Şimdi Ara

2si1 'Sansürsüz, Yağsaksız' Teknoloji ve Oyun Programı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
3
Favori
8.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sansürü destekleyen teknoloji sitesi yapmışlar.

• Stop Online Piracy Act ı yerden yere vurup, ülkemizde çıkan bu kanunu savunuyorsun.

Ne denir ki başka.
  • Bilgi kirliliği o kadar fazla ki, insanlar bir şeyleri okuyup düşünmeden hemen atlıyorlar. Başkalarının düşüncelerini hemen kabul ediyorlar, sorgulamadan araştırmadan, kendi zihinlerinde yoğurmadan.

Ben de siyasetten nefret eden birisiyim. Ve bu haberleri dinlemek gerçekten sinir bozucu, insan istiyor ki daha iyi tartışma ortamı olsun. Ama ne yazık ki, konuşan taraflar düşünmeden konuşuyor. A partisi B partisi değil olay, bir şeyleri zihin süzgeçimizden geçirmemiz lazım. Eğer tek tarafın dediğini dinliyor ve sorgulamadan kabul ediyorsak anlayın ki, o tek taraftakilerin maşası oluyoruz.

İnsanlara damgalanan etiketler o kadar kötü ki, birisinin siyasi görüşünü duyduğunuz da ister istemez ona öcü gibi bakıyorsunuz. Neden o kişinin düşüncelerinin daha doğru olabileceğini düşünmüyorsunuz. 2. çoğul kişi olarak yazdım ama bunu yapan sadece sizler değilsiniz, ben de böyle bir şey yapıyorum ve elimden geldiğince yapmamaya çalışıyorum ama birileri zihnimize böyle yapmamızı bir kere sokmuş, artık çıkaramıyoruz.

Mesela birisi burada gezi parkı olaylarının saçma olduğunu söylese hemen o ak partili oluyor. Birisi ben Kemalistim diyorsa hemen o halk partili oluyor bizlerin gözünde. Neden bu kadar kolay etiket basıyoruz bilemiyorum ama bu Türk milletinin büyük bir yanlışı.

Ayrıca Mesut abinin konulara gayet objektif yaklaştığına inanıyorum. Fatih projesinin gereksiz olduğunu söylemişti. Haklı da. Oyunu ak partiye veren birisi olarak belirtmeliyim ki gerçekten Fatih projesi tam bir fiyasko

Bakın burada kime oy verdiğimi yazdım, şimdi birileri bana etiketi basacak ve beni eksileyecek. işte biz bu yüzden kaybediyoruz..

• Soul741 kullanıcısına yanıt
    Onlara göre ahlak 60 yaşında adamın 15 yaşında kızla evlenmesi, 3-5 karıyla grup yapması.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sebastian Shaw

değerli yorumlarınız için teşekkürler

bence iki yorumda da aklıma gelen iki noktaya takılacağım

birincisi mesut bey in siyasi arenada teknoloji danışmanlığı söylemi ki ben bunu izlememiştim ama öğrendiğim iyi oldu ki eğer böyle birşey var ise bugünkü tavırlarla birleştirdiğimizde görünen köy kılavuz istemiyor

ikincisi de mesut beyin ben bilirim tavırları ve küçümseyen yorumları ki bunu benim ilk yorumuma verdiği cevapla açıkça gördüm kendisi benim bahsetmediğim şeyleri bana cevapmış gibi sunarak hem kendisini üste çıkarmaya hemde benim birşeyden anlamayan bir yapıda boş konuştuğumu ifade etmeye çalışıyor

iki durum da gözüme resmen mızrak gibi girdi ve beni çok üzdü eğer bu tarz tavırlar davranışlar mesut bey tarafından sürdürülecekse ben şahsen forum sorumlularını ve diğer tüm yönetici kadrosunu durum ile ilgili açıklama yapmaya davet ediyorum

Bence bu bakis acisi da yanlis.Mesut Bey istedigi yerde teknoloji danismanligi yapsin.Insanlar hakkinda " bak surada calisiyormus,bunlarla gorusuyormus " gibi soylemlerde bulunursak inan bana karsi taraftan bir farkimiz kalmaz.

Isteyen istedigi yerde is yapsin.Yanlis olan birsey varsa yanlistir.Insanlar bagimli bulunduklari cenahta bile yanlisa yanlis diyebilirler.Biraz egitim almis ve muthis yogunlukla calisan beyin yikama mekanizmasinin etkisi altina girmemis herkes neyin dogru neyin yanlis oldugunu goruyor.

Mesut bey,vidyonun bir bolumunde de insanlara apolitik olmayi onermis sanirim.Bu da korkunc bir oneri aslinda.Allahtan hic bir zaman gerceklesmeyecek,iyi niyetle veya oyle olmadan dile getirilmis bir oneri.

" Insan dogustan politik bir hayvandir "

Aristoteles

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Shall I tell you about my life, they say I'm a man of the world. I've flown across every tide, and I've seen lots of pretty girls. I guess I've got everything I need, i would't ask for more. And there's no one I'd rather be, but I just wish that I'd never been born.

• Merhaba Mesut Bey,

Sizi sürekli olarak takip ediyorum, foruma sağlamış olduğunuz yararın karşılığı verilemez fakat siz suyun yüzeyindeki var olanlardan söz etmişsiniz. Ülkemizin içinden geçtiği sürecin sancılı olduğunun farkındayız, siyasilerin bu durumdan korunmaları için bu yasa tasarısının gün yüzüne çıkarıldığının da aksini iddia edemeyiz. Bu önlemlerin "gerçek anlamda" toplumun güvenliği için oluşturulmadığını hepimiz biliyoruz, lütfen bunları da dile getiriniz.

Sevgi ve saygılarımla.
  • Mesut Çevik haklı aslında, siyaset faktörünü işin içinden çıkardığımızda ve art niyetle kullanılmadığında faydalı bir yasa. Mahkeme kapatsın ya da TİB hapatsın, aradaki tek fark TİB kapatırsa çok daha kısa sürede hallolur iş. Zaten mahkemelerin tarafsız olduğuna mı inanıyorduk ki site kapatma kontrolü hükümete geçti diyoruz? Mesut abinin de dediği gibi iş hem mantıklı bir hale geldi(site yerine URL kapatmak), hem de özel hayatın gizliliği konusunda atılan adımlar hızlandı. Kayıtların tutulması meselesi zaten sürekli olan bir şeydi, ben sanmıyorum ki internette yaptıklarım sadece bende kalsın. Girdiğimiz her site, profil açtığımız her platform; daha doğrusu ISP aracılığıyla yağtığımız her halt kayıt altında. En basitinden DH'de dahi mesajlar silindikten sonra sunucularda bekletiliyor.

Gelelim işin siyasi boyutuna, doğal olarak bu boyutta Pollyanna ablamızı pistten indirmek zorunda kalacağız, hiç kimse beni bu yasanın masumiyetine inandıramaz. Adına bağnazlık deseniz bile kabulümdür. Çünkü bu ülkede insanlar hükümeti geçtim devlete güvenmiyor bir kere. Çünkü gelen her hükümetin ilk icraati devleti ele geçirmeye çalışmak. Şimdikiler bunu başardıkları için kalıcı oldular, ancak birlikte çalıştıkları adamlarla araları bozulunca işin rengi değişti. Devleti ele geçirecek kadar adamı kim temin etti onlara? İşte o temin edilen adamlar artık onlardan yana değil, kendi adamlarını bulmaları lazım. Hem bu telaş, hem de ayrılığın doğal sonucu olan kirli çamaşırların ortaya dökülmesi bazı tepeden inme yöntemler getirdi. Bu da onlardan biri, medyayı susturmak kolay çünkü medya medyalığını para için çıkar için yapıyor, ama internet o kadar kolay bir kale değil. O'nu susturmak çok daha büyük güç ister: Bu yasa o gücün teminatıdır. Erişim sağlayıcılar birliği toplanan bilgilere erişme yetkisine sahipse, ya da direkt kendi topluyorsa; Google'nin tripleriyle uğraşmak zorunda kalmaz artık kimse.

Bir de mahkeme meselesi var, evet son karar hakimde. Peki hakim kimin elinde?

• Donanımhaber'e yazık olmuş, çok üzücü.
  • Mesut bey,gözümde itibarınız tamamen sıfırlanmış durumda.Ne için çıkarıldığı ayan beyan belli olan yasalar hakkında polyannacılık oynamak sizin gibi internet aleminin tamamen içinde olan birisi için hiç yakışmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HEISENBERG -- 8 Şubat 2014; 17:40:10 >

Türkiye Cumhuriyeti Kurucu Önderi ve İlk Cumhurbaşkanı,Gazi Mareşal,Başkomutan,Başöğretmen,Ulu Başbuğ,Kağan,Mustafa Kemal Han Hazretleri Diyeceksiniz.
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    ufak bir yanlış anlaşılma olmuş hocam aslında ben tam olarak ne demek istediğimi yazmadım ondan kaynaklandı benim demek istediğim bu yanlış yasayı dolaylı olarak sorunsuz birşeymiş gibi göstermeye çalışmak ve halihazırda siyasi bir eğilimin sinyalini vermek insanın aklına ne yazık ki bu ülkede bazı soru işaretleri getiriyor

kaldı ki o söylemlerin yapıldığı önceki programları ben izlemedim arkadaşların yorumlarına dayanarak söyledim

yanlış anlaşılmaya mahal verdiysem özür dilerim

apolitiklik kısmında da size sonuna kadar katılıyorum insanlar her zaman sorgulamalı eleştirmeli ve bu sayede daha iyiyi ve doğruyu bulmalıdır bunun yapılamamasını tavsiye etmek korkunç bir öneridir

saygılarımla

SAMSUNG GALAXY MEGA KULLANICILAR KULÜBÜ / SAMSUNG GALAXY NOTE 3 KULLANICILAR KULÜBÜ / SAMSUNG GALAXY GEAR KULLANICILAR KULÜBÜ

Hangi Efsane Telefon Yeniden Üretilsin ? / Bir Akıllı Telefon Üretebilseydiniz Özellikleri Ne Olurdu ?
    _____________________________________________________________________________________________________________________________________________

YALAN BİR DOĞRULUĞU KABULLENMEKTENSE KENDİ GERÇEKLİĞİMİ YALANLAMAYI TERCİH EDERİM
  • http://www.teknoseyir.com/105943/haftalik-gundem-degerlendirmesi-3-8-subat-2014/

İnternet yasakları konusu birde buradan izleyin, zihniyet farkını görün. (2. dakika)

• Bu da CHIP'in konuyla ilgili haberi. Tam muhalefet ağzıyla ve militanca vermiş haberi. Tabi aşağıda Doğan grubu logosu olunca normal.
    http://www.chip.com.tr/haber/internet-uygulamamiz-dunya-nin-diline-dustu_45291.html

• Uzun süredir özel bir video ile biten bir 2si1 izlememiştim. Bu arada düzeltmek gereken bir şey var. Eğer Facebook üzerinden bir fotoğraf paylaştıysanız ve hesabınızın gizlilik vb. seçenekleri ayarlı değilse Facebook gerek kullanım şartlarında gerek o değişimin yaşadığı dönemdeki duyurusuyla ve gerek yaptığı anlaşmaları göstererek o fotoğrafları vs. şeyleri paylaşma hakkına sahip. Burada bize de dikkat düşüyor ancak gizlilik vs. varken bu durum yaşandıysa yasa geçerli olur. Bu Facebook'tan kaynaklı bir olay. Bu olay güncelliğini korumuyor olabilir. Hatam varsa söylerseniz sevinirim.

Bu arada Mesut abi olayı açıklamış videoda aslında kötü olarak kullanılmadığı sürece bir sıkıntı yok. Ama sorun şu ki bizim ülkemizde hiçbir yasa(neredeyse) yoktur ki insanlar kendi çıkarları doğrultusunda kullanmasın.

Bu arada cep telefonuna taksit olayındaki hediye çeki muhabbeti konusunda bir şeyler söylemek gerekirse bence onlar da yasaklanmalı. Çünkü burada yine amaç belli. bunu farklı işler için de kullanılabilir ama hiç değilse hediye çeklerinin kredi kartı ile alınmasının önüne geçilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sebastian Shaw

değerli yorumlarınız için teşekkürler

bence iki yorumda da aklıma gelen iki noktaya takılacağım

birincisi mesut bey in siyasi arenada teknoloji danışmanlığı söylemi ki ben bunu izlememiştim ama öğrendiğim iyi oldu ki eğer böyle birşey var ise bugünkü tavırlarla birleştirdiğimizde görünen köy kılavuz istemiyor

ikincisi de mesut beyin ben bilirim tavırları ve küçümseyen yorumları ki bunu benim ilk yorumuma verdiği cevapla açıkça gördüm kendisi benim bahsetmediğim şeyleri bana cevapmış gibi sunarak hem kendisini üste çıkarmaya hemde benim birşeyden anlamayan bir yapıda boş konuştuğumu ifade etmeye çalışıyor

iki durum da gözüme resmen mızrak gibi girdi ve beni çok üzdü eğer bu tarz tavırlar davranışlar mesut bey tarafından sürdürülecekse ben şahsen forum sorumlularını ve diğer tüm yönetici kadrosunu durum ile ilgili açıklama yapmaya davet ediyorum

Siyasete kendinizi o kadar kaptırmışsınız ki fazla ileriye gidiyorsunuz mesut çevike karşı bilgisel olarak hiçbir cevap veremiyorsunuz söylenen tek şey biz bu yasanın asıl amacını biliyoruz(!) siz de akplisiniz yanlısınız vs. bırakın bu işleri artık sizin yaptığınızın aynısını yapıyım mı bana göre de sen rakip bir siteden birisin donanimhaber aleyhinde yorumlar yazıyorsun hoşuna gitti mi suçlamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kabuska kullanıcısına yanıt
    Sizinle aynı fikirleri paylaşıyorum çok güzel özetlemişsiniz. "Fazla iyi niyetli" birisi ancak bu yasaların masum olduğuna inanır. Kağıt üstündekilere bakarsak şahane orasına laf yok. Ne güzel bizi koruyor işte diyorsunuz. Ama çok ince nüans farklı ve yoruma açık bölümler ile işin rengi tamamen değişebiliyor.

Bu yasanın metni, flash tv de 1500 liralık telefonu 200 liraya satma kandırmacası gibi düşünülebilir. Araştırmadan etmeden alırsanız içinden çıkana da razısınız demektir. Çünkü yasal açıklar kullanılarak kitabına uydurulmuş. Şuan bizdeki durumda böyle. Mesut bey bize paketine bakın alın, içinden ne çıkarsa bahtımıza diyor. Bunu derken de ben paketine göre konuşuyorum, içinden başka bişey çıkarsa bu beni ilgilendirmez tarzı konuşuyor. Bu yasak ve sansürler bir kere tepemize bindikten sonra geri döndürmek çok zor ve gittikçe artan şiddette devam edecek. Devletlerin halkı domine etme, sindirme ve sansürle ilgili bir sürü yerli yabancı makale var, biraz açın okuyun.

Saygılar.

@Kabuska

• quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

Fatih Altayli cok guzel yazmis bugun.

Baykal'in donlu,MHP'lilerin donsuz goruntuleri cekilirken sorun yoktu,ne zamanki Hukumet uyelerinin ve onlarin yandaslarinin yedikleri naneler ortaya cikti,birileri mahrem hayatin onemini hatirlar oldu.

Tapeler ile dinlemeler ile bu ulkemin vatanseverlerinin analari aglatirken gobek atanlar simdi cok konusup kafa utulemesinler.

Cok hosunuxa gider degil mi kimse sesini cikarmasa? Herkes tek tip olsa ? Ulan Komunist Rusya bile pes etti.Siz ne basarabileceginizi saniyorsunuz ?

Hukuksuzlugun,adaletsizligin,rusvetin,yolsuzlugun ustunu ortemez kimse.Internet caginda yasiyoruz.Internet bir okyanus,neresine takacaksin tipayi?

Madem burada yazilanlar hosunuza gitmiyor,gidin alternatif platformunuzu kurun,kendi kendinize takilin.Size yapmayin diyen mi var ? Orjinalin cakmasini yapmayi,alternatif seyleri seversiniz

Hadi kalin saglicakla.Bu kadar partizanlik yapmak da bunyeye zarar verir

Şu fatih altaylı dediğin şahıs Levent Kırca nın dalga geçtiği yalaka yım diyen aptalım diyen ve son kasetlerde mhp nin oyunu alıp bdp veren şahıs değil mi.
    //Intelİ7 6700K/Msi Z170A Gaming M7/Kingston Crucial 16 Gb DD4 2666/WD 2 TB Cavier Black/ PNY CS2211 240 GB/ Crucial Internal Solid State Drive 525 GB SSD M2/ZoTaCGTX 980ti AMP! EXTREME Edition OC/Evga 1000 Walt G2 Gold/AoC AgoN AG271QX//
    Aerocool Strike X-ST Big Tower///Logitech G510s/// Logitech G930///Logitech Z 906///Thermaltake Water 3.0 Ultimate///
    FreeMaNMeliH Korsan Oyun Bağımlısı... Steam///Origin///Ubisoft///Racenet///Social Club ID: FreeMaNMeliH ///Steam FreeMaNMeliH///
    ///Mustafa Kemal ATATÜRK Kronolojisi...///

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Merhaba,

Yasayı tam olarak okudunuz mu? Lüten baştan aşağı dikkatlice okuyun zira TİB başkanına site kapatma yetkisi verilmiyor. Önleyici tedbir alma yetkisi veriliyor ki o da 24 saat geçerli bir engellemeden ibaret. Mahkeme kararı alınamazsa TİB başkanının kararı geçersiz kalıyor.

Ek olarak TİB başkanının önleyici tedbir alabilmesi için sitedeki içeriğin özel hayatın gizliliğini ihlal eden bir içerik olması gerekiyor. Düz haber metni veya yorumlar değil bildiğiniz video görüntüleri, fotoğraflar ve ses kayıtları gibi.

Diğer hakaret ve benzeri durumlarda ise önce site sahibine eğer ona ulaşılamaz ise hosting firmasına eğer o da cevap vermez ise hakime gidilmesi gerekiyor. TİB başkanının burada tedbir nitelikli engelleme yetkisi yok.

Şu an yürürlükte olan uygulamada site tamamen kapatılıyor. Yani aslen bu yasa çıkmasa ve sizin düşündüğünüz gibi yargı tamamen yandaş olsa 1 savcı bütün bu gizli içerikleri yayınlayan sitelere erişimi tamamen engelleyebilir. Ama yeni düzenleme erişimin tamamen engellenmesi yerine URL engellemeyi ilk şart koşuyor. Yani sitenin tümü asla etkilenmiyor ki bu bizim gibi siteler için çok çok iyi düşünülmüş bir ayrıntı. Zira biri diğerine hakaret etti diye siteyi kapattırmaya çalışanı çok gördük.

Kısacası videoda da dediğim gibi kağıt üzerinde kötü bir yanı yok. Uygulamada nasıl olacağını bilemem zira şu anki yasa hem yazıda hem uygulamada berbat halde zaten.

Yazılara bakınca yok hükümet yalakası yok ne yapacağını şaşırmış korkak benzeri dolu aşağılayıcı söz var :) Anlamadığım özgürlük vb şeyler savunuluyor sonra sizinle aynı şeyleri söylemeyen kişiye dolu hakaret edilip bir de onu sınıflandırma yarışına giriyorsunuz.

Beni azıcık yakından tanısanız ne düşündüğünü söyleme konusunda gram çekincesi olmayan biri olduğumu bilirsiniz ki siyaset ile işim olmaz. Fatih'e giydirirken iyi adam, yasada kağıt üzerinde bir şey göremedim deyince kötü adam :) Gerçi ben alışığım kimin elindekiyle ilgili objektif yorumumuzu söylesek 1 numaralı düşman ilan ediliyoruz. Ben doğru olduğunu düşündüğüm şeyleri söylemeye devam edeceğim varsın düşman densin.

Sizden ricam yasayı okuyun ve bazı durumlarda yetki veriyor, her şeyi sansürleyecekler, ülke elden gitti diye yorumlar atarken yasanın ilgili maddesinden de alıntı yapın ki biz neyi sizden farklı anlıyoruz görme şansımız olsun.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Tabi okudum, babamın meclis tv hayranlığı sebebiyle de konu ile ilgili oturumdaki konuşmalarında bir çoğunu dinledim. Zaten site kapatıyorlar demedim içerik engelliyorlar demiştim ama neyse mühim değil gerçi sizde yasayı okuduysanız buna pek gerek yok ama neyse forumumuzdaki diger arkadaşlar da fikir sahibi olsun mağdem.Benim şahşi görüsüm ki siteyi komple kapatmak ile içinden bir kısmın sansürlenmesi arasında zihniyet olarak pek büyük bir fark yoktur. Şunu da tekrar belirteyim sizi de başkalarını da fanatik taraflı olarak görmüyorum ama bir site editoru, yayıncısı ve türevlerinin; "sitemi komple kapatacaklarına o kısmı engellesinler veya işte o kısmını halletsinler" mantığı sizin açınızdan kendi içinde mantıklı gözükse de internet özgürluğu açısından kısmı ve genel müdühale pek fark etmiyor.

Tib nasıl bir kurumdur? Tib tüm sağlayıcılarının üye olmak zorunda(1 ay içinde) olduğu bir tür meslek odası gibi bir kurum(mühendisler, tabipler odası vb) fakat en büyük farkı bakanlığa bağlı ve ona karşı sorumlu olmasıdır. Bu birliğe üye olmak, ücret ödemek ve tüm kararlarına uymak zorundalar. Aksi halde bu isi yapmalarına yasak getiriliyor.(Madde4-8 Birlige üye olmayan internet servis saglayac1ları faaliyette bulunamaz.)

İlk olarak sizinde belirtiğiniz gibi özel hayatın gizliliği kavramını engleleyebiliyor. Ama asıl çelişki burada ben birisine çok kötü açıktan küfür ettim bunu engelleyemiyorlar adam küfürü yiyor ve mahkemeye gitmek zorunda. Ama biri ile ilgili paylaştığım bilginin ne kadar özel hayat olduğunu kim belirliyor, özel hayat kavramının sınırlarını ve tanımı kim belirliyor ve uyguluyor. TİB. Elinize çok buyuk yolsuzluk, ne bileyim işte toplumun bilmesi gerek görüntü kaydı var Tib bunu özel hayat diyerek engelleyebilir, Tib kime bağlıdır Bakanlığa. Peki bu karar mahkemeye gidebilir fakat haklı çıksanız bile Tib'in buna tekrar itiraz hakkı vardır.(Madd 4- (6) Birlik kendisine gonderilen kararlara itiraz edebilir.) Peki bu bilgileri bir şekilde öğrenmiş veya kullanan haberler, yorum yazılar kısacası yayınlarda özel hayat ihlali olarak değerlendirilebilir mi? evet Tib bu değerlendirme hakkına sahip .
    Madde 8- 5 "(5) Başkanlık; Bakanlık bünyesinde 655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıgnıı Teşkilat ve Gorevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri uyarınca oluşturulan internet Geliştirme Kurulunca izleme,
    filtreleme ve engelleme yapılacak icerigi haiz yayımlanın tespiti ve benzeri konularda
    yapılacak öneriler ile ilgili gerekli her türlü tedbir veya kararlan alır.)

Her maddeyi de kopyalayıp metni okunmaz hale getirmek istemiyorum ama diğer bir konu fişleme kayıt tutmak. Amerika da NSA'nın site kapatma veya internette korucluk gibi bir görevi yoktur, görevi istihbarat verilirinin analazidir. Skandal olan şeyler NSA'nın bazı verileri zorla, bazı kişisel verileri de iş birliği ile firmalardan yasa dışı bir şekilde toplamasıdır. Bakalım bizim değişiklik ne diyor ? Madde 3 (3) Yer saglayıcı, yer sagladıkları hizmetlere ilişkin trafik bilgilerini bir yıldan az ve
    iki yıldan fazla olmamak üzere yönetmelikte belirlenecek süre kadar saklamakla ve bu bilgilerin dogrulugunu, bütünlüğünü ve gizliligini saglamakla yükümlüdür. Yani kayıtlarınız doğru ve eksiksiz olarak tutulması yasal bir zorunluluk ve akabinde bunlar gerekli durumlarda yargı mit ve tabi ki hükümet gibi kurumlarla paylaşılacak

Yine 2. madde bir tedbirin bildirilmesi için diyor ki; toplanan bilgiler üzerinden e posta ile bildirim yapılır, söyle bir sorun var e posta normal bir tebligatın yerini asla tutamaz kişiye ulaşıp ulaşmadığını bile bilemezsiniz bu durumda onu sorumluda tutamazsınız.Daha şimdiden SEHVEN gönderilen kararlardan bahsetmiyorum bile.

Bu yasa interneti daha pahalı yapar mı ? İnternet sağlayıcılarına yenı maliyetler geldiği için artış olabilir veya indirimlerin yavaşlaması olabilir. Nedir bu maliyet: Madde 4-7 Birligin gelirleri, üyeleri tarafından odenecek ücretlerden oluşur. Alınacak ücretler, Birligin giderlerini karşılayacak oranda, üyelerin gelir tablosundaki net satış
    tutarlarına oranında belirlenir.

Peki tib başkanına yargılanabilir mi, nasıl mit başkanını yargılamak için başbakanın izni geriyorsa Tib içinde bağlı olduğu bakanlık yanı Ulaştırma Bakanlığının yani hükümetin izni söz konusudur. Yani görüldüğü üzere hükümete bağlı bir kurum internet üzerinde geniş yetkilerle söz sahibi oluyor. Eski yasa tabiki kötüydü yine siz siteler açısından bakıyorsunuz ama kullanıcı özgürlüğü açısından da çok kötüydü. Bu yeni yasa teklifi ise hali hazırda bunu daha kötüye taşıyacağı açık. Ve diğer bir önemli husus kişiler üzerinde yaratacağı kontrol baskısı ki bu doğrudan engelleme ve sansurden daha kötü bir durum.

Son olarak internet basın özgürlüğünün büyük bir parçasıdır, malesef Ülkemizin durumunu aşağıdaki linkteki sıralamadan görebilirsiniz tekrar bu yasa interneti daha özgür mü yapıyor yoka daha aşağı mı itiyor buna siz kara verin.

Not: yasalar ve tasarıları daha çok film fragmanları ve satış sözleşmelerine benzer hiç bir yasada şu söyle olacak başınıza şunlar gelecek diye alenen yazmaz, o yüzdendir ki doğrudur bu yasaları okumalıyız lehte veya alehinde yorumları okumalı ve dinlemeliyiz. Daha çok kaynak gösteribilecek ve yorum yapılabilecek madde var ama bunların kişilerin okumaları daha iyi fazla kirlilik yaratmayalım. İhtiyaç olursa daha fazla örnek referans verilebilir.

Değişiklik önergesi:http://www2.tbmm.gov.tr/d24/2/2-1914.pdf
    Tib yargılama:http://www.ntvmsnbc.com/id/25488120/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_censorship_by_country
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_freedom_indices
    http://m.sondakika.com/haber-tid-yonetim-kurulu-uyesi-bu-yasaklar-dunyada-yok-5541046/
    Düzenleme:linkler ve basın özgürlüğünde Türkiye eklenmiştir.
    Düzenleme2: Pdfden kopyalama sırasında ilgili yasalarda ki türkçe karekterler sorun yarattı kısmen düzelttim, bazı maddelerde uzun metinde karışmış olabilir mazur görün. okuyan arkaraşlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turker03 -- 8 Şubat 2014; 17:08:58 >

Psn : ardadgr16

Referanslar(hesap sattıklarım): Brooklyn23 , Gs_Emre , jambon , crypto81 , y4n3s
  • İnternet uygulamamız Dünya'nın diline düştü!
    Türkiye'de yeni devreye giren internet sitelerinin yasaklanmasına ilişkin düzenleme, sadece Türk kullanıcılar arasında değil, Avrupa'da da büyük yankı buldu. Çarşamba günü meclisten çıkan karara göre web siteleri, herhangi bir mahkeme kararına, hatta şikayete gerek duyulmaksızın, artık sadece Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın iradesiyle kapatılabiliyor.

Avrupa Parlamentosu başkanı Martin Schulz, Twitter'da Perşembe günü paylaştığı gönderide yeni yasal düzenlemenin geriye doğru atılmış bir adım olduğunu, "medya özgürlüğünü boğduğunu" söyledi. Washington'dan gelen açıklamalar, Avrupa'dan gelenler kadar direkt olmasa da, Türkiye'deki internet kullanıcılarının halini anlar nitelikteydi. Dış işleri Bakanlğı sözcüsü Katherine Pfaff, CPJ'nin web sitesinde yayınlanan açıklamalarda "Türkiye hükümetinin internet özgürlüğü konusundaki değerlendirmeleri sonucunda, Türkiye'deki internetin açıklık ve özgür ifade anlamında en yüksek standartları korumasını umduklarını" söyledi. İstanbul Üniversitesi'nden profesör Yamak Akdeniz ise Türkiye'deki internet uygulamalarının İran, Suriye ve Çin'dekilere giderek daha çok benzediğini söyledi.

İnterneti yoğun olarak kullanan bir ülke olarak bu uygulama, sadece Türk kullanıcıların değil yabancıların bile canını sıkmış görünüyor.
    Haber Alıntıdır.

Bizim mesut ne diyor. way efendim uygunsuz resim videomuz olduğunda siteyi şikayet edecekmişiz. Bu önlemler TV-Gazetelere dışında İnterneti kontrol altına almak...
    l Ram: 32gb Spectrix D41 (3600mhz)
    l M.2: 1tb Wd Black SN750 - 1tb Wd Black SN770 l SSD: Corsair GT 120gb - :Hikvision E100 256GB - :Hikvision E100 512GB
    l PSU: Sharkoon SS-COOLZERO-750W 80+ Gold l Case: Aerocool Aero One Eclipsel Monitör: Asus Tuf VG34VQL3A 21:9 lGamepad: Turtle Beach Recon Controller Camo l Klavye: Asus Tuf K7
    l Mouse: Logitech G502 Hero l Kulaklık : Razer BlackShark V2 l Çok mantık teptim, Hiç değil heptim, Koyu karamsar renktim, Velhasıl çiftesinde pektim, Binlercesine karşı yektim...

• serhat_ps3 kullanıcısına yanıt
    Katiliyorum. Bir teknoloji ve internet haber sitesi olarak bu konuyu ele alip degerlendirmenizde bir sorun yok fakat yanli yorum yapar durumunuz, olaya alkis tutar havanizi hic sevmedim. Sanki isin ucun bize dokunmadan gerekli altyapimizi yapalim havasi seziliyor. kendi fikrinizi ortaya koyacaginiza, universite, lise ogrencileriyle, sokaktaki adamla, kadinla, simitciyle gorusup bir antet yapip bunu bir grafik sema olarak sunsaydiniz hem insanlarin konuyu bakis acisini gormus, bu ulkede internetin insanlar icin ne demek oldugunu da anlamis olurduk, ama tabi bu kapasite ve goruste olabilecek bir haber sitesi olmak herkesin harci degil...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.