın getirdiği anlama kabiliyetinin azalmasına bağlı bence.

Kardeş ikna etmeye çalıltığınız adamlardan birisi benim yaşım 35 olanları çok açık görüyorum. Benim sıkıntım bu partiye oy vermek değil. 3 seçimdir oy kullanmaya bile gitmiyorum. En büyük sorun sizin aileniz değil emin olun. En büyük sorun an amuhalefet partisinin bi bok olmaması. Bu ülkenin en büyük sebebi Kemal kılıçtaroğludur. Belki başarılı olsaydı malum partiden 5 sene önce kurtulmuştuk. Belki partinin başına Muharrem ince olsaydı çok daha farklı olmuştu. Gelecek seçimde halen Partisinde kalıp ben adayım derse benim için akp den gram farkı yok. Akp ne ise CHP odur. Gelelim diğer partilere iyi parti 10-11 bandında hdp benim için parti değil terötist grubudur ve akp bunu çok iyi kullanıyor. CHP önce sırtından hdp yi atmalı. Yanına iyi miyi ne varsa çekip iyi bir genel Başkan ile seçime girilmeli.

Benim yaşım 42. Tam ara geçiş dönemi gibi benim yaş civarı.

Yaşı ben civarı ve daha yaşlı olanların bazıları çağın nasıl değiştiğini anlayamıyor. Teknolojinin, bilimin ve ekonomik şartların son yıllardaki değişimini akılları almıyor maalesef.

Son yıllarda insan yaşamı geometrik şekilde değişti.

Globalleşme, dünyada bollaşan para, üretimin artması ve ucuzlaması, tüm dünyada gelirlerin artması, internet ve teknolojileri, ulaşım, sağlık imkanları...

Bu değişimler tüm dünyada 2000 lerin başından itibaren çok çok hızlı oldu.

10 bin yılda olan teknolojik değişikliklerin hepsi kadar değişim belki 20 yılda oldu. 20.yy da hızlıydı eskiye göre. Benden önceki ikinci üçüncü nesilde de değişim hızlıydı. O nesiller arasında da kopukluk vardı ama 2000 sonrası gerçekten başka.

97-98 yıllarına kadar, "2 gün sonra 14.00 de ykm nin önünde buluşalım" deyip ayrılırdık ya, şimdiki gençlere komik geliyor.

Çin yokken çamaşır makinaları da pahalıydı :) Misal şimdi alman malı miele çamaşır makinası 30 bin lira. Var mı çevrenizde alabilen? Eskiden yoktu, şimdi her evde makina var demeyle olmuyor, doğru bi kıyaslama değil bunlar.

Eskiden tavuk döner de yoktu misal. Et döner yerdik. Şu anda muadili 30 lira o dönerin. Ekmekten elmaya hiçbir şey eş değil.

Üretimin bollaşıp dünyadaki para bolluğunu da düşünürsek hiç iyi durumda değiliz maalesef. Çünkü zenginlik HER ZAMAN GÖRECELİDİR.

150 yıl önce İngiliz kralı bile at arabasına biniyordu. Eğer kıyaslayacaksak aynı yılın dünyadaki diğer ülkelerle kıyaslamamız gerekir. 20 yıl öncesinin göreceli "taş devri"yle değil.

Mesela şu bi fikir verebilir :

https://public.flourish.studio/visualisation/3127775/?utm_source=DonanimHaber&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral
  • Bendede aynı durum var, çok basit noktalara saplanıp statikoculuğa devam ediyorlar. Ayrıca ömür boyu sağ partiye oy atmış birinin değişim yapması çok zor. (terside aynı şekilde)

Bence tek yol ortak payda adayı. Mesela Mansur YAVAŞ

• Bende de aynı durum söz konusu. Ben onlarca sebep sayıyorum. Onlar eskiden okulda kitaplar paralıydı, siz bizim yaşadıklarımızı yaşamadınız diyip geçiştiriyorlar. Ben zaten sizin yaşadıklarınızı yaşamamak için bunları söylüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten olay gençlerin ailelerini kırmadan dökmeden konuşmasında....

Hadi siz İnterneti etkin bir şekilde kullanıyorsunuz. havuz medyası dışındaki basını takip ediyorsunuz. yazarları okuyor, röportajları dinliyor, youtube yayıncılarını izliyor, yorumları okuyorsunuz.. Bu şekilde elde ettiğiniz görüşleri aktarabilmeniz lazım.

Buzdağının ardını anlatmak lazım.
    Mesela

Doğal Afet dediği zaman İzmir depremindeki ihmalleri anlatman lazım. Japonya sürekli sallanıyor ama kimse ölmüyor demen lazım. şu videoyu da izlemek lazım
    Emlaktasondakika.comyoutube
    İmar Barışı tanıtım filmi
    https://www.youtube.com/watch?v=LJGueK-Ocgg&feature=youtu.be

Kitaplar eskiden paralıydı diyorsa

O zaman eğitim şöyleydi ama şimdi eğitim şu halde diye açıklama yapabilmek lazım.

ayrıca
    eba çöktüğünde "bu aslında iyi bir şey yoğun ilgi olduğunu gösteriyor" diyor adam diyeceksin

Son çare
    Berat reyiz'in özlü sözleri.... Onlar da Bünyeye zühur etmiyorsa geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 6 Kasım 2020; 13:7:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anadolu da asl olan tutarlılıktır bugün öyle dediğine bariz bir sebep olmadan yarın şöyle diyemezsin

• Onlara laf anlatamazsınız ama benim gördüğüm o tür ailelerin çocukları malumlardan zerre haz etmiyorlar, hatta ailesi ile tartışanı çok gördüm. Geliyor gelmekte olan.

• Dedem 1 sene önce 85-90 yaşlarında vefat etti(evet tam yaşını bilmiyorum zira oda bilmiyor). O yaşta o kadar hastalığına rağmen yinede konu siyaset olunca savunuyordu hatta çıldırıyordu. Hatta o derece ki dayımla beni terörist diye ihbar etmiş, o dereceydi yani. Polis geldi eve, dayımla ve benimle konuştu. Sonra durumu anlattık dedemle konuşturduk. Polise diyor ki "bu ikisini alın bunlar vatan haini terörist". Yani terörist dediği de oğlu ve torunu. Polis şaşırdı ve güldü. Sonra "asılsız ihbardan hakkında işlem yaparım birdahakine" dedi dedeme ve dedem birdaha bize terörist demedi. Rahmetli bu olaydan birkaç ay sonra da kanserden vefat etti Allah rahmet eylesin. Dayımla beni hiç sevmiyordu ve hareketlerinden falan çok belliydi, dayımı hastaneden kovdu "sen kalma benim yanımda" dedi. Bana da sürekli surat falan yapıyordu, bugün nasılsın dedeciğim dediğimde "seni görmeden daha iyiydim" diyordu, bu lafı ölmeden 2 gün önce dedi. Siyasi görüşlerinin uyumlu olduğu diğer dayılarımdan biri kaldı yanında ölümüne kadar.

Diyeceğim şu ki; ikna etmek nerdeyse imkansız. En iyisi aileyle hiç siyaset konuşmamak bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 6 Kasım 2020; 15:4:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • De ki “bana bir defa güvenmenizi istiyorum o kadar oğlunuzum hatrıma bir oy vermeyecek misin?” falan gibi duygusal cümleler kurun

• ooo emeklemeyi bırakıp da ayağa kalmış ve tek başına durmaya aday birini görüyoruz şu an konuda. empati yap ve yarına aynısını sana, senin çocuklarının yapacağını düşün. sen akıllı, onlar aptal mı oluyor şimdi? gerçekler aynıdır hiç değişmez. değişen sadece gözlerdir. göz vaar göz var.  

• Benim ailem apolitik muhalif.

AKP'den-HDP'den nefret ederler.

Baykal döneminde CHP'lilerdi (birinin ailesi Ecevitçi diğerinin ailesi Demirelciydi)

Her neyse, ikisini de İYİ Partili yapmayı başardım, Trumpçı bile yaptım hatta.  

"Biz Trump gibi lideri bulamayız, bunlar bulmuş da beğenmiyorlar" dediler dün.  

TR'den bir arkadaşım da sosyal-demokrat çizgideydi sağ liberteryen yaptım sayılır onu da.

• damarlarını bulman lazım.biraz tartışmalı geçer

• biraz daha zaman geçtikten sonra, kemirecek kuru ekmeği bile zor bulunca , kendi kendilerine düzelirler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki de haklıdırlar

• Al röportajları göster. Halk ne halde görsün. Bunlar yaptı de bunları .. Ama o bataklıktan çıkın.. 

• Benim abim çok kavga eder bu yüzden, ben oturur dinlerim sadece. Yıllarca uğraştı ama hala aynı, ara sıra bana soruyorlar. Bende "her hatalarına çözüm mü buluyorlar bahane mi" diyorum susuyorlar. Ama gidip yine aynı yere basıyorlar.
    Hep z kuşağı şöyle böyle deniyor ama herhalde onlar kurtacarak 😅

• lazer__ kullanıcısına yanıt
    Bu açıklamaları falan söylüyorum. Cevapları şu; siz de onca şeyin arasından böylelerini tutup çekiyorsunuz diyorlar :)

• "Onca şey ne var mesela? "diye sorup anlatmasını iste

O anlattığı şeyin ardını anlat  

• Oy atmak dini bir tabu haline geldiği için vazgeçiremiyorsun tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Hilbo Haggins

De ki “bana bir defa güvenmenizi istiyorum o kadar oğlunuzum hatrıma bir oy vermeyecek misin?” falan gibi duygusal cümleler kurun

Tamam diyip aynı partiye atarlar. Ricayla olmaz inandırması lazım

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.