Şimdi Ara

Isparta nasıl bir yer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,

    Sonrasında askere gideceğim için önümüzdeki birkaç ay yalnız yaşayacağım ve şuan şehir kısıtım yok. Fakat sorun şu ki bir yerde geçici konaklıyorum depremden ötürü ve buradan çıkmam gerekiyor. Bu nedenle bütçem kısıtlı. Aklıma uygun yaşanabilir birkaç şehir geldi, şu anda da Isparta'ya bakıyordum. Şöyle 2-3 aylık kalacağım için burada apart tutsam mantıklı olur mu uygun fiyatlar gördüm 3-5 bin arası.

    Freelancer olarak çalıştığım için iş arama durumum olmayacak. Fakat belli bir maaşım yok, bu nedenle çoğunlukla hazır yiyeceğim. Yaklaşık 3 ay sonra askere gideceğim bu nedenle ev kiralamak yerine apart tercih ediyorum.

    Bu şehirde 3-4 bine falan apart ilanları gördüm gidip tutsam aylık masrafım çok olur mu? Zaten gece hayatım, sigaram, alkolüm vs. yok. İnternette geçiyor hayatım. Sizce 10-15 bin hazır param varken 2-3 ay falan hayatta kalabilir miyim?








  • Benimde kafamda orası var.Birde Eskişehir.
    Herşey dahil(elektrik,yakıt vs...)dahil apartlar var o dediğin rakamlara 1+0 1+1
    3-5 binde yesen 10 bin lira kurtarır seni aylık...
  • Yani hocam benim masrafım olacak şey yemek. Yemek yapmayı bilmiyorum pek fazla malesef  Çoğunda internet dahil oluyor. Tek kişi faturalar da çok gitmez. Zorlasam aylık 6-7 ye iner mi o masraf acaba?  


    Bu arada Eskişehir de aklımda fakat orası daha pahalı görünüyor. Gerçi max 3 ay kalacağım için çok problem olmaz ufak fiyat farkları




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmlpy -- 12 Temmuz 2023; 2:52:16 >
  • brhmlpy B kullanıcısına yanıt
    Bende diyorum zaten 3K -5K arası herşey dahil apart var.2K da boğazına vs gitse o dediğin rakama iner...
  • 5 yıl kaldım Isparta'da. Fazla sosyal imkanı olmayan genel olarak makul bir şehirdi.


    Fatih-Zafer mahallelerini tavsiye edebilirim. Otogarın hemen yakınında. Iyaşpark ve IyaşAvm yakınları sana uygun olabilir.


    Şehir merkezi pahalı olabilir. Öğrenci şehri olduğu için uyanıklar merkezde fazla fiyat çekebilir. Şehir merkezi dediğime bakma Fatih-Zafer de merkez gibi. Merkezde de bir şey yok zaten çok küçük.


    Otogardan merkeze 30-40 dk yürüyüş mesafesi var. Isparta'da her yeri yürüyerek dolaşabilirsin. İlçeleri güzeldir.


    Kışları baya soğuk oluyor yaz gelmiyor. Fiyatlar hakkında şuan bilgim yok. Keza en son 7 yıldır gitmiyorum ama diğer şehirlere göre uygundur.


    Yemek kısmında fazla seçenek yoktu benim zamanımda ama sürekli gelişen bir şehir. En son yeni yerler açılmaya başlamıştı otogar bölgesinde..

  • stresstest kullanıcısına yanıt

    Fatih mahallesini çok gördüm ilanlarda otogara da yakın bir bölgeymiş gerçekten, güzel duruyor.

    Zaten sosyal biri değilim hocam merkezi lokasyonda olsun benim için kâfi. Yüksek ihtimal buraya gideceğim gibi. Umarım uyguna bir yer bulurum  

    Bir de apartlarda komisyon falan yok dimi hocam direkt ücreti verip yerleşiyoruz herhalde? Ev bulursam hallederim de hiç apartda kalmadım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmlpy -- 12 Temmuz 2023; 4:21:49 >
  • Bir ara elektrikler gidip günlerce gelmiyordu. Sanırım işin için elektrik önemli.

    İnternetten bir bak kesintiler ne durumda. Ben bundan 8 sene önce Ankara Mamakta 1 hafta apart tutmuştum uygundu fiyatı.

    Hem de gezmiştim epey.

  • Ispartada öğrencilik yaptım 2005-2010 arası trafik gibi bir senaryo orada yok benim zamanımda fatih-zafer mahalleleri uzak geliyordu istasyon caddesine taşınmıştık daha sonraları o zamanlar kiralar 300-400 bandında değişiyordu.Merkezde bizim zamanımızda eğlence mekanı 1 tane idi gerisi hep cafeler vardı canlı müzik oluyordu oralarda.Benim ortamım çok iyiydi arkadaşlarla bu yüzden çok güzel geçerdi.Güzel anılarımızda var oralarda insan özlüyor 13 yıldır gitmedim şu an nasıl bilmiyorum sessiz sakin ve Türkiyenin en huzurlu şehri seçilirdi hep
  • OptikForm kullanıcısına yanıt

    Aaa hatırladım siz söyleyince bi ara twitterda gündem olmuştu 1 hafta falan elektrik gelmemişti su da gitmişti sanırım. Bunu bi araştırıcam ya mutlaka teşekkürler hocam


    Mamakta evler uygundu fakat memur istiyorlar vermiyolar ama aparta hiç bakmadım bi bakayım onlara da

  • 2009'da 3 ay askerlik yaptım. İnsanı sevimsizdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

    2009'da 3 ay askerlik yaptım. İnsanı sevimsizdi.

    valla onu bilmem de inşallah bana kazıkçı olanı denk gelmez hocam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.