Şimdi Ara

2si1 'Sansürsüz, Yağsaksız' Teknoloji ve Oyun Programı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
3
Favori
8.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada Mesut bey'e yanlış yere yükleniliyor bazı arkadaşlar neymiş efendim bu parti kendi çıkarları için bu yasayı çıkardı mesut bey Yok efendim siyasete girmeyi planlıyor falan filan onlarca boş laf var ama kendilerine sorsan son derece tarafsız hak hukuk peşinde koşan insanlar güldürmeyin tarafınız belli söyledikleriniz belli. zorlamanın manası yok.

Orijinalden alıntı: senseman62

TÜRK'e yasa işlermi :D koptum ya bide atar yapmış abimiz

vay arkadaş videoyu kaldırmışlar tib'ini sevdiklerim çalışmalara başladımı ne :D yeni video ekledim

ayrıca görmeyenler için süleyman babadan beklenen açıklama geldi

2si1 'Sansürsüz, Yağsaksız' Teknoloji ve Oyun Programı

• Adam doğru söylüyor. Zaten hali hazırda güç kimde ise kanun ve uygulamalar onun istediği gibi olur. Olmuştur ve oluyordurda.
    Adalet bugün ölmedi bu ülkede. Çünkü Adalet hiç doğmadı. Sırf hükümet yapıyor diyo istemezük deyip, ya bu böyle diyene yalaka demekten vazgeçin.
    Benim şahsi kanaatim bu kanun cemaat kanalı ile gelen ses kayıtlarının yayınlanmasını engellemek için çıkmıştır. Olumlu tek bir yönü var ise artık Youtube temelli kapanmayacak.

• _____________________________
  • playstation gold headsetin videosuna bakarsanız gizli noise cancelling mikrofon var

• Başbakan bile kendini düşünmüş yasayı çıkartırken, Mesut Bey düşünmüş çok mu ?

http://www.milliyet.tv/video-izle/-Bu-ahlaksizliklar--yolsuzluklar-devam-mi-etsin---Vs6zvC5rGFy9.html

taksim karıştı..canlı yayın şu an veriyor.Taksim'de "İnternetime Dokunma" eylemi
  • Bu yasayı savunanlar çok değil 1-2 yıl sonra büyük Rler yapıcak sene 2014 olmuş hala sansür yasak ve özel hayatı savunanlar var ne zaman ses kayıtları nette düştü ozaman akıllarına geldi özel hayat. mhp kasetleri düşerken böyle bir sorunumuz yoktu bu baskıcı fişlemeci yasayı kabul edenlerin sadece çıkarcı olarak düşünüyorum.

• Yasaklar ne olursa olsunlar yasaktırlar. Bu yasakların altında aranacak neden çok basittir. 12 Yıldır devleti paylaşarak her istediklerini yaptılar, işin ucu kendilerine dokununca da panikleyip herşeyi yasaklamaya kalkıyorlar. Hatta o kadar abarttılar ki başbakan kalkıp bi tv kanalının genel müdürüne doğrudan telefon açıyor. Ben size söyleyeyim. Bu zihniyetten hiçbişey çıkmaz. Aslında aklımın almadığı nokta bu zihniyete dindar insanlarında inanması. Yahu adamlar din diyerek kaç senedir malı götürdüler ama hala kalkıp savunanlar var. Dolar, Euro, benzin almış başını gitmiş, MB para pompalıyor ama nafile, dış borç 800 milyar dolara yaklaşmış kamu özel ama hala kalkmış yollarla bahçelerle övünüyoruz. Bırakın artık bu rüya aleminide gerçekleri görün. Ülke hızla geriye doğru gidiyor ve gelecek ne yazıkki böyle giderse çok daha kötü olacak. Yasaklarla biyerlere varana kadar doğruyu dürüstü çıkarsak hiçbişey olmazdı. Ama gitmeye devam etsin böyle çok fazla gidemeyecek nasılsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• orientem kullanıcısına yanıt
    siz once insablari gozunuzde buyutmeyi bir birakin kenera
    cok ileri gidiyormusum kime karsi acaba mesut bey e mi
    mesut bey kim bana onu bir soyleyin isterseniz senin benim gibi bir insan yanlis yaptiginda soylemeyip el etek mi opecegiz aman abi sen haklisin mi diyecegiz kaldi ki benim mesajima kendi cevap vermezken sizin ileri gidiyorsun demeniz kraldan cok kralciliktir
    terbiyenizi takinin bana ithamlarda bulunmadan once ben bu forumda gunde en az 1 saat insanlara yardimci oluyorum pm den sorularini cevapliyorum mobil bolumde borcok konum mevcut ve kimseye saygida kusur etmeden insanlarla bilgi paylasip yardimci olmaya calisiyorum
    haaaa ama burnumuza kotu kokular gelip de birseyleri dile getirdigimizde hemen ustumuze vazife olmayan seylere burnumuzu sokmus oluyoruz
    keske sizde biraz sorgulayici olsaniz da ulke su dustugu pislik batakligindan siyrilsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

SAMSUNG GALAXY MEGA KULLANICILAR KULÜBÜ / SAMSUNG GALAXY NOTE 3 KULLANICILAR KULÜBÜ / SAMSUNG GALAXY GEAR KULLANICILAR KULÜBÜ

Hangi Efsane Telefon Yeniden Üretilsin ? / Bir Akıllı Telefon Üretebilseydiniz Özellikleri Ne Olurdu ?
    _____________________________________________________________________________________________________________________________________________

YALAN BİR DOĞRULUĞU KABULLENMEKTENSE KENDİ GERÇEKLİĞİMİ YALANLAMAYI TERCİH EDERİM
  • sony kulaklığında kulak ayarının olduğu kayışta gizlenmiş noise canselling mikrofon var abi

• Ne yazık ki bu tarz konularda, gerçek anlamda "objektif" yorumlar bulunmuyor. İktidarı destekleyenler savunuyor, desteklemeyenler de kararı yeriyor ama gerçek olan, iktidarın Gezi Parkı zamanında Sosyal Medya kanalı ile ne derece bilginin paylaşıldığını hesaba katmamış olmasından sebep, internet ile sağlanan sınırsız iletişim özgürlüğünün kesilmeye çalışılmasıdır.
  • siz buna "yağsaksız" demişsiniz ama bu bildiğin yağlı olmuş..

• "Yağsaksız" diye kasten mi yazılmış?
  • '' yağsaksız '' internet istiyoruz :D

• Çok iyi anlatmışlar, ayrıntılı şekilde.Teşekkürler.

Jim Carrey Fan Club
    Sessizce gitmek en iyisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: senseman62

http://www.odatv.com/n.php?n=taksimde-internetime-dokunma-eylemi-0802141200

taksim karıştı..canlı yayın şu an veriyor.Taksim'de "İnternetime Dokunma" eylemi

Taksimde yasağa tepki olarak Vpn ile internet girmişler uygunsuz video izlemişler. Ara sokaklarda poliseler karşı hand job çekmişler
    l Ram: 32gb Spectrix D41 (3600mhz)
    l M.2: 1tb Wd Black SN750 - 1tb Wd Black SN770 l SSD: Corsair GT 120gb - :Hikvision E100 256GB - :Hikvision E100 512GB
    l PSU: Sharkoon SS-COOLZERO-750W 80+ Gold l Case: Aerocool Aero One Eclipsel Monitör: Asus Tuf VG34VQL3A 21:9 lGamepad: Turtle Beach Recon Controller Camo l Klavye: Asus Tuf K7
    l Mouse: Logitech G502 Hero l Kulaklık : Razer BlackShark V2 l Çok mantık teptim, Hiç değil heptim, Koyu karamsar renktim, Velhasıl çiftesinde pektim, Binlercesine karşı yektim...

• İnternet düzenlemesine ilişkin Mesut Bey'in yaptığı konuşma tamamen anlamsız bir konuşma olmuş.

Öncelikle bu bir tasarı değil, tekliftir. Tasarı, Bakanlar Kurulu tarafından TBMM'ye sunulurken; teklif bir grup milletvekili tarafından TBMM'ye verilir. İkisi arasında da dağlar kadar fark vardır. Tasarıların etki analizinin yapılması ve tasarıdaki yasal düzenlemelerle ilgili tarafların görüşlerinin alınması gerekir. Bu yasama teamülü gereğidir ve zorunludur. Ancak teklifte böyle bir zorunluluk yoktur. Söz konusu teklifin Meclis'e sunulması, komisyondan geçmesi ve Genel Kurul'da kabul edilmesi süreçlerini birebir takip etmiş biri olarak, insanlara doğru bilgi vermek adına yaşananları yalnızca yasayı okumamış ayrıca birebir takip etmiş biri olarak anlatmaya çalışayım:

Öncelikle bu teklif geçen yıl Haziran ayında Meclis'e sunulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ilgili bir "tasarıya" eklendi.

Ancak "tasarı" ile "teklifin" birleştirilemeyeceği TBMM İçtüzüğü'nde açık bir şekilde yer almaktadır. Çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi tasarı ile teklif farklı yasa yapma yöntemlerini gerektirir.

Ayrıca, bu teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'na ele alındı. İnternet ortamında işlenen suçları ve bunlara verilecek cezaları düzenleyen bu konunun Adalet Komisyonu'nda görüşülmesi gerekmektedir.

Plan ve Bütçe Komisyonu, adından da anlaşıldığı üzere Türkiye'nin yıllık bütçeleri ve konusu parayla ilgili teknik konularda yasal düzenlemeleri yapmakla görevli bir komisyondur. Öte yandan bu düzenleme alt komisyona gönderilerek 60 maddeyken 125 maddeye çıkarıldı. Düzenlemenin içine konuyla alakalı olsun olmasın toplam 40 farklı (evet yanlış okumadınız) yasada değişiklik yapan 10'larca madde konuldu. Bu da milyonlarca insanı ilgilendiren temel bir yasal düzenlemeyle bağdaşmayan bir uygulamadır. Torba yasa yöntemi istisnai durumlarda savaş ya da seferberlik gibi hallerde bir an önce çıkması gereken düzenlemelerde yapılır.

Buraya kadar yasa yapma yöntemlerindeki oldubittiyi, aceleciliği ve aykırılığı anlatmaya çalıştık. Bu aceleciliğin nedeni de arkadaşların yorumlarda belirttiği üzere son yaşadığımız olaylar olduğu açık.

Mesut Bey okuduğunu söylemiş ancak sanırım ya anlamamış ya da farklı bir yasayı okumuş. Şimdi de gelin teklifteki internet düzenlemesine bakalım.

Söz konusu düzenlemeyle bir kişi önce içerik sağlayıcıya sonra yer sağlayıcıya daha sonra da mahkemeye gidiyor denilmiş. Bu yanlış, yeni düzenlemeyle bir kişi herhangi bir site ya da sunucu sahibine başvurmadan doğrudan mahkemeye başvurma hakkı veriliyor. Mahkeme de 24 saat içinde karar alıyor ve bu karar kurulacak Erişim Sağlayıcıları Birliği Derneği aracılığıyla 4 saat içinde uygulanıyor.

Gelelim Mesut Beyin yanlış anladığını umduğum konuya; Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) verilen yetki dünya üzerinde hiçbir demokraside olmayan bir yetkidir.

Dolayısıyla bunu şirin göstermek, iyi bir uygulama demek açıkçası hukuk devleti ilkesi ve demokrasiye aykırıdır. En temel ilke olarak hukuk devletinde bir durumun suç olup olmadığına bağımsız mahkemeler karar verir. TİB'e 4 saatte internet sitesine erişim engelleme yetkisi verilmesi bu temel ilkeye "aykırıdır." Her ne kadar TİB'e verilen ve hukukta yeri olmayan bu yetki 24 saat içinde mahkeme kararı koşulu getirilse de bu hukuk dışı bir yetkidir.

Özel hayatın gizliliği gibi çok önemli bir konuda insanların mağdur olmaması için acilen karar alınması gerekçesiyle mahkemeler devreden çıkarılabilir bakışı yanlıştır. Çünkü bu yetkinin yasama sürecinde ihtisas alanı bilişim olan mahkemelerin kurulması ve bu yetkinin bu mahkemelere verilmesi ve aynı süre içinde karar alması önerilmiştir. Ancak iktidar bu öneriyi kabul etmemiş ve TİB'de ısrar etmiştir. Bilindiği üzere mahkemeler bağımsız hakimler tarafından hükümetin müdahalesinden kısmen uzaktır. Ancak TİB doğrudan Ulaştırma Bakanlığı'na bağlıdır. Yalnızca bu niyeti açık olarak ortaya koymaktadır.

Bilindiği üzere yönetmelikler yasalara; yasalar da anayasaya aykırı olamaz. Ayrıca anayasamıza göre Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalar yasa niteliğindedir. Dolayısıyla bu daha önce zaten Türkiye'nin taraf olduğu pek çok uluslararası anlaşmaya da aykırıdır.

2 yıl kayıt tutma zaten zorunluydu denilmiş. Evet içerik sağlayıcılar ve erişim sağlayıcılar bunu tutmakla yükümlü. Şimdi de yer sağlayıcılara bu koşul getirilyor. Ancak bu düzenlemeyle trafik bilgileri herhangi bir yargı kararı olmaksızın ilgili sunucu, site ya da erişim sağlayıcı tarafından istediği an TİB'e verilme zorunluluğu getiriliyor. Yani TİB herhangi bir sunucudan herhangi bir hesapla ilgili bilgiyi mahkeme kararı olmadan alabilecek.

Mesut Bey yasayı okumuş, ama anlamamış üzülerek söylüyorum tamamen ticari kafayla bakmış. İnsan kendine güvenebilir, ancak tam olarak bilmediği bir konuda sansüre karşı haklı tepki gösteren kitleleri küçümsememeli.

Ben de kardeşlerime kendisinin dediğini iletiyorum:

Sakın Mesut böyle demiş diye inanmayın, gerçekten okuyun.

Bir de ben ekleyeyim:

Mesut'un dediğine bakmayan siz gazete ve haberleri de takip edin.

• Yalaka ve yandaş olduğunu bukadar belirtmeseydin be mesut...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.