Şimdi Ara

6 saat uyku yeterli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
12.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5'te yatıp 11'de kalksam ertesi gün büyük bir sorun olur mu arkadaşlar ? halsizlik falan ?

• daha once böyle yatmadıysan baş agırısı + halsızlık olur vucutun bıyolojık saatı vardır ben gece 2 dede yatsam sabah 10 da aksam 11:30 dada yatsam 10 da kalkıyorum + sı - sı halsızlık baş agrısı yapıyor
  • Dene gör .. Nerden bilelim biz ? Bünyeden bünyeye değişir
  • 1.30 da yatıp 7 de kalkmayı dene birde
  • yetişkinler için 8 saat dediklerine bakma 6 yıldır en fazla 6 saat uyku uyuyorum alışıyosun sonra.

bide mümkün olduğu kadar karanlık ortamda uyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: __JokeR__

5'te yatıp 11'de kalksam ertesi gün büyük bir sorun olur mu arkadaşlar ? halsizlik falan ?

5 te yatıp 11 de kalkarsan,muhtemelemen 4 gibi uykun gelir ve 6 gibi kesin bayılırsın.. 3'ten önce uyumaya bak ondan sonra istersen sabah 9'da kalk bişi olmaz... 3 te uyumuş ol
  • İşim gereği günde en fazla 4-5 saat uyuyorum. Ama 15 günde bir en az 14 saat uyku uyumazsam kendime de gelemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: thekeys

quote:

Orijinalden alıntı: __JokeR__

5'te yatıp 11'de kalksam ertesi gün büyük bir sorun olur mu arkadaşlar ? halsizlik falan ?

5 te yatıp 11 de kalkarsan,muhtemelemen 4 gibi uykun gelir ve 6 gibi kesin bayılırsın.. 3'ten önce uyumaya bak ondan sonra istersen sabah 9'da kalk bişi olmaz... 3 te uyumuş ol

aynı süre uyumuş olucam ama hocam ne farkedecek ?

• Yok daha çok dinç olursun hergün yatmadan bıkmadınmı.
  • Öğle uykusu, Peygamber Efendimiz'in (sav) uygulayıp tavsiye ettiği bir uyku olup 'kaylûle' olarak biliniyor. Bediüzzaman ise kaylûle için "Bu uyku hem ömrü, hem rızkı ziyadeleştirir. Yarım saat kaylûle, 2 saat gece uykusuna denk gelir."diyor.

Gece fazla uyumaktansa,5-6 saat uyuyun ama mutlaka öğleyin 1 saat kestirin,zıpkın gibi olursunuz.
  • Yetmez.. Ben defalarca test ettim, Gece 4-5 te yatıp 6-7 saat uyku uyursam kesinlikle akşam olmadan uyku hali başlıyor , hatta bazen bütün gün uyku haliyle geçiyor.

gece 10-11 gibi yatıp 6-7 saat uyursam kesinlikle çok daha dinç kalkıyorum , akşama kadarda rahat idare edebiliyorum
  • Cevap veren herkese teşekkür ederim, ders yapmam lazım şu anda ama canım pek istemiyor , biraz ertelesem saat 3'e kadar,iki saatten sonra da yatsam yarını çıkartabilir miyim diye düşündüm ama biraz daha erken bitirip işimi 5ten önce yatmaya çalışıcam sanırım..
  • günde 4 saat uyuyorum
  • bir doktor olarak soyle anlatayim. her insanin biyolojik ritmi farklidir . kimine 6 saat yeterli gelir kimine 8 saat. ama uyku mutlaka zifiri karanlik bir ortamda uyunmalidir. boylelikle karanlikta vucut yeterli melatonini salgilar ve uyku kalitesi artar. ayrica melatonin bir antioksidandir vucut icin ve sadece karanlikta salgilanir. ayrica uyku rem ve nonrem donemlerinden olusur. nonrem uyku dinlendirici uykudur. rem donemleri ise canli gercek gibi ruyalarin goruldugu ve vucut tonusunun kayboldugu donemdir. rem ve nonrem arkaarkaya uyku boyunca tekrarlar. nonrem+rem donemleri ortalama bir insanda 1,5 saat surer ve uykunun bu 1,5 saatin katlari olarak uyunmasi en saglikli seklidir. solumdan kalktim cok kotu uyandim diyenler genelde rem doneminde uyanirlar ve gunlerine bu yansir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 42 saattir uyumuyorum 15 in altı da beni kesmez
    bu arada 6 saat yetebilir kalkınca sen sert bi kahve iç anında ayılırsın ilk saat halsizlik olur sonra bişi kalmaz ama akşam erken uykun gelir adapte olamazsan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duman7

günde 4 saat uyuyorum

Nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz? Hangi saatler arası uyuyorsunuz ve gün boyu verimden kayıp oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duman7

günde 4 saat uyuyorum

Süreki yani öyle mi ? hiç bir etkisi olmadı mı olumsuz yönde.. Ve de nasıl alıştırdın bunu bünyeye zorlanmışsındır muhakkak.
  • 19.00-06.00 arası çalışıyorum.İşyerindeyim şu an.Pazartesi günleri 09.55'te dersim başlıyor.Üniversite biraz uzak.İşyerinde kahvaltı yapıp yola çıkıyorum uyumadan.Derse giriyorum.16.30'da bitiyor ders.İşyerine geliyorum eve falan uğramadan.Akşam yemeğimi yedikten sonra tekrar mesaiye başlıyorum 06.00'a kadar.Salı sabahı 06.00'da çıkıp eve gidiyorum.2 saat uyuyorum ve tekrar ders.Sonra dersten çıkıp yine işyerine geliyorum..Bu durumda bile ayakta durabiliyorum..Bünye meselesi..Ben kaldırırım ama başkası kaldıramaz belki..Kişiden kişiye değişen bir olay bu
  • bende 3 gibi yatıp sabah 7'de kalkıyorum ev arkadaşlarım 2. öğretim olduğu için baya geç yatıyorum bende sabah kalkarken yada okulda herhangi bir sorun olmuyor ama okuldan eve geldiğimde koltuğa uzanıyorum aşırı bi yorgunluk basıyor tv karşısında uyuya kalıyorum 1-2 saat arası uyuyorum kalkıyorum.
  • Her gün 4 de yatıp 11 de kalkıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.