Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62.820
Cevap
343
Favori
2.534.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]



    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 ANA KONUSUNA HOŞGELDİNİZ







    Fotoğraf Teknikleri


    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]


     





    Note Serisi S Pen için Faydalı Uygulamalar ve Oyunlar






  • SPEN Uyumlu Diğer Uygulamalar

    İndirmek için üzerlerine gelip basmanız yeterli


    AutoCAD 360
    Camera Ace
    Photo Desk
    Infinite Painter
    Skitch
    Map Note
    Makeup
    MyScript Calculator
    MyRealFont Lite (Muhtesem, El yazinizi Sistem fontu olarak atiyor yani telefondaki tum yazilar sizin el yaziniza donusuyor)
    GMD SPen Control (Rootlu cihazlar icin)
    SIGNificant Signature Capture (El Yazinizla Dökümanlari telefondan imzalayin)
    FlipaClip
    Serious Paint









    ROOT YAPMADAN UZUN PİL SÜRESİ İÇİN GEREKENLER


    Galaxy Note 3 beraberinde gelen 3200Mah’lik pil ve son çıkan Kit Kat sürümü ile birlikte uzun pil ömrü sunabiliyor. Benim rekorum 8 saat 48 dakika oldu tam bir şarjla. Şimdi burada tavsiye sizlere en yüksek sarj ömrünü nasıl alabilirsiniz onu anlatıcam.

    Öncelikle eğer cihazınıza yakın bir zamanda update yaptıysanız mutlaka ve mutlaka wipe yapın. Wipe yaparken wipe cahce partition’da mutlaka yapılmış olsun. Wipe için gerekli olan rehber sayfamızda mevcuttur.

    Telefona wipe yapıp açıldıktan sonra sırasıyla şu ayarları yapalım.

    1) Eğer yedekleme yaptıysanız cihazınıza yüklemek istediğiniz programları google play’den tekrardan indirin. Ancak telefonunuza gereksiz ve kullanmadığınız program indirmemeye dikat edin. Sadece kullandığınız programları geri yükleyin.
    2) SD kartınızı telefonunuzu bilgisayara takarak formatlayın (tabi önce yedeğini almayı unutmuyoruz). Temiz bir şekilde telefonunuza geri takın. Mümkünse eğer yedeklemesini yaptığınız dosyaları içine atmadan sıfır bir şekilde geri takın. 2 -3 şarj dönemi kullandıktan sonra geri yedekleme yapabilirsiniz.
    3) Ayarlar> Bağlantılar>Wifi menüsüne geldikten sonra telefonun menü tuşuna basarak gelişmişe ayarlara girin. Çıkan menüde ağ bildirimi işaretliyse eğer işaretini kaldırın. Taramaya daima izin ver işaretini yine kaldırın. Wi-Fi zamanlayıcı kapalı olsun.
    4) Bluetooth’u sadece ihtiyacınız olduğu zaman kullanın. Tabi kulaklık veya Galaxy Gear tarzı ürünler kullanıyorsanız bütün gün açık olmakta. Ama eğer bütün gün bağlantı gerektiren bir ürün kullanmıyorsanız mutlaka kapatın.
    5) Ayarlar>Bağlantılar>Konum servisine gelin. Google Konum bildirme özelliğine basın. Çıkan menüde Konum Bildirme ve hemen altındaki Konum Geçmişi kapalı olsun. En yukarıdaki Mod seçeneğine basın ve Güç Tasarrufuna basın. Şimdi geri gelin ve Konum servislerini komple kapatın.
    6) Ayarlar>bağlantılar> NFC, S Beam ve Yakındaki cihazlar kapalı konumda olsun.
    7) Ayarlar>cihaz> ses bolumune gelin. Burda Tuş sesleri, Dokunma sesleri, Ekran kilidi sesi işaretli olmasın. İşareti varsa kaldırın. Aynı şekilde Tuş vuruşu sesi be Tuş vuruşu titreşimini işaretlerini kaldırıp bu özellikleri kapatın.
    8) Ayarlar>Cihaz>Ekran bağlantısına gelin. Parlaklığı ortanın biraz altına mümkünse otomatiğe çekin. Ekran zaman aşımı 30 saniye Tuş kilidi ışığı süresi ise 1.5 saniye olsun. Okuma modu açıksa kapalı olsun. Ekran tonunu otomatik ayarla mutlaka işaretli olsun. Bu menüed yine ekran modu seçeneğine gelin ve çıkan menüden Ekranı uyarlayı işaretleyin.
    9) Ayarlar>genel> hesaplar bolumune gelin. Eğer Gmail kullanıyorsanız, burda Google’ın üzerine basın ve yine çıkan seçeneklerden Gmail adresinizi üzerine gerelek basın. Gelen ekrandan sadece Senkr Gmail’i aktif bırakacak şekilde diğer tüm işaretleri kaldırın. (Not bu şekilde işlem yaptığınız zaman takvim, rehber, picasa veya Google Drive gibi bilgileriniz google ile eşitlenmez. Ancak siz istediğiniz zaman manuel olarak bu ekrana geri dönüp eşitleme yapabilirsiniz. E-mail programı olarak cihazın içinde gelen E-posta programını kullanıyorsanız eğer Gmail’ide bu bölümde devre dışı bırakabilirsiniz.
    10) Ayarlar>genel>hesaplar bolumune gerı gerelek buradaki uygulamaların tümünü devre dışı bırakın. Örneğin whatsapp kullanıyorsanız, onun üstüne gelerek rehber eşitlenmesini devre dışı bırakabilirsiniz. Aynı şekilde facebook gibi uygulamalarında içine gelerek eşitlemeyi kapatın. Facebook eşitlemesi yapmamanız size etkinlikleri takviminize alamama dışında çok bir şey kaybettirmez. Dropbox’da kullanmıyorsanız devre dışı bırakın. Kullanıyorsanızda devre dışı bırakabilirsiniz. Eğer E-posta uygulamasını kullanıyor iseniz bunu kapatmayın aksi taktirde maillerinizi alamassınız.
    11) Ayarlar>genel>bulut bölümüne gelerek buradaki dropbox senkronizasyonunuda devre dışı bırakın. Bu Samsung ile olan senkronizasyondur. Eğer zaten aktif değilse veya burada gözükmüyorsa bir işlem yapmanıza gerek yok.
    12) Ayarlar>genel>Uygulama yöneticisine gelin ve kullanmadığınız uygulamaları devre dışı bırakın. Benim devre dışı bıraktığım uygulamaların listesi aşağıda sıkça sorulan sorular arasında, hangi uygulamaları devre dışı bıraktınız sorusunun içindedir. Aynı uygulamaları güvenle devre dışı bırakabilirsiniz. Eğer o listeden kullandığınız bir uygulama varsa onu açık bırakın.
    13) Cihazın en yukarısından iki parmağınızı aşağı doğru indirin ve cihaz özellikleri listesine gelin. Burdan kullanmadığınız bütün özellikleri kapatın. Senkronizasyon açık kalabilir. Bende sadece wifi, mobil veri, güç tasarrufu ve senkronizasyon açık. Burdan kullanmak istediğiniz herhangi bir özellik olursa ihtiyacınız olduğu zaman açın. Cihazın beraberinde gelen sensörler ve akıllı hareketler her zaman kullanacağınız özellikler değildir. Benim emaille işim yok derseniz o zaman senkronizsyonu komple kapatın. Şarj ömrünüze ciddi derecede olumlu bir şekilde etki eder.
    14) Şimdi bu ayarları yaptıktan sonra telefonunuzu kullanım sırasında eğer wifi’a bağlı iseniz mutlaka mobil veriyi elle kapatın. Mobil veriyi kullanacaksanızda wifi kapalı olsun. İkisini aynı anda açmayın. Hangisine ihtiyacınız varsa o açık olsun.
    15) Güç tasarrufu mutlaka sürekli açık olsun. Unutmayın onun açık olması demek cihazınızın performansı düşecek demek değildir. Pil ömrüne büyük katkısı vardır. Sadece yüksek işlemci gücü gerektiren şeylerde, örneğin oyunlarda kapatabilirsiniz.
    16) Ana sayfanızda fazla widget kullanmamaya dikkat edin. Widgetlar şarj düşmanı olabilirler. Ayrıca kullanmadığınız sayfa var ise kapatın. Ana sayfada sayfa azaltmak için iki parmağınızı biri alttan diğeri yukardan olmak üzere ekrana dokundurun ve yukardakini aşağı, aşağıdakinide yukarı doğru sürükleyerek birbiriyle birleştirin. Çıkan ekranda kaldırmak istediğiniz sayfaya tek parmağınızla basılı tutun ve yukardaki kaldır yazan çöp simgesine doğru sürükleyin.

    Bu yöntem aslında sizin hiçbir temel ihtiyacınızı engellemez. Ana fikri kullanmadığınız şeyleri kapatın ve sadece ihtiyacınız olduğu zaman açındır. Ben sekiz saat ekran süresi aldığım zaman bile oyun oynayıp müzik dinledim ve emaillerimi aldım. Wifi ile 3G’nin aynı anda kullanılmaması çok önemlidir. Ayrıca en başta belirttiğimiz wipe’ı yapmaya üşernirseniz listeye 2. Maddeden başlayabilirsiniz. Ancak zaten çok düşük olan bir pil ömründen şikayetçi iseniz wipe yapmanızı öneririm.

    Bunlar dışında önemli olan başka bir konuda wifi ve 3G kullanımlarıdır. Eğer sinyal gücü zayıf bir yerde iseniz şarjınız istemesenizde daha hızlı tükenecektir. Böyle bir yerde 3G’yi kapatsanız bile telefon sürekli güçlü sinyal almak için enerji harcayacaktır. Benim örneğin iş yerimde telefon az çekiyorken evde full çekmektedir. Bu sebeple hep hafta içleri daha az şarj ömrüm olur. Hafta sonları ise daha yüksek rakamlara çıkarım. Bu konuyu önemle dikkat edin. Ayrıca son bir dikkat etmeniz gereken konu mümkün olduğunca 3G bağlantı yerine Wifi’ı seçmenizdir. Buda şarjınıza etki eden önemli bir faktördür.



    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]

    DUVAR KAĞITLARI



    Aşağıdaki adreslerde cihazınız için gerekli olan duvar kağıtlarını bulabilirsiniz. Bu adreste ayrıca diğer kaynaklardan faklı olarak Türkiye için özel olarak uyarlanmış duvar kağıtlarıda mevcuttur. Futbol takımlarından tutun ünlülere yada vapur resimlerine kadar seçenekler burada mevcuttur.

    Türkiye’den futbol :

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.454902051284038.1073741829.454851837955726&type=3

    Genel Duvar Kağıtları:

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.454940217946888.1073741831.454851837955726&type=3

    Türkiye’den Duvar Kağıtları

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.454917551282488.1073741830.454851837955726&type=3

    İlgili resimleri cihazınıza yüklemek için gerekli olanlar çıkan sayfalarda yazılıdır.

    Bu resimlerin haricinde sizlerde internetten bir çok kaynak bulabilirsiniz. Unutmayın cihazınızda ki resim çözünürlüğü 1080*1920’dir. Google arama sayfasına gelip istediğiniz başlıkta (örneğin Barcelona) yazıp arma yapın. Çıkan sonuçlardan görsellere basın, daha sonra arama araçlarına gelin ve en başta çıkan boyutu tıklayın. Yine çıkan menüden tam boyutu siz girini seçin. Bundan sonra genişliğe 1080, yüksekliğide 1920 yazarsanız çıkacak tüm sonuçlar cihazınızla tam uyumlu olacaktır. Beğendiğiniz resmi cihazınıza indirip duvar kağıdı yapabilirsiniz.




    POP3 E-Postalarınıza Her Yerden Ulaşın


     


    Alanadınıza bağlı POP3 e-postanıza gmail üzerinden ücretsiz push ve bulut desteği kazandırın. Exhange Server kurulumuna gerek kalmadan istediğiniz an ve yerde tüm e-postalarınıza anlık olarak ulaşın. Cep telefonlarınızdan Gmail hesabınızı kullanarak alan adınız üzerinden mail atın. Tüm e-postalarınız anlık olarak size ulaşsın. E-postalarınıza bulut özelliği kazandırarak tüm cihazlarınızdan 7/24 görüntüleyin.




    Ücretsiz Snapseed Uygulamasi ile Harika Siyah Beyaz Noir Resimler yapin





    • Snapseed Uygulamasini Google Play'den indirin - Indirmek Için Tiklayin.........

    • Uygulamayi Açin

    • Yukaridaki "Kamera Arti" isaretine basin ve "Choose Photo"'yu Seçerek galerinizden siyah beyaz yapmak istediginiz bir resmi seçin. Ben asagidaki resmi sectim.

      SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]


    • Eger resmi kirpmak yani bazi yerlerini kesmek istiyorsaniz asagida yer alan "Crop" kismini seçin, Çikan ekrandan ekranin sag veya sol kösesinden çekerek kesmek istediginiz alani ayarlayin. Burasi standart olarak free yani ölçüsüz kesin olarak gelecektir, siz Aspect Ratio free yazisinin yanindaki isarete basarak diger ölçü modlarina göre(Örnegin 4:3) olarakda kesim yapabilirsiniz.

    • Bir önceki menüden isiniz bitince okey isaretine basarak ana menüdeki "Automatic" seçenegine tiklayin. Otomatik yapilan bu düzeltmeyi begenmediyseniz eger parmaginizi yada kaleminizi yukari dogru oynatarak "Contrast Correction" veya "Color Correction" ayarlarini degistirebilirsiniz. Yine parmaginizi saga veya sola hareket ettirirseniz degerleri degistirebilirsiniz. Örnegin "Contrast Correction"'a parmaginizi yukari asagi oynatarak gelin simdi saga ve sola oynatarak contrast degerini degistirebilir ve hangi düzeyde oldugunu asagidaki kutuda görebilirsiniz.

    • Ana menüye gelerek "Drama"'ya basin. Çikan ekranda alt tarafta yildiza basin "Bright 1"'i seçin.

    • Ana menüden "Black and White"'a gelin yine yildiza basip "Dark" seçenegini isaretleyin.

    • Ana menüden "Center Focus"'a basin. Yine yildiza basip "Old Lens"'i seçin. Burada Blur seçenegi 0 degerde olsun mutlaka. Simdi parmaginizi yukarda bir alta indirerek "Outer Brightness"i secin ve parmaginizi simdi sola cekerek degeri dusurun ve resme karanlik efekti verin. Tavsiyem yuzde 100 olmasidir ama kendi begenize gorede ayarlayabilirsiniz. Simdi parmaginizi en alta indirip "Inner Brightness"'i secin ve degeri yine parmaginizi sola cekerek dusurun.

    • Ana Menuden "Tilt - Shift" ayarina gelin. Asagidaki Yildiza basin, cikan secenekten "Elliptical"'i secin. Simdi ekranda cikan eliptik daireyi parmaginizla sol sag veya yukari asagi oynatarak fokus etmek istediginiz alani secin. Yani one cikarmak istediginiz bir insan yuzuyse burdaki eliptik yuvarlak o insan yuzunu secsin. Simdi parmaginizi eliptik dairenin disina cikartarak asagi indirin ve menuden blur'u secerek degeri parmaginizi saga kaydirarak artirin. Gordugunuz gibi sectiginiz daire disinda kalan alanlar bulaniklasmaya basliyor ve daire icindeki alan ayni kaliyor. Blur Strenght(yine parmak asagi) ayari burda 48 lerde olursa ideal olacaktir. Bu ayarida yaptiktan sonra harika yeni resminiz asagidaki ornekteki gibi olcaktir.

      SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]







    Android Yedekleme ve Wipe İşlemleri



    Android telefonları yapısı itibarı ile yedek alma işlemleri oldukça karmaşıktır. Her üretici kendi ayrı arayüzü için tasarladığı yedekleme uygulamalarını kullanır. Ancak malesefki ios ortamında olduğu gibi komple imaj yedeği almak ancak Titanium gibi root gerektiren uygulamalarla mümkündür. </div>

    İşte şimdi bu videomuzda Samsung Galaxy Note 4 telefonumuzu kullanarak size komple imaj yedeği almaya en yakın çözümü göstereceğiz. Bu video ayrıca Samsung ve diğer Android cihazlarına nasıl wipe yani format işlemini gerçekleştireceğinizi de gösterecek.  Root gerektirmeyen yöntemlerle, özellikle Helium uygulaması sayesinde uygulamalarınızı datalarıyla beraber yedeğini alabilecek ve wipe işlemi sonrasında geri yükleme yapabileceksiniz. Hemen belirteyim, Helium programı malesefki tüm uygulamalarla uyumlu değil yani datalarınız örneğin asphalt 8 ile geri gelmeyecek. Ancak Asphalt 8 kendi içerisinde bulut çözümlü yedekleme sunuyor bunuda hemen belirteyim.

    Bu videoda yer alan uygulamaların linkleri :

    Helium PC:https://www.clockworkmod.com/carbon

    Helium Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koushikdutta.backup&hl=tr

    MyBackup Google Play :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rerware.android.MyBackup&hl=tr

    Samsung Kies :http://www.samsung.com/tr/support/usefulsoftware/KIES/

    Samsung harici Android kullanıcıları kendi markalarının uygulamaları ile beraber burda anlattığım yöntemleri kullanarak yedekleme alabilir.




    Çağrı ve SMS Yönlendirme





    Evde unuttuğunuz Android telefonunuzu, uzaktan SMS komutlarıyla yönetebilirsiniz. Çağrı yönlendirmek için operatörünüzü aramanıza gerek yok. Ayrıca android telefonunuza gelen SMS'leride otomatik olarak bir başka telefona yönlendirmeniz mümkün. Yappy programı ilede gelen SMS'lere, telefonunuz yanınızda olmadan internet üzerinden cevap verebilir, daha önce tanıttığımız PushBullet uygulaması ile telefonunuzdaki tüm bildirimleri uzaktan görüntüleyebilirsiniz.








    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]

    SIKÇA SORULAN SORULAR


    *******Note 3 alacam neler dikkat etmem lazım ?******

    1- Kutuyu açtırıp bakın ve ekranda açklık konusuna dikkat edin. Kucuk bir not kağıdının ucunu kasa ile gövde arasinda gezdirerek kagidin ucu içe giriyormu kontrol edilmeli
    2 - Cihazın arka kapağının tam oturup oturmadigina bakilmali
    3 - Cihazın imei numarasını sorgulatin.https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama üzerinden cihaz imei sinin telefonla eşleşip eşleşmediğine bakılmalı ayrıca kutudaki imei ile cihaz imei si karşılaştırılmalı
    4 - *#0*# kombinasyonu ile cihaz testleri yapılmalı
    5 - faturadaki imei numarası kontrol edilmeli
    6- Telefonun garantisi faturası ve tüm aksesuarlarin tamam oldugundan emin olunmalı.

    *******Kaç model vardır ve Türkiye'de satılan modeli hangisidir?******

    Note 3'ün iki adet modeli vardır. Biri uluslararası modeli olan N9005 kodlu, 2.3 GHz quad-core Snapdragon 800 işemcili model, diğeri ise N9000 kodlu, 1.9 GHz quad-core (Cortex A15) + 1.3 GHz quad-core (Cortex A7) Samsung Exynos 5 Octa işlemcili olan 3G'lli modelidir. Lte yani 4G şebekesi olan ülkelerde snapdragon lu model olan N9005 satılır. Ülkemiz gibi 3G destekleyen ülkelere ise Eknyos işlemcili N9000 modeli dağıtılır.

    Ayrıca aynı modellerde kendi içinde kodlarla ayrılır. Örneğin Türkiye'de satılan Exynos işlemcili Note 3 N9000Q olarak satılırken, Rusya'da satılan Exynos işlemcili modelin kodu N900'dur. Bu kodlar işlemcileri aynıda olsa ülkelere göre fark gösterebilir.

    *******Samsung N9000Q modeline lolipop yükleyebilir miyim ?******

    Evet yükleyebilirsiniz. Ülkemizde satışa sunulan Samsung garantili n9000q modeli diğer ülkelerde n900 ismiyle satılmaktadır. Bu iki modelde aynı cihazdır. Samsung ülkerele göre Note 3 modeline farklı isimler vermiştir. Yakın tarihte n900 modeline lolipop güncellemesi yayınlanmıştır. Bu yayınlanan güncellemeyi Türkiye' de satılan n9000q modeline de yüklemek mümkündür. Yayınlanan bu güncellemeyi n9000q cihazına yüklemek Knox sayacını artırmaz fakat cihazınız garanti dışında kalabilir. Yüklenen bu güncellemeden memnun kalmamanız durumunda eski android sürümünüze kies yardımıyla dönmeniz mümkündür.

    *******N9000Q modeline lolipop güncellemesini nasıl yüklerim? ?******

    Öncelikle Sammobile sitesine üye olmanız gerekmektedir. Üye olduktan sonra FİRMWARE sekmesine tıklayıp arama kısmına Note 3 n900 yazarsanız yakın zamanda eklenen telefonunuzla uyumlu güncellemeler sıralanacaktır. Aynı ülkeye ait birden fazla Lolipop güncellemesi olabilir. Bu o ülkede faaliyet gösteren operatör ile birlikte satılmış cihazlar içindir. Temelde bir fark yoktur fakat performans açısından operatör için yayınlanan güncellemeleri tavsiye etmiyorum. Çıkan listeden hangi lolipop güncellemesini indireceğiniz sizin tercihinizdir. Rusya için yayınlanan lolipop sürümü daha stabil çalışmaktadır. Güncellemeyi bilgisayarınıza indirdikten sonra herhangi bir klasöre çıkartınız. Odin programını indirerek bilgisayarınıza kurunuz. Sonrasında telefonunuzu DOWNLOAD moduna alınız. Download moduna almak için SES KISMA+ POWER+ MENÜ tuşuna aynı anda basınız. Arkasından SES AÇMA tuşuna basarak devam ediniz. Telefonunuzu download moduna aldıktan sonra USB kablosuyla bilgisayara bağlayınız. (Not: Telefonunuza ait sürücülerin bilgisayarınızda kurulu olması gerekmektedir aksi takdirde sorun yaşayabilirsiniz.) Odin programını çalıştırınız ve BL butonuna tıklayınız. Ardından indirdiğiniz sürücünün içinde bulunan SER ya da SEK uzantılı dosyayı seçiniz. Bu aşamadan sonra biraz beklemeniz gerekmektedir. Program yanıt vermeyebilir fakat düzelecektir. Başarılı bir şekilde dosyanız eklendiği takdirde Leave CS ve added komutunu programda görürsünüz. Ardından Start butonuna basmanız yeterli olacaktır. Telefonunuz yükleme bittikten sonra yeniden başlayacaktır. Samsung yazısında bekleme yaparsa paniğe kapılmayınız. Beklemeye devam ediniz. Bir süre sonra telefonunuz açılacaktır. Telefonunuz açılırken eskisi gibi N9000Q değil N900 olarak açılacaktır. Bu bir problem değildir. Yüklediğiniz güncelleme farklı bir ülkeye ait olduğu için isim değişikliği olmuştur.

    *******Bir telefoncudan N9005 modelini alıcam, garantisi olduğunu söyledi, doğrumudur? ******

    Hayır, Türkiye'de N9005 modeli satılmaz, cihaz yurt dışıdır. Kayıt olayına tabidir ve Samsung Türkiye herhangi bir arızada garanti vermez. Eğer ısrarla garantisi olduğu söyleniyorsa bilinki kendi içlerinde verdiği bir garantidir.

    *******Türkiye'de 16GB lık modeli satılırmı ? ******

    Hayır satılmaz. Türkiye'de satılan modeli N9000Q kodlu 32GB'lık modeldir. Bu yazı yazılana kadar 16GB'lık modeller Türkiye'ye getirilmemiştir. Eğer 16GB'lık bir model alırsanız bilinki ya uluslararası olan modeldir yada replika dediğimiz birebir kopyasıdır.

    *******Türkiye'den Note 3 alıcam ama şimdi baktım işletim sistemi 4.2.2. ******

    Ürün sahte yani replika denilen birebir kopyasıdır. Galaxy Note 3'ün hem Snapdragon modeli hemde Exynos işlemcili modeli 4.3 Jelly Bean ile piyasaya çıkmıştır.

    *******Note 3 üzerindeki radyoyu nasıl çalıştırırım ? ******

    Note 3 üzerinde radyo alıcısı yoktur. Dolayısıyla herhangi bir yazılımlada çalışamaz. Radyo dinlemek için Tunein gibi internet üzerinden çalışan uygulamalar dışında başka bir çözüm yoktur.

    *******Samsung klavye el yazımı tanımıyor ?******

    1. Play Store giriyorsunuz
    2.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.visionobjects.resourcemanager linkinden Samsung keyboard Note 3/10.1 i indiriyorsunuz/güncelliyorsunuz

    *******Kitkat yükledim ama herkes çok iyi derken bende donmalar başladı, neler oluyor? ******

    Android'in yeni bir sürümü çıktığında, eski sürümdeki dosyaların atıkları ile çakışmalar yaşanabileceğinden mutlaka wipe yani format atma işlemi yapılmalıdır. Stabil bir çalışma ve performans için bu mutlaka gereklidir. Wipe sonrası bu tip sorunlar ortadan kalkmaktadır. Wipe için eğitim videolarımız bölümünde yönergeler mevcuttur. Önemle hatırlatmak isterizki wipe sonrası dahili hafızanızda yer alan bütün dosyalar (fotoğraf, müzik vs..) silineceği için yedekleme yapılmalıdır. Yedekleme videomuzda aynı şekilde bu sayfada mevcuttur.

    *******İphonedaki gibi kies'e bağlayıp direk yedekleme yapıp daha sonra geri yüklediğimde kaldığım yerden devam ederim değilmi ? ******

    Malesef hayır, Android size bu imkanı vermez. Rehberiniz, arama listeniz mesajlarınız gibi bir çok öğeyi Kies ile yedekleyebilirsiniz ancak oyun dataları yada sistem ayarları gibi şeyler yedeklenemiyor. Ancak tabi eğer root yaptıysanız o zaman Titanium Backup gibi bir programla aynı itunes'daki gibi komple yedek alabilirsiniz. Ancak hatırlatalım root yapmak şu an için telefonun garantisini iptal eder. Eğer oyun yada program datalarınızın da yedeğini alacak şekilde yedekleme yapmak istiyorsanız, yedekleme videomuzu takip ediniz. Ordaki yöntemle kolaycana yedekleme alabilirsiniz. Kies'lede yedekleme alabilirsiniz ancak dediğim gibi oyun dataları gibi sistem dosyalarına erişme gerektiren konuarda kies destek vermez.

    *******Root kelimesini çok duyuyorum ? nedir bu ? Yapmam gereklimi? Zararları ve faydaları nelerdir? ******

    Android her ne kadar açık kaynak kodlu bir yazılımda olsa belirli kısıtlamalara sahiptir. Sistem dosyalarına erişim hakkınız yoktur. Bunun amacı yanlış bir işlem yapılarak anakartın veya herhangi bir bileşenin zarar görmesini engellemektir. Telefonu root yapmak ise ingilizcedeki anlamıyla köküne inmek yani sistem dosyalarına erişim hakkı kazanmaktır. Aynı olay İOS platformunda jailbreak olarak nitelendirilir. Root yapmak basit bir işlemdir. İnternette ve donanımhaber de root ile ilgili yazılara erişebilirsiniz. Ancak hemen belirtelim root yapmak garantinizi devre dışı bırakır. Özellikle Samsung cihazlarında knox adı verilen bir sayaç vardır. Bu sayaç cihaza root yaptığınız zaman sayısal olarak artar buda garantinizi devre dışı bırakır. Know sayacını ortadan kaldırmak yada yeniden sıfıra döndürmek gibi bir çözüm henüz yoktur. Dolayısıyla bir kere root yaparsanız geri dönemessiniz. Cihazınız bozulduğunda ise Samsung'a gittiği anda garanti dışı kalır.

    Root yapmanın garantiyi götürmesi eksi özelliğidir. Ayrıca mesela ses düzeyi ile oynayıp daha yüksek ses çıkarmasını sağladığınız zaman bu hoparlöre zarar verebilir. Ancak bir çok faydasıda vardır.

    - Cihazınız için üretilmiş custom rom yükleyebilirsiniz.
    - Daha iyi sarj süreleri elde edebilirsiniz.
    - İstediğiniz uygulamayı silebilirsiniz. Bazı uygulamalar cihazla beraber gelir ve bunları silmenin yada uyutmanın mümkünatı yoktur.(örneğin dergim uygulaması) Ancak rootla beraber bu sorun ortadan kalkar.
    - Sistem üzerinde tam kontrol sağlarsınız.
    - Komple sistem yedeğini tek tıklama ile alabilirsiniz. Tıpkı itunes gibi
    - Cihazın ses seviyelerine müdahele edip daha güçlü ses alabilirsiniz.
    - Marketteki Greenify gibi root isteyen uygulamaları kullanabilirsiniz. Greenify ile beraber root desteğiniz olduğu için arka planda açık olan istediğiniz uygulamaları tamamen kapatabilirsiniz. Böylece sark ömrünüz artar.
    - Cihazınızın DPİ değerlerini değiştirerek istediğiniz programları daha küçük çözünürlükte çalıştırabilirsiniz.
    - Telefonunuza diğer cihazlardan port edilmiş uygulamalar kullanabilirsiniz. Örneğin Galaxy S5 telefonunun kamera özelliklerini bir yazılımcı port ederse, sizde bunu direk olarak apk şeklinde telefonunuza yükleyebilirsiniz.

    Root yapmanın bunlar dışında daha bir çok özelliğide vardır.

    *******Almanya’dan N9005 almayı düşünüyorum ama Bölgesel Kilit varmış? ? ******

    Alabilirsiniz yalnız ordan aldığınız cihazı Almanya’da iken mutlaka bir beş dakika kadar sim kartını takarak kullanın. O zaman Türkiye’ye geldiğinizde bölgesel kilit olmaz. Burdan aldınız ve üzerinde kilit var ise UNLOCK etmek için ROOT etmeye veya EBAY'den KOD satyn almaya gerek yok.

    En sağlıklı yöntem için. ..

    http://www.samsung.com/de/support/erms1
    adresinde gerekli seçimleri yapın ve aşağydaki mesajı ....... yerlerine, kendiniz ve cihazınız ile ilgili bilgileri doldurup gönderin ve bekleyin.
    NOT: Samsung.de'den gelen mesajlar gmail'de SPAM kutusuna düşüyor. Sürekli hem gelen kutunuzu hem de SPAM'i kontrol edin.
    Önce otomatik mesaj gelecek sonra da konuyla ilgilendiklerine dair bir otomatik mail daha gelecek yaklaşık 10 gün sonra da kod gelecek.

    Cevap mail'leri Almanca geliyor google Translate ile çevirisini yapabilirsiniz.



    Dear Sir/Madam
    I've bought an N9005 from Saturn in Germany.
    I've used it with a local operator sim card in Germany, and returned back to Turkey.
    In Turkey with my Turkey Sim Card, N9005 requested UNLOCK CODE.
    I need to use my device with Turkey Sym card
    Here is my information you may need.

    IMEI: ........................................
    Turkey Operator: TURKCELL/Avea/vodafone
    My e-mail: ...........@.........com

    It would be graitfull If you could provide me unlock code for my Galaxy Note 3.
    Thanks in advance.

    *******Yurt dışından getirdiğim cihazı nasıl keydederim ? ******

    http://www.mcks.gov.tr/tr/KonuDetay.php?BKey=40 adresinde gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

    *******N9005 modelinde multitouch yani çoklu dokunmatik problemi varmı ? ******

    Evet bazı cihazlarda sıkıntı olduğu konuşuluyor. Ekrana birkaç parmakla dokunurken bazen eksik yada fazla parmak algıladığından söz ediliyor. Bu sebeple aşağıdaki kontrolü mutlaka yapın. Özellikle de cihazında garantisi olmasına rağmen root yapmayı düşünen kişiler, işlemi yapmadan önce uygulasın. Böylece cihazınızın sorunu varsa servise gönderebilirsiniz

    1- Multitouch test uygulamalarını aşağıdaki linklerden indirin.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.tpyxa.android.multitouch&hl=tr
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.the511plus.MultiTouchTester&hl=tr

    2- telefonun ekranını döndürerek yatay moda alın ve multitouch test uygulamasını açın.

    3- Yatay olarak 4 parmağınızı aynı anda ekrana koyun ve yine yatay olarak sağa sola götürüp getirin. Ekrany kontrol edin parmaklardan irtibatı kesilen yada ekranda fazladan ortaya çıkan parmak var mı diye. Aynı şeyi bu sefer yukarı ve aşağı parmakları kaydırarak da yapın.

    4- İki parmağınızı koyarak zoom hareketi yapar gibi hareketler yapın yani iki parmağınız arasında ki mesafeyi azaltıp artırın ve durumu kontrol edin.

    5- Şimdi de bütün parmaklarınızı ekrana koyun 10 parmağı da algıladığına emin olun. Ayrıca ekranın her yerinde de gezdirin parmağınızı.

    6- Aynı işlemleri ikinci verdiğim uygulamada da deneyin.

    Herhangi bir problem çıkmaz ve her işlemde de parmaklarınız oldugu gibi algılanırsa sorun yok demektir.

    *******Nerden Note 3 temin edebilirim ? ******

    Bunu forumda sormak yerine en güzeli internetten kampanyaları takip etmenizdir. İkinci el almak istersenizde aşağıdaki linklere bakabilirsiniz.

    Türkiye'de satılan modellerin ikinci el ilanları

    http://www.sahibinden.com/cep-telefonu-modeller-samsung-n9000-galaxy-note-3

    Türkiye'de satılan ancak garantisi olmayan snapdragon versiyonunun ikinci el ilanları.

    http://www.sahibinden.com/cep-telefonu-modeller-samsung-n9005-galaxy-note-3

    *******Knox Nedir ? Ne işe yarar ? ******

    Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un 2013 yılında tanıttığı Samsung Electronix Knox, bir performans alanı ve güvenli data saklama imkanı sunarak Android cihazlar için bir çeşit güvenlik sistemi işlevi görüyor. Bunun arkasındaki mantık ise korunmasız olmakla eleştirilen Android cihazları dışarıdan gelecek saldırılara, casus yazılımlara ve benzer zararlı faaliyetlere karşı korumak. İlk olarak Samsung'un birkaç ay önce piyasaya sürmüş olduğu Galaxy Note 3'de kullanılan sistem, zaman içinde Android 4.3 güncellemesini alan diğer cihazlara da yerleştirilmiş durumda. Sistem özellikle kurumsal kullanım için düşünülmüş. Knox sayesinde, diyelim ki çalıştığınız şirket telefonun kurumsal tarafını yönetirken, siz de kişisel kullanım için istediğiniz uygulamaları kurabileceksiniz ve bu iki alan birbirinden tamamen ayrı çalışacak.

    Devamı için :

    http://www.androidpit.com.tr/samsung-knox-nedir-nasil-kaldirilir

    *******note3u fabrika ayarlarina aldık ama rehberi geri gelmedi, ne yapmalıyız ?******

    Fabrika ayarlarına dönmek le wipe yapmak hemen hemen aynı şeydir. Bu işlemler öncesi mutlaka yedek alın. Yedek almak için gerekli önergeleri içeren videomuz bu sayfada mevcuttur. Ancak özellikle rehber gibi uygulamaların yedeklemesi çok basittir. Bunun için google ile senkronizasyon yapmanız gerekmektedir. Bunun için telefonunuzda ayarlar>genel > hesaplar> google bolumune gıdın, daha sonra burda gmaıl adresınızın yazdıgı kısma basın. Sımdı cıkan seceneklerden senkr kısıler kısmının ısaretlı olduguna emın olun. Eger degılse ısaretleyın, sız ısaretleme yaptıgınız anda donen bır cark belırır ve senkronızasyon baslar. Bu ıslem bıtınce rehberınız artık google contacts ıcerısınde yedeklenmıstır. Kontrol etmek için google contacts adresıne gıdın ve orda rehberınızın olup olmadıgını kontrol edın. Eger her sey duzgun bır sekılde web uzerınde goruntulenıyorsa, format sonrası bu rehber tekrardan eksıksız bır sekılde telefonunuza gerı gelecektır.

    *******Cihazla beraber gelen uygulamalar işime yaramıyor nasıl silebilirim?******

    Tamamen silebilmeniz için cihazınızın root erişimi olmalı. Eğer root yok ise uygulama yöneticisinden uyku moduna alabilirsiniz. Bu şekilde istemediğiniz uygulamalar cihazda gözükmez. Ancak hemen belirtelim Dergim gibi bazı uygulamalar devre dışı bırakmaya kapalıdır, bunları sadece o an için kapatabilirsiniz. Cihazınızını kapatıp açtığınızda devre dışı kalacaklardır.

    Aşağıdaki video da Galaxy S4 için uygulamaları devre dışı bırakma yöntemini anlattım. Burdan bakarak sizde aynısını Note 3 için uygulayabilirsiniz.



    *******Hangi uygulamaları devre dışı bıraktınız ? Hangileri güvenlidir? ******

    Benim kendi telefonumda devre dışı bıraktığım uygulamaların listesi şöyledir :

    anı albumu
    anı albumu wıdget
    awad (rus surumunde var)
    blurbcheckout
    chaton
    chrome
    google play gazetelık
    google play kıtaplar
    google play muzık
    google play oyunlar
    google+
    group play
    hp yazdırma hızmetı eklentısı
    mesajlar (yerıne hello kullanıyorum)
    scevırmen
    s health
    s planyıcı wıdget
    svoıce
    samsung apps
    samsunsg apps wıdget
    samsung backup provıder
    samsung calendar syncadapter
    samsung cloud data relay
    samsung cloud quaota
    samsung contact syncadapter
    samsung hesabı
    samsung lınk
    samsung pront servıce plugın
    samsung sbrowser syncadapter
    samsung snote3 syncadapter
    samsung syncadapters
    samsung watchon
    seyahat duvar kagıdı
    trıpadvısor
    yahoo fınance

    *******E-mail senkronize olmuyor. Gmail hesabımda aynen öyle her şey güzeldi birden bu sorunu yaşamaya başladım. Ayarlar Genel Hesaplarda eşitleme devre dışı bir türlü aktifleşmiyor bunu nasıl çözerim. ? ******

    Cihazınızda senkronizasyonu devre dışı bırakmışsınız. Bunun için bildirim çubuğunu aşağı indirin, yukarda en sağdaki 4 pencere şeklindeki işarete basın, çıkan listede "Senkr" seçeneğini işaretleyin(yeşil olacak). Başka bir yötemde bildirim çubuğunu aşağı doğru çift parmakla çekmektir. Bu şekilde de "Senkr" menüsü gelecektir. Bundan sonra mailleriniz gelmeye başlayacaktır.

    *******Kit Kat güncellemesi mutlaka yapmalımıyım ? ******

    Her Android sürümü bir öncekine göre daha geliştirilmiş ve hatalardan arındırılmış olarak gelir. Tabi bu her zaman daha iyi olacağı anlamınada gelmez. Örneğin Galaxy S4'de gelen 4.3 Jelly Bean güncellemesi herkesin merakla beklediği bir şeydi, ancak malesefki kullanımdan sonra sarj süresi gibi bir çok problem baş gösterdi ve sürüm pek beğenilmedi. Ancak aynı şeyleri Kit Kat için söyeleyemeyeceğim. Kit Kat gerçekten benim Android sürümleri arasında gördüğüm en stabil ve hızlı sürüm. Ayrıca pil ömrüne etkiside çok büyük. Eskisine oranla yüzde 30 daha fazla pil ömrü alabiliyorum. Ayrıca cihazımda sanki başka bir cihaz almış gibi hızlandı. Bu güncellemeyi şiddetle tavsiye ediyorum.

    *******Peki güncelleştirmeyi nerden yapabilirim ? ******

    Güncelleştirmeyi üç şekilde yapabilirsiniz. İlk yöntem Kies üzerinden yapmaktır. Bunun için yapmanız gereken telefonunuzu usb kablosu ile bilgisayara bağlamak ve Kies programını çalıştırmak. Bundan sonra Kies size kullandığınız sürümün güncel olup olmadığını gösterecektir. Burdan güncelleme yapabilirsiniz.

    2 - Diğer bir yöntem ise telefon üzerinden güncellemeyi gerçekleştirmektir. Bunun için ayarlar>genel> cihaz hakkında> yazılım güncelleştirme bölümüne gidip güncelle seçeneğine basmanız yeterli. Telefonunuz eğer yeni bir güncelleştirme mevcut ise bunu bulup yüklemeye başlayacaktır. Ayrıca burdaki "Otomatik Güncelleştir" seçeneği işaretli olursa telefonunuz güncelleştirmeleri otomatik olarak denetler ve yeni bir güncelleme bulduğunda yüklemeye başlar. Ancak bunu kapalı tutmanızı tavsiye ediyorum. Benim tavsiyem güncellemeleri ılk yorumları aldıktan sonra yükleyin. Bu seçenek açık olursa otomatik yükleme yapar.

    3- Son yöntemimiz Odin programı ile yüklemektir. Bu program yasal olmamakla beraber bir çok kişinin tercih ettiği bir yöntemdir. Burda yapmanız gereken Odin programı ile beraber yükleyeceğiniz firmware programını bilgisayarınıza indirmeniz. İleri derecede kullanıcılar için önerdiğimiz bir yöntemdir. Acemi kullanıcılar uzak durmalı. Odin ile yükleme garantinizi bozmaz. Tabiki yüklediğiniz firmware orijinal Samsung sürümü olduğu sürece.

    Bu yöntem için aşağıda çektiğim videoyu uyguayabilirsiniz.




    *******Note 3 arka planda mobil veriyi çok kullanıyor. Hangi programların ne kadar veri alıp almadığını nerden öğrenebilirim yada nereden bunları düzenleyebilirim? ******

    ayarlar > bağlantılar > veri kullanımına girin. Burda hangi programın ne kadar veri kullandığını göreceksiniz. Uygulamaların üstüne gelip basınca ise en aşağı inerseniz uygulamanın arka plan verisini kısıtla diye bir seçenek bulabilirsiniz. Burayı işaretlerseniz mobil veri ağında yani 3G üzerinden bağlıysanız uygulama arka planda çalışmaz. Yani tamamen işlevsiz olur. Ancak wifi ağında çalışır. Bunun haricinde yine google play üzerinde telefondan bağımsız data ölçümü yapan uygulamalar vardır.

    *******3G Bağlantı hızım çok yavaş ne yapabilirim ? ******

    Ayarlar>bağlantılar> diğer aglar> mobil ağlar > Erişim Noktası adları bölümüne gelin. Telefonunuzun menü tuşuna basın(en altta home tuşunun solunda kalan). Varsayılan olarak sıfırla seçeneğine basın. Daha sonra telefonunuzu kapatıp açın.

    Bu yöntem düzeltmesse son olarak Operatörünüzü arayın ve ip adresinizi düşürmesini isteyin. Operatör bunu yapınca telefonunuz daki 3G internet bağlantısı kesilecektir. Telefonunuzu açıp kapatın.

    *******Launcher diyorlar, nedir o ? ******

    Android aslında saf halde bir işletim sistemidir. Google'ın telefonlarında saf halde gelir. Ancak diğer üreticiler çıkardıkları telefonlarda bu saf arayüzü modifiye ederek satışa çıkartırlar. Böylece her telefon Android olmasına rağmen birbirinden farklı gözükür. Samsung kendisine özgü Touchwiz denilen bir arayüzü kullanırken, HTC Sense denilen bir arayüz ile gelir. Siz touhwizde uygulamaları gruplamak için, menüden editleme yapmak zorundasınız ancak mesela Sony Xperia Launcher arayüzünde uygulamayı tıpkı iphone olduğu gibi sürükleyip diğerinin üzerine getirmeniz yeterli olur.

    İşte burda Android'in açık kaynaklı olmasından dolayı size arayüzleri değiştirme fırsatı verilir. Yani siz touchwizde gördüğünüz yapıyı tamamen değiştirebilirsiniz. Bunun için launcher denilen ve google play'de yer alan uygulamalardan faydalanabilir ve cihazınızın görünümünü değiştirebilirsiniz.

    *******Hangi Launcher'ı tavsiye edersiniz ? Dezavantajları varmı ? ******

    Google Play'e launcher yazarsanız, Nova, apex, go launcher, Launcher Pro gibi bir çok seçenek karşınıza çıkar. Bunların her birinin yapısı, ikonları ve işleyişi farklıdır. Benim size tavsiyem en rağbet görenlerden biri olan Nova Launcher olacaktır. Bu sayfalarda yakında Nova Launcher tanıtımınıda bulabilirsiniz. Yalnız tabi bu Launcher'ların tek dezavantajı olarak bazı widgetlerin çalışmamasını göstrebiliriz. Yüklediğiniz bir programa ait bir widget bu launcher'larda yüklüyken çalışmassa kolay bir şekilde Touchwiz arayüzüne geri dönüşde yapabilirsiniz.

    *******Rusya veya başka bir orijinal rom nasıl yüklerim? Garantim bozulurmu ? ******

    Orijinal Samsung romu yüklemenin knox sayacını arttırmadığı bir çok kullanıcı tarafından belirtilmiştir. Bende şahsım olarak defalarca yükleme yaptım ancak know sayacım halen 0 olarak gözüküyor. Ancak bir kullanıcıdan da yaptığı yükleme sonucu sayacın arttığı ve 1 olduğunu belirten bir şikayette bu sayfalarda yazıldı. Ancak bir çok kişi ve ben dahil yükleme yapmamıza rağmen bu şekilde bir sorun yaşamadık. Başka bir ülkenin romuna geçmenin tek avantajı güncellemelerin ülkemize gelmesine beklemek zorunda kalmamızdır. Örnek olarak 4.4 Kit Kat sürümü Rusya’da çıktıktan yaklaşık 2 ay sonra ülkemizde yayınlanmıştır. Çok önemli değişiklikler içeren bu sürüme ülkemizde ki kullanıcılar resmi Rusya sürümünü yükleyerek erkenden kullanmaya başlamışlardır.

    Yalnız tabi Rusya romunun şu şekilde bir garanti bozulma durumu olabilir. Cihazınız aniden kapanır ve bir daha açılmaz ve sizde servise gönderirseniz, servis üzerindeki Rusya romunu gördüğü anda garantinizi iptal edecektir. Sonuçta Odin ile yaptığınız firmware yüklemeleri Samsung tarafından kabul edilmez ve sadece ülkemize özel sürümleri kullanmamız istenir.
    Başka bir ülkenin resmi romunu yüklemek istiyorsanız Odil ile güncelleme adlı videomuza bakabilirsiniz. Son olarak başka bir ülkenin romuna geçtikten sonra bölge kodunuz değişir ve o ülkenin güncellemelerini almaya başlarsınız.

    *******Knox sayacını nerden görürüm peki? ******

    Telefonunuzu kapatın. Tam olarak kapandıktan sonra Telefonun Güç Tuşu (Sağ tarafta en yukarıdaki tuş) + Ses Kısma Tuşu (Sol tarafta en yukarıda ki tuşlardan aşağıda kalanı) + Home Tuşuna (Ekranın ortasında telefondakş tek fiziksel tuş) aynı anda basılı tutun. Bu işlem sizi download ekranına götürecektir. Şimdi telefonun ses Ses Açma tuşuna basın. Çıkan ekranda Knox Warranty Void: 0 ise knox sayacınız artmamış ve cihazınız garanti kapsamında yer alıyor demektir. Bu ekrandan çıkıp telefonu tekrardan açmak için ise Güç Tuşu + Home Tuşuna basılı tutmanız ve ekranda Samsung yazısını görene kadar beklemeniz yeterli.

    *******Bu Dergim uygulaması nedir? Nasıl çalıştırırım ? ******

    Dergim uygulaması Samsung Note 3 ile beraber gelen bir haber uygulamasıdır. Ana çalışma prensibi RSS kaynakları üzerinden aldığı haberleri magazin şeklinde göstermesidir.

    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]


    Türkçe bir çok rss kaynağı içerir. Flipboard altyapısını kullanır. Haberlere tek bir yerden şık bir arayüzle ulaşabilirsiniz. Ayrıca Sosyal ağ bağlantılarınızda burdan takip edebilirsiniz. Yalnız şu an için facebook ayarlarda bulunmamakta ancak Twitter mevcut. Programın tek dezavantajı ise bazı haber kaynaklarını tıkladığınız zaman HTC Blinkfeed'deki gibi haber özetini değil direk olarak komple web sayfasını göstermesidir. Bu açıldıktan sonra haberi okumak için zoom yapmanız gerekir. Zaten temelde Dergim uygulaması direk olarak ilgili rss kaynağının web sitesine yönlendirir. Bu web sitelerinin mobil sürümleri var ise haberleri ekrana sığacak şekilde görüntüleyebilirsiniz, ancak eğer yok ise komple web sitesini açar buda haberi okumayı zorlaştırır. HTC'de buna benzer Blinkfeed uygulaması vardır ve Dergim'den çok daha gelişmiş bir uygulamadır. Blinkfeed'in yakında tüm cihazlar içinde kullanılabilir olacağıda HTC tarafından belirtilmiştir.

    Dergim uygulamasını çalıştırmak için parmağınızı Home tuşunun üstünden yukarı doğru sürmeniz yeterlidir. Uygulama açılacaktır. Başka bir yöntem olarak ise dergim uygulaması içindeyken menü tuşuna basın ayarlar bölümüne girin, Ana sayfa tuşu ile aç'ı tıklayın. Bundan sonra Touchwizde ana sayfada iken(ev şeklinde ikon aktif olacaktır) home tuşuna basarsanız Dergim uygulaması açılır. Unutmayın sadece ev ikonun olduğu sayfada bu yöntem çalışır diğer ana sayfa eklerinde buton'un işlevi olmaz.

    Launcher'ları yine play store'da ayrı olarak satılan veya ücretsiz verilen icon pack'ler ile destekleyebilirsiniz. Örneğin Nova Launcher için Lumos İcon pack veya Circle yüklemenizi tavsiye ederim. Bu paketlerle Nova Launcher'daki uygulama simgelerini ve duvar kağıtlarını değitirerek çok daha şık bir arayüz elde edebilirsiniz. Ayrıca bu icon packler sadece Nova için değil başka launcher'lar içinde uygulanabilir. Hangi Launcher seçeneğinin olacağı uygulama açıklamasında belirtilmiştir. Ancak hemen belirtelim bu packleri touchwizde uygulayamassınız. Bunu yapmanız için root erişiminizin olması gerekmektedir.

    *******Dergim içerikleri İngilizce geliyor, Türkçesi yokmu bunun ? ******

    Öncelikle cihazınızın ana dilini türkçe olarak ayarlayın. Daha sonra ise ayarlar>genel>uygulama yöneticisine basın. Açılan sayfada parmağınızla sağa doğru sürükleyerek hepsi bölümüne gelin. Burda telefonunuzda yüklü ve aktif olan uygulamaların listesi gelecek. Aşağı doğru sürükleyerek Dergim uygulamasını açın. Çıkan ekranda veriyi sil ve önbelleği temizle tuşlarına basın. Daha sonra telefonunuzu kapatıp açın. Dergim uygulamsaı Türkçe içeriklerle gelecektir.

    *******Widget diyorlar o nedir ? ******

    Widget'lar telefonunuzun ana sayfasında çalışan küçük programcıklardır. Belirli bir programa bağlı olduğu gibi telefonun içerisinde gelen bağımsız uygulamalarda olabilir. Bunları ana sayfada görüntüleyebilir ve isteğinize göre özelleştirebilirsiniz. Örnek olarak Gmail uygulaması telefonun içerisinde gelen bir uygulamadır. Aynı şekilde gmail widget'ıda Gmail hesabınız içerisinde takip etmek isteyeceğiniz klasörü (örneğin gelen kutusu) gösteren ufak bir progamcıkdır. Burdaki amaç Gmail uygulamasını açmadan ana sayfa üzerinde e-maillerinizi görüntülemek ve ihtiyaç duyduğunuzda tek bir tıklama ile Gmail programına geçiş yapmaktır.

    Widget'lar telefonla beraber gelen bir çok seçeneğe sahip olduğu gibi, play store üzerindende yüklenebilir. Bir uygulamayı telefonunuza yüklediğiniz zaman o programa ait Widget'da widget listesinde belirir. En çok kullanılan widget'lar genelde saati ve hava durumunu gösteren widgetlardır. Ama Smart Ir Remote uygulamasında olduğu gibi programa girmeden evinizdeki televizyonu kontrol edebieceğiniz widgetlarda mevcuttur. Ayrıca play store üzerinde sadece widget oluşturmaya yarayan programlarıda indirebilirsiniz. HD Widgets gibi bu programlar içerisinde bir çok widget seçeneği ile beraber gelir.

    *******Nasıl yüklerim bu widgetları ? ******

    Ana sayfa üzerindeyken parmağınızı ekranın boş bir yerine basılı tutun. Çıkan ekrandan uygulamalar ve Widget'lar seçeneğini seçin. Daha sonra ise sağ üst taraftaki Widget'lar bölümüne gelin. Burdan telefonunuzda mevcut olan tüm widget'ların listesine ulaşabilir ve onları ana sayfada istediğiniz pozisyonda konumlandırabilirsiniz.

    *******Bende İngiltere'den gelme note 3 N9005 modeli var. Telefonda 4G LTE desteği varmış diye okudum ama ağ ayarlarında 2G ve 3G dışında öyle bir seçenek yok. ******

    Yurt dışında aldığınız bu telefon sadece 4G LTE desteğine sahip ülkelerde bu bağlantıyı yapabilir. Ülkemizde henüz 4G LTE bağlantısı olmadığı için burada yapacağı en yüksek bağlantı hızı 3G olacaktır.



    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]

    İphone'dan geliyorsunuz ve neler yapmanız lazım ? İşte ilk yapmanız gerekenler


    Phone’dan Android’e Geçiş Rehberi

    iPhone ve böylelikle iOS’u terk edip Android dünyasına adım atmak istiyorsanız yapmanız gerekenleri bu yazımızda açıklıyoruz.

    Eski bir iOS kullanıcısınız ve yakın bir zamanda hayatınızda bir değişiklik ihtiyacı hissederek Samsung Galaxy Note 3 satın aldınız. Daha önce hiç Android işletim sistemli bir telefon kullanmadığınız için kutusundan çıkardığınız telefonunuza sadece bakmakla yetiniyorsunuz. İşte bu yazımda size telefonunuzdan en iyi verimi alabilmeniz için yapmanız gerekenleri anlatacağım.

    1) Google Hesabı Açma

    Android işletim sistemi de tıpkı IOS gibi bir uygulama marketine sahiptir. Play Store olarak adlandırılan bu marketten uygulama indirebilmek için mutlaka bir Google hesabınızın olması gerekir. Telefonunuzu kutusundan çıkarıp güç tuşuna basmadan öncewww.google.com.tr adresine giderek oturum açmaya basın ve çıkan ekranda kayıt olun tuşuna basarak, kendinize bir kullanıcı adı ve şifre belirleyerek Google hesabı oluşturun. Hesabınız oluşturulduktan sonra telefonunuzu açın ve ilk açılış ekranındaki ayarlarda Google kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin. Ayarlar bittikten sonra telefonunuz size özel Google hesabıyla özleştirilerek kullanıma açılacaktır.

    2) Google Cüzdan

    Google hesabı açarak Playstore’a girdiniz ve ücretsiz uygulamaları yüklemeye başladınız, ancak ücretli uygulamaları satın almak için ödeme bilgilerinizi girmeniz gerek. Bunun içinhttp://www.google.com/wallet/ adresine giderek Google kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın (daha önceden Google hesabınıza veya Gmail’inize giriş yapmış iseniz sayfa otomatik olarak açılacaktır). Açılan menüden ödeme yöntemlerini seçin ve daha sonra üst tarafta yer alan Kredi veya Banka kartı ekle tuşuna basarak kredi kartı bilgilerinizi girin. Bu işlemi tamamladıktan sonra Play Store’dan artık ücretli uygulamaları da satın alabileceksiniz. Unutmayın ki Google Wallet veya Gmail gibi Google hizmetleri için tek bir hesap üzerinden işlem yapacaksınız. Farklı Google servislerindeki hizmetler Google hesabınız altında birleştirilerek kullanılır.

    3) Rehberi Aktarma

    Artık telefonunuz uygulama yüklemek için gerekli ayarlara sahip ancak bazı uygulamaların ihtiyaç duyacağı rehberiniz bomboş ve rehberiniz iPhone cihazınızda kaldı, onu da Note 3 alırken takasta kullandınız üstelik hiçbir yedek almadan. Hemen paniğe kapılmayın, eğer İOS cihazınızı kullanırken iCloud hizmetini aktif hale getirdiyseniz rehberinizi geçirmek çok basit, bunun için tek yapmanız gerekenwww.icloud.com adresine giderek ilk açılan ekrana Apple ID’niz ve şifrenizi girmek. Daha sonra açılan menü bölümünde Contacts’a girin. Bu ekranda eğer IOS cihazınızda iCloud’u kullanmış iseniz, rehberinizdeki kişileri görebilirsiniz. Eğer kişileriniz mevcut ise sol alt taraftaki işaretine gelip Select All’a basın. Tüm rehber girdileriniz seçilerek hepsi mavi olacaktır. Daha sonra yine aynı menüden Export Vcard seçeneğine tıklayarak bilgisayarınızda herhangi bir yere bu dosyayı kaydedin. İşlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş iseniz rehberinizdeki ilk isim ve toplam rehber sayınız adıyla yeni bir dosya oluşturulmuş olacak. Örnek olarak ilk rehber isminiz Ahmet Şentürk ise ve rehberinizde toplam 300 kişi var ise, oluşturulan dosya “Ahmet Şentürk and 300 others” şeklinde olacak.

    Artık iOS rehberimizi bilgisayarımıza kaydettik, bundan sonra yapmanız gerekenhttps://www.google.com/contacts/ adresine giderek daha önce almış olduğunuz Google kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmeniz. Rehberinizde eğer daha önceden bir veri girişi yapmadıysanız ilk ekran boş gelecektir. Bundan sonra yapmanız gereken, diğer seçeneğini seçerek içeri aktar yazısını seçmeniz. Çıkan ekrandan dosya seç işaretini tıklayarak daha önceden bilgisayarınıza icloud.com’dan kaydetmiş olduğunuz dosyayı seçin ve mavi içe aktar tuşuna basın. Bu aşama tamamlandıktan sonra IOS rehberinizin ekranda tüm girdileri ile oluşacağınızı görebilirsiniz. Aktarma aşaması bittikten sonra Android telefonunuz internete bağlı ve Google hesabınızla eşleştirilmiş ise rehberiniz otomatik olarak gelecektir. Bunun için bir müddet bekleyin. Eğer bekleme sonucunda halen rehberiniz telefonunuzda belirmemiş ise o zaman ayarlar>Genel>hesaplar>Google’a gelerek mevcut Google hesabınızın üzerine basarak Senkr Rehber seçeneğinin seçili olduğuna dikkat edin. Eğer bu seçenek seçili ise Şimdi Senkronize Et tuşuna basarak rehberinizi cihazınıza indirilmesini sağlayabilirsiniz.

    Eğer IOS cihazınızda iCloud hizmetini daha önceden kullanmadıysanız ve telefonunuz halen sizinleyse yapmanız gereken tek şey IOS cihazınızın ayarlar menüsünden iCloud hizmetini bularak onu Apple kimliğinizle aktive etmek olacaktır. Bu aktivasyon sonucunda tüm IOS rehber bilgileriniz otomatik olarak iCloud üzerine yüklenir ve siz bu bilgilere icloud.com adresinden ulaşabilirsiniz. Tabi bu işlemleri yaparken internet bağlantınızın açık olması gerektiğini de unutmamak lazım.

    Bu işlemi kullanmayanlar için ise ikinci bir yöntem, My Contacts Backup programıdır. Bu programın hem Apple Appstore’da, hem de Google Play Store’da versiyonları bulunmakta. Eğer eski IOS cihazınız halen sizinle birlikte ise yapmanız gereken My Contacts programını Appstore’dan indirip telefonunuza kurarak yedekleme yapmanız. Program daha sonra kendi içerisinde yedekleme yapılan dosyayı email atmanıza olanak sağlar. Kendi adresinize atacağınız yedekleme dosyasını ise yine Google Play Store üzerinden indireceğiniz My Contacts programının Android versiyonu ile kolay bir şekilde açabilirsiniz.

    4) iTunes Müziklerini Android cihazınıza aktarmak

    IOS cihazınızı elden çıkardınız. Peki, bugüne kadar iTunes ile beraber kullandığınız IOS cihazınızdaki müzikler ne olacak? Ayrıca bir iTunes bağımlısınız ve genellikle albümlerinizi buradan satın alıyorsunuz. Aslında çok basit bir iki yöntemle bilgisayarınızda kullanmaya devam ettiğiniz iTunes ile telefonunuzu senkronize edebilirsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz üç yöntem var.

    a- Easy Phone Sync

    Öncelikle Play Store’danhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.galaxysync.android.app&hl=tr adresinden Easy Phone Sync mobil uygulamasını Android telefonunuza indirin. Daha sonrahttp://easyphonetunes.com/download/download.html adresinden aynı programın masaüstü versiyonunu indirip kurun. Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra aynı anda hem masaüstü hem de telefondaki uygulamayı açın. Açtıktan sonra telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın. Bundan sonra seçmek istediğiniz müzik ve Playlistler’inizi masaüstü uygulamasını kullanarak Android cihazınıza yükleyebilirsiniz.

    b- Synctunes Wireless

    Ücretli olan bu uygulamada tıpkı Easy Phone gibi bir masaüstü ve bir telefon uygulaması mantığı ile çalışır. Ancak Easy Phone Sync’den farklı olarak kablosuz olarak da şarkı aktarımı yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şeyhttps://play.google.com/store/apps/details?id=mahmed.net.synctuneswirelesspro&hl=tr adresinden mobil uygulamayı,http://www.bitstudio.eu/synctunes-wireless-guide/ adresinden ise masaüstü uygulamayı indirin. Tıpkı ilk yöntemde olduğu gibi her iki cihazında aynı wifi ağı üzerinde olduğuna mutlaka dikkat edelim. Bundan sonra ise mobil cihazınızda alt tarafta yer alan ip numarasını, masaüstü uygulamasına girdiğiniz zaman kolay bir şekilde bağlantıyı sağlayabilir ve müziklerinizi kablosuz olarak aktarımını yapabilirsiniz.

    c- SD Karta aktarma

    Cihazınızı USB kablosunu kullanarak bilgisayarınıza bağlayın. Bağlantı sağlandığı zaman, cihazınızın model numarası Windows’ta bilgisayar menüsü içerisinde belirecektir. Buraya tıklayarak SD kartınızın içine girin. Bu pencereyi açık bırakarak Windows’ta, belgelerim altındaki müzik bölümüne gidin. Oradan sırasıyla iTunes, iTunesmedia, Music klasörlerine tıklayın. Bu işlemlerden sonra iTunes içerisinde yer alan müzik dosyalarınıza erişeceksiniz. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey bu klasörlerin tamamını ya da sadece seçmek istediklerinizi daha önceden açık olan SD kart klasörünün içerisine sürüklemek. Kopyalama işlemi bittikten sonra ise telefonunuzun müzik dinleme programından şarkılarınıza erişebilirsiniz.

    5) Touchwiz ayarları

    Cihazımız yaptığımız bu ayarlardan sonra artık eski telefonumuzla bir işimiz kalmıyor. Peki, o zaman kullanmaya başlamadan önce bir takım ufak ayarlamalar yapmaya ne dersiniz? Öncelikle Samsung’un en çok eleştirilen Touchwiz arayüzüne bir iki ufak ayar yapalım. Bunun için biraz aşağıdaki yazımı okuyun.

    6) Push Pop3 Mail

    Cihazınıza kurulum aşamasında tanıttığınız Google hesabınızla beraber, Android telefonunuz içerisinde gelen Gmail uygulaması ile elektronik postalarınıza kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunlar için ekstra bir ayar yapmanıza gerek yok, Android otomatik olarak elektronik posta ayarlarınızı yapılandırır. Android cihazınızdaki Gmail uygulamanız Google hesabınıza gelen tüm elektronik postalarınızı anlık olarak denetler ve anında telefonunuza düşmesini sağlar. Push olarak adlandırılan bu hizmet sadece Gmail postalarınız için geçerlidir. Diğer normal POP3 hesaplarınız içinde Push olarak, yani anlık e-posta denetimi istiyorsanız telefonunuza Exchange hesabı kurmanız gerekmektedir. Android cihazınızın içerisinde gelen normal Elektronik Posta programı ile en kısa şekilde 5 dakikada bir posta denetlemesi yapılmaktadır. Yani saat 14.00’da tarafınıza gelen bir e-posta için cihazınız size uyarıyı en erken 14.05’te yapmaktadır. Ancak şimdi söyleyeceğimiz yöntemle Exchange hesabı kurmadan elektronik postalarınızı yine Push olarak yani anlık alabilirsiniz.

    - Gmail Yönlendirme

    Android içerisindeki Gmail uygulaması Push e-posta özelliğini desteklediği için yapmanız gereken tek şey servis sağlayiçinızla temasa geçerek, ilgili POP3 hesabınıza gelen tüm maillerin bir kopyasının Gmail hesabınıza yönlendirilmesini istemektir. Bu şekilde mehmet@alanadınız.com adresine gelen tüm maillerin bir kopyası mehmet@gmail.com adresinize de gelecek ve Android Gmail uygulaması sizi anlık olarak bilgilendirecektir. Gmail hesabınıza gelecek mailler birer kopya olacağı için bunları Gmail ile görüntülediğiniz zaman silinmesi gibi ihtimallerden korkmayın. Siz yine Microsoft Outlook gibi programlar yardımıyla bu epostalarınıza ulaşabileceksiniz. Gmail uygulaması içerisinde yer alan özellik sayesinde gelen epostaların hangi hesaba ait olduğunu da görüntüleyebilirsiniz. Gmail ayrıca her yerden erişilebilir olduğu için aynı zamanda POP3 epostalarınıza da istediğiniz zaman erişebilirsiniz.

    Aynı şekilde Gmail’e gelen POP3 elektronik postalarınıza yine POP3 hesabınız üzerinden cevap vermek istiyorsanız, yapmanız gerekenwww.gmail.com adresine gidip hesabınıza giriş yapmak ve daha sonra sağ tarafta yer alan çark şeklindeki logoya giderek ayarlar bölümüne girmek. Ayarlar menüsüne girdikten sonra hesaplar kısmına giderek, POP3 ayarlarınızı tanımlayabilirsiniz. Bu ayarlar başarı ile tanımlandıktan sonra Android cihazınızdaki Gmail uygulamasına gelen e-postalara cevap verirken, gönderen kısmında Gmail hesabınızla beraber POP3 adresinizde çıkacaktır. Bu hesabı varsayılan olarak seçtiğiniz takdir de ise, elektronik postalarınız POP3 hesabınızdan çıkmış olur.

    7) Zedge ile zil sesleri

    İphone’dan farklı olarak Android cihazlarınıza istediğiniz zil sesini çok daha kolay bir şekilde atayabilirsiniz. Bunun için sizlere tavsiyemhttps://play.google.com/store/apps/details?id=net.zedge.android&hl=tr adresindeki ZEDGE uygulamasını cihazınıza indirmeniz. Bu uygulama ile istediğiniz herhangi bir zil sesini anında cihazınıza atayabilirsiniz. Zil sesi atamak için listede yer alan herhangi bir sesi indir tuşuna basıp, indirme işlemi bittikten sonra çıkacak SET butonuna basarak cihazınızın zil sesini değiştirebilirsiniz. İster zil sesi, isterseniz bildirim olarak atayabileceğiniz ses dosyaları arasında birçok Türkçe içerik mevcut. Komedi kategorisinde yer alan Cem Yılmaz sketchlerinden tutun, Türkçe şarkılara kadar birçok içeriğe arama yaparak ulaşabilirsiniz. Örnek olarak BJK olarak yaptığımız bir aramadan Beşiktaş-liverpool maçındaki spikerin çoşkulu anlatımını içeren bir zil sesine bile rastladık.

    Zedge uygulaması ile zil sesi ve bildirim tonlarının yanı sıra, duvar kâğıtları ve hareketli duvar kâğıtlarına ulaşabilirsiniz. Örnek olarak XperiaZ duvar kâğıtlarını çok beğeniyor ve bunları Galaxy S4 telefonunuzda kullanmak istiyorsunuz, bunun için tek yapmanız gereken Xperia Z şeklinde Zedge içerisinde arama yapmak olacaktır. Çıkan sonuçlar arasında beğendiğiniz duvar kâğıtlarını bulabilirsiniz.

    8) Smart Remote Galaxy Note 3

    Galaxy Note 3 içerisinde gelen IR portu sayesinde telefonunuzu uzaktan kumanda cihazı olarak da kullanabiliyorsunuz. Ancak Note 3 ile beraber gelen WatchOn uygulaması çok gelişmemiş olduğundan dolayı birçok kişi bu konuda sıkıntılar yaşamakta. İşte bu noktada Smart Remote Galaxy S4 uygulaması ile bu eksikleri kapatabilirsiniz. Uygulama birçok cihaz için içerik sağlamakla beraber, listede olmayan uygulamaları kendilerine bildirdiğiniz zaman, en geç bir hafta içerisinde listeye ekleneceğini belirtiyor. Gerçekten kendi denemede, listede olmayan Optoma Gt750 projektör için yaptığım bildirim bir hafta geçmeden sonuçlandı ve cihaz kumandası program listesine eklendi.

    Uygulamanın diğer bir güzel tarafı Digitürk’te dahil olmak üzere bir çok uygulamanın kullanılmasına imkan vermesi. Ayrıca cihazın içerisinde yer alan smart remote programı ile tek bir kumanda ile birkaç cihazı kontrol edebilirsiniz. Örneğin ses artırma tuşu ile televizyonunuzun sesini açıp kapatırken, hemen yanındaki program tuşu ile Digitürkt üzerindeki kanalları değiştirebilirsiniz. Ayrıca yine aynı kumandadan klimanızı açabilir ve oluşturduğunuz makrolar ile tek bir tuşa basarak tüm cihazlarınızı aynı anda kapatıp açabilirsiniz. Akıllı kumanda özelliğinin kullanılabilmesi için tüm cihazların seçili olarak programa tanıtılması gerekmektedir. Daha sonra Smart Remote oluştur seçeneği ile ekrana gelecek olan kumanda programının üzerinden ki tuşlara, program menüsünde bulunan, daha önceden tanıtmış olduğunuz cihazların özelliklerini atayabilirsiniz. Örnek olarak ses açma tuşuna bastığınız zaman, çıkacak ekrandan daha önceden tanıttığınız cihazınızı seçerek bir sonraki menüden ses + işaretini tıklayarak bu butona Digitürk’ün ses açma işlevini ekleyebilirsiniz. Tüm cihazlarınızı tek bir kumandaya indirecek bu özellik oldukça kullanışlı olacaktır. Aynı şekilde Create a Macro bölümünden oluşturacağınız makroya bir isim vererek (örn. Kapama), Digitürk kapama, televizyon kapama ve klima kapama tuşlarını atadığınızda bu makro işlev olarak aynı anda belirtilen tüm cihazları kapamak üzere programlanacaktır. Daha sonra tek yapmanız gereken ise önceden oluşturmuş olduğunuz Smart Remote yani akıllı kumandanız üzerindeki boş bir tuşa gelerek bu makroyu atamaktır.

    9) Ambient ile Oda Sıcaklığı

    Note 3 üzerinde yer alan sensörlerden biri olan termometre sayesinde bulunduğumuz ortamlarda yer alan oda sıcaklığını ve nem oranını öğrenebiliriz. Bunun içinhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.thePaze.Ambiance adresinden ambient uygulamasını indirip telefonumuza kurmamız yeterli. Oldukça sade bir yapısı olan programı açtığımız zaman istediğimiz değerleri görebilmemiz mümkün. Ancak tavsiyem programı uzun süreli telefon konuşmalarından veya telefonu yoran işlemlerden hemen sonra kullanmamanız, zira o zaman bazı hatalı veriler gösterebiliyor.

    Yukarıda belirtilen tüm işlemleri yaptığınız zaman artık telefonunuzu keyifle kullanmaya başlayabilirsiniz.





    Touchwiz'de ufak bir ayarla cihazınızı uçuşa geçirin


     


    Size touchwiz’i birkaç ufak ayarla çok hızlı çalışan, stabil bir canavara dönüştürebileceğinizi söylesem ne derdiniz? Üstelik herhangi bir root işlemi yapmadan.

    Bunun için yapmanız gereken önce ayarlar menüsüne girerek (bıldırım cubugundakı cark ısaretı) genel menüsüne geçmeniz ve burdan en alta inip cihaz hakkında bölümüne gelmeniz. Yanı sıralamanız ayarlar> Genel > Cıhaz hakkında seklınde olacak. Buraya geldikten sonra en alttaki yapım numarasının üstüne 7 kere ard arda basın. Bunu eğer başarı ile yaparsanız geliştirici modunu aktıif hale getireceksiniz. Zaten aktıf oldugunda sıze burda cıkan bır yazı ıle durum bildirilecek.

    Bu işlemi yaptıktan sonra geri dönerek yine diğer menüsü altındaki geliştirici seçeneklerine tıklayın. (Unutmayın demin yaptığınız işlemle bu menü açılmıştır). Açılan sayfada öncelikle geliştirici seçeneklerini aktif edin. Bu bölüm telefon geliştiricileri için olmakta olup bahsettiğimiz ayarlar dışında hiçbir bölümü değiştirmeyin. Burda yanlışlıkla değiştireceğiniz başka bir ayar telefonunuzun çalışmasına etki edebilir!!!!!!!

    Geliştirici seçeneklerine girdikten sonra, sayfayı aşağı doğru kaydırarak çizim bölümüne gelin ve burda sırasıyla Pencere animasyon ayarı, Geçiş animasyon ölçeği ve Animatör süre ölçeği ayarlarını “Animasyon kapalı” moduna getirin.

    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]


    Bu ayarları yaptıktan sonra telefonunuzu yenıden baslatın. Telefon açıldıktan sonra gözle görülür bir hızlanma olacaktır.

    Peki bu yetmez daha hızlımı olsun diyorsunuz ??

    O zaman yukarda anlattığım

    "Geliştirici seçeneklerine girdikten sonra, sayfayı aşağı doğru kaydırarak çizim bölümüne gelin ve burda sırasıyla Pencere animasyon ayarı, Geçiş animasyon ölçeği ve Animatör süre ölçeği ayarlarını “Animasyon kapalı” moduna getirin."

    kısmından sonra telefonu acıp kapatmayın ve alta ınerek,

    GPU görüntülemeyi zorla kısmını işaretleyin

    Bundan sonra ise en aşağı inerek “Arkaplan işlemlerini sınırla” seçeneğini gelerek, “Arkalan işlemi yok” seçeneğine tıklayın.

    Şimdi arkaplan işlemlerini sınırla demek, multitaskingi kapatmak demek. Yani siz örneğin garanti bankası kullanıyorsunuz. Giriş yaptınız o sırada mailinizde bir şeye bakmak için çıktınız. Geri geldiğinizde Garanti Bankası başlangıç sayfası açılır. Yani yeniden giriş yapmanızı ister. Bunun sebebi siz programdan çıkar çıkmaz sistemin Garanti Bankası uygulamasını kapatmasıdır.

    Burda "Arkaplan işlemi yok" seçeneği yerine "En fazla 2 işlem" seçeneğini işaretlerseniz eğer, o zaman Garanti bankasından sonra emailinize bakıp geri döndüğünüzde hala programın kapatılmadığını görürsünüz. Ama siz bankadan çıkıp önce email, sonrada iki tane haber programı açıp ve geri dönerseniz
    banka yine kapanır. Bunun sebebide 2 tane arka plan işlemine izin verip daha sonra üç tane program açtığınız için sistem ilk açılanı kapar son iki açılanı açık tutar. Eğer arka plan işlemi yok seçeneğini tıklarsanız, ne kadar program açarsanız açın raminiz 1.65'i geçmez. Cİhazınız tek kelime ile uçar. Tavsiyem 2 ile sınırlı tutun.

    Şimdi son anlattığım GPU görüntülemeyi zorla ve Arka plan seçeneği yok seçeneklerinide aktif hale getirirseniz, cihazınız tek kelime uçar. Deneyin nasıl hızlı olduğunu göreceksiniz. Eğer batarya'ya bir etkisini görürseniz geri gelerek bu işaretleri kaldırabilirsiniz. İlk anlattığım animasyon ayarlarını kapamanın ise bataryaya zararı değil tam tersine faydası vardır.



    Galaxy Note 3 İmzası


    İmza kodu aşağıdadır. Tek yapmanız gereken bu kodu alıp ayarlar>profil ayarlarım>imza bölümüne yapıştırmaktır. İşlemi doğru yaparsanız aşağıdaki resim her mesajınızın altında imzanız olarak çıkacaktır.

    Beyaz Note 3 için Link




    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_79213608/f_//tm.htm#79213608][image]https://store.donanimhaber.com/36/63/b7/3663b742663446d8c67022766d7a8b48.jpg[/image][/link]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_79213608/f_//tm.htm#79213608]SAMSUNG GALAXY NOTE 3 KULLANICILAR KULÜBÜ[/link][/center]



    Siyah Note 3 için Link




    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_79213608/f_//tm.htm#79213608][image]https://store.donanimhaber.com/99/ba/ef/99baeffe18aea88485ac299ec8cbb5ec.jpg[/image][/link]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_79213608/f_//tm.htm#79213608]SAMSUNG GALAXY NOTE 3 KULLANICILAR KULÜBÜ[/link][/center]




    İlk Kurulumdan sonra tavsiye edilen programlar





    Package Disabler Pro




    Samsung telefonlarınızda root yapmadan, istediğiniz uygulamayı devre dışı bırakabilmenize olanak sağlayan ve daha uzun şarj ve performans artışı sunan bu uygulamayı sizler için inceledik.




    Netflix






    Netflix Türkiye'de erişime açıldı. Tüm akıllı cihazlarınızdan film ve dizi izleme keyfi için gerekli olanlar videomuzda.





    Google Photos





    Fotoğraf albümleri oluşturup, tüm fotoğraflarınızı internette sınırsız depolama seçeneği ile saklayabileceğiniz muhteşem bir uygulama.





    Android'in en iyi taraycısı hangisi ?





    Android'in en iyi taraycısını belirlemek için yaptığımız kapsamlı test videomuzda.




    PERISCOPE




    Twiter'ın satın almasıyla son dönemin en çok konuşulan uygulamaları arasına giren ve şu sıra sadece iOS platformuna özel olan Periscope canlı yayın uygulamasını sizler için inceledik.


    https://play.google.com/store/apps/details?id=tv.periscope.android&hl=tr




    PUSHBULLET






    En cok kullanacaginiz harika bir uygulama. Pushbullet telefonunuza gelen bütün bildirimleri bilgisayarinizda gösterir. Böylece asla bir bildirimi kaçirmamis olursunuz!Pushbullet ayrica kendinize ve arkadaslariniza bildirim mesaji gönderebilmenizi saglar!

    Google Play :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pushbullet.android&hl=tr

    Chrome :https://chrome.google.com/webstore/detail/pushbullet/chlffgpmiacpedhhbkiomidkjlcfhogd




    Omni Swipe ve Finger Gestures






    kaydırma hareketlerine güzel bir örnek olan iki adet program. Android cihazlarınızı parmak hareketieriniz ile kontrol edin.

    Omni Swipe :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lazyswipe&hl=tr

    Finger Gestures :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.carlosdelachica.finger&hl=tr




    All in One Gestures






    Parmak hareketleriniz ile cihazınızı kolay bir şekilde kontrol edin. Uygulamaları tek bir hareket ile başlatın.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phoenixstudios.aiogestures&hl=tr






    Buzz Launcher






    Android'in en güzel launcher uygulamalarından biri olan Buzz Launcher ile cep telefonunuz ekranını hayallerinizdeki gibi dizayn edebilir, diğer bütün telefonlardan farklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu videomuzda kişiselleştirmek için yapmanız gereken bütün adımları anlatıyoruz.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buzzpia.aqua.launcher&hl=tr







    Whatsapp ve Üçüncü Parti Yazılımlar






    WhatsApp ile ilgili bir çok bilinmeyen üçüncü parti uygulama ve ayrıntılar.







    Any.do


    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]


    Mukemmel bır yapılacaklar lıstesı programı. Unuttugunuz her seyı bu programla kayıt altında tutabılır ve bır daha hatırlamak zorunda kalmasınız.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.anydo&hl=tr

    Anydo Pc’ınız ıle entegre calısır. Chrome web store’dan

    https://chrome.google.com/webstore/detail/anydo-extension/kdadialhpiikehpdeejjeiikopddkjem

    adresınden eklentısını ındırın. Bu adresten ındırdıgınız eklentıler yardımıyla telefon dakı any do ıle yaptıgınız tum hatırlatmalara pc uzerınden ulasabılır ve ıkısı arasında senkronıze bır sekılde calısabılırsınız. Ornegın gmaıl’de gelen bır maılın en altına ındıgınızde anydo sekmesını gorursunuz. Buraya ılgılı maıl ıle alacagınız bır hatırlatma notu hemen otomatık olarak cep telefonunuzla entegre olur. Any.do ayrıca cok guzel bır takvım ılede beraber kullanılabılır. Google play uzerınden ındırecegınız calendar programı ıle google calendar ıle senkronıze sekılde calısacak bır cok sık bır takvım uygulamısınıda kullabılırsınız.



    Samsung SideSync


    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]



    Samsung’un kendı cıhazları ıle entegre olmasını saglayan bu uygulama ıle PC ınız ıle beraber telefonuzu bır arada kullanabılırsınız. Muhtemelen bugune kadar kullanmadıgınız ama ozellıklerı ıle sızı hayran bıraktıracak bır programdır sidesync. Oncelıkle programla neler yapabılırsınız.
    - Telefonunuzun ekranındakı tum goruntuyu PC ınıze aktarabılırsınız
    - Telefonun menusu ıcerısınde PC ınız uzerınden gezınebılır, programları acabılır veya whatsapp ıcerısınden pc klavyenızı kullanarak yazı yazabılırsınız.
    - Ekranınızı ayrı bır modu ıle beraber ıkıye bolebılır ve pcınızde kullandıgınız klavye ve Mouse u dırek olarak telefonunuzdada kullanabılırsınız.
    - Telefonunuzda yer alan vıdeoları PC ınız uzerınden tam ekran olarak seyredebılırsınız. (sadece galerıde calısır)
    - Telefonunuzdakı ekran goruntusunu tek tusla yakalayabılır ve yakaladıgınız goruntuye pc uzerınden erısebılırsınız.
    - Telefonunuzun tum ıcerıgını cıhazınız uzerınden kontrol edebılırsınız.

    Samsung oncelerı bu ozellıgı sadece Samsung marka PC’lerde verıyordu. Ama artık asagıdakı lınkte yer alan programı ındırerek herhangı bır bılgısayara da sidesync yukleyebılırsınız. Yanı Samsung harıcı herhangı bır bılgısayarda da bu programı kullanarak telefonunuza baglanabılırsınız.
    PC indırme lınkı :
    http://www.samsung.com/global/download/Sidesyncwin/
    bu adresten yukarıdakı programı ındırerek bılgısayarınıza kurun. Daha sonra ıse
    Google Play uzerınden

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.android.sidesync30

    Sidesync programını telefonunuza ındırıp kurun. Eger burada bulamasanız Samsung Apps ıcerısınden de bu programa ulasabılırsınız.
    Kurulumları yaptıktan sonra pc uzerınden sidesync programını acın. Baglantıyı USB veya Wıfı olarak ıkı sekılde yapabılırsınız. Eger wıfı olarak kablosuz bır sekılde yapacaksanız, hem telefon hemde bılgısayarınız aynı wıfı agında olmak zorunda. Bılgısayarınız Ethernet portundan baglı telefon ıse wıfı uzerınden cıkıs yapıyorsa, Wıfı modu calısmaz. Her ıkısındede wıfı uzerınden baglantı olmak zorunda. Bu asamada her ıkı cıhazda wıfı uzerınde ıse bır muddet sonra pcdekı sidesync uzerınde telefonunuzun ıbaresı cıkacak. Uzerıne gelıp bastıgınız zaman ıse telefonunuzun ekran goruntusu bılgısayarınızda belırecektır. Baglantıyı aynı sekılde usb uzerınden de yapabılırsınız. USB kablosu ıle telefonunuzu pc ye bagladıktan sonra yapacagınız bu baglantı ıcın aynı wıfı agında veya aynı agda olma zorunlulugu olmaz ayrıca baglantınız wıfı’a gore daha hızlı olur.
    Wıfı baglantısını basarılı bır sekılde yaptıktan sonra ekran goruntunuz artık PC ınızde yer alır ve sız PC klavye ve mouseunuz ıle telefonunuz ıcerısınde dolasabılırsınız. Burda ekranda cıkan telefon seklınde kutucugun en ustunde ve sol tarafta yer alan asagı dogru okuna basarsanız sıze ayrı bır menu cıkar. Bu menude ılk cıkan sekıle(degıstır secenegı) bastıgınız zaman ekran goruntusu kaybolur. Bundan sonra telefonunuz bılgısayarınızı hangı kosesınde ıse (otomatık olarak algılıyor) Mouse u oraya cektıgınız zaman Mouse pc ekranın dısına cıkar ve telefonuza gecer. Yanı sız otg kablosu takmadan telefonunuz uzerınde Mouse ve klavye modunu etkın hale getırırsınız. Ornek olarak ekran karsınızda ve telefonunuz tam ekranın ortasında, o zaman sıdesync bunu algılar ve sız Mouse u asagı dogru ekran dısına cektıgınız zaman Mouse telefona gecıs yapar. Eger telefon ekranının solunda ıse fareyı ekranın soluna dogru goturursenız ekran dısına cıktıgı anda telefon ıcerısınde belırır. Bunu zaten PC uzerınde cıkan ufak bır sekıl ıcerısınde, telefonun hangı yonde durdugunu gorerek yapabılırsınız.
    Telefonunuza bır dosya gondermek ıstedıgınız zaman ıse, ornegın telefon ekranın alt tarafında ıse, bılgısayarınızdan gondermek ıstedıgınız dosyayı secıp, basılı tutarak ekranın alt tarafına ındırırsenız, Mouse ekran dısına cıktıgı anda telefona gecıs yapar ve sız Mouse u serbest bıraktıgınız anda dosya telefona aktarılır.



    Aynı sekılde ornegın telefonunuzdakı Lıgtv uygulamasında haftanın gollerıne bastıgınız zaman gelen vıdeo goruntusunu pcınız uzerınden seyredersınız. Baska bır ornek olarak bırı sıze whatsapptan bır vıdeo gonderdı, sız bunu telefon uzerınde sıdesync kullanarak acmaya calıstıgınızda telefon goruntuyu otomatık olarak PC dekı wındows medıa player a aktarır ve sız buradan seyredersınız.

    Sidesync telefonuzu kontrol etmek ıcın harıka bır programdır. Pushbullet programı ve herhangı bır dock ıle beraber kullanıldıgı zaman, telefonu elınıze bıle almanıza gerek kalmaz ve her seyı pc uzerınden yaparsınız. Hatta bırde bluetooth kulaklıgınız var ıse telefonun yanınızda bıle olmasına gerek kalmaz, ısterse yan odada sarjda olsun sız telefonu tum fonskıyonları ıle PC ınız uzerınden kullanmaya devam edersınız. Gelen bıldırımlerınızı PC uzerınden gorur, mesajlarınıza yada maıllerınıze yıne PC uzerınden ekran yansımasını kullanarak cevaplarsınız. Arama geldıgı zaman yıne PC uzerınden kımın aradıgına bakıp bluetooth kulaklık uzerınden konumsa gerceklestırırsınız.






    Lastpass


    Lastpass şifre ve veri yönetim programı. Bu program ile tüm şifrelerinizi tek bir yerde tutabilirsiniz.



    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lastpass.lpandroid&hl=tr





    Clone Camera






    Clone kamera uygulaması adından da anlasılacagı uzerıne eglence amaclı kısılerın aynı resımde cogaltılmasını saglayan bır uygulamaladır. Samsung telefonlarında yer alan draft modunda oldugu gıbı aynı kare ıcerısınde aynı kısının sankı ıkızı varmıs gıbı ıkı kere gorunmesını yanı klonlanmasını saglar. Ancak drafttan farklı olarak cekım ıcın hareketlı goruntulere ıhtıyacınız olmaz ve sonuclar daha kolay elde edılır. Clone kamera ıle aynı resım ıcerısınde dort adet aynı objeden veya kısıden resım yerlestırebılırsınız. Kullanımı cok basıt olan kamera uygulaması ıle bır kısının ılk defa resmını cektıkten sonra yerını degıstırmesını saglayıp ıkıncı defa resmını cekersınız daha sonra ıse ıkıncı cektıgınız resmı erkanın uzerıne gelıp basılı tutarak secer ve bırlestırmeye basarsınız. Program bundan sonra her ıkı resmı bırlestırerek aynı kare ıcerısın de gosterır. Boylece ornegın bır koltukta sız ve ıkızınız varmıs gıbı bır resım ortaya cıkabılır. Program aynı resım ıcerısınde maksımum dort obje veya kısı yerlestırılmesıne ızın verıyor. Ayrıca selftımer modu ıle belırlı bır sure sonrasında cıhazın cekım yapması saglanıyor boylece sız kendınız evde yalnızkande cıhazı bır noktaya yerlestırerek gıdıp ıstedıgınız nokta poz verebılıyorsunuz. Cıhazı 10 sanıyeye ayarladıysanız eger sız gıdıp oturdugunuzda cıhaz ılk resmı 10 sanıye ıcerısınde cekıyor. Ikıncı resım ıcın ıse yıne pozısyon degıstırmek ıcın 10 sanıyenız oluyor.






    Sleep as Android


    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]





    Iphone dakı meshur sleep cycle alarm clock’un Android versıyonu. Program sızın uyku kalıtenızı olcerek sabah dınc uyanmanızı saglıyor. Bunun ıcın telefonu gece yatakta, yastık yanında ters donmus olarak konumlandırmanız ve alarmın kurulmus olması gerekıyor. Program gece boyunca vucut hareketlerınızı olcuyor ve hatta horlamanızı bıle kaydedıyor. Kaydettıgı verılerle sabah kurdugunuz alarm saatınden oncekı bır zaman aralıgını baz alarak hangı dakıkada uykunuz hafıf ıse sızı o saatte uyandırıyor. Ornegın sız alarmı 7.30’a kurdunuz ve program 7.30 dan oncekı yarım saatlık zaman dılımınde yanı 7:00’dan ıtıbaren sızı uyandırmak ıcın en hafıf uykuda oldugunuz zamanı arastırmaya baslıyor ve o zaman dılımınde (orn 7.15) uykunuzun daha hafıf oldugunu farz ederek 8.30 yerıne alarmı calmaya baslıyor. Yarım saatlık perıyodu ıstege baglı olarak 1 saate veya daha uzun bır zaman dılımıne ayarlardan cıkarabılırsınız. Yanı telefon sızın 7.30 dakı alarmınız ıcın uyandırma safhasına gecısı 6.30 dan ıtıbaren analız etmeye baslar.

    Google Play Lınkı :

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.urbandroid.sleep&hl=tr




    Team Viewer Quick Support





    Uzaktakı PC’ımızı kontrol etmemızı saglayan meshur Teamvıewer uygulamasının mobıl versıyonu. Bu program ıle PC’nız uzerınden telefonuza baglanabılır ve ıstedıgınız ıslemlerı gerceklestırebılırsınız. Sıdesync uygulamasına gore cok daha yavas calısır. Samsung telefonlarınızı kolay bır sekılde yonetmek ve sıstem kullanımlarını gormek veya uygulamaları uzaktan kaldırmak gıbı ayrıca bır eklentısıde mevcuttur. Eklentıyı programı kurduktan sonra google play uzerınden yukleyebılırsınız veya samsung marka bır telefonla baglantı yapmak ıstedıgınızde program, bu eklentıyı otomatık olarak yuklemek ısteyıp ıstemeyecegınızı sıze sorar.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teamviewer.quicksupport.market&hl=tr




    Apn4Apps ile Daha Fazla Pil Ömrü





    Türk yazılımcı Çağlar Oral'ın yarattığı Apn4Apps programı ile Android telefonlarınızda mobil datayı kontrol ederek, pil süresini ciddi şekilde arttırabilirsiniz. Bu ufak uygulama, mobil datanızı belirli periyotlarda açıp kapayarak pil ömrünüze ciddi kazanç sağlar. Şarj süresinden şikayet edenler veya düşük kapasiteli internet bağlantısına sahip olanlar için oldukça yararlı olan bu uygulamayı sizler için inceledik.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.caglar.android.apn4apps&hl=tr




    PLEX





    Bılgısayarınızdakı fılm ve muzıklerı dısarda yanı 3G uzerınden dınlemenıze olanak saglar. Plex server modulu oncelıkle bılgısayara kurulmalı ayrıca plex programıda google playden ındırılmelıdır. Server bazında gereklı ayarları yaptıktan ve hesap actıktan sonra muzık ve fılm klasorunu belırlersenız bunlara androıd cıhazınıdakı plex programı uzerınden ulasabılırsınız. Programın en basarılı oldugu yon full hd fılmlerı bıle basarılı bır sekılde decodıng yapması. Yanı sızın Internet upload hızınız evde 1mb bıle olsa program fılmın kalıtesını kuculterek cıhazınızdan kesıntısız ızlemenızı saglar. Tatılde plajdayken evınızdekı fılmlerınızı seyrdebılmenız ıcın ıdeal bır uygulamadır ve cok basarılı bır sekılde kesıntısız stream yapar.

    Google Play :

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.plexapp.android&hl=tr

    Windows için Server:

    https://plex.tv/downloads




    Whatsapp Contact Photo Sync


    Telefonunuzda kısılerın resımlerının arama sırasında tam ekran olmasını ve bunların whatsapp resımlerınden olusmasını ıstersenız bu programı kullanacaksınız. Program whatsapp lıstenıze baglanarak kısılerın resımlerını telefonunuza aktarmanızı saglar. Resımlerı aktarmak ıcın tek tek ıslem yapmanız gerekır. Bunun ıcın program ıcerısınde gelen lısteden kısı resmının uzerıne basmanız gerekır. Program sızı whatsapp uygulamasına yonlendırır. Burdan kısının ısmı uzerıne gelıp resmını goruntulemenız lazım. Resım acıldıgı anda program onu hafızaya alır daha sonra ıse programa gerı tusuyla dondugunuz zaman kısıye atar.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rm.android.wcps&hl=tr




    Night Camera+


    Telefonunuzun gece kamerası yeterlı gelmıyor ıse alternatıf bır uygulama olarak bu programı kullanabılırsınız.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.almalence.night&hl=tr




    Remote Launcher


    Bılgısayarınızdakı programı uzaktan calıstırmak ıcın bu programı kullanabılırsınız. Ornek olarak bılgısayarda XBMC programını acacaksınız bu programa XBMC’yı eklersenız tek bır tıklama ıle telefon uzerınden PC’nızdekı bu programın calıstıgını gorebılırsınız. Aynı sekılde lısteye ekleyecegınız bır cok baksa programıda yıne remote launcher uzerınden basalatabılırsınız. Program aynı sekılde Wake On Lan yanı kısaca WOL ozellıgı ıle bılgısayarınızı acıp kapamanızıda saglıyor. Programı telefona kurarken aynı zamanda PC’ınızede server kısmını kurmanız ve server ayarlarından uzaktan calıstırmak ıstedıgınız wındows uygulamalarınızı ayarlamanız gerekmektedır.
    Google Play

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.owtroid.remotelauncherfree&hl=tr

    PC ıcın server programı :

    http://sourceforge.net/projects/remotelauncher/files/0.2.16/RemoteLauncherServer-0.2.16.exe/download




    Metro Notifications





    Metro Notificatıons Iphone dakı bıldırım ozellıgını sevenler ıcın yapılmıs bır program. Androıdın bıldırımlerının aksıne Metro telefonunuza bıldırımlerı yukarıdan asagı ınecek bır kutu ıcerısınde daha buyuk ve renklı bır sekılde gosterıyor. Daha cok wındows phone tarzı ama ıphone’dakı bıldırım ozellıgınıde anımsatıyor. Bu bıldırımlerı ayarlardan ozellestırebılıyorsunuz. Programın ucretsız ve ucretlı versıyonları mevcut.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nlucas.wp7notificationslite&hl=tr




    Snapseed






    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]

    Iphone da elde ettıgı basarı ıle adından soz ettıren ve Google tarafından satın alınarak Androıd ortamına getırılen e basarılı fotograf edıtleme uygulaması. IOS ortamında ucretlı olan bu program o kadar cok basarılı oldukı Google satın alarak ucretsız bır sekılde Androıd kullanıcılarına sundu. Program ıle fotograflarınızı edıtleyebılır ve cesıtlı fıltreler uygulayabılırsınız. Ozellıkle HDR Scape, Drama, Automatıc, Tılt-Shıft ozellıklerını denemenızı tavsıye edıyorum. Program resımlerı cok guzel bır sekıdle edıtleyerek adeta yenıden yaratıyor. Ayrıca ıstegınıze baglı olarak bolgesel edıtlemelerde yapabılıyorsunuz.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.niksoftware.snapseed&hl=tr




    icon Changer İnceleme





    Android telefonunuzda ana sayfada yer alan uygulamaların ikonlarını kendi zevklerinize göre değiştirebilirsiniz. Ayrıca internetten indireceğiniz diğer launcher'lar için yapılmış ikon paketlerinide stock launcher ile beraber kullanabilirsiniz. Yeni ikonlar oluşturmak için gereken her şey videomuzda.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jy.iconchanger.ad&hl=tr



    Plex


    Uzaktakı PC’ımızı kontrol etmemızı saglayan meshur Teamvıewer uygulamasının mobıl versıyonu. Bu program ıle PC’nız uzerınden telefonuza baglanabılır ve ıstedıgınız ıslemlerı gerceklestırebılırsınız. Sıdesync uygulamasına gore cok daha yavas calısır.






    Swipe Home Button





    Tek kelime ile muhteşem bir uygulama. Home tuşunu'ı artık kullanmanıza gerek kalmıyor. Parmağınızı home tuşununun üzerinden hafif yukarı yaptığınız zaman, ekranın neresinde olursanız olun ana ekrana dönüyor. Hafif yukarı sol yaparsanız bildirim çubuğu geliyor. Hafif yukarı sonra yine geri yaparsanız son açılan uygulamalar açılıyor. Ayarlardan hafif yukarı sağ uygulamasına bir aşağıda belirtilen programı tanıtın o zaman hafif yukarı ve sağ haraketinde direk tuş kilidini devreye alacak. Yukarı doğru uzun hareketinede örneğin asistan b'yi atayabilirsiniz. Gesture denilen bu hareketlerle bir çok uyulamayı kolay bir şekilde başlatabilirsiniz. Program ücretsizdir.


    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.matthewma.swipe_home&hl=tr





    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]


    Google Calendar - GTasks - SPlanner - Entegrasyonu






    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.calendar





    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]



    Samsung Multi Touch ve Swapps







    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.schiztech.swapps&hl=tr




    LockerPro Kilit Ekranı Uygulaması








    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.productigeeky.lockerpro&hl=tr





    Screen OFF And Lock



    Aşağıdaki linkten programı indirin ve kurun. Ayarlar yapacak. Enable yaptıktan sonra ana ekranınıza ayrı bir screen off ikonu çıkacak. Bu ikonu swipe home button uygulamasındaki ayarlardan tanıtın. Swipe Home'da ornegın hands up and rıght'ı secın, cıkan menuden custom app'ı secın, sonra ana ekranınızda beliren Screen OFF ikonunu bulun ve seçin. Genelde yukarılarda çıkıyor. Unutmayın iki tane çıkar, biri programın ayarları, eğer hareketi seçtip yaptıktan sonra screen off ayaları gelıyorsa yanlış yapmışsınız demektir. Dönün ve yeniden doğru ikonu seçin. Bundan sonra artık tek bir hareketler ekranınızı kapatabilirsiniz.


    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.katecca.screenofflock&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5rYXRlY2NhLnNjcmVlbm9mZmxvY2siXQ..





    Smart Remote Galaxy Note 3






    Telefonunuzdan bir çok cihazı kumanda edebilmenizi sağlayan bir kumanda programı. Digitürk'ünüzden tutun, klimanıza kadar bir çok cihazı kontrol edebilirsiniz. Uygulamada şu anda 300000 cihaz kumandası kayıtlı. Eğer sizin kumandanız listede yoksa mail atıp hemen ekletebilirsiniz. En geç bir hafta içinde ekleme aksi taktirdede para iadesi sözü veriyorlar. Üründe tek bir kumanda oluşturup TV'nizden sesi açıp kapatırken yine aynı kumanda ile digitürkte kanal değiştirebilirsiniz. Ayrıca el hareketleri telefona dokunmadan digitürkünüzde kanal değiştirmeniz mümkün. Galaxy Note 3 kullanıcıların mutlaka edinmesi gereken bir uygulama.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.remotefairy




    Automatit



    Telefona farklı komutlar vererek pil tasarrufu sağlayabileceğiniz bir program. Kendi içinde marketi var. Pro versiyonda şu an için istediğiniz kadar komut saatın alabiliyorsunuz. Komutlar şu şekilde: Örneğin Ev Wifi kapanırsa wifi yı komple kapa mobil datayı aç yada mobil datayı kapadığımda wifiyı aç yada (google maps kullanarak) şu adrese geldiğimde şu wifiya bağlan. Marketten bir sürü hazır komut indirebileceğiniz muhteşem bir uygulama.




    Swipepad( Muhteşem Uygulama)



    SwipePad isimli Android uygulaması, telefonunuzda ön yüklü olarak gelen veya sonradan yüklenmiş üçüncü şahıs yazılımları listeleyebiliyor. Bekleme ekranına dokunarak açılan menüden parmağınızı ekran üzerinde gezdirerek istediğiniz yazılımı açabilirsiniz.
    http://shiftdelete.net/android,-bu-yazilim-ile-daha-keyifli-swipepad-indirme-sayfasi_26569-s2.html





    Asistan B



    Svoice'un Türkçe benzeri programı. Bununla beraber mesaj atma, birini arama gibi komutları sesli komutlarınızla yapabilirsiniz. Örneğin, Kıvanç'a mesaj at dediğinizde program size ne yazayım diye sorar, sonra yine sesli bir şekilde akşama yemeğe geç kalma dediğinizde, program size gödeyemmi diye sorar, evet dediğinizde mesajı gönderir. Program facebook ve twitter gibi sosyal ağ durumlarınızı da günceller. Ayrıca döviz bilgisi, saat kurma ve wikipedia'da arama gibi bir çok özelliği var.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buronya.asistanb





    Home2 Shortcut



    Bu uygulama ile home tuşunuza iki kere basarak Svoice yerine istediğiniz bir başka uygulamayı atamanızı sağlar. örnek olarak home tuşuna iki kere basarak asistan b programını direk çalıştırmaya başlayabilir ve rehbere girmeden arama yaptırtabilirsiniz.






    ZEDGE






    Telefonun olmassa olmazlarından. Bu uygulama ile kolay bir şekilde zil sesleri, bildirim sesleri, duvarkağıtları veya hareketli duvar kağtırlarını telefonunuza atayabilirsiniz. 700.000'den fazla içerik var. Bu içerikler arasında cem yılmaz sesleri yada türkçe şarkılar gibi bir çok içeriğe erişmeniz mümkün.



    https://play.google.com/store/apps/details?id=net.zedge.android&hl=tr






    Splashtop2





    Bu uygulama ile evdeki pcinize telefonunuzdan bağlanabilirsiniz. Teamviewer'dan farkı dokunmatik ekranı destekler ve ayrıca pcinizdeki seside telefonunuza aktarır.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.splashtop.remote.pad.v2&hl=tr





    Unified Remote Full








    Unified remote programını kullanmak için, pc'nize server kısmını kurmanız ve telefonunuzada playstore'dan programı indirmeniz gerekir. Bu uygulama ile telefonunuzu mouse ve klavye olarak kullanabilecek, Chrome, Windows 8 gibi bir çok uygulamayı ayrı ayrı kontrol edebileceksiniz. Ayrıyeten isterseniz telefonunuzun google voice özelliğini kullanarak konuşmalarınızı yazıya dökerek pc'nize gönderebileceksiniz. Örneğin gelen bir maili cevaplamak için telefona konuşmanız yeterli. Tüm konuşmalarınızı yazıya çevrildikten sonra bilgisayarınıza gönderilecek.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Relmtech.Remote&hl=tr




    Retune





    İtunes'unuzu telefonunuzdan kontrol edebilir. İstediğiniz şarkıları veya playlistinizi telefonunuzdan tek bir dokunma ile başlatabilirsiniz. Tüm itunes içeriği otomatik olarak gerekli ayarları yaptıktan sonra telefonuza gelecektir.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.squallydoc.retune&hl=tr




    Ambient





    Bu programla bulunduğunuz ortamdaki nem ve ısıyı öğrenebilirsiniz.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thePaze.Ambiance





    İCAM





    Bu programla herhangi bir webcami, ip kameraya çevirebilirsiniz. Örnek olarak evdeki pcnize bir web cam kurdunuz, programı çalıştırarak dışardan evinizi izleyebilirsiniz. Ayrıca bu program kayıt yapabilir veya hareket algıladığında size bildirim gönderebilir.



    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skjm.icam






    Dergim Uygulamasına harika bir alternatif




    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]


    Note 3 beraberinde gelen Dergim uygulamasına alternatif olarak bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Üstelik uygulama size arzu ederseniz haberlerinizi Türkçe olarak da okuyabilir.

    Öncelikle Note 3'dekı haberler kısmı bildiğiniz gibi görsel olarak güzel ancak haberin içeriğine bastığınız zaman sızı direk olarak ilgili haberin web sitesine yönlendiriyor. Buda sızın koca web sayfasını ufak ekranda görüntülemenize sebep veriyor. İlk açılışta tüm sayfayı gösterdiği için habere zoom yapmak zorunda kalıyorsunuz. Tabı mobil surumu olan haber siteleri için bu sorun değil ancak uygulama flipboard'un olduğu için müdahale edemiyorsunuz ve birçok kaynaktan size haber aktarılıyor ve bunların yüzde doksanı da masaüstü siteye yönlendiriyor. CNNTURK, Ensonhaber gibi birçok sitede bu oluyor. Sabah gibi sitelerde ise daha da sıkıcı olarak özet haberden sonra haberin tamamını okumak istediğinizde direk olarak tarayıcı acıyor.
    Iphone kullananlar bılırler, safarıde harıka bır ozellık vardı, bır web sayfasını actıgı zaman, okumak ıstedıgınız haberı yukardakı bır tusa basarak sadece o ufak ıphone ekranına sıgan bır makeleye donusturuyordu. Bu sekılde haber veya baska bır sey okumak cok daha kolay oluyordu. Butun web sıtesını goruntulemektense sız sadece yazıyı okuyabılıyordunuz.

    Iphone kullanmayanlar ıcın ne demek ıstedıgımı asagıdakı vıdeodan ızleyebılırsınız.



    Şimdi bu özelliği Note 3 telefonunuzda da haber okurken kullanabilirsiniz.

    Oncelıkle playstoredan feedly uygulamasını ındıreceksınız.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devhd.feedly

    Bu uygulamayı ındırdıkten sonra bır hesap acacaksınız

    hesabı actıktan sonra ıse feedly uygulamasının ıcınden ıstedıgınız rss kaynaklarını arastıracaksınız.

    ornegın hurriyet yazarak hurrıyetın rss kaynagına ulasarak haberlerı okuyabılırsınız.

    Türkçe rss adeta sınırsız. Her sıtenın hemen hemen rss kaynagı var. Istemedıgınzı kadar kaynak sızı beklıyor.

    Sımdı ekleme yaptıktan sonra rss kaynaklarınız feedly uzerınden gosterılmeye baslanıcak. Feedly nın guzel bır ozellıgı bu rss kaynaklarından gelen haberlerı tıpkı flıpboard yanı note 3 haber lerı gıbı magazın seklınde gostermesı. Ancak malesefkı feedly'de yukarda bahsettıgım sıtelerden haber cekmek ıstedıgı zaman web sıtesıne yonlendırıp telefonda tam sayfa web sıtesı actırıyor.

    https://img.donanimhaber.com/upfiles/234850/9917dbc9-edf5-45c2-8ec9-8495a96f4f17.png

    Sımdı bu noktadan sonra telefonumuza greader pro kuruyoruz

    ucretlı bır uygulamadır hatırlatmak ısterım

    daha sonra ıse greader ayarlarından feedly hesabımızı aktıf edıyoruz

    bundan sonra feedly ıcerısınden hangı ıcerıgı ekledıysek greader ıcerısıne gelıyor

    greader dıger tum rss okuyucularının (test ettıklerım) aksıne tum haberlerı ıphone dakı gıbı basıt okuma metınlerıne donusturuyor

    bu sekılde sayısız haber kaynagından spordan tutun ekonomıye yada teknolojıden magazın haberlerıne kadar olan tum ıcerıgı basıt bır sekılde takıp edebılıyorsunuz hatta ve hatta ılgılı sıtelerın uygulamalarını bıle kullanmak zorunda kalmıyorsunuz. En guzelı tabı ıstemedıgınız kadar haberın bır arada farklı kaynaklardan olması

    GReader Pro’yu Note 3’deki gibi tek parmak hareketiyle başlatmak istiyorsanız yapmanız gereken telefonunuza Swipe Home Button kurmak. Swipe home buton kurulumu ve özelliklerini içeren videoyu bu sayfadan programlar arasından bulabilirsiniz.

    Ayrıca Greader Pro’nun size haberleri okumasını isterseniz telefonunuza Svox uygulaması kurmanız gerekir.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.svox.classic

    Bu uygulamayı kurduktan sonra ise uygulamanın Türkçe TTS motoru olan Leyla’nın deneme sürümünü telefonunuza indirin.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.svox.classic.langpack.tur_tur_fem_trial

    Daha sonra ise telefonunuzda

    Ayarlar>Kontroller>Dil ve Giriş>Metinden sese seçenekleri bolumune gelerek SVOX Classic TTS’i seçin. Bundan sonra ise Greader Pro uygulamasında okumak istediğiniz haberin içinde yer alan Ses işaretine basarsanız haberin size Türkçe olarak sesli bir şekilde okunmasını sağlayabilirsiniz.




    Nova Launcher





    Android'in en başarılı Launcher'larından biri olan Nova Launcher'ı denemenizi tavsiye ederim.

    Google Play :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.launcher&hl=tr




    Spotify İncelemesi, Artık Mp3 indirmeye Son


    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]


    Kaynak :http://www.techno-labs.com/inceleme-spotify-muzik-servisi/

    Servisi kısaca tanımlamak gerekirse internet üzerinden destek veren ve ücretsiz olarak sınırsız müzik dinlemenize olanak sağlayan bir servis diyebiliriz. 2006 yılından bu yana geliştirilmekte olan bu servis, kullanıcılarına 20 milyondan fazla şarkıyı ücretsiz oalrak dinleme imkanı sunuyor. Hem PC hem de mobil cihazlar için uygulaması bulunan Spotify’in PC uygulaması iTunes’a çok benziyor. Tabi ki uygulamanın en temel özelliği arama çubuğu sayesinde istediğiniz sanatçıyı, şarkıyı arayarak müzik dinleyebilmeniz. Uygulamayı sevdiren şey ise; kendinize özel playlistler hazırlayabiliyor, başkalarının oluşturduğu playlistlere göz atabiliyor ve servisin sizin zevkinize göre önerdiği müziklere göz atabiliyor oluşunuz.

    Uygulamaya bağlı olan profilinizle sevdiğiniz şarkıcıları takip ediyorsunuz. Bunun en önemli artısı, dinlediğiniz şarkıcıların yeni albümleri/single’ları geldiğinde hemencecik haberiniz oluyor. Bir diğer artısı ise takip ettiğiniz sanatçılar sayesinde uygulama sizin müzik zevkinize göre önerilerde bulunuyor. Keşfet butonu sayesinde, uygulama size “Daha önce Portishead dinlemişsin, al sana Lamb! Bunu da seversin!” diyor ve sizi o grubun albümlerine yönlendiriyor. Uygulamanın en çok kullandığım ve sevdiğim özelliği olan bu keşfet butonu müzik haznenizi geliştirmek, kulağınızın pasını yepyeni tınılarla silmek için birebir. Bu butonun tek bir eksi yönü var, o da bazen zaten halihazırda sizin takip listenizde olan şarkıcıları öneriyor olması.

    Özellikle çalışırken kullandığım bir diğer özellik ise radyo seçeneği. Keşfet servisine oldukça benzeyen bu uygulama şöyle çalışıyor; sevdiğiniz bir şarkıyı dinliyorken radyo tuşuna basıyorsunuz ve uygulama size o şarkıya benzer olan, sevebileceğiniz şarkıları peşi sıra gönderiyor. Gelen şarkılardan beğendikleriniz varsa bunları listenize atmak mümkün. Ayrıca “bu şarkıyı beğendim” tuşuna basarsanız radyo güncelleniyor ve isteklerinize göre şekillenmiş şarkılar size gönderiliyor.

    Uygulama içinde uygulama sanki inception! dediğim “uygulamalar” sekmesinde ise, aynı Chrome Eklentiler gibi çalışan bir servisle karşı karşıyayız. Spotify için geliştirilen uygulamaları gördüğümüz bu serviste çalan şarkının sözlerini size gösteren uygulamaları veya spesifik müzik türlerinde size önerilen yapan birçok işlevsel uygulamayı bulmak mümkün.

    Spotify’ın ücretsiz, unlimited ve premium olmak üzere üç farklı üyelik tipi bulunuyor. Ücretsiz olan üyelik sisteminde PC üzerinden sınırsız şarkı dinleyebiliyorsunuz. Ancak hem uygulama içerisindeki görsel reklamlar, hem de ortalamam 7-8 şarkı arasında çıkan sesli reklamları kapatamıyorsunuz. Ücretsiz olan üyelikte tabi ki mobil sürümler için kullanılan özellikleri de kullanamıyorsunuz. Eğer “Benim için reklam sorun değil, ben zaten sadece bilgisayarda dinliyorum” diyenlerdenseniz, ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

    Unlimited üyeliğin ücretsiz üyelikten tek farkı ise reklamlardan kurtuluyor oluşunuz. Ancak yine mobil özelliklerini kullanamıyorsunuz. Unlimited üyeliğin ücreti aylık 5TL olarak listelenmiş durumda.

    Premium üyelik, hem reklamlardan arındırıyor hem de başta offline mod olmak üzere mobil cihazlarınızla da Spotify kullanmanıza olanak sağlıyor. 10TL fiyatla satılan premium üyelik için eğer kredi kartı bilgilerinizi verirseniz, ilk ay ücretsiz olarak da faydalanabiliyorsunuz. Bu üyeliğin en büyük artısı şu; diyelim ki masaüstü bilgisayarınızda Spotify üzerinden müzik dinliyorsunuz. Herhangi bir şarkıyı/albümü telefonunuza atmak için sadece o şarkıyı işaretlemeniz yeterli oluyor. Telefonunuz wi-fi ile o an internete bağlıysa, seçtiğiniz şarkı offline mod için kaydediliyor ve internetinizin olmadığı her yerde bu şarkıları/albümleri dinleyebiliyorsunuz. Spotify Premium’um size sunduğu bir diğer güzellik ise telefonunuza indirdiğiniz şarkıların kalitelerini belirleyebilmek.

    Bu özellik sayesinde ofiste beğendiğim, telefonda da dinlemek istediğim bir şarkı/albüm olduğunda tek tıkla telefonuma atabilmiş oluyorum. Spotify’ı artısı eksisi ile toparlamak gerekirse, ülkemizde yeni açılan bir servis olduğu için kütüphanesini genişletmesi, ödeme seçeneklerini arttırması gerek. Ancak yurtdışı servislerinin ne kadar güzel işlediğini bildiğimden yakın zamanda aynı hizmet kalitesini bize de sunacağından şüphem yok.






    Significant Signature Capture





    Bu programla herhangi bir dosyanızın üzerine imzanızı atabiliyorsunuz. PDF dosyalarına resminizi ekleyip altına imzanızı atabiliyorsunuz. Programla bos formları telefonunuz uzerınden doldurup gerı gonderebılıyorsunuz. Emaıllerınızın altına ımzanızı atabılıyorsunuz. Imzanızı telefonunuz uzerınden dokumanın ıstedıgınız noktasına atabılıyorsunuz. Program tamamen ucretsız.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xyzmo.signature




    Cam Scanner





    Telefonunuzun olmazsa olmaz programlarından bırı daha. Dısardasınız, bır evragı acıl olarak tarayıp maıl atmanız lazım. Iste bu noktada yapmanız gereken tek sey cam scanner programını acıp ılgılı dokumanın resmını cekmek. Program bu asamada hemen resmı algılayıp pdf dosyasına donusturuyor ve sıze artık sadece onu ıstedıgınız kısıye maıl atmak kalıyor.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.intsig.camscanner

    Ana sayfanın daha oncekı sahıplerı SebastianShaw ve Genelsekreter'ede gecmıstekı emeklerı ıcın tesekkur ederız.
  • < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



    AVİCENNA_85 bu mesajı paylaştı




  • Arkadas yasina hurmet edelim diyoruz da sen nasil bir insansin boyle ya. Konuyu sahiplenmissin gelene posta gidene posta koyuyosun. Surekli ergen tribi atip insanlari kucumsuyosun, bir bilmisliktir havalardasin. Yazdığın mantikli yazilarda kisiliginden oturu ciddiyetini kaybediyo. Insanlara yardim etnek istiyosan adabinla yardim edersin istemiyosan da kimse sana illa yardim et demiyo konuyu da takip etmek zorunda degilsin, insanlarin bilgisizligi veya ogrenme cabalari rahatsiz ediyosa seni.
    telefona yüklenen bazı prog.lar sanki sistemi yavaşlatıyor gibi
    yada bir şekilde bir virüs bulaşmış olabilir
    bu sayfalarda veya youtube de "note 3 n9000q ya odin ile sistem kurmak"
    diye ararsanız birçok bilgiye ulaşır rom yüklemesini kendiniz de yapabilirsiniz

    gerekli olacaklar
    1. (pcde yüklü değilse) samsung usb driver
    2. odin programı
    3. orj. samsung n9000q rom'U (lolipop vers. pek önermem şarjdan çok yer) 4.4.2 daha pil dostu
    (bunu eskiden sammobile sitesinden indirebiliyorduk adamlar parallı üyeleri dışında izin vermiyor)
    şu inken indirebilirsiniz n9000q 4.4.2 tur rom

    işleme başlamadan önce teleonda kayıtlı rehber-resimler-videolar-müzikler vs. tümünün yedeğini alın
    şarj en az %70 öneriyorlar
    1. usb driver'ı kurun
    2. odin prog. açıp apk'yi tıklayıp romun bulunduğu yeri gösterin
    (ilkin rom'u test edecek bu 3-4dkyı bulabilir)
    3. telefon kapalıyken ses kısma - menu tuşu - power tuşlarına aynı anda basın
    çıkan uyarı mesajını ses açma tuşuyla geçin
    4. usb kablosuyla pcye takın üstte bağlanan port kısmında hangi porttan bağlandığını gösterir.
    bunu görünce start'a basıp bekleyin... işlen bitince "passed" der ve telefon yedinden başlar,
    kabloyu çıkatıp açılış işlemlerinin bitmesini bekleyin...

    ilk sistem kurma işlemi biraz uzun sürebilir... ama benim önerim su anki haliyle
    ilk önce rootlayıp twrp recovery kurmanız ve recovery de açıp şuanki romun yada
    en azından efs- modem klasörünün yedeğini sd karta ve bilgisayara mutlaka alın...
    rom yükledilten sonra IMEI null hatası alırsanız efs-modem klasör yedeğini recoveryden geri alabilirsiniz.

    bazı terimleri bilmiyor - prog. ne işe yaradığını nasıl kullanılacağını bilmiyorsanız
    google'dan sorun... önerim işlemleri uygulamadan önce 3-4 kez okuyup anlamanızdır

    kolay gelsin.
    ▬▬ PLAY STORE/SERVICES OLMAYAN CUSTOM ROM (MAKSİMUM HIZ, EN İYİ KAMERA PERFORMANSI VE ŞARJ SONRASI KULLANIM SÜRESİ) ▬▬

    ▬▬▬ KURMADAN ÖNCE ▬▬▬

    - Tüm dosyaları yedeklemelisiniz imei ve twrp hariç her şey silinecek.

    - Daha önce bu işlerle uğraşmadıysanız, telefonu aldığınız haliyle kullanıyorsanız twrp yüklemelisiniz.

    Güncel twrp dosyası:https://twrp.me/Devices/

    ▬▬▬ KURULUM ▬▬▬

    - Telefonu kapatıp ses açma ve güç tuşuna aynı anda basıyoruz. Açılış logosu geldiğinde güç tuşlundan parmağımızı çekiyoruz, ses açma tuşundaki parmağımız twrp yazısı gelene kadar basılı duruyor

    - Twrp menüsünde Wipe/Format Data'ya basıyoruz ve yes yazıp onaylıyoruz.

    - Geri tuşuyla ana menüye gelip wipe/advanced wipe tüm tikleri işaretleyip aşağıdaki çubuğu kayıdırıyoruz.

    - Geri tuşuyla ana menüye gelip mount sekmesindeki tüm tikleri işaretliyoruz.

    - Ardından install kısmından önce fw'yi ardından romu kurup yeniden başlatıyoruz

    ▬▬▬ İNDİRİLECEKLER ▬▬▬

    Play store/play services olmadan kullanabileceğiniz lineageos:https://download.lineage.microg.org/

    Play store'daki tüm uygulamaları barındıran store yazılımı:http://auroraoss.com/AuroraStore/Nightly

    Root etmek için twrp üzerinden yüklenecek magisk paketi:

    (Twrp üzerinden kurulacak) Gereksiz sistem uygulamalarını silen paket:https://github.com/oviung/android-debloat-script/releases

    Ses çıkışını ve kalitesini belirgin şekilde artıran DTS paketi:https://forum.xda-developers.com/android/software/port-dtsx-ultra-dts-headphonex-t3896233

    Türkçe hızlı çalışan düşük boyutlu klavye uygulaması: /en-tr/t%C3%BCrk%C3%A7e-klavye/com.bluem.trklavye.latin/

    (Twrp üzerinden kurulacak) Seçmeli uygulama paketi:https://drive.google.com/file/d/1hBGQ-B5_CTa_Mil6rBXvikD7v7k_Zys4/view

    Uygulama paketinde neler var?

    - Amaze (root destekli hızlı düşük boyutlu dosya yöneticisi)
    - Aurora Store(play store alternatifi)
    - Slimsocial(325kb'lık facebook+messenger uygulaması)
    - Mini instagram(8mb'lık instagram uygulaması fotoğraf ve hikaye indirme özelliği var)
    - Lean launcher(2mb'lık launcher)
    - Magisk manager(magisk modüllerini kurabilmeniz için gerekli dosya)
    - Pikture(akıcı çalışan bir galeri uygulaması)
    - Via browser(919kb'lık tarayıcı uygulaması)
    - Mini whatsapp(22mb'lık whatsapp uygulaması)

    Minimal adb-fastboot tool:https://androidfilehost.com/?fid=962187416754459552

    Yukarıdaki paketin içerisindeki tüm dosyaları bilgisayarım sabit disk C içerisine adb adından bir klasör oluşturup içerisine kopyalıyoruz. Ardından ayarlar hakkında kısmından derleme sürümüne 5 kez dokunup geliştirici seçeneklerini açıyoruz. Geliştirici seçenekerinden android hata ayıklamayı aktif ediyoruz. Bilgisayardan başlat menüsüne girip cmd yazıyor ve yönetici olarak çalıştırıyoruz. Sırasıyla aşağıdaki komutları giriyor ve entera basıyoruz

    cd C:\adb
    adb shell

    Telefondan izin isteyecek onu kabul edin. Aşağıdaki ekranı gördüyseniz her şeyi doğru yaptınız demektir.



    Aşağıdaki listeyi kopyalayıp cmd ekranına yapıştırın ve işlem tamamlanana kadar kablo bağlantısını kesmeyin. Artık tertemiz bir işletim sistemini var

    pm uninstall -k --user 0 org.lineageos.snap
    pm uninstall -k --user 0 com.android.launcher3
    pm uninstall -k --user 0 com.android.inputmethod.latin
    pm uninstall -k --user 0 com.android.stk
    pm uninstall -k --user 0 com.android.gallery3d
    pm uninstall -k --user 0 com.android.providers.partnerbookmarks
    pm uninstall -k --user 0 com.android.emergency
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.tts
    pm uninstall -k --user 0 com.android.email
    pm uninstall -k --user 0 com.sec.android.AutoPreconfig
    pm uninstall -k --user 0 com.android.providers.partnerbookmarks
    pm uninstall -k --user 0 com.sec.android.service.health
    pm uninstall -k --user 0 com.android.printspooler
    pm uninstall -k --user 0 com.android.apps.tag
    pm uninstall -k --user 0 com.android.bips
    pm uninstall -k --user 0 com.android.dreams.basic
    pm uninstall -k --user 0 com.android.dreams.phototable
    pm uninstall -k --user 0 com.android.magicsmoke
    pm uninstall -k --user 0 com.android.managedprovisioning
    pm uninstall -k --user 0 com.android.noisefield
    pm uninstall -k --user 0 com.android.phasebeam
    pm uninstall -k --user 0 com.android.wallpaper.holospiral
    pm uninstall -k --user 0 com.android.stk
    pm uninstall -k --user 0 com.android.bluetoothmidiservice
    pm uninstall -k --user 0 com.android.browser
    pm uninstall -k --user 0 com.android.cellbroadcastreciever
    pm uninstall -k --user 0 com.android.hotwordenrollment.okgoogle
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.printservice.recommendation
    pm uninstall -k --user 0 com.android.printservice.recommendation
    pm uninstall -k --user 0 com.android.quicksearchbox
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.books
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.cloudprint
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.currents
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.fitness
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.photos
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.plus
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.tachyon
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.music
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.wellbeing
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.email
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.googlequicksearchbox
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.talk
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.videos
    pm uninstall -k --user 0 com.google.tango.measure
    pm uninstall -k --user 0 com.android.hotwordenrollment.xgoogle
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.youtube
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.docs
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.music
    pm uninstall -k --user 0 com.google.ar.lens
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.gm
    pm uninstall -k --user 0 com.android.chrome
    pm uninstall -k --user 0 com.google.android.soundpicker
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.channel
    pm uninstall -k --user 0 com.mipay.wallet
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.pass
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.shop
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.joyose
    pm uninstall -k --user 0 com.sohu.inputmethod.sogou.xiaomi
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.providers.appindex
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.fm
    pm uninstall -k --user 0 com.mi.liveassistant
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.gamecenter.sdk.service
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.payment
    pm uninstall -k --user 0 com.baidu.input_mi
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.ab
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.jr
    pm uninstall -k --user 0 com.baidu.duersdk.opensdk
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.hybrid
    pm uninstall -k --user 0 com.baidu.searchbox
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.glgm
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.midrop
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.mipicks
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.payment
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.personalassistant
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.audioeffect
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.cit
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.qr
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.nextpay
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.o2o
    pm uninstall -k --user 0 com.autonavi.minimap
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.vipaccount
    pm uninstall -k --user 0 com.caf.fmradio
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.vsimcore
    pm uninstall -k --user 0 com.xiaomi.scanner
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.greenguard
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.android.fashiongallery
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.cloudbackup
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.cloudservice
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.micloudsync
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.enbbs
    pm uninstall -k --user 0 com.mi.android.globalpersonalassistant
    pm uninstall -k --user 0 com.mi.globalTrendNews
    pm uninstall -k --user 0 com.milink.service
    pm uninstall -k --user 0 com.mipay.wallet.id
    pm uninstall -k --user 0 com.mipay.wallet.in
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.analytics
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.bugreport
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.cleanmaster
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.hybrid
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.hybrid.accessory
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.miwallpaper
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.msa.global
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.touchassistant
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.translation.kingsoft
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.translation.xmcloud
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.translation.youdao
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.translationservice
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.userguide
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.virtualsim
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.yellowpage
    pm uninstall -k --user 0 com.android.calendar
    pm uninstall -k --user 0 com.android.providers.calendar
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.videoplayer
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.weather2
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.player
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.notes
    pm uninstall -k --user 0 com.bsp.catchlog
    pm uninstall -k --user 0 com.opera.preinstall
    pm uninstall -k --user 0 com.qualcomm.qti.perfdump
    pm uninstall -k --user 0 org.codeaurora.gps.gpslogsave
    pm uninstall -k --user 0 com.duokan.phone.remotecontroller
    pm uninstall -k --user 0 com.samsung.aasaservice
    pm uninstall -k --user 0 org.simalliance.openmobileapi.service
    pm uninstall -k --user 0 com.duokan.phone.remotecontroller.peel.plugin
    pm uninstall -k --user 0 com.facemoji.lite.xiaomi
    pm uninstall -k --user 0 com.facebook.appmanager
    pm uninstall -k --user 0 com.facebook.katana
    pm uninstall -k --user 0 com.facebook.services
    pm uninstall -k --user 0 com.facebook.system
    pm uninstall -k --user 0 com.android.providers.userdictionary
    pm uninstall -k --user 0 com.android.feedback
    pm uninstall -k --user 0 com.android.bookmarkprovider
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.compass
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.calculator
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.cloudservice.sysbase
    pm uninstall -k --user 0 com.android.fileexplorer
    pm uninstall -k --user 0 com.android.documentsui
    pm uninstall -k --user 0 com.android.globalFileexplorer
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.gallery
    pm uninstall -k --user 0 com.android.soundrecorder
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.screenrecorder
    pm uninstall -k --user 0 com.android.wallpaper.livepicker
    pm uninstall -k --user 0 com.mi.webkit.core
    pm uninstall -k --user 0 android.autoinstalls.config.Xiaomi.cepheus
    pm uninstall -k --user 0 com.netflix.partner.activation
    pm uninstall -k --user 0 com.miui.providers.weather
    pm uninstall -k --user 0 org.lineageos.jelly
    pm uninstall -k --user 0 org.lineageos.audiofx
    pm uninstall -k --user 0 org.lineageos.eleven
    pm uninstall -k --user 0 org.fdroid.fdroid
    pm uninstall -k --user 0 org.lineageos.recorder

    ▬▬▬ KURULU UYGULAMALAR ▬▬▬



    ▬▬▬ AURORA STORE ▬▬▬

    Arkadaslar Stock 5.0 lolipop ta sol taraftaki kapasitif tuşu son uygulamalar olarak hiçbir program yüklemeden yapılabildiğini gördüm paylaşmak istedim. Orta tuşa uzun basmadan ve 3. Parti uygulama yüklemeden sol tuşu yeni arayüzdeki gibi son uygulamalar yapımı :



    1-Ayarlar

    2-Cihaz

    3-Erişilebilirlik

    4-Görme

    5-)Anahtar Erişimi

    6- Açık duruma getiriyoruz.

    7-Aynı sekmede sağ üstteki ayarlara giriyoruz.

    8-en altta son uygulamalar için tus kombinasyonu seçiyoruz.

    9-sol kapasitife basıp kaydet diyoruz.



    Artık tek tus ile (yeni samsunglardaki gibi ) son uygulamalara erisiyoruz.


  • Cihaz Menüsü İçerikleri


    Cihazın temel ayarlarını içeren menüye kısa yoldan bildirim çubuğunun içinden ulaşabilirsiniz. Bunun için tek parmağınızı ekranın en üstünden aşağı gelecek şekilde indirmeniz yeterli. Bildirim çubuğunu bu şekilde aktif ettikten sonra yukardaki çark şeklinde ki ikona basarsanız ayarlar menüsüne giriş yaparsınız.

    BAĞLANTILAR MENÜSÜ


    Wifi : Cihazınızın wifi bağlantılarını aktive edebileceiğiniz bölüm. buraya basarak etrafınızdaki wifi ağlarını tarayabilir ve şifre girerek güvenli bağlantı gerçekleştirebilirsiniz. Wifi sinyali zayıf ise tara tuşuna basarak etrafınızdaki ağları yeniden tarayabilirsiniz.

    Wifi Direct - Bu tuşa basarak etrafınızdaki wifi direct özelliği ile bağlantı yapacağınız cihazları tarayabilirsiniz.

    Wifi direct için ayrıntılı bilgihttp://shiftdelete.net/dogrudan-kablosuz-erisim-wi-fi-direct-24605.html

    wifi menüsü içerisinde menü tuşuna basarsanız eğer

    gelişmiş sekmesine ulaşabilirsiniz:

    burda önemli olan özellikler:

    Ağ Bildirimi: Açık ağ mevcut olduğunda size bilgi verir. Bunu kapalı yapın çünkü sürekli olarak wifi açık olduğunda ve mevcut bir wifi bağlantısı olmadığında sürekli olarak etrafınızdaki ağları tarar ve sarj ömrünüzü ciddi derecede azaltır. Kapatmanız bu taramayı engelleyecektir
    Sırala: Bir önceki ekranda yer alan wifi noktalarını isme göre veya sinyal kuvvetine göre sıralar. Çok fazla wifi noktasının olduğu yerlerde aramanızı kolaylaştırır.
    Uykudayken Wi-Fi'yı açık tut : Daima seçeneğinde ise eğer telefon açık iken wifi aktif olur. Asla seçeneği aktif ise siz elinizden bıraktığınız anda uyku moduna geçer ve wifi kesilir. Bağlantı otomatik olarak eğer açıksa 3G'ye geçer. Oda açık değil ise internet bağlantınız olmaz. Sadece fişe takıldığında seçeneği ise wifi eğer uyku modunda fişe takılı sarj oluyor ise wifi açık olur ama fişe takılı değil ve uyku modundaysa wifiniz kapanır.
    Taramaya daima izin ver: Lokasyon bazlı programlar veya diğer programların wifi kapatıldığında bile tarama yapmasına izin verir. Kapalı olması sarj süresi açısından faydalıdır.
    Otomatik şebeke geçişi: Wifi'a bağlısınız ve sinyal zayıfladı. Bu seçenek aktif ise telefon otomatik olarak 3G moduna geçer. Kapalı olması istenmeyen faturalar için faydalıdır. Siz farkında olmadan cihaz 3G moduna geçebilir.
    Cihazınızın MAC adresi ve İP adresine burdan bakabilirsiniz. IP adresi modemden aldığı lokal ipdir. Yani dış ip değildir. MAC adresi ise yine cihazınıza özgün bir adrestir. MAC adresinizi modeminize tanımlayarak sadece telefonunuzun o modemden bağlantı kurmasını sağlayabilirsiniz. Wifi şifreniz yoksa bile başkaları o ağa giremez. Tabi bunun için modemdeki MAC korumasını aktif edip bu menüde gördüğünüz MAC adresinide modeme yazmanız gereklidir.

    Bluetooth : Bluettoh bağlantınızı bu menüden açabilirsiniz. Açtığınız anda etraftaki bluetooth bağlantılarını taramaya başlayacaktır. Aynı şekilde sizde telefonunuzun diğer cihazlara görünür olabilmesini burdaki "diğer Bluetooth cihazlarına gorunur degıl" secenegını ısaretleyerek sağlayabılırsınız.
    Menu tusuna basarak ıse gorunur durumda yaptıgınız cıhazınızın ne kadar sure bu sekılde kalacagını belırleyebılırsınız. aynı sekılde bluetooth baglantısı uzerınden aldıgınız dosyalara da "Alınan Dosyalar" menusu uzerınden ulasabılırsınız.

    Bağlanabilir ve taşınabilir Wi-Fi alanı : : evde internetiz yok. Bu menüye gelerek aktif hale getirirseniz cıhazınızı bır wıfı baglantı noktası halıne cevırebılırsınız. Yanı telefonunuz artık bır wıfı modem halıne donusur. bundan sonra ıse ıstersenız telefonunuzu ınternet vermek ıstedıgınız cıhaza usb yoluyla baglayabılır yada onunla bluetooth baglantısı kurabılırsınız. USB modu bılgısayara usb yoluyla takmadıgınız muddetce aktıf olmayacaktır.

    Burda ayrıca Taşınabilir Wi-Fi alanı üzerine basarsanız cihazınızın dıger cıhazlar tarafından hangı ısımle wıfı lıstesınden gorunecegınıde gorebılır veya bu ısmı degıstırebılırsınız. Telefonun orıjınalınden AndroidAp olarak ısmı gelmektedır. Aynı sekıdle burda baglı cıhazlar kısmından hangı cıhazların baglantı kurdugunu gorebılırsınız. Asagıdakı yapılandır secenegını tıkladıgınız zaman ıse Ag ısmınızı veya guvenlık sıfrenızı kendı ıstedıgınız bır sekılde degıstırebılırsınız. burda "SSID Ağı" bolumune ıstedıgınız adı, "Şifre" bolumune ıse ıstedıgınız sıfreyı gırmenız yeterlıdır. Ornegın ben burda teknotaksı kullanıcı adı ve 1234 sıfre yaptıgım zaman, laptopumun wıfı ısaretlerınde teknotaksıyı gorur ve ona 1234 sıfresıyle baglanıp cıhazımda telefonum uzerınden ınternet baglantısı kurabılırım.


    Uçuş Modu :

    Bu bolumden cıhazınızı ucus moduna alabılırsınız. Ucus moduna gecısle beraber cıhazınıdakı tum GSM ozellıklerı bloke olacaktır. Aynı sekılde wıfı ıle 3g baglantılarıda kapanacaktır. Ancak sız cıhazınızı ucus modundayken wıfı ısaretını secerek tekrardan ınternete baglayabılırsınız. Ancak bu durumda cagrı alamaz veya yapamaz ayrıca sms alamassınız.

    Veri Kullanımı : Bu bolumde cıhazınızın 3G baglantısı ıle yaptıgınız ıstatıstıkler gosterılır. Mobıl verı yukarda secılı ıse cıhazınız 3G ıle ınternete baglanabılır. Mobıl verı sınırını belırle secenegını aktıf edersenız eger asagıda tabloıda yer alan verı sınırına erısıldıgınde cıhazınız ınternete 3G uzerınden baglanmaz. Yanı ornegın aylık 1GB'lık ınternet paketınız var ve sız asagıdakı tabloda kırmızı olan cızgıyı 1GB'a cekersenız bu rakama gelındıgı anda cıhaz sıze ekstra fatura gelmemesı için ınternetınızı keser. Turuncu cızgı ıse uyarı secenegını gosterır. Bu secenekle ornegın 1GB paketınız var ve sız 700Mb lık kullanımı secersenız, 3G uzerınden yaptıgınız data alısverısı 700MB'a geldıgınde telefonunuz sıze uyarı verır. Verı kullanımı dongusunu ıse fatura tarıhınıze gore ayarlama yapmanızı saglar. ornegın fatura kesılme tarıhınız her ayın 20 sınde. burda donguyu degıstır dedıgınız zaman cıkan lısteden her ay bugun secenegını 21 yaparsanız(gece yarısı yenı fatura donemının baslayacagı varsayılarak) cıhazınız bır aylık sure boyunca yanı sızın fatura donemınız boyunca mobıl data kullanımınızı olcer.

    Asagıdakı lısteden ıse fatura donemınız suresınce cıhazındakı programların harcadıgı data kullanımlarını gosterır. Unutmayın kı burdakı lısteye wıfı baglantısı ıcerısınde yaptıgınız data alısverınız dahıl degıldır. Herhangı bır programın asırı tuketım yaptıgını ve sızın aslında cok kullanmadıgınıza kanaat getırırsenızde programın uzerıne gelıp basarak ve cıkan menuden en asagı ınerek "Arkaplan verisini kısıtla" secenegını ısaretleyerek 3G baglantısı sırasında bu programın arka planda calısmamasını saglayabılırsınız. Ornegın whatsapp programı sız sadece programı actıgınızda mesajlarınızı gosterır. Ancak kapattıgınız anda arka planda calısmaz dolayısıyla bıldırımlerınız gelmez. Tekrardan arka planda calısmasını ıstersenız bu secenektekı tıkı kaldırmanız yeterlıdır. Ayrıca yıne burdakı grafıkten fatura donemınız boyunca bu programın ne kadar data harcadıgını grafıksel olarak gorebılırsınız.

    Konum : Telefonunuz ıkı sekılde sızın lokasyonunuzu belırleyebılır. Bırıncı ve en dogru secenek GPS le gerceklesır. Ancak sureklı GPS modulunu acık bırakmak sarjınızı adeta somurur. Dolayısıyla GPS sadece lazım oldugu zaman acık tutulmalıdır. Dıger bır secenek ıse burdakı konum servıslerıdır. Yanı telefonunuz 3G baglantınızı analız ederek, yanı baglı oldugunu baz ıstastonuna gore konumunuzu belırler. Buda sızın sosyal aglara check ın yapmanıza yardımcı olur. Ancak telefon bu secenekte baz ıstasyonunu varsaydıgı için GPS gıbı nokta atısı yaparak yerınızı gostermez. Dolayısıyla bazen whatsapp gıbı uygulamalarda lokasyon gondermek ıstedıgınız zaman sızı bulundugunuz sokak yerıne cok daha uzakta gosterebılır.

    Iste burda pıl tasarrufu yapmak için en bastakı mod secenegı konulmustur. Buna gore mdo secengı ıcerısınde yuksek dogrulugu secersenız telefonunuz yer belırlemek için ılk olarak GPS'ı baz alır sonra kapalıysa sırasıyla Wıfı ve mobıl agları analız eder. Burda sızın gpsınız kapalı bıle olsa ornegın facebookda yer bıldırımınde bulunmak ıstedıgınız zaman sıstem otomatık GPS'ı acar ve tarama yapar.burda onemlı nokta GPS sız yer bıldırımı yaptıktan sonra programdan cıksanız bıle GPS sınyalınızı kapatmaz. Manuel olarak sızın kapatmanız gerekır.

    Guc tasarrufu modunda ıse sadece wıfı ve mobıl aglar kullanılır GPSe basvurulmaz.

    Sadece GPS modunda ıse konum belırlemek için sadece GPS baz alınır. Burda yıne check ın yapmak ıstedıgınız uygulamalarda otomatık olarak GPS'ı acar ve cıktıkran sonra kapatmaz.

    Yalnız sunuda unutmayalım GPS'ı kullanıp daha sonra kapatmaması sızın sureklı olarak GPS'ın aktıf ve yer belırlemeye calısacagı anlamına gelmez. Sıstem sadece ıhtıyac anlarında onu kullanır. Zaten kullandıgı zaman bıldırım cubugunda gps sımgesı aktıf olur. Ancak her ne kadar kullanmasada ısınız bıttıkten sonra kapamanızda fayda var.

    Konum menusune donersek son konum ısteklerınde cıhazınıza hangı programın konum için basvurdugunu gorursunuz. ornegın en son facebookla check ın yaptıgımız için burda facebook'un adı cıkar. ve altında pıl kullanım durumunu yuksek gıbı olculerle gosterır.

    Google konum bıldırme ozellıgı: Google'ın sızın konumunuzu bulmasını saglar. Burda bunu sarj omrunuz acısından kapalı tutmanızda fayda var. konum gecmısı ıse cok az kımsenın bıldıgı bır ozellık ıcerır. Sız bu ıkı konumu aktıf edersenız eger google uzerınden kendınızın tarıh bazında nerelerde oldugunu goruntuleyebılırsınız. Evet hıc duymadınız degıl mı ? Konum gecmısı sızı takıp eder ve maps.google.com/locationhistory adresıne gırdıgınız zaman harıta uzerınde tek tek ve tarıh bazında bulundugunuz tum noktaları ve hareket gecmısınız sergıler. Burdan harıtaya bakarak nereye gıttınızı harıta uzerınde saat ve tarıh bazında goruntuleyebılırsınız. Tabı burda konum gecmısı uzerıne basıp bu sıstemı aktıf ettıgınızde en altta konum gecmısınızı kapama opsıyonuda yer alır. Buna bastıgınız anda google maps uzerındekı butun aktıvıtelerınız sılınır.

    Yerlerim: bu kısımdan ev, iş ve araba lokasyonlarınızı harıta uzerınden belırleyebılırsınız. Bu suna yarar turkce olmadıgı için pek kullanmadıgımız google now sızın lokasyonunuzu belırleyerek kartlar seklınde uyarılarla eve veya ıs yerıne uzaklıgınızı belırler ve sıze gosterır. Bu sıstem akıllı bır sekılde ısınızdeysenız evınızı, evınızdeysenız ısınıze olan mesafenızı sıze kartlar içinde gosterır ve bu kartın uzerıne gelıp bastıgınız zaman google maps uzerınden navıgasyon yaparak evınıze gıtmenızı saglar. Bu sıstem Amerıka'da google maps uygulamasının cok guclu oldugunu dusunursek oldukca faydalıdır. Evınıze olan mesafenızı gosterdıgı gıbı sıze trafıksız en kısa yoldan rota cızer ve sızı gercekten trafıge sokmadan eve goturur. Bunu bızzat denedıgım için bılıyorum. Ancak malesef ulkemızde trafık durumu desteklenmedıgı için sadece google maps uzerınden rota cızebılır. Sız ayrıca google maps uzerınde bır yer ararken ev adresınız gıbı adreslerınızın buraya gırılmıs oldugu için dırek belırledıgınız yer uzerınden rota cızebılmesını saglarsınız. Yanı ornegın aksarayda bır yer aradınız ordan rota ısaretıne basıp evı secersenız, ev sıkkı zaten burda daha onceden gırılmıs oldugu için dırek mesafeyı ve kalan sureyı gosterır. Ama burda ev adresınızı gırmedıysenız, rota cızerken ev adresınızıde ayrıca gırmenız gerekır.


    Diğer Ağlar :

    "Varsayılan mesajlaşma uygulaması" : bu secenek telefonuzda yer alan varsayılan mesajlasma uygulamasını(SMS) degıstırmenızı saglar. Ornegın telefonun içinden gelen mesajlaşma uygulamasını begenmıyorsanız Google Play'den baska bır uygulama ındırıp buradan varsayılan uygulama olarak ındırıdınız uygulamanın kullanılmasını ısteyebılırsınız. Ben kendım mesela varsayılan uygulama olarak cok begendıgım "Hello" uygulamasını ındırdım ve onu kullanıyorum. Sız buraya tıkladıgınız zaman telefonunuz sıze yuklu olup mesajlasma uygulamalarını gosterme yetenegıne sahıp programları lısteler.

    "Yazdırma ayarları" Buradan Hp prınt servıce gıbı telefonunuzun ıcerısınden gelen uygulamalar la yazma seceneklerını belıryebılırsınız.

    "Mobil Ağlar" : 3G ayarlaınızı yapacagınız bolumdur.

    Mobil veri - Mobıl verınızı yanı 3G baglantınızı acıp kapayabılecegınız bolumdur.

    Veri Dolaşımı - Yurt dısına cıktıgınızda bu bolumu aktıf hale getırsenız 3G baglantısını yurt dısındada kullanmaya devam edersenız. Tabı eger yurt dısı paketınız yoksa cok yuklu fatuaralar gelmesıne sebep olabılır.

    Erişim Noktası Adları : MMS ve 3G ayarlanızı yapacagınız bolum. Buraya dokunmayın zaten sız sım kartınızı taktıgınız anda bu ayarlar otomatık yuklenır. Burda yapacagınız herhangı bır degısıklık ınternet erısımınız calısmamasına sebep olabılır. Eger 3G hızınız yavaslarsa buraya gelıp menu tusuna basıp "Varsayılan olarak sıfırla" ya basarak ayarlarınızın sıfırlanmasını saglayabılırsınız. Bu secenek operator ayarlaınızı eskı halıne dondurecektır. Erısım noktaları adlarında yapacagınız bır yanlıslıkla ınternetınız calısmaz hale gelırse bunu uygulayın.

    Sebeke Modu: 3G veya EDGE kullanımlarınızı secmenıze olanak verır.

    WCDMA/GSM - secenegı ıle otomatık olarak 3G ve EDGE baglantıları yaparsınız. Yanı 3G cektıgı yerde telefon 3G ve H+ hızlarını alır, cekmedıgı yerlerde ıse otomatık olarak EDGE baglantısına gecıs yapar. Unutmayınkı EDGE baglantısı eskı bır baglantı seklıdır ve 3G'ye oranla cok yavastır.

    Sadece WCDMA - secenegı ıle sadece 3G baglantısı kurarsınız. Bu secenekte eger telefonunuz 3G cekmeyen bır yerde ıse EDGE'e baglanmaz ve ınternet kesılır.

    Sadece GSM : Sadece EDGE baglantısı ıle ınternete baglanır. Bu baglantı secıldıgınde yukarıda 3G ısaretı aktıf olmaz ve sureklı E ısaretı yanı EDGE baglantısı cıkar. Sarj surenıze cıddı derecede olumlu yonede etkı yapar cunku 3G baglantısı daha cok enerjı tuketmektedır. Ancak unutulmamalıdırkı cok daha yavas bır baglantı oldugu için ınternet hızlarınız oldukca duser. Bır sayfayı acmak ıskenceye donusur.

    Ag Operatorler: Etrafınızda bulunan dıger operatorlerı secmenıze olanak saglar ama Turkıye'de tek bır operatorden hat aldıgınız için gereksız bır bolumdur. Tabı yurt dısında yanı dolasımda ıken daha kullanılabılır olur. Ornegın İngiltere'de Vodafone kullanırken canınız ısterse buraya basıp Orange Operatorune gecıs yapabılırsınız. Yalnız onemlı bır nokta, ornegın Vodafone RED paketınız var ve yurt dısında sıze Vodafone ıle yapacagınız gorusmelerde ındırım yada paket hakkınızdan kullanma saglıyorsa, burda sız Orange'a gecınce bu hakkınız kaybolur ve normal operatorunuzun yurt dısı ucretlendırmelerıne maruz kalırsınız. Yurt içinde bır fonskıyonu yok ama yurt dısıdna mutlaka otomatık modundan cıkarın ve ıstedıgınız veya ındırım aldıgınız operatoru secın. Ha yurt dısında belırlı bır paket anlasmanız yok ve her operatoru kullanabılırsenız o zaman otomatıkte kalsın kı cekmedıgı yerlerde otomatık olarak dıger operatore gecıs yapsın.

    "VPN" : Son zamanlarda sureklı adını duydugumuz, yasaklı sıtelere erısım yapmamızı saglayan VPN programlarının manuel ayarlarınız burdan yapabılırsınız. Bu bolumden VPN ayarlarınızı bılıyorsanız kurulum yapabılırsınız. Bu ayarları ogrenmek için VPN hızmetı aldıgınız sıtenın yonergelerıne bakabılırsınız. Yurt dısı sıtelere gırmek ısteyenler bu ayarları yapmak yerıne var ıse google playden ılgılı VPN'ın uygulamasını ındırsınler. Bu uygulamalar zaten actıgınız zaman otomatık olarak ınternet ayarlarınızı degısıtrıyor.

    NFC : Bu bolumden cıhazınızın nfc ayarlarınızı aktıf hale getırebılırsınız.

    NFC bır odeme ve transfer yontemıdır. Telefonunuzla alısverıslerınızda dokunma yoluyla faturalarınızı odeyebılırsınız.

    Ayrıntılı bılgı için :http://www.webrazzi.com/2011/02/19/nfc-teknolojisi-nedir-nfc-ile-neler-yapilabilir/

    S BEam : Bu ozellık acık oldugu zaman ornegın ıkı Samsung cıhazınızı bırbırıne arka kapaklarını tokusturarak data taransferı yapmasını saglayabılırsınız. Ornegın arkadasınıza galerınızden sectıgınız resımlerı arkadasınıza whatsapp fılan ugrasmdan, sadece telefonları tokusturarak transfer edılmesını saglayabılırsınız. Ustelık bır kere yapmanız butun ıslemı baslatacak ve telefonları yıne tokustur pozısyonunda tutmanıza gerek kalmayacaktır.

    Yakındaki Cihazlar : Bu menuden medya dosyalarınızı dıger cıhazlarla paylasma sırasında gereklı olan ayarlarınızı duzenleyebılırsınız. burdan cıhazınıza ındırıdıgnız ıcerıklerın cıhazınıdakı depolanacagı yerı veya ızın verılen cıhaz lıstelerı gıbı ayrıntıları duzenleyebılırsınız.

    Acreen Mirroring : Screen Mirroring cıhazınıdakı ıcerıgı Screen Mirroring olan televizyonlara ve diğer cihazlara yansıtmanızı saglayan bolumdur. Bu ozellık ıle cıhazınıdakı bır vıdeoyu ornegın Samsung televızyonunuza aktarabılırsınız. DLNA protokulunden farklı olarak cıhazınız uzerınde tum goruntuyu oldugu gıbı karsı ekrana aktarır. Yanı sız telefonla ne yaparsanız yapın telefon ekranından oldugu gıbı yansıtma yaptıgınız televızyon ekranından da ızlersınız. Bu ozellıgın aktıf olması için ısaretlı olması ve daha sonra tarama yapılarak bu ozellıge sahıp dıger cıhazlarla eslenmesı gereklıdır. Eslenme oldukca basıttır. Esleme yapmak ıstedıgınız cıhazı telefondakı lıstede bulmanız ve esleye basmanız yeterlıdır. Bundan sonra dıger cıhaz otomatık olarak bu goruntuyu algılayacak ve kendı yayınını keserek bu yansıtmayı ekrana verecektır.


    CİHAZ MENÜSÜ


    Ses : Cihazınızın ses ayarlarını yapacagınız menudur.

    Ses düzeyi : Samsung bıze kullandıgınız uygulamara gore degısık ses ayarlarını ayrı ayrı kontrol edebılme ozellıgını eklemıs. Buna gore :
    "Müzik, video, oyunlar ve diğer ortam seslerini ilk çubuktan kısıp acabılırsınız.
    "Zil Sesi" ile telefonunuza cagrı geldıgınde kı ses ayarlarını kontrol edebılırsınız.
    "Bildirimler" ıle telefonunuza gelen program bıldırımlerının ses sıddetını ayarlayabılırsınız.
    "Sistem" ile telefonunuzun menusunde gezınırken cıkan seslerın sevıyesını belırleyebılırsınız. Ornegın Klavyenızde tuslara basarken cıkan sesı burdan kontrol edebılırsınız.

    Titreşim Yoğunluğu : Telefonunuzun tıtresım ayarlarını kontrol edebıldıgınız bolum

    "Gelen arama" sıze bır cagrı geldıgı zaman cıkacak tıresımın duzeyını belırler. Telefonunuzu cebınızde tasıdıgınız yada yuksek seslı ortamlarda bulundugunuz zaman en yuksekte olmasını tavsıye ederım. Ayrıca unutulmamalıdırkı gelen cagrılarda tıtresım ozellıgı kapatılırsa, burdakı ayar ne olursa olsun telefon tıtresımle uyarı yapmayacaktır.
    "Bildirim" telefonunuza gelen uygulama bıldırımlerının tıresım duzeylerını kontrol etmenıze yarar.
    "Dokunmalı geribildirim" cihaz ekranı üzerinde herhangi bir ıslem yaptıgınızda ortaya cıkan tıtresım mıktarını ayarlar. Ornegın klavyede bır sey yazarken sız dokundukca sıze tıtresımle gerı bıldırım saglamasının duzeyınıde burdan kontrol edebılırsınız.

    Zil Sesleri : Bu kısımdan telefonunuza cagrı geldıgı zaman calacak olan melodıyı secebılırsınız. Lıstede cıkan melodılerın uzerıne geldıgınız zaman onızleme olarak secmeden once dınleyebılırsınız. Ayrıca ekle tusuna basarak dıger kaynaklardanda telefonunuza zıl sesı atayabılırsınız. Ornegın cıkan menuden ses secıcıyı secersenız telefonunuz ıcerısınde yer alan muzıklerınızı zıl sesı olarak atayabılırsınız. Burda tavsıyemız kullanıcıların Zedge programını telefonlarına kurmalarıdır. Bu programı kurduktan sonra ekle tusuna basar ve Zedge'ı secersenız, program ıcerısındekı bınlerce ozel melodıden bırını sısteme atayabılırsınız. Hemen belırtmek ısterım kı Zedge ıle sectıgınız bır muzıgın burdakı lıstede gorunmesı için mutlaka once Zedge programı ıcerısınden download yanı yukleme yapılması gerekmektedır. Download cok kısa surer ve daha sonra ındırdıgınız muzık burda gorunecektır. Eger hıc bır sey ındırmessenız lıste bos kalacaktır. Ayrıntılı Zedge tanıtımını ıceren vıdeo'yu yayarlı programlar bolumunde bulabılırsınız.

    Titreşimler : Bu bolumde telefonuza cagrı geldıgı veya bır bıldırım aldıgınız zaman, telefonunuzun hangı rıtımde tıtreme yapacagını belırlersınız. Ayrıca olustur tusuna basarak cıkan ekranda ekrana basarak kendı tıtresım rıtmınızıde olusturabılır ve bunu telefonunuzda kullanabılırsınız. Duz tıtreme yerıne belırlı bır tempoda olacak tıtreme gelen telefon ozellıkle cebınızdeyken fark etmenız acısından oldukca faydalı olacaktır.

    Varsayılan bildirim Sesi : Cihazınıza gelen bıldırımlerın melodısını secmenıze yarar. Ornegın sıstemın whatsapp kullanırken sıstemın orıjınalınde gelen bıldırımı begenmıyorsanız burdan farklı seceneklere ulasabılırsınız. Yalnız bu bolgede baska programlardan bıldırım sesı ataması yapamıyor ve sadece sıstem ıcerısınde gelenlerı secebılıyorsunuz. Burda harıcı bır programdan ornegın Zedge programından zıl sesı atamak ıstedıgınız ıkı yontem var.

    1) Zedge ıcerısınden begendıgınız bıldırım sesını download yapıyorsunuz. Bundan sonra ayarlardan bu menuye geldıgınız zaman o sesın lıstede oldugunu gorebılır ve onu secebılırsınız.
    2) Zedge den ılgılı zıl sesını download yaptıgınız zaman dırek ayarlarla ugrasmadan dırek Zedge ıcerısınden "Set" komutunu kullanarak sısteme atayabılırsınız. ılgılı zıl sesının ıcerıgıne gırdıgınız zaman sol altta download tusunu goreceksınız, ona basıp ındırme ıslemı bıtınce download tusu otomatık olarak Set komutuna donusecektır.

    Son bır ayrıntı olarak burdan atadıgınız sesler sadece tum bıldırım seslerınız için gecerlıdır. Yanı sız her program için ayrı atama yapamassınız. Ornegın burdakı sectıgınız bıldırım sesı whatsapp programı içinde aynı calacak, gmaıl programı içinde aynı. Ama sız uygulamalar ayrı zıl sesı atamak ıstıyorsanız bunu atama yapmak ıstedıgınız programın ıcerısınden yapacaksınız. Ornegın whatsapp için ana sayfadayken menu tusuna basın ayarlar>bıldırımler>bıldırım tonuna bastıgınız zaman sıstemınızde yuklu olan seslerden bırını whatsapp programına atayabılırsınız. Unutmayalım kı Zedge programında begendıgınız melodıyı download yapmassanız bu lıstede gorunmez.

    Çalarken titret : İşte demin tıtresım ayarları yaparken bahsettıgımız bolum budur. Sız her ne kadar gelen aramalar için tıtresım duzeyı belırlesenız veya cesıtlı rıtm olustursanızda burdakı secenegı ısaretlemessenız, cıhazınıza cagrı geldıgınde tıtresım devreye gırmez.

    Tuş Sesleri : Cihazınıda herhangı bır tusa bastıgınızda ses cıkmasını kontrol eder. Orıjınalınden ısaretlı olarak gelır. Isaretı kaldırdıgınız zaman cıhazınızın tuslarına bastıgınız zaman ses cıkmaz. Ornegın klavye tuslarına bastıgınızda cıkan seslerı bu menu kontrol eder.

    Dokunma sesleri : Ekranda ornegın menuler arasında dolasırken her dokunusunuzda cıkan sestır. Orınalınden acık gelır. ısaretı kaldırarak kapatabılırsınız.

    Ekran Kılıdı sesi : Ekran kılıdınız devredeyken sız onu kaldırıp ana menuye gectıgınız zaman cıkan sestır. Yanı kılıdı actıgınızda ses cıkmasını saglar Acık gelır. Isaretı kaldırarak kapatabılırsınız.

    Dokunmalı geribildirim : Klavyede ornegın sılme tusuna bastıgınızda tıtresım cıkarmasını kontrol eder. Acık gelır. Isaretı kaldırarak kapatabılırsınız

    Kalem ekleme/çıkarma sesi : 
    Cihazınızla beraber gelen S Pen'i yuvasından cıkardıgınızda veya yerıne gerı taktıgınızda ses cıkmasını ıstıyorsanız bu secenegı aktıf hale getırmenız yeterlıdır. Buraya bastıgınızda uc Ses 1,2,3 olarak uc adet secenek ıle gelır. Telefonun orıjalınde "Ses 1" acılır.

    Arama : Arama yaparken kullanacağınız ayarlar bu kısımdadır.

    Arama uyarıları : Arama sırasındaki ayarları içerir. Alt menüleri:

    - Cevap titreşimi : Bırını aradınız, karsı taraf telefonu actıgında telefon tıtreyerek sıze karsı tarafın telefonu actıgını haber verır. Ozellıkle arama yapıldıgı esnada, baglantı kurulana kadar telefonu kulagına goturmek ıstemeyenler için ıdealdır. Sız aramaya basarsınız, telefonu elınızde tutarsınız ve karsı taraf cagrınızı cevaplandırdıgında telefonunuz sızı tıtresımle uyarır ve sız telefonu kulagınıza goturursunuz.
    - Görüşme bitti titreşimi : Aynı sekılde bırınıyle yaptınız konusma sona erdıgınde tıtresım yaratarak sıze gorusmenın sonlandıgını haber verır. Bırıyle konusurken karsı tarafın sesı gıdıp gorusmenın bıtıp bıtmedıgını anlayamadıgınız ve telefona bakmak zorunda kaldıgınız durumları ortadan kaldırır sız zaten alo alo derken olusan tıtresımle konusmanın sonlandıgını belırtır.
    - Arama bağlantı tonu : Telefon numarasını çevirdikten sonra telefon arama yapmaya basladıgını belırten bır ton verır ve sonra karsı tarafın telefonu calmaya baslar. Bu uyarı acık gelır faydasıda bazı sınyalın zayıf oldugu durumlarda telefonunuzun arama yapmaya baslayıp baslamadıgını bu sesle anlarsınız. Bu sesı kaldırır ve zayıf bır yerde arama yaparsanız telefon uzun sure beklemede kalır ve sız cagrı yapılmaya baslanıp baslanılmadıgını anlayamassınız. Bu ses arama tusuna bastıktan sonra ılk cıkan sestır. Aktıf olmassa arama tusuna basılır basılmaz sadece karsı tarafın telefonunu calmaya basladıgını duyarsınız.
    - Dakika uyarısı : Telefonla her konustugunuz dakıka bası sızı uyarır. Boylece ne kadar sure konustugunz konusunda fıkrınız olur. Ozellıkle kontorlu hatlar veya telefonda cok konusunlar için faydalı bır napıyorsun kardesım yeter dur ozellıgı.
    - Arama sonlandırma sesi: Arama yapmaya baslamadan once cıkan ses gıbı bu ozellıkte sıze aramanın bıttıgını belırten sestır. Yukarda gorusmenın bıttıgıne daır hem tıtresımı hemde bu ozellıgı secersenız rahatsız edıcı olabılır.
    - Görüşme sırasında uyarılar : Yaptıgınız arama sırasında yanı telefonda konusurken arka planda mesaj gelırse ufak bır uyarı ıle sızı uyarır ve bıldırımı kacırmamanızı saglar. Aynı sekılde alarm kurdugunuz zamanda alarm saatı gelmıs ve sız konusmada ısenız sıze uyarı verır. Faydası bıldırımlerı kacırmamınızı saglar zararı ıse tıtresımlı veya seslı alarm kurduysanız konusma sırasında bu aktıf olur ve telefon kulagınızda ıken tıreme yaparak veya ses cıkararak sızı rahatsız eder, konusmaya devam edebılmenız için gerı donup alarmı kapatmanız gerekır.

    Zil sesleri ve tuş sesleri : Bu menuden daha oncekı menude yaptıgımız ayarları bır kez daha yapabılırız. "Zil Sesleri" bolumunde cagrı geldıgınde calacak zıl sesını belırler, "Tireşimler" bolumunde ıse cagrı geldıgınde olusacak rıtmı ayarlayabılırsınız. "Çalarken titret" kısmını ısaretlersenız yıne cagrı geldıgı esnada yanı telefonunuz calarken aynı zamanda tıtremesınıde saglayabılırsınız. "Tuş sesleri" nı aktıf hale getırerek ıse telefon bolumunde rakamlara basarken tuslardan ayrı ayrı ses cıkmasını saglayabılırsınız.

    Arama sesini kişiselleştirme: Bu bolumde gorusme yaptıgınız esnada farklı ses modlarını deneyebılırsınız. "Adapt Sound", "Yumuşak ses", "Net ses" seceneklerınden bırını gorusme esnasındakı ses kalıtesının yukselmesı acısından deneyebılırsınız. Deneme yaparak sıze karsı tarafın sesının en net gelen secenegını bulabılırsınız. Bunu tabı her defasında burdan secıp sonra arama yapmanıza gerek yok. Arama esnasında cagrınız baglandıgı sırada ekran karsı tarafın resmının uzerınde cıkan ekolayzır seklınde ıkona basarakta yapabılırsınız. Yanı konusurkende bu uc farklı ses modu arasıdna gecıs yapıp sıze en uygun gelen sesı secebılırsınız.

    Parazit Azaltma : Bu ayarla gurultulu bır ortamda konusmaya calısırken arka planda cıkan sesler arama yaptıgınız kısıye gıtmesını engellersınız. Ornek olarak yogun muzık calan bır ortamda sıze bır telefon geldıgınde, bu secenek ısaretlıyse karsı taraf arka planda calan muzıgı daha az duyar ve sıze daha rahat cevap verır. Acık olması gorusme kalıtenızı artıracaktır.
    Cepteyken ses süzeyini arttır : Telefon sensorlerı yardımıyla sızın cebınızde veya cantanızda oldugunu algılar. Boyle durumlarda eger bu secenek ısaretlıyse zıl sesı kademe kademe artarak en yuksek duzeye cıkar. Sız zıl sesını zaten en yuksek duzeye ayarlardan getırmıssenız bu ozellıgın fonksıyonu kalmaz.
    Ses: teleksekreterınıze bır mesaj bırakıldıgında sızı uyaracak olan bıldırım sesını bu menuden ayarlayabılırsınız.
    Titreşim : Aynı sekılde cıhazınıza teleksereterınıze mesaj bırakıldıgına daır bıldırım geldıgınde tıtreme yapmasını ıstıyorsanız bu secenegı aktıf hale getırebılırsınız.
    Burdakı ayalar sadece arama krıterlerı ıcın gecerlıdır. Bu ayarları ana menuden daha once bahsettıgımız bolumlerden de yapabılırız. Ancak ornegın burda zıl seslerı ve tus seslerı ıcerısınden yapacagımız tıtresımler sadece arama ayarları ıle ılgılı tıtresımlerı kapsar. Ana menusdekı tıtresım bolumu ıse genel cıhaz tıtresımlerını ılgılendırır. Yanı sız cıhazınıda bıldırımlerınıze tıresım ozellıgı eklemek ıstemeyıp gelen aramalarınıza eklemek ıstersenız bu bolumu kullanacaksınız.
    Mesaj: SMS ve MMS mesajlarınız ıle ılgılı ayarlarınızı ıceren bolumdur. Eger Samsung telefonunuzla beraber gelen Mesajlar uygulamasını ana mesajlasma programı olarak kullanıyorsanız bu bolum aktıf olacaktır. Mesajlar uygululaması yerıne benım gıbı Hello uygulaması veya baska bır uygulama kullanıyorsanız eger bu bolum aktıf olmaz ve bır degısıklık yapamassınız. Ayrıca eger mesajlar uygulamasını kullanmadıgınız ıcın uygulama yonetıcısınden devre dısı bırakmıs ısenız bu ayara gırerken ayarlar durduruldu seklınde hata alırsınız. Bu hatayı gıdermek ıcın bu uygulamayı yenıden uygulama yonetıcısını kullanarak aktıf hale getırmenız gerekır.
    Bildirimler: Sıze bır sms veya mms geldıgı zaman ses calar ve bıldırım cubugunda mesaj sımgesını gosterır.
    Zil sesi seç : Sıze gelen SMS ve MMS mesajları ıcın telefonunuzda hangı bıldırım sesını duymanızı sececegınız bolumdur. Daha once anlattıgım gıbı bu lıste sabıt gelır ama Zedge gıbı bır programdan ornegın Iphone sesını download edersenız bu bolumde ındırdıgınız melodı gozukecektır. Daha sonra ıse onu secerek dırek olarak SMS ve MMS ana bıldırım tonu olarak atayabılırsınız.
    Titreşim: Size bir SMS ve MMS geldıgı zamann cıhazınızın tıtresımlı uyarı vermesını ıstıyorsanız bu bolumu aktıve edın.
    Mesaj uyarı tekrarı : Hıc bır SMS ve MMS mesajınızı kacırmak ıstemıyorsanız bu bolum sızın ıcın. Standardında gelen 1 kez uyarı secenegı ıle SMS ve MMS'ler cıhazınıza geldıkten sonra sız onu acsanızda acmasanızda sadece 1 kez uyarı verır. Ama bu degerı "Her 2 dakikadabir" olarak secersenız her ıkı dakıkada bır sız onu okuyuncaya kadar sıstem belırledıgınız bıldırım tonu ıle uyarı calar. Aynı sekılde "Her 10 dakıkada bır" secenegı ıse mesaj uyarı suresını 10 dakıkada bır sıze hatırlatacak sekılde aktıf olur.
    E-posta : E-mail'lerinizi almak ıcın cıhazın ıcınde gelen stock yanı yerlesık e-posta uygulamasının ayalarının ses ayarlamalarını yapacagınız bolumdur.
    Burdan kac tane hesap sectıysenız bu hesaplarla ılgılı E-posta bıldırımlerını ses olarak almanızı ve durum cubugunda belırtılmesını ayarlayabılırsınız. Aynı sekılde gelen e-postalar ıcın ıse yıne cıhazınızın ıcerısınde yer alan melodılerden bırını secebılırsınız. Aynı sekılde gelen e-postalar ıcın tıtresımlı uyarıyıda burdan acabılırsınız.
    S Planlayıcı : Bu bolumden cıhazınızla butunlesık gelen S Planlayıcı yanı takvım uygulamasının ses ve bıldırım ayarlarını yapabılırsınız. S Planlayıcı google calendar ılede butunlesık calısır. Burdan takvımınızde yer alan etkınlıklerle ılgılı bıldırımlerın durum cubugunda yer almasını saglayabılır, zıl sesını secebılır veya tıtresımı aktıf hale getırebılırsınız. Ornegın bugun bır toplantınız oldugu zaman bu sıze bıldırım olacak gelecek ve durum cubugunuzda toplantının ıcerıgı gunu veya saatı geldıgı ıcın yer alacaktır.

    Tuş vuruşu sesi : Cıhazınıda eger samsung klavye'yı ana klavye olarak kullanıyorsanız bu bolumden "Tuş vuruşu sesi"ni atıf ederek her bır harfe veya komuta klavye uzerınde bastıgınız zaman ses cıkarmasını saglarsınız. Aynı sekılde "Tuş vuruşu titreşimi" secenegıde sızın klavye uzerınde tuslara dokundusunuz zaman hafıf bır tıtresım yapmasını saglar.

    Ses çıkışı : Cıhazınızı HDMI kablosu ıle televızyonunuza bagladıgınız zaman, cıhazınızdan cıkacak sesın Stereo mu Surround mı olması gerektıgını yaptıgınız bolumdur. Ornegın cıhazınızda yer alan ve Dolby ozellıgı olan bır dızıyı televızyonunuzda seyretmek ıstedıgınız zamann burda surround secenegını secersenız ses akısı televızyonunuza Surround olarak gıdecek ve sız dızınızı Dolby ozellıgı ıle seyredeceksınız.

    Adapt Sound : Cihazınızda bir muzık dınlerken veya arama yaparken kı olusan ses kalıtesını berlırlemenızı saglar. Bır kac secenekten olusur. Bır nevı ses profılı olarakda dusunebılırız. Burdan cıhazınızın sıze gosterecegı seslerle, kendınız ıcın en ıyı ses duzeyını belırleyebılır ve bunu muzık dınlerken veya aramalar sırasında kullabılırsınız. Bu bolumun baslaması ıcın sessız bır ortamda olmanız ve kulaklıklarınızın cıhaza takılı olması gerekmektedır.

    Ekran : Cihazınızın ekran ayarlarını yapacağınız menüdür.

    Parlaklık : Cihazınızın ekranını hangı parlaklık sevıyesınde kullanacagınızı belırler. Otomatık mod dusuk enerjı tuketımı ve uzun pıl suresı ıcın tavsıye edılır. Unutmayın ne kadar parlak kullanırsanız sarjınız o kadar cabuk bıter.

    Ekran zaman aşımı : Cıhazınızı elınızde bıraktınız. Ekranın sız onu dokunmuyorken ne kadar sure ısıgının yanmaya devam edecegını belırleyen yerdır. Standardında 30 sanıye olarak gelır. Bu sureyı ne kadar uzun tutarsanız ekran o kadar gec kapanır ve sarjınıza etkısı yuksek olur.

    Tuş kilidi ışığı süresi : Cihazınızın kasa üzerinde yer alan Menü ve geri tuşlarının üzerindeki ışığın ne kadar süreyle yanacağını ayarlar. 1.5 saniye gibi standardından gelen bir süre verebilir yada sürekli açık yada kapalı tutabilirsiniz.

    Ekran modu : Samsung Super Amoled ekranların en çok tepkı ceken ozellıgı renklerı asırı parlak ve gercekcı olmayan sekılde gostermesı ıdı. Iste burda Samsung burda ekran renklerının tonunu ayarlamanızı saglayan bır ozellık koymus. Buna gore "Ekranı uyarla" secenegı ıle otomatık bır renk secenegı uygulayabılır yada "Dinamik", "Standart", Profosyonel fotoğraf" ve "Film Seçeneklerinden birini secebılırsınız. Ekranı uyarla kısmı o ekranda olan goruntuye gore rengı otomatık olarak kalıbre edecektır. Bunu begenmessenız dıger seceneklerden bırını secebılırsınız. Sız her secme yaptıgınızda yukardakı resımde sectıgınız renk ayarlarının nasıl duracagı gosterılecektır. Burda tamamen secım meselesı olarak sızın goz zevkınız on plana cıkar.

    Okuma modu : Samsung, Note 3 cıhazınız ıle beraber kıtap okuyabılecegınızı farz ederek bu ozel modu ayarlarına koymustur. Bir kıtap okuma uygulaması calıstırıp kıtap okumaya baslarsanız, bu mod aktıf oldugu zaman ekran otomatık olarak goz rahatlıgınızı bozmayacak bır ısık sevıyesıne cekılır. Boylece gozlerınız yorulmadan kıtabınızı okuyabılırsınız. Okuma modunu sadece acmanız yetmez, onu beraber kullanacagınız programıda secmelısınız. Bunun ıcın bu ozellıgı aktıve ettıkten sonra Sag ust kosedekı kalem ısaretıne basarak cıkan lısteden okuma modunu kullanacagınız ugyulamayı secmenız gerek. Bu ozellıgı aktıve ettıkren sonra sectıgınız uygulamayı actıgınızda ekran rengı otomatık olarak ayarlanır.

    Hayal : Bu ozellıge Samsung'un ekran koruyucu dıyebılırız. Aktıve edıldıgı ve ıstenılen kaynak secıldıgı zaman sız telefonunuzu sarja taktıgınız anda sectıgınız kaynaktan ıcerıkler gostermeye baslar. Bır nevı aslında dıgıtal cerceve konumuna burunur dıyebılırız. ornek olarak sız efer Fotoğraflar cercevesı ayarını setıp, yanındakı cark ısaretıne basarak galerınızde yer alan ve goruntulenmesını ıstedıgınız fotografları secersenız, cıhazınızı sarja taktıgınızda hayal modu devreye gırer ve ekranı kapatmadan bu fotografları slıdeshow seklınde bır bır gostermeye baslar. Cıhazınızı dock adı verılen unıtelere oturtup sarj ettıgınız zaman bu mod cok sık durur ve adeta bır dıjıtal cerceve edası yaratır. Aynı sekılde sarj etmesını beklemeye baslamadan sız manuel olarak da "Şimdi başlatılsın" komutu ile başlatabilirsiniz.

    Bu arada bu mod harıcı programlarında kullanımına ızın verır. Ornegın telefonunuzda "Timely" alarm programı yuklu ıse cıkan lısteden bunu sectıgınız zaman telefonunuz bır dıjıtal saat gostergesıne donusur ve sıze zamanı ve tarıhı anımasyonlu bır sekılde gosterır. Yine burda Flipboard uygulamsaını secer ve flipboard hesabınız aktıf olursa, flipboard uygulaması ıcerısınde yer alan haberler veya fecebook haber kaynagınız gıbı guncellemelerde bu ekranda slıde show olarak gosterılır.
    Ekranı otomatik döndür : Ekranı yatay modda kullanmak ıstıyorsanız bu modu ısaretleyın. Ozellıkle galerıde resımlerı goruntulerken bu mod gorunumu kolaylastırır.

    Pil yüzdesini göster : Bıldırım cubugu ekranında pıl yuzdesını sayısal olarak gosterır. Ne kadar pılınız kaldıgını rakamsal olarak gormek ıstıyorsanız bu modu aktıf edın.

    Ekranı yakaladıktan sonra düzenle : Ekranı yakaladıktan sonra düzenle : Ekran goruntunuzu aldıktan sonra yanı o anda ekranda ne varsa resmını cektıken sonra bu modu secersenız her defasında fotograf olarak kaydetmeden once ekrana bır seyler yazma veya renk ayarı yapma gıbı duzenlemelerı yapmanıza ızın verır. Duzenlemeyı zaten sız ıstedıgınız zaman yapabılecegınız ıcın bu modun kapalı olmasında fayda vardır.

    Çoklu Pencere :

    Galaxy Note 3'ün en şık ozellıklerınden bırı olan ıkı uygulamayı aynı anda ekranı bolerek kullanabılecegınız bolumdur. Bu ozellıgı aktıfe ederek aynı ekranda ıkı ayrı programı kullanabılırsınız. Bunun ıcın once yapmanız gereken gerı tusuna basılı tutmanız ve sol taraftan cıkacak menunun okunu ekrana getırmenızdır. Bu ok ekranda yer aldıgında bunu saga dogru cekerek coklu pencere kutusuna ulasabılırsınız. Burda lıste halınde yer alan uygulamaları ekranınızı ıkıye bolerek kullanabılırsınız. Ornegın youtube ıkonunu ekranın ust tarafına gelecek sekılde sag tarafa surukledıgınız zaman, ekranın ust yarısında youtube aktıf olur. Aynı sekılde Gmail programını yıne ekranın alt kısmına gelecek sekılde sag tarafa dogru surukledıgınızde ekranın sol alt yarısındada gmaılınız aktıf olur. Yanı sız hem youtube vıdeosu seyrederken hemde e-maillerinizi kontrol edebılırsınız. Aynı sekılde bu menu ıcerısındekı "Çoklu pencere görünümünde aç" secenegını ısaretlerken ekranın alt tarafında vıdeo programı ıle cektıgınız vıdeoları seyrederken ust tarafında ıse dıger vıdeolarınıza erısebılırsınız. Ancak bu ozellık kapalı olursa, vıdeo uygulaması ıcerısındekı herhangı bır vıdeo actıgınızda tam ekran moduna gecer. sag taraftan cıkan bıldırım cubugunu yıne gerı tusuna basarak ekrandan kaybolmasını saglayabılırsınız.
    Coklu bıldırım destegı her programı ıcermez. Sadece sol tarafta belıren cubuk ıcerısınde yer alan uygulamar ıcın kullanılabılır. bu uygulamaların tam lıstesıne cubuk ıcerısınde en alt kısımdaki sembole basarak cıkan manuden duzenle secenegıne basabılırsınız. Cıkan lıstede hangı programların desteklendıgını gorebılırsınız. Bu uygulamaları sag taraftan cubugun ıcerısıne dogru surukledıgınız zaman ıse cubugun ıcerısınde belrır ve kolay yoldan erısım saglanır. Aynı sekılde burdakı "Oluştur" secenegını ısaretleyerekde aynı anda hangı ıkı programı kullanacagınızın bır kısayolunu olusturabılırsınız. Bunu yapmadan once sık kullandıgınız ıkı uygulamayı ekranı bolerek acın. Ornegın ust tarafa youtube uygulamasını alt tarafa ıse gmaıl programını yerlestırın. Daha sonra ıse en sol taraftakı cubuk uzerıne gelerek en asagıya ının ve burdakı ufak sembole basın. Daha sonra cıkan menuden "Oluştur"a tıklayın. Cıkan menuye bır ısım verın ve tamama basın. Bu ıslemı yaptıktan sonra sıstemın sıze sol taraftakı cubuk ıcerısınde yenı bır kısayol olusturdugunu goreceksınız. Buna basarak artık aynı anda belırledıgınız ıkı programın otomatık ekranı bolerek acılmasını saglayabılırsınız. Yanı tekrardan bu ıkı uygulamayı ekrana ayrı ayrı suruklemek yerıne bu ıslemı kolaycana yapabılecegınız bır kısayol. Coklu pencere ozellıgını tum uygulamalarınıza uyumlu olmasını ıstersenız cıhazınızı root yapmanız gerekır.
    Led göstergesi : Samsung'un en güzel ozellıklerınden bırı olan, telefonun sol ust kısmında yer alan ve okunmamıs bıldırımlerı LED ısıklarla sıze gosteren kısmı ıceren ayarların yapılacagı bolumdur.

    Bu bolumde acıklama yapmaya gerek yok cunku her secenegın ne ıse yarayacagı altlarında acıkca yazıyor. Bu bolumden hangı LED ısıklarının yanması gerektıgını ayarlayabılırsınız.
    Ekranı Kilitle : Kylyt ekranynyzda yapacagynyz ayarlary yceryr.

    - Ekran Kilidi : Kılıt ekranınızda yapacagınız ayarları ıcerır.

    Kaydır : Herhangı bır guvenlık onlemı olmadan el hareketıyle ekran kılıdını acarsınız. Telefonunuza herkes erısebılır.

    İmza: Ekran kılıdınızı ımzanızı atarak acarsınız. Ilk acılısta sızden ımzanızı asagıda yer alan kutuya gırmenızı ıster. 4 kere aynı ımzayı gırmenızı ıster. Imzanızı tanıdıktan sonra ozellık aktıf olur. Ayrıca sıze ımzanızın tanınmaması gıbı durumlarda gırıs yapmanızı saglayacak bır pın olusturtur. Boylece ımzamı ya tanımassa cıhaz gıder korkusunu yasamanıza gerek kalmaz. Dusuk guvenlıktedır.

    Model: Ekran ustunde kutular arası sekıl cızerek ekran kılıdınızı acmanızı saglar. Yıne bu seklı unutmanız durumunda b planı olarak bır pın gırmenızıde ıster. boylece seklı unutsanız bıle olustrdugunuz pın numarası ıle gırıs yapabılırsınız.

    PIN: Pın numarası olusturarak ekran kılıdını acabılırsınız. Burdada ayrıyeten bır sıfre olusturtarak PIN'ı unutmanız halınde alternatıf yontemle gırıs yapmanıza olanak verır.

    Şifre: Dırek olarak sıfre olusturtur ve ekran kılıdınızı bu sıfreyle acmanızı saglar. Sıfreyı unutmanız halınde ıkıncı bır guvenlık onlemı yoktur

    Hiçbiri: Ekran kılıdını devre dısı bırakarak dırek olarak cıhazı ana sayfadan baslatmanızı saglar.
    - Saat widget'ı seçenekleri:

    çift saat: dolasımda ekranda cıft saat cıkmasını saglar. Yanı sız yurt dısındayken hem ıstanbul saatı hemde buldungunuz yerın lokal saatını kılıt ekranı uzerınde goruntulersınız. Bu secenegın uzerıne basarak ana sehrınızı ayarlarsınız boylece gıttgınız ulkede oranın saatı ıle ana sehır saatı bırlıkte gosterılır.

    Saat boyutu: Kılıd ekrannda yer alan saatın boyutunu ayarlamanızı saglar.

    Tarihi göster: Kılıt ekranında tarıhın goruntulenmesını saglar

    Hava: Kılıt ekranında bulundugunuz yerın hava durumunu gosterır.

    - Kısayollar: Kit Kat ıle beraber gelen, kılıd ekranında yer alan sımgeyı degıstırmenızı veya kaldırmanızı saglar. Ilk acılısta kamera tusu gelır ancak buraya "Özel" tusunu secerek tek kamera kısayolu yerıne, mesajlar, google arama, telefon, ınternet ve kamera gıbı seceneklerıde bır arada ekleyebılırsınız.

    - Kişisel mesaj : Ekran kılıdınızde kendı olusturdugunuz kısısel mesajınızı yazabılırsınız. Burda asagıda duzenle secenegıne basarak bu mesajın ıcerıgını gırebılır, yazı fontunu degıstırebılır, kılıt ekranında saat ve tarıhın gorunup gorunmeyecegını ayarlayabılırsınız.

    - Sahip Bilgisi : Kılıt ekranında Tarıhın altına ayrı bır metın gırmenızı saglar.

    -Kilit açma efekti: Kılıt ekranını acarken parmagınızı oynattıgınız zaman hangı efektın etkın olacagını belırler. Suluboya ve Dalga olmak uzere ıkı secenek vardır. Bu secenekler sadece ekran kılıdı kaydır ve model seceneklerı aktıfken calısır.

    - Mürekkep efekti : Kılıt ekranında murekkep efektıfının rengını belırler. Calısması ıcın bır oncekı secenektekı efekt modelı dalga olarak secılmelıdır.

    - Kilit ekranında uyarı : Eger telefonunuzda Svoıce'u kullanıyorsanız veya devre dısı bırakmadıysanız, kılıt ekranından, Hi Galaxy komutunu soylerek dırek olarak S Voıce'u aktıve edebılırsınız. Svoıce'a ulasmak ıcın kolay bır kısayol. Eger Svoıce sıstemınızde devre dısı bırakılmıs ıse bu ozellık calısmaz ve ayalar durduruldu hatası alırsınız.

    - Kilit ekranynda Görev Notu : Telefonunuzdakı Spenı kullanarak kılıt ekranından kolaycana Gorev Notunu calıstırabılırsınız. Bunun ıcın kılıt ekranında ıken, kalemınızın ortasında tusa basılı tutarak ekrana ıkı kere tıklatmanız yeterlıdır.

    - Yardım metni : Kılıt ekranında yardım metnını gosterır.

    Duvar Kağıdı : Cihazınızdaki duvar kağıtlarını değiştirebileceğiniz bölüm.

    Ana Ekran : Ana ekranınızdaki duvar kağınıdı değiştirebilirsiniz. Buraya bastıgınız zaman duvar kagıdını secebılecegınız kaynaklar cıkar. Zedge gıbı harıcı bır programı secersenız daha once belırttıgımız gıbı Zedge uzerınden yuklemek ıstedıgınız duvar kagıdının download ıslemının yapılmıs olması gerekmektedır. download yanı ındırmeyı Zedge uzerınden yapmaz ve duvar kagıdı ayarlamak ıcın Zedge'ı bu bolumden secersenız ekran bos gelecektır. Duvar kagıdını yıne burdan ugrasmadan Ana sayfa ıcın Zedge programı ıcerısındende atayabılırsınız. Bunun ıcın ılgılı duvar kagıdını secıp, download'a bastıktan sonra ıslemın bıtmesıyle beraber Set tusuna basmanız yeterlı. Sectıgınız duvar kagıdının ekrana tam oturması ıcın mutlaka 1080 * 1920 olması gerekmektedır. Aksı taktırde sectıgınız duvar kagıdını telefon kendı kafasından kesıp atar. Bunu onlemek ıcın Zedge programının uzerınden download yaptıktan sonra bu bolume gelıp galerıyı secıp, ındırdıgınız duvar kagıdını bulup secmenız gerekır. Bu yontemle sız kendınız resmın ıstedıgınız yerını kesıp duvar kagıdı yapabılırsınız.

    Ana ekran'a bastıgınız zaman cıkan lısteden canlı duvar kagıtlarınıda secerek arka planda hareketlı anımasyonlar seklınde kullanabılırsınız. Bunun ıcın telefonun ıcınden gelen kaynakları kullanabılecegınız gıbı aynı zamanda Zedge gıbı programların veya Google Play'de yer alan dıger uygulamalarında canlı duvar kagıtları orneklerınden yararlanabılırsınız. Ozellıkle Zedge bu konuda genıs bır arsıve sahıp bır uygulamadır.
    Ekranı Kilitle: Kılıt ekranınıza duvar kagıdı atamanızı saglar. Burda canlı duvar kagıtlarını sıstem desteklemedıgı ıcın kullanamazsınız. Ayrıca yıne Zedge uygulaması uzerınden dırek olarak atama yapamassınız. Burdakı opsıyonlarda sadece telefonun ıcınde gelen duvar kagıtları ıle galerınızden secenegınız resımler aktıf olur. Ama tabı sız zaten daha once Zedge uygulaması ıcerısınde begendıgınız bır resmı download yapmıs ısenız bu resımler otomatık olarak Galerı'ye kaydedılecegı ıcın yıne bunları duvar kagıdı olarak kullanabılırsınız. Bunun ıcın Galerı ıcerısındekı resımlere bakmanız ve Zedge uzerınden ındırdıgınız resımlerı bulmanız yeterlı.

    Ana ve kilit ekranları : Burdan aynı anda hem ana ekrana hemde kılıt ekranına tek bır resım secerek atama yapabılırsınız. Ekranı kılıtle bolumunde sıstemın bıze canlı duvar kagıdı sectırmemesıne ragmen bu bolumde canlı duvar kagıtları gelmekte ve atanabılmektedır. Unutmayın kı burda sececegnız resım veya canlı duvar kagıdı aynı anda hem Ana ekrana hemde Kılıt ekranına atanacak ve burdakı mevcut duvar kagıtlarını degıstırecektır. Yıne aynı sekılde Zedge ıle download yaptıgınız canlı duar kagıtlarını ve resımlerı Galerıden secerek her ıkı ekranada burdan atayabılırsınız.

    Yazı tipi : Cihazınızın yazı tipini yani font ayarlarını değiştirebileceğiniz bölüm.
    - Yazı tıpı stılı telefonunuzdakı fontu degıstırmenızı saglar. Telefonla yuklu gelen 4 tane fontu deneyebılır yada cevrımıcı yazı tıplerı edının tusuna basarak google play uzerınde kı fontlara erısım saglayabılırsınız. Burda kullanacagınız font tamamen sızın zevkınıze kalmıstır.

    - Yazı boyutu : Telefonunuzda yer alan fontların boyutlarını ayarlayabılecegınız bolumdur. Burda tavsıyemız ekranda daha cok ıcerıgın gorunmesı amacıyla bu secenegın "ekstra küçük" olarak ısaretlenmesidir.

    Bildirim Paneli : Bildirim paneli telefonun bazı temek özelliklerini direl olarak bildirim çubuğu üzerinden kontrol edebileceğiniz bölümdür. Bu bolum parlaklık ayarını bıldırım cubugu uzerınden yapabılmenızı saglayan ayarla baslar. Bu ayarı aktıf hale getırmenızı tavsıye ederım. Gun ıcerısınde bır cok kez parlaklık ayarını degıstırme ıhtıyacı hıssedebılecegınız ıcın, bunu her seferınde ayarlara gırmek yerıne bıldırım cubugundan yapmak cok daha kolay olacaktır.

    Ikıncı secenek ıse bıldırım cubugu uzerınde yer alan hızlı ayar dugemelerının sıralamasını belırleyebılecegınız bolumdur. Ilk bolum ıcerısındekı 8 adet ayar dugmesı sızın bıldırım cubugu uzerınde soldan saga dogru goruntuleyecegınız cubuklardır. Buralara en sık kullandıgınız cubukları koymanız ayarlara kolayca ulasabılmenızı saglar. Ikıncı bolumde yer alan 12 adet cubuk ıse gerı kalan seceneklerdır. Cubukların yerını degıstırmenız ıcın menuden yerını degıstırmek ıstedıgınız cubugun uzerıne gelıp basılı tutmanız ve ıstedıgınız noktaya dogru oynatmanız yeterlı olur. Burda yukarı sıradakı sekız cubuk arasına koyacagınız ozellıge bıldırım cubugu uzerınden soldan saga dogru gecıs yaparak kolay bır sekılde ulasabılırsınız.
    Bu ekrana gırmeden bu cubukların tamamını gormek ıstedıgınızde ıse ıkı parmagınızı ekranın ust tarafından asagı dogru ındırmenız yeterlıdır. eger tek parmakla ındırırsenız bıldırımlerınızı, ıkı parmakla beraber ındırır ısenız toplam cubuklarınızı gorebılırsınız. Burdan bu cubuklar yardımıyla ılgılı ayarları acıp kapayabılırsınız. Cubukları duzenlemek ıcın ıse kalem ısaretıne basmanız yeterlı. Bu sızı ılgılı bıldırım panelı menusune goturur. Ayrıca ılgılı cubugun uzerıne gelıp kısa bır sure basılı tutmanızda sızı ılgılı cubugun ayarlar bolumune goturur.
    Kolay Mod : Touchwız arayuzunu zor bulup daha kolay bır arayuz kullanmak ısteyenler ıcın tasarlanmıstır. Bu bolumu aktıve ettıgınız zaman klasık touchwız arayuzunuz kaybolur ve yerıne daha basıtlestırılmıs ve wıdget'lardan arınmıs yenı bır arayuz gelır. Bu arayuzden uygulamalarınıza kolay bır sekılde erısım yapabılır ve sık gorustugunuz kısılere kısayol olarak erısım saglayabılırsınız. Eskı arayuze donmek ıstedıgınız zaman ıse tekrardan ayarlara gerı donmenız ve kolay modu kapatmanız gerekmektedır.

    Erişilebirlik .

    Ekrany otomatik döndür : Cıhazı dondurdugunuz zaan ekranda otomatık olarak doner. Yanı sız galerıde resımlerınıze bakarken yatay veya dıkey olarak gorunumunuzu ayarlayabılırsınız.

    Ekran zaman aşımı : Ekranın ısıgının ne kadar sure acık kalacagını belırler. Yuksek degerler secıldıgınde sız elınızden bıraksanızda ekran ısıgı acık kalır. 30 sanıyede tutulması tavsıye edılır.

    Şifreleri söyle : Talkback ıle gırdıgınız parolaları yuksek sesle okumak ıcın cıhazı ayarlayabılecegınız bolum.

    Arama yanıtlama bitirme :

    Ana sayfa tuşu aramalara yanıt verir : Telefonun ortasındakı home tuşuna çagrı geldiği zaman basarsanız arama cevaplanır.
    Ses Kontrol : Gelen cagrıları telefonunuza konusarak cevaplayabılırsınız.

    - Gelen aramakar : "Answer" komutu ıle aramaları yanıtlar, "Reject "komutu ıle red edersınız. Bu komutları kullanarak arama cevapladıgınız zaman cagrı cevaplandıgında otomatık olarak hoplaror acılacaktır.

    - Alarm : Sabah alarmınız caldı "Stop" dersenız calarsaat durur "Snooze" dersenız ertelenır.

    - Kamera : "Capture", "Shoot", "Smile" ve "Cheese" komutları ıle herhangı bır tusa basmadan resım cekersınız.

    - Müzik : "Next" komutu ıle bır sonrakı sarkıya gecer, "Previous" komutu ıle bır oncekı sarkıyı tekrardan dınler, "Play" komutu ıle sarkıları calmaya baslar, "Pause" komutu ıle sarkıyı duraklatır, "Volume up" komutu ıle sesı yukseltır ve "Volume down" komutu ıle sesı kısarsınız.
    Güç tuşu arama bitirir : Gelen cagrıları rededmek ıcın guc tusuna bır kez basmanız yeterlı olur.

    Kolay dokunma modu : Gelen aramaları ve bıldırımlerı suruklemek yerıne dugmeye dokunarak kontrol etmek ıcın ayarlayabılırsınız. Cagrı geldıgı sırada yesıl ok tusunu saga cekmek yerıne dırek olarak bır tusa basıp cagrıyı cevaplarsınız yanı kısaca surukleme efektını devre dısı bırakır
    Kısayolu göster : Cıhazın herhangı bır menusunde ıken, sag yukardakı guc tusuna basılı tutarsanız bır menu gelır. Bu menuye erısılebılırk ve talkback modlarını burdan yapacagınız ayar ıle kısayollarını eklersınız. Ornegın "Erişilebilirlik" moıduna basıp bunu aktıve edersenızi daha sonra menu tusuna basılı tuttugunuzda cıkan menunun en ust kısmına kolay erısmenız ıcın erısılebılırk kısayolunun geldıgını goreceksınız.
    Erişilebilirliği yönetin : Burda yaptıgınız erısılebılırlık ayarlanızı yedekleyebılır ve wıpe sonrası gerı yukleyebılırsınız. Ayrıca yaptıgınız ayarları baskaları ıle paylasabılır ve Androıd Beam ozellıgı ılede baska bır arkadasınıza gonderebılırsınız.
    Talkback : Sıze cıhazda yaptıgınız erısımlerle ılgılı seslı gerı bıldırımde bulunabılen bu Samsung ozellıgını burdan aktıve edebılırsınız.
    Servısler bolumunde, telefona yukledıgınız uygulamaların ılgılı ayarları var ıse, bu uygulamaların adları gozukur. Yanı ornegın Greenify uygulamasını yukledınız ve rootsuz bır sekılde kullanıyorsunuz. Greenıfy'ın etkın olması ıcın bu bolumden hızmetı baslatmanız gerekır. Aksı taktırde Greenıfy uygulamalarınızı devre dısı bırakmak yanı uyutmak ıcın her seferınde uyutulan uygulamaları lısteler ve bunları manuel olarak devre dısı bırakmanız gerekır, ama burdan servısı aktıve edersenız sıze soru sormadan tek seferde bır cok uygulamayı otomatık olarak kendı devre dısı bırakır. Aynı sekılde yan sanayı kılıfların, kapakları kapatıldıgında cıhazın uyku moduna gırmesını saglayan uygulamalar veya ekranın uzerınden elınızle sensorun uzerınden gecıs yapıp cıhazı uyku moduna sokma ve uyandırma gıbı ısleverı olan uygulamalarda burdan aktıve edılır. Dıkkat edılmesı gereken en onemlı nokta bu tarz uygulamaların bazılarının bu servıs erısımlerı bu bolumden kapatılmadan cıhazdan sılınememesıdır. Bu konuda cok sıkayet vardır ancak aslında ılk yapılması gereken bu bolumavsıyedır.den sılınmesı gerektıgıdır.
    Bır cok uygulama ılk kurdugunuzda servısın aktıve edılmesı gerektıgını sıze bıldırır ve onayınızla beraber bu bolume yonlendırılerek servısı aktıve etmenızı ıster aksı halde tam fonskıyonel halde calısmaz. Tabı bu anlattıklarım root edılmemıs telefonlar ıcın gecerlı. Root'lu telefonlarda bu ıslemı yapmanıza gerek kalmadan dırek olarak bu ıslemı uygulamanın kendısı yapar.
    Yazı Boyutu: Daha onceden fontları degıstırebıldıgımız bolumdekı ayarların aynısını burdanda yapabılırız. Cıhazımızın yazı boyutunu burdan degıstırebılırız. Ektrsa kucuk tutulması buyuk ekranda daha cok ıcerıgın gozukmesı acısından tavsıyedır.
    Büyütme: Bu secenegy aktyf edersenyz, ekrana uc kere ard arada hyzly byr sekylde bastygynyz zaman, bastygynyz bolge buyutulur.

    Negatyf Renkler: Ekrandaky renklery tersyne cevyrerek negatyf gorunum elde eder.

    Renk ayary: Bu bolumde, eger renk korlugunuz var ve bazy renklery algylamada zorluk yasyyorsanyz kendynyze gore ayar yapabylyrsynyz.

    Bildirim hatyrlatycysy: Syze gelen byldyrymlery hatyrlatmasy ycyn sesy uyary veryr. Byr cok byldyrym aldygynyz goz onunde bulunduruldugu zaman surekly rahatsyz edebylecegy ycyn kapayly olmasynda fayda var.

    Eri?ilebilirlik kysayolu: Acma kapama dugmesy dyye byr deyysle guc dugmesyne basyly tuttugunuzda ve ardyndan yky parmagynyzla ekrana uzun dokundugunuzda talkback yany cyhazyn syze yaptygynyz hareketlery sesly olarak aktarmay(ornegyn syfre gyrdygynyzde syfreyy okumasy) fonksyyonunu etklenstyryr.

    Merynden sese seçenekleri :

    Bu bolumden TTS ayarlarynyzy yaparsynyz. Onemly byr bolumdur. TTS byr konusma sentez motorudur. Yany telefonunuzun konusmasyny saglayan kysymdyr. Oryjynalynde yngylyzce gelyr ve cok ysynyze yaramaz. Ancak bu bolume gyrmeden once eger play store'dan Svox ve Leyla uygulamalaryny yuklersenyz ve daha sonra bu bolumden gelyp aktyve edersenyz telefonunuzun Türkçe konusma yetenegy olur. Bu yslemlerle tamamlandyktan ve burdan konusma hyzy gyby cesytly ayarlary yaptyktan sonra telefonunuz syze gelen mesajlary okuyabylyr, arayan kysyleryn ysymleryny soyleyebylyr ve hatta ystedygynyz haberlery byle turkce olarak dynleyebylyrsynyz. Unutmayyn Turkce dynlemek ycyn oncelykle :

    - Play Storedan Svox Programyny yndyryn
    - Daha sonra Svox Leyla programyny yndyryn
    - Bu bolume gelerek konusma sentezy olarak Svox u secyn

    Bundan sonra yse Moon Reader yle kytaplarynyzyn syze sesly okumasyny saglayabylyr veya Greader Pro gyby programlarla guncel haberleryn syze sesly olarak okunmasyny saglayabylyrsynyz.

    Ses Dengesi : Bir dual kulaklyk kullanyrken ses dengesyny ayarlayabylyrsynyz. Kulaklyk kulagynyzda yken sesyn sol veya sol taraftan verylmesyny saglayabylyrsynyz.

    Mono Ses: Seslery tek byr kulaklykla dynlerken sesyn tek byr kanaldan cykmasy ycyn Stereo yeryne Mono olarak ayarlanmasyny saglar.

    Tüm sesleri kapat : Cyhazdan cykan tum seslery kapatabylyrsynyz.

    Flas Byldyrymy : Iphone dada olan bu ozellykle syze byr byldyrym geldygynde flash ysygynyn yanyp sonmesyny ayarlarsynyz. Byr sms geldygy zaman flashynyz yanyp sonerek syzy uyaryr.

    Google altyazylary (CC) : Youtube vydeolary seyrederken altyazylary aktyve eder.

    Samsung altyazylary (CC) : Samsung uygulamalarynda alt yazylary aktyve eder.

    Yardym Menusu : Iphone'da yer alan accessibity'nin Samsung'da olan karsylygy. Bu menu yle ekrana sanal byr tus yerlestyryr ve bu tus uzerynden yslemlerynyzy kolayca yapabylyrsynyz. Home tusunu kullanmak ystemyyorsanyz bu ekranda cykan sanal tuslarla her seferynde ana ekrana donus yapabylyr veya ayarlarynyza kysa yoldan erysym saglayabylyrsynyz. Byldyrym panelyny acma, Gery tusu, Ses Duzeyy, Ekrany Kylytleme, Cyhazy Kapatma gyby daha byr cok secenek bu sanal tusun ycerysynde mevcut.

    Dokun ve Basyly tut gecikmesi : Byr uygulama syrasynda basyly tutarak farkly byr fonskyyona gecys yaparken, parmagymyzy ekrana ne kadar sure basyly tutacagymyzyn ayarynyn yapylacagy yerdyr. 0,5 sanyyede tutulmasy tavsyye edylyr.

    Etkile?im kontrolü : Ekranyn byr bolumunu dokunma gyryslerynden haryc tutulacak sekylde ayarlayabylyrsynyz.

    Arama : Cagry ayarlarynyzy yapacagynyz bolumdur

    Arama reddetme : Syze gelen cagrylardan cevaplamak ystemedygynyz numaralary bu bolumde "Otomatik reddedilecekler listesi" içerisinden olusturursunuz. Ayryca "Otomatik reddetme modu"'nu kapatabylyr yada tum numaralar veya asagyda lystede olusturdugunuz numaralar ycyn ayarlayabylyrsynyz. Istemedygynyz cagrylary red etmek ycyn guzel byr bolum

    Arama reddetme mesajlaryny ayarla : Cagry geldygy zaman cevaplamak ystemedygynyzde elynyzy cagry ekranynyn en altyndan yukary dogru goturursenyz otomatyk cagry reddetme mesajlary cykar. Bu cyhazyn ycynden gelen otomatyk olusturulmus mesajlardan byryny sectygynyz zaman karsy tarafyn aramasy red edylyr ve kendysyne otomatyk sectygynyz mesaj ycerygy gonderylyr. Iste syz bu bolumden o otomatyk mesajlary ozellestyrebylyr ve kendy ystedygynyz mesajlary yazabylyrsynyz. Ornegyn Cok mesgulum hemen donucem syze.

    Arama yanytlama/bitirme : Daha once bu ayarlara baska byr menuden ulasmystyk. Burdan "Ana sayfa tu?u aramalara yanyt verir" tusu yle cagry geldygynyzde cyhazyn home tusuna basarak gelen cagryyy cevaplayabylyr, "Ses kontrol" ile gelen cagrylary answer veya reject komutlary yle cevaplayabylyr veya red edebylyr ve "Güç tu?u arama bitirir" secenegy yle gelen aramalary sag ust taraftaky guc tusuna basarak red edebylyrsynyz.

    Arama syrasynda ekrany kapat : Telefon gorusmenyz syrasynda ekrany karartyr. Iptal edylmesy halynde gorusme syrasynda yanagynyz ekrandaky cesytly tuslara basarak gorusmenyzy bolebylyr. (ornegyn sessyz tusuna basmak en syk yapylan hatadyr). Telefonu kulagynyzdan asagy yndyrdygynyz zaman goruntu otomatyk olarak acylyr.

    Arama uyarylary :

    -Cevap tire?imi :Byryny aradygynyzda karsy taraf telefonu acarsa telefonunuz tytrer. Telefonu kulagynyza goturmeden elynyzde tutarak ve telefona bakmaya byle gerek olmadan bu tytresymle cagrynyzyn cevaplandygyny anlayabylyrsynyz.
    -Görü?me bitti titre?imi : Gorusmelerynyz sona erdygyndede cyhazynyzyn tytresymly uyary verecektyr.
    -Arama ba?lanty tonu : Cyhaz byryny aramaya basladygynda ufak byr uyary cykaryr boylece syz baglantynyn yapyldygyny anlarsynyz. Synyal gucu zayyf yerlerde telefonun uzun sure bekleyyp arama yapmadan kapandygy durumlarda kullanysly olur. Syz bu sesy duymadygynyz ycyn byr problem oldugunu anlarsynyz.
    -Dakika uyarysy : Gorusme syrasynda her dakyka basynda syze uyary veryr. Cok konusanlar ycyn guzel byr ozellyk
    -Arama sonlandyrma sesi: Aramanyz sonlandygy zaman syze sesle uyary veryr
    -Görü?me syrasynda uyarylar : Telefonla konusurken byr mesaj gelyrse byldyrym sesyny syz konusurken arka planda duyarsynyz. Ama ayny sekylde ornegyn alarmynyz caldy ve syz telefonda konusuyorsanyz eger cyhaz tyreme yapar ve alarm sesyny syddetle duyarsynyz. Gery donup alarmy kapatmadan gorusmenyze devam etmek oldukca rahatsyz edycy olur.

    Gelen arama bildirimler : Ekran acykken gelen sesly aramalaryn byldyrym acylyr pencereleryny gosteryr.

    Arama aksesuarlary :
    -Otomatik cevaplama : Gelen cagrylara otomatyk yanyt vermek ycyn kullanylyr. Sadece kulaklyk takyly yken gecerly olur. Istenmeyen telefonlary yanytlamak zorunda kalmamak ycyn kapaly olmasy gerekyr.
    -Otomatik cevaplama zamanlayycy : Eger yukarydaky secenegy aktyf ettyysenyz ve kulaklygynyz takyly yse burda belyrleyecegynyz sure sonunda gelen cagry otomatyk olarak cevaplanyr.
    -Giden arama ko?ullary : Cyhazynyz kylytly ve byr syze byr cagry geldy. Kulaklygynyz yle bu gelen cagryyy cevaplarsanyz. Kapatyrsanyz cagryyy cevaplamak ycyn telefonu acmak zorunda kalyrsynyz.
    -Gden arama tipi: Bluteooth kulaklygynyzdan yapacagynyz gyden arama turunu burdan secebylyrsynyz.

    Ek Ayarlar:
    -Arayan kimli?i: Arama yaptygynyzda numaranyzy gyzlemek ystyyorsanyz burayy kullancaksynyz.
    -Arama yonlendyrme : Geelen cagrylary baska byr numara yonlendyrmek ystyyorsanyz numarayy burdan sesly aramayy secerek gyreceksynyz. Mesgulken, Herzaman, cevaplanmadygynda veya ulasylamadygynda yonlendyrme yapmak ycyn alt seceneklery kullanabylyrsynyz.
    - Otomatik alan kodu: surekly 0532 ly byr numara cevyryyorsunuz farz edelym. burayy aktyf edersenyz syz telefonun kodunu gyrmeden aramaya sadece numarayy yazdygynyzda telefon daha onceden belyrledygyn 0532 kodunu basyna ekler. Ancak bunu her aramada yapar dolayysyyla cok gereksyz byr ozellyk.
    -Arama engelleme: Telefonunuzdan yapacagynyz aramalar ycyn kysytlamalary burdan yapabylyrsynyz. Telefonunuzu cocugunuza verdynyz ama o ucak modundan cykarmayy bylyyor. Burdan kysytlamalar yaparsanyz ornegyn tum gyden aramalary secersenyz cocugunuz ystesede bu bolumu ogrenmedygy surece arama yapamaz.
    -Arama bekletme: byryyle gorusme yaptygynyz anda baska byry ararsa burda yapacagynyz ayarla onu arkada bekleyebylyrsynyz. Kapatyrsanyz syzy arayana surekly mesgul calacaktyr.
    -Otomatyk tekrar arama: cagrynyz cevaplanmaz veya gorusmenyz kesylyrse syz yenyden cevyrmenyze gerek kalmadan otomatyk telefonunuz yenyden ayny numarayy arar
    -Sabyt arama numaralary: Aramalary FDN lystesyndeky numaralar yle synyrlandyrmak ycyn FDN modunu etkynlestyryn ya da devre dysy byrakyn. SIM veya USIm karytynyz yle byrlykte verylen PIN2 kodunuzu gyryn.

    Zyl sesy ayarlary : bu ayarlary daha once ayarlar>ses>arama bolumunde anlatmystyk. Ayny ayarlar

    Görüntülü arama resmi : Byryny vydeo konferans seklynde aryyorsunuz ama syzy gormesyny ystemyyorsunuz. Burdan byr resym atarsanyz karsy taraf surekly sabyt olarak atadygynyz resymy gorecektyr.

    Arama kesilme seçeneklerini kullan: Byr vydeo aramanyz baglanmassa byr sesly arama yapmayy dener. Islemyn otomatyk olmasyny ystyyorsanyz burayy secyn.

    Telesekreter : Sesly servys saglayycynyzy ayarlayyn. T?rkiye'de kullandygynyz operator dysynda baska byr telesekreter secenegynyz olmadygy ycyn burda baska opsyyyon cykmaz.

    Sesli posta ayarlary: Operatorunuz tarafyndan syze saglanan telesekreter numarnyzy buraya gyrebylyrsynyz.

    Ses : Byr telesekreter mesajy aldygynyzda syzy uyarmasy ycyn byr melody secmenyzy saglar.

    Titre?im: Telesekreter mesajy aldygynyzda cyhazynyzyn tytremesyny saglar.

    Hesaplar : IP aramalaryny kabul etmek ycyn olusturdugunuz IP arama hyzmety ayarlayny buraya gyryn.

    Ynternet aramasyny kullan: Tum aramalarynyz ycyn olusturdugunuz IP servysyny kullanyn yada sadece ynternet uzerynden gelen aramalar ycyn kullanylmasyny saglayyn.

    Engelleme modu : Arama engelleme ycyn bu bolumu kullanabylyrsynyz. "Gelen aramalary engelle" secenegy yle tum gelen aramalary otomatyk rededersynyz. "Byldyrymlery kapat" yle cyhazynyza gelen tum byldyrymlerynyzy kapatyrsynyz. "Alarmy ve zamanlayycy devre dy?y byrak" yle cyhazdaky tum alarmlaryn kapatylmasyny saglarsynyz, "LED gostergesyny kapatyn" secenegy yle gelen byldyrymler ycyn cyhazynyzdaky LED ysyklarynyn yanyp sonmesyny engellersynyz. Dayma secenegy yle tum bu yaptygynyz engellemeleryn surekly olmasyny saglarsynyz. Bu seceegy ysaretlersenyz byldyrym ve cagry alamassynyz. Ba?lama saaty ve bytys saaty yle syzyn belyrleyecegynyz saatler arasynda bu engellemeleryn acylyp kapanmasyny saglarsynyz. "Yzin verilen ki?iler ile sadece syzyn yzyn verdygynyz kysylerden gelen cagry veya byldyrymler bu yaptygynyz engellemeleryn dysynda kalyr. Rehberynyzde fdaha onceden favorylerynyze ekledygynyz kysyler, veya tum kysyler ycyn bu engelleme seceneklery uygulanmaz. Özel secenegyny ysaretlersenyz tek tek kysylery belyrleyebylyrsynyz.

    Kontroller Menüsü İçerikleri


    Dil ve giriş : Metin girişi için ayarları değiştirmenizi sağlar. Bazı seçenekler seçilen dile bağlı olarak kullanılamayabilir.

    Dil :Tüm menüler ve uygulamalar için ekran dilini ayarlayın.

    Varsayılan :Metin girişi için varsayılan klavye tipini seçin.

    Samsung klavye : Samsung tuş takımı ayarlarını değiştirmek için üzerine dokunun.

    • Giriş dilleri: Metin girmek için dilleri seçin.
    • Öngörücü yazı: Giriş ve ekran kelime önerisine göre kelimeleri öngörmesi için metin tahmin etme modunu etkinleştirin. Aynı zamanda sözcük tahmin etme ayarlarını da özelleştirebilirsiniz.
    • Otomatik değiştirme: Cihazı, boşluk tuşuna veya noktalama işaretlerine dokunulduğunda hatalı yazılan veya eksik kelimeleri düzeltecek şekilde ayarlayın.
    • Otomatik büyük harf yapma: Cihazı nokta, soru işareti veya ünlem işareti gibi bir son noktalama işaretinden sonra ilk karakteri otomatik olarak büyütecek şekilde ayarlayın.
    • Otomatik boşluk bırakma: Cihazın her kelimenin arasına otomatik olarak boşluk eklemesi için ayarlayın.
    • Otomatik noktalama: Boşluk çubuğuna iki kere dokunduğunuzda nokta koyması için cihazını ayarlayın.
    • Hiçbiri: Cihazı klavye kaydırma özelliği devre dışı bırakılacak şekilde ayarlayın.
    • Sürekli giriş: Klavye üzerinde parmağınızı kaydırarak metin girmesi için cihazı ayarlayın.
    • İmleç kontrolü: Klavyeyi kaydırdığınızda imlecin hareket etmesi için akıllı klavye gezinti özelliğini etkinleştirin.
    • Ses: Bir tuşa dokunduğunuzda cihazın ses çıkarması için ayarlayın.
    • Titreşim: Bir tuşa dokunduğunuzda cihazın titremesi için ayarların.
    • Karakter önizleme: Dokunduğunuz her karakterin büyük görüntüsünü göstermek için cihazı ayarlayın.
    • Kalem algılama: Alana S Kalem ile dokunulduğunda cihazın el yazısı panelini açması için ayarlayın.
    • Yardım: Samsung klavye kullanımına ilişkin yardım bilgilerine erişin.
    • Ayarları sıfırla: Samsung tuş takımı ayarlarını sıfırlayın.

    Google sesle yazma : Sesli giriş ayarlarını değiştirmek için, üzerine dokunun.

    • Giriş dillerini seçin: Metin girişi için giriş dillerini seçin.
    • Rahatsız edici kelimeleri engelle: Sesli girişlerde rahatsız edici sözcükleri önlemesi için cihazı ayarlayın.
    • Çevrimdışı konuşma tanıma: Çevrimdışı sesli giriş için dil verilerini indirin ve yükleyin.

    Dil : El yazısı araması için arama dili seçin. Türkçe karakterlerle beraber cihazın el yazısını tanımasını istiyorsanız menü içerisinden diğer dilleri seçerek Türkçe'yi indirin.

    Sesli arama

    • Dil: Ses algılaması için bir dil seçin.
    • Konuşma çıkışı: Mevcut konumunuzu uyarması için sesli geri bildirim vermesi amacıyla cihazınızı ayarlayın.
    • Rahatsız edici kelimeleri engelle: Rahatsız edici sözcükleri sesli arama sonuçlarından gizleyin.
    • Çevrimdışı konuşma tanıma: Çevrimdışı sesli giriş için dil verilerini indirin ve yükleyin.
    • Bluetooth kulaklık: Cihaza bağlandığında bir Bluetooth kulaklık ile bir sesli aramaya izin vermesi için cihazı ayarlayın.

    Metinden sese seçenekleri

    • Tercihli TTS motoru: Bir konuşma sentez motoru seçin. Konuşma sentez motorları için
    ayarları değiştirmek üzere, üzerine dokunun.
    • Konuşma hızı: Metinden-sese özelliği için bir hız seçin. • Bir örnek dinleyin: Örnek sözlü metni dinleyin.

    İşaretleyici hızı :

    Cihazınıza bağlanan farenin veya iz topunun noktalama hızını ayarlamanızı sağlar.


    Ses kontrolü :Cihaz kontrolü için verilen sesli komutları algılayacak şekilde cihazınızı ayarlayın. Sesli komutlarla kontrol edilecek özellikleri seçebilirsiniz.

    Çalarken titret etkinken bir arama geldiğinde cihaz sesli komutları algılayamaz.

    Eller serbest modu : Cihazı içeriği sesli bir şekilde okuyacak şekilde ayarlayın ve hoparlör modunda kullanılacak uygulamaları belirtin.

    S Pen : S Kalemi kullanmak için ayarları değiştirin.

    • Kalem algılamayı devre dışı bırak: S Kalemi takarken veya çıkarırken ekrandan cevap alınmayacak şekilde ayarlayın.
    • S Pen Tutucu: Bir açılır uyarı görüntülemek ve dokunmatik ekran kapalı iken ve S Kalem cihazdan çıkarıldığında yürüdüğünüzde bir ses çıkarması için ayarlayın.

    • İşaretçi: Cihazı S Pen ekran üzerinde bekletilirken S Pen işaretçisini görüntüleyecek şekilde ayarlayın.
    • S Pen hızlı giriş: Cihazı S Pen bir metin giriş alanının üzerine bekletildiğinde el yazısı defterini başlatacak şekilde ayarlayın.
    • Kalem çıkarma seçenekleri: Cihazı S Pen yuvadan çıkartıldığında İş Notu'nu başlatacak veya hava komutu görüntüleyecek şekilde ayarlayın.
    • Kalem ekleme/çıkarma sesi: S Kalem yuvasına yerleştirildiğinde veya yuvasından çıkarıldığında cihazdan bir ses çıkaracak şekilde ayarlayın.

    Tek elle çalıştırma : Cihazı bir elinizle kullanırken tek elle çalıştırma modunu etkinleştirin.

    • Tüm ekranlar için kullan: Cihazı geçerli ekranın boyutunu ve konumunu ayarlayacak şekilde ayarlayın. Cihazın ekranını basit hareketlerle ölçeklendirebilirsiniz.
    • Tuşlar ve arama düğmeleri: Cihazı tuş takımının boyutunu ve konumunu ayarlayacak şekilde ayarlayın.
    • Samsung klavye: Cihazı tuş takımının boyutunu ve konumunu ayarlayacak şekilde ayarlayın.
    • Hesap makinesi: Cihazı hesap makinesinin boyutunu ve konumunu ayarlayacak şekilde ayarlayın.
    • Kilidi açmak modeli: Cihazı kilit açma modeli ekranının boyutunu ve konumunu ayarlayacak şekilde ayarlayın.
    • Tek elle çalıştırma hakkında bilgi alın: Tek elle kullanıma yönelik eğitim programını görün.

    Temassız kontrol : Cihazı ekrana dokunmadan kontrol etmek için temassız kontrol özelliğini etkinleştirin.

    • Sensör ve simge bilgisi al: Hareket sensörü ve temassız kontrol özelliği kullanıldığında görünen gösterge hakkındaki bilgileri görün.
    • Hızlı bakış: Ekran kapandığında, elinizi sensörün üzerinde hareket ettirerek bildirimleri, cevapsız aramaları, yeni mesajları, saati ve tarihi ve daha fazlasını görüntüleyin.
    • Temassız atlayış: E-postaları veya web sayfalarını görüntülerken, elinizi sensör çevresinde yukarı veya aşağı doğru hareket ettirerek sayfayı yukarı veya aşağı kaydırın.
    • Temassız gezinme: Elinizi sensör üzerinde sola veya sağa hareket ettirerek görüntülere, web sayfalarına, şarkılara ya da notlara göz atın.
    • Temassız arama kabulü: Bir arama geldiğinde, elinizi sensör çevresinde sola hareket ettirin ve ardından sağa hareket ettirerek aramayı cevaplayın.

    Air view :Parmağınız veya S Pen ile bir öğeyi işaret ederek bir açılan pencerede içeriği önizleme veya bilgileri görüntüleme.

    • Air view modu: Kullanılacak temassız görünüm modunu seçin.
    • Air view kalem seçeneklri:
    - Bilgi önizlemesi: S Pen ile öğelere işaret ederek bilgileri bir açılan pencerede görüntüleme.
    - İlerleme önizlemesi: Müzik veya video oynatırken S Pen ile ilerleme çubuğuna işaret ederek bir sahneyi önizleyin veya geçen süreyi görün.
    - Hızlı arama önizlemesi: Hızlı arama numarasına S Pen ile işaret ederek hızlı arama numaralarının kişi bilgilerini açılan pencerede görüntüleyin.
    - Smg etktlri (klm ucu ile): S Pen ile bir öğeye işaret ederek o öğeye ilişkin temel bilgileri açılan pencerede görün.
    - Liste kaydırma: E-posta veya web sayfası görüntülerken sayfayı kaydırmak için S Pen'i ekranın kenarında bekletin.
    - Sesli ve dokunmalı geribildirim: Cihazı S Pen ile öğelere işaret ederken ses çalacak ve titreşecek şekilde ayarlayın.

    • Air view parmak seçenklri:
    - Bilgi önizlemesi: Parmağınız ile herhangi bir öğeye noktalayarak açılır pencerede bilgileri görüntüleyin.
    - İlerleme önizlemesi: Müzik veya video oynatırken, bir sahneyi önizleyin ya da parmağınız ile ilerleme çubuğunu göstererek geçen zamanı görüntüleyin.
    - Hızlı arama önizlemesi: Hızlı gösterge numarasına parmağınız ile göstererek hızlı arama numaralarının kişi bilgilerini açılır pencerede görüntüleyin.
    - Web sayfası büyüteci: İnternete göz atarken, ekrana dokunarak içeriği büyütün.
    - Sesli ve dokunmalı geribildirim: Öğeleri parmağınız ile göstererek cihazın ses çıkarması ve titremesi için cihazı ayarlayın.

    Temassız komut : S Kalem düğmesi basılı durumdayken çeşitli eylemleri doğrudan uygulamak üzere temassız komut özelliğini etkinleştirin.

    Hareketler : Hareket algılama özelliğini etkinleştirin ve cihazınızdaki hareket algılamasını kontrol eden
    ayarları değiştirin.
    • Doğrudan arama: Arama, mesaj veya kişi bilgilerini görüntülerken cihazı kulağınızın yanında tutarak sesli bir arama yapmak için cihazı ayarlayın.
    • Akıllı uyarı: Cihazı aldığınızda aramaları veya yeni mesajları kaçırırsanız sizi uyaracak şekilde cihazı ayarlayın.
    • Yakınlaştırma: İki noktaya parmağınız ile uzun dokunduğunuzda ve ardından cihazı ileri ve geri eğdiğinizde Galeri'deki görüntüleri izlerken veya web sayfalarını görüntülerken yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için ayarlayın.
    • Bir resme gözat: Bir görüntüye yakınlaştırıldığında cihazı herhangi bir yönde hareket ettirerek bir görüntüde dolaşmak için cihazı ayarlayın.
    • Sustur/duraklat: Cihazın yüzünü aşağı çevirerek gelen aramaların, alarmların ve müziklerin
    sesini kapatmak için cihazı ayarlayın.

    Avuç içi hareketi :Cihazı ekrana dokunmadan kontrol etmek için avuç içi hareketi özelliğini etkinleştirin.
    • Ekranı yakala: Elinizi ekranın soluna veya sağına sürdüğünüzde ekranın bir görüntüsünü yakalamak için cihazı ayarlayın.
    • Sustur/duraklat: Ekrana avuç içinizle dokunduğunuzda medya oynatmayı duraklatmak için cihazı ayarlayın.

    Akıllı ekran :
    • Akıllı bekleme: Cihazı siz ekrana bakarken ekran arka plan ışığının kapanmasını engelleyecek şekilde ayarlayın.
    • Akıllı döndürme: Yüzünüzün yönüne göre arayüzün dönmemesi için ayarlayın.
    • Akıllı duraklatma: Ekrandan uzağa bakarken video oynatmayı duraklatmak için cihazı ayarlayın.
    • Akıllı sayfa takibi:
    - Kaydırma şekli: Ekranı yukarı ya da aşağı kaydırmak için bir yöntem seçin.
    - Hız: Ekranı kaydırmak için hız ayarlayın.
    - Görsel Geri Bildirim görüntülemesi: Cihaz eyleminizi algıladığınızda, bir sinyal simgesi görüntülemek için cihazı ayarlayın. Bu özellik parlak veya karanlık durumlarda ya da cihaz taşınırken veya sallanırken düzgün çalışmayabilir.

    Dokunma hassaslğnı arttır :
    Cihazı dokunma hassalığını artıracak şekilde ayarlayın. Giydiğiniz malzeme türüne bağlı olarak, cihaza dokunurken bazı komutlar algılanamayabilir.

    Genel Menüsü İçerikleri


    Hesaplar :E-posta veya SNS hesapları ekleyin.

    Bulut :Verileri veya dosyaları Samsung hesabınız veya Dropbox bulut depolaması ile senkronize etmek için ayarları değiştirin.

    Yedekle ve sıfırla :Ayarları ve verileri yönetmek için ayarları değiştirin.
    • Verilerimi yedekle: Ayarlarınızı ve uygulama verilerinizi Google sunucusuna yedeklemesi için cihazı ayarlayın.
    • Hesabı yedekle: Google yedek hesabını oluşturun veya düzenleyin.
    • Otomatik geri yükle: Uygulamalar cihaza yeniden yüklendiğinde ayarları ve uygulama verilerini geri yüklemesi için cihazı ayarlayın.
    • Fabrika ayarlarına sıfırla: Ayarlarınızı fabrika varsayılan değerlerine ayarlayın ve tüm verilerinizi silin.

    Tarih ve saat :Cihazın saati ve tarihi nasıl gösterdiğini kontrol etmek için aşağıdaki ayarlara erişin ve değiştirin.

    • Otomatik tarih ve saat: Saat dilimleri arasında hareket ederken saati ve tarihi otomatik güncellemenize olanak sağlar.
    • Tarihi ayarla: Geçerli tarihi manuel olarak ayarlamanızı sağlar.
    • Saati ayarla: Geçerli saati manuel olarak ayarlamanızı sağlar.
    • Otomatik saat dilimi: Cihazı, saat dilimleri arasında geçiş yaptığınızda ağdan saat dilimi bilgilerini alacak şekilde ayarlayın.
    • Saat dilimini seçin: Vatanınızın saat dilimini ayarlamanızı sağlar.
    • 24 saat biçimini kullan: Saati 24 saat formatında görmenizi sağlar.
    • Tarih biçimini seçin: Bir tarih formatı seçmenizi sağlar.

    Emniyet yardımcısı :
    Acil bir durumda alıcılara bir mesaj göndermek için cihazı ayarlayın. Mesajı göndermek için Ses düğmesinin her iki tarafını 3 saniye basılı tutun.
    • Acil durum mesajını düzenle: Acil durum anında gönderilecek mesajı düzenleyin.
    • Acil durum resimleri gndr: Cihazın fotoğraf çekmesi ve bunları mesaj ile birlikte alıcılara göndermesi için cihazı ayarlayın.
    • Mesaj aralığı: Mesajı yeniden göndermek için bir süre belirleyin.
    • Acil durum kişileri: Mesaj için alıcıları seçin ya da düzenleyin.


    Aksesuar :Aksesuar ayarlarını değiştirin.
    • Yuva sesi: Cihazını masaüstü yuvaya bağlandığında veya çıkarıldığında bir ses çıkaracak şekilde ayarlayın.
    • Ses çıkışı modu: Cihazınız bir masaüstü yuvaya bağlandığında yuvanın hoparlörünü kullanması için cihazı ayarlayın.
    • Ana ekran görüntüsü: Cihazınız masaüstü yuvaya bağlandığında masa saatini gösterecek şekilde ayarlayın.
    • Otomatik kilit açma: Kapak ters çevrilerek açıldığında cihazın kilidinin otomatik olarak açılması için ayarlayın.
    • S View pencere rengi: S View kapak ekranı için arka plan rengi seçin.
    • Kapakta göst. bilgyi seç: S View kapak ekranında görünen bilgileri özelleştirin.
    • Ses çıkışı: Cihazınızı HDMI cihazlarına bağlarken kullanacağınız ses çıkış formatını seçin. Bazı cihazlar çevresel ses ayarını desteklemez.

    Uygulama yöneticisi :Cihazınızdaki uygulamaları görüntüleyin ve yönetin.

    Pil :Cihazınız tarafından tüketilen pil güç miktarını görüntüleyin.

    Güç tasarrufu modu :Güç tasarrufu modunu etkinleştirin ve güç tasarrufu modu için ayarları değiştirin.
    • CPU güç tasarrufu: Sistem kaynağı kullanımını sınırlandırması için cihazı ayarlayın.
    • Ekran güç tasarrufu: Ekranın parlaklığını düşürmek için cihazı ayarlayın.
    • Dokunmalı geribildirimi kapat: Tuşlara dokunurken titreşimi kapatmak için cihazı
    ayarlayın.
    • Güç tasarrufu hakkında bilgi: Pil tüketimini nasıl azaltacağınızı keşfedin.


    Kayıt yeri :Cihazınız ve hafıza kartınız için cihazınızın hafıza bilgilerini görüntüleyin veya bir hafıza kartını formatlayın.

    Dahili hafızanın gerçek kullanılabilir kapasitesi belirtilen kapasiteden daha azdır, çünkü işletim sistemi ve varsayılan uygulamalar hafızanın bir kısmını kapsamaktadır. Cihazı yükselttiğinizde kullanılabilir kapasite değişebilir.


    Güvenlik :Cihazı ve SIM veya USIM kartını güvence altına almak için ayarları değiştirin.
    • Cihazı şifrele: Cihazınıza kaydedilen verileri şifrelemek için bir parola ayarlamanıza olanak sağlar. Cihazı her açışınızda parola girmeniz gereklidir.
    Bu ayarı etkinleştirmeden önce pili şarj edin, çünkü verileri şifrelemek bir saatten daha uzun sürebilir.
    • Harici SD kartını şifrele: Cihazı bellek kartındaki dosyaları şifreleyecek şekilde ayarlayın.

    Eğer bu ayar etkin iken cihazınızı fabrika varsayılanlarına sıfırlarsanız, cihaz şifrelenen dosyalarınızı okuyamayacaktır. Cihazı sıfırlamadan önce bu ayarı devre dışı bırakın.

    • Uzaktan kumandalar: İnternet üzerinden kaybolan veya çalınan cihazınızı kontrol etmeye
    izin vermesi için cihazı ayarlayın. Bu özelliği kullanmak için, Samsung hesabınıza oturum açmanız gereklidir.
    - Hesap kaydı: Samsung hesabınızı ekleyin veya görüntüleyin.
    - Kablosuz ağları kullan: Cihazı, Wi-Fi veya mobil ağ üzerinden konum verilerini toplama ya da kayıp veya çalınan cihazınızın konumunu belirlemeye izin vermek üzere ayarlayın.
    • SIM değiştirme uyarısı: Kaybolduğu veya çalındığı takdirde cihazı bulmaya yardımcı olan Mobil aygıtımı bul özelliğini etkinleştirin veya devre dışı bırakın.
    • Cihazımı bul web sayfasına git: Mobil cihazımı bul web sitesine erişin (findmymobile.samsung.com). "Mobil cihazımı bul" web sitesi yoluyla kaybolan veya çalınan cihazınızı takip edebilirsiniz ve kontrol edebilirsiniz.
    • Ynd etkinleştirme kilidi: Cihazı sıfırlandıktan sonra diğer kişiler tarafından yeniden etkinleştirilmesini önlemek amacıyla Samsung hesabınızı gerektirecek şekilde ayarlayın.
    • SIM kart kilidini ayarla:
    - SIM kartı kilitle: Cihazı kullanmadan önce PIN girilmesini gerektirecek PIN kilidi özelliğini etkinleştirmenizi veya devre dışı bırakmanızı sağlar.
    - SIM PIN'ini Değiştir: SIM veya USIM verisine erişim için kullanılan PIN'i değiştirin.
    • Şifreyi görünür yap: Cihaz parolaları güvenlik için varsayılan olarak gizler. Cihazınızı parolalar girildiğinde gösterecek şekilde ayarlamanızı sağlar.
    • Cihaz yöneticileri: Cihazınıza yüklenmiş cihaz yöneticilerine göz gezdirin. Cihaz yöneticileri cihazınıza yeni kurallar uygulamak için izinlidir.
    • Bilinmeyen kaynaklar: Kaynağa bakılmaksızın tüm uygulamaların yüklenebilmesi için bu seçeneği belirleyin. Eğer seçmezseniz, uygulamaları sadece Google Play Store'dan indirin.
    • Uygulamaları doğrula: Uygulama yüklenmeden önce kötü amaçlı davranış olup olmadığının Google tarafından kontrol edilmesi için cihazı ayarlayın.
    • Güvenlik seviyesini dğştr: Güvenlik ilkesi altında eylem düzeyini seçin.
    • Güvenliği oto. güncelle: Cihazı güvenlik güncellemelerini otomatik olarak kontrol edecek ve indirecek şekilde ayarlayın.
    • Sadece Wi-Fi ile: Cihazı güvenlik güncellemelerini sadece bir Wi-Fi ağına bağlı olduğunda otomatik olarak indirecek şekilde ayarlayın.
    • Depolama tipi: Kimlik bilgisi dosyaları için depolama türü ayarlayın.
    • Güvenilir kimlik bilgileri: Çeşitli uygulamaların güvenli kullanımını sağlamak için sertifikalar ve kimlik bilgileri kullanın.
    • Cihaz belleğinden yükle: USB depolama yerinde saklanan şifrelenmiş sertifikalardan yükleyin.
    • Kimlik bilgilerini sil: Kimlik bilgisi içeriğini cihazdan silmenizi ve parolayı sıfırlamanızı sağlar.

    Cihaz hakkında :Cihaz bilgilerine erişin ve cihaz yazılımını güncelleyin.






    ★SAMSUNG S3, S4, NOTE2, NOTE3 +(LTE'ler) GÜNCEL RESMİ ROMLARI YÜKLEME REHBERİ

    http://forum.donanimhaber.com/m_83924265/tm.htm



  • Aksesuarlar hakkynda haber almak ve kendi aksesuar fotograflarynyzy payla?mak için sayyn daimbey hocamyzyn açty?y SAMSUNG GALAXY NOTE 3 AKSESUARLARI
  • ROM, ROOT, CWM, KERNEL hakkynda tüm merak ettiklerinizi sormak ve son haberleri takip etmek için sayyn TheRecRuiT123 hocamyzyn açty?y N9000Q MODELYNY ROOT YAPMA Y?LEMY
  • Tema, program ve diğer modifikasyonlar için Galaxy Note 3 için Yazylym ve Görsel Modifikasyonlary




    Rwenzori'nin açmış olduğu Note 3 Uygulama ve Oyunlary konusunda detayli olarak oyun ve uygulamalarla ilgili tavsiyeleri bulabilirsiniz




    IRoN nyn payla?ty?y uygulama rehberi

    http://forum.donanimhaber.com/m_69057195/tm.htm
    berkans ARKADAŞIMIZIN HAZIRLADIĞI ROOT YAPMADAN VERİLERİNİZİ VE UYGULAMALARINIZI YEDEKLEME YÖNTEMİ




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 28 Nisan 2014; 19:48:00 >




  • güncellenecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 12 Eylül 2013; 15:38:39 >
  • güncellenecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 12 Eylül 2013; 15:38:16 >
  • güncellenecektır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelsekreter -- 12 Eylül 2013; 15:36:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastian Shaw

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Yeni birkaç haber
    1. Samsung ilk ürün dalgasının %30'unu ucuz Note 3 versiyonuyla dolduracak. Bu cihazla gelişen ülkelerin pazarlarına sürülmeyi planlanıyor ve düşük donanıma sahip olacaklar. Mesela AMOLED yerine LCD ekran ve 13MP kamera yerine 8MP kamera.
    Not: Uyanık fırsatçılara dikkat.

    2. Three UK operatörü Note 3 satış başlama tarihini duyurdu - 16 eylül. Ayrıca resimde diğer telefonların satış bilgileri de var. Mesela görüntüye göre Xperia Z Ultra satışa çıkmış bile.
    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos1121 -- 2 Eylül 2013; 19:32:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet-79

    Malzeme kalitesi de s2 kadar olsun tamadır bu iş, ha bi de dahili fm radyo isterim arkadaş o yoksa bende yokum onu bunu bilmem

    dahili fm radyo isteyen birkaç kişiyiz hocam merak etme bende istiyorum ama galaxy s4 de fm radyo yoktu sonrasında çıkan s4 mini ve galaxy mega 6.3 te vardı galaxy note 3 de de bence olacaktır
  • Sebastian Shaw kullanıcısına yanıt
    Tek umudum mega ve s4 mini'nin dahili fm radyo ile gelmesi zaten hocam
  • Ahmet-79 kullanıcısına yanıt
    samsung artık adımlarını daha dikkatli atmaya başladı s4 deki 16 gblık modelle ilgili gelen tepkiler ışığında minimum hafıza seçeneğini 32 gb tan başlatması bunun bir göstergesi umarım fm radyo da da böyle olur
  • arkadaslar konuda gereksiz post kasmaZsak sevinirim. diger konu gibi olmasin sadece gerekli bilgiler lutfen anlayisli olacaginizi dusunuyorum. lansamana kadar kendimizi tutalim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelsekreter -- 2 Eylül 2013; 20:33:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: genelsekreter

    arkadaslar konuda gereksiz post kasmaZsak sevinirim. diger konu gibi olmasin sadece gerekli bilgiler lutfen anlayisli olacaginizi dusunuyorum. lansamana kadar kendimizi tutalim.
    @evleaks bir kaç bilgi paylaştı.

    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]


    Alleged Samsung Galaxy Note 3 About screen, Antutu score. Alleged confirmed specs: 2.3GHz x4, 1080x1920, 2.5GB RAM stylus functionally the same as first two Notes.

    Yazılana göre özellikler biraz farklı olabilir. 2.5 gb rami kimse beklemiyordu, heleki puanda ona göre az gözüküyor.

    https://twitter.com/evleaks/status/374621117886902272




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EstrEmO

    @evleaks bir kaç bilgi paylaştı.

    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]


    Alleged Samsung Galaxy Note 3 About screen, Antutu score. Alleged confirmed specs: 2.3GHz x4, 1080x1920, 2.5GB RAM stylus functionally the same as first two Notes.

    Yazılana göre özellikler biraz farklı olabilir. 2.5 gb rami kimse beklemiyordu, heleki puanda ona göre az gözüküyor.

    https://twitter.com/evleaks/status/374621117886902272

    Alıntıları Göster
    İlk haber harika özetlenmiş ve çok profesyonelce hazırlanmış. TeşekkürlerS. Shaw ve Genelsekreter.
    Ben note 3 'ün renderlanmış halini çok beğendim. S4'ün büyüğü gibi durmuyor. Çok kısa bir süre sonra muhteşem espri yeteneğine sahip diğer markaların fanları gelecek ve "damacana, tepsi, terlik, poşet, plastik" tarzında yorumlarda bulunacaklar. Geçen konuda olduğu gibi kimse cevap vermezse en güzel cevabı vermiş oluruz. Saygılar dostlar çok bekledik umarım değer:)




  • teşekkürler hocam hoşgeldiniz tekrar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastian Shaw

    teşekkürler hocam hoşgeldiniz tekrar
    lansmanı hangi kanal vericek cnn türk mü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emirtekno

    lansmanı hangi kanal vericek cnn türk mü

    youtube dan samsung mobile üzerinden izlenebilecek ama kanal olarak nerede yayınlanacağına dair bir bilgi yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EstrEmO

    @evleaks bir kaç bilgi paylaştı.

    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]


    Alleged Samsung Galaxy Note 3 About screen, Antutu score. Alleged confirmed specs: 2.3GHz x4, 1080x1920, 2.5GB RAM stylus functionally the same as first two Notes.

    Yazılana göre özellikler biraz farklı olabilir. 2.5 gb rami kimse beklemiyordu, heleki puanda ona göre az gözüküyor.

    https://twitter.com/evleaks/status/374621117886902272



    Ben 2.5 GB RAM olacağını düşünmüyorum açıkçası, umarım gerçeği yansıtmaz ziraa android'in arkaplan olayı malüm.
    Bir de note 'a yeni yazılımlar geleceğini düşünürsek sıkıntı olabilir ama herşeyden evvel şu benchmark testinde düşük puan alma sebebinin 4.3 ün yeterince port edilmeyişinden kaynaklı olabilir, performans güncellemesi alırsa çıktıktan sonra bu puanlar yukarıya çıkar kanımca tabii ram ihtimalini de unutmamak gerekir düşük skor olayında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legendery -- 3 Eylül 2013; 0:18:12 >




  • Konuya geçmişsiniz insan çağırır önlerden yer alacaktım...

    4 eylülde sır perdesi açılacak merakla bekliyoruz
  • Tahminimce turkcell ilk onsiparisten getirir note3u eylul sonlarina dogru yada ekim basi. Hedefim direk on siparisten almak ama bakalim 2500 2300 gibi ucuk bi fiyat olursa isimiz cok zor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brookville

    Tahminimce turkcell ilk onsiparisten getirir note3u eylul sonlarina dogru yada ekim basi. Hedefim direk on siparisten almak ama bakalim 2500 2300 gibi ucuk bi fiyat olursa isimiz cok zor
    Evleaks şimdi de Galaxy Note3'ün apk dosyaları ile alakalı paylaşımda bulunmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EstrEmO

    @evleaks bir kaç bilgi paylaştı.

    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]


    Alleged Samsung Galaxy Note 3 About screen, Antutu score. Alleged confirmed specs: 2.3GHz x4, 1080x1920, 2.5GB RAM stylus functionally the same as first two Notes.

    Yazılana göre özellikler biraz farklı olabilir. 2.5 gb rami kimse beklemiyordu, heleki puanda ona göre az gözüküyor.

    https://twitter.com/evleaks/status/374621117886902272

    evleaks şimdi de 2.5 gb ram miktarının cihazın kaynaklarının kullanımından sonra kalan miktar olduğunu belirtti ayrıca galaxy note 3 apk larını da paylaştı

    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.