Şimdi Ara

2si1 'Sansürsüz, Yağsaksız' Teknoloji ve Oyun Programı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
3
Favori
8.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    onlara göre ahlak hırsız yakalandığında üste çıkıp polisi savcıyı ve diğer tüm görev yapanları ezmek yoketmek üstüne üstlük tv lere çıkıp "savcı kendi işine baksın" demektir

ama metrobüste "sanane çalıyorsa benden çalıyor" diyerek insanlara bağıran zihniyetten de başkası beklenmez

SAMSUNG GALAXY MEGA KULLANICILAR KULÜBÜ / SAMSUNG GALAXY NOTE 3 KULLANICILAR KULÜBÜ / SAMSUNG GALAXY GEAR KULLANICILAR KULÜBÜ

Hangi Efsane Telefon Yeniden Üretilsin ? / Bir Akıllı Telefon Üretebilseydiniz Özellikleri Ne Olurdu ?
    _____________________________________________________________________________________________________________________________________________

YALAN BİR DOĞRULUĞU KABULLENMEKTENSE KENDİ GERÇEKLİĞİMİ YALANLAMAYI TERCİH EDERİM
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Mesut bey takmayin kafanızı burada saçma sapan konuşanlara, bunlar öküzün altında buğza değil deve aramaya başladılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drejtc -- 8 Şubat 2014; 14:50:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gezi olaylarında insanların nasıl hızlıca iletişime geçtiğini iyi biliyorlar.Sosyal medyada karikateist tarzı sayfaların kendilerinin oy potansiyelini düşündüğünün farkındalar.Editörler kendileri de söylemiş bu yasaklar zaten vardı.Şimdi bu yasayı düzenleyerek tekelleştirmenin, ben güçlüyüm mesajı vermenin ne anlamı var ?

Ek:Mesut bey bir bölümde şakayla karışık milletvekilliği konusunda zaman neler getirir bilinmez tarzı bir şey söylemisti Şimdi daha iyi anlıyorum:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysisis -- 8 Şubat 2014; 14:07:12 >

Orijinalden alıntı: drejtc

Mesut bey takmayin kafanızı burada saçma sapan konuşanlara, bunlar ineğin altında buğza değil deve aramaya başladılar.

İneğin altında buzağı aramamız normal. Ters olan öküzün altında buzağı aramaktır.

@Sebastian Shaw

Bu yazdıkları kendi düşünceleri değil zaten. Ezberletilmiş söylemler. O yüzden bu arkadaşların düşünerek size karşı bir argüman üretmeleri imkansız. O yüzden de böyle saçmalamaları normal. Aldırmamak lazım hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soul741 -- 8 Şubat 2014; 14:07:54 >

Orijinalden alıntı: Beyhaki

Hükümetimizin aldığı kararı sonuna kadar destekliyorum ahlak yoksunu bir nesil oluşmasını bir nebzede olsa engelliyor.

Çalan çırpan ahlak dağıtmaya kakarsa, buna da gerçekten ahlak diyen olursa ortaya sizin gibi sonuçlar çıkıyor işte.

Herkesin ahlakından ailesi sorumludur. Devlet değil. Devlet senin gibi düşünenlere çalıp çırpmamayı, tecavüz etmemeyi, öldürmemeyi öğretememiş bak.

zamanında lisede öğretmenim bir arkadaşıma çözdüğü testi gösterip neden işlem olmadığını sormuştu o da farklı yöntemlerle sayı sorularını ezberden yapabildiğini zaten hep aynı sorular çıktığını söylemişti öğretmenimiz de "ya karşına bambaşka bir soru tipi çıkarsa işte o zaman ne olacak demişti" durum aynen bu hocam beyinlere enjekte edilmiş sabit kalıp bilgilerle hayatlarını idame ettiriyorlar sadece ama karşılarına bambaşka sorular sorunlar çıkınca da ya susuyorlar yada saldırıyorlar çünkü köşeye sıkışıyorlar

SAMSUNG GALAXY MEGA KULLANICILAR KULÜBÜ / SAMSUNG GALAXY NOTE 3 KULLANICILAR KULÜBÜ / SAMSUNG GALAXY GEAR KULLANICILAR KULÜBÜ

Hangi Efsane Telefon Yeniden Üretilsin ? / Bir Akıllı Telefon Üretebilseydiniz Özellikleri Ne Olurdu ?
    _____________________________________________________________________________________________________________________________________________

YALAN BİR DOĞRULUĞU KABULLENMEKTENSE KENDİ GERÇEKLİĞİMİ YALANLAMAYI TERCİH EDERİM
  • ;) yapdiginiz yorumlarin icine ettmek gerek kimsenin kimseye göre hakli olmadigi ,kimsenin kimseye göre hakli olmaycagi degil dogru oldugunu bile varsayamayan , hep üste cikma cabalari. bu ülke bir yere varacak ama hep geride kalacak :) yormayin bir tarafainisini burda bir yere varilmas.

• Sevgili Mesut Çevik

Mesele ancak bu kadar yüzeysel ele alınabilirdi.

Mesut Bey arkadaşlar gerekli açıklamaları yazmışlar. Ben o kısımlarda tartışmaya kendimde güç bulmuyorum fakat iki nokta beni ziyadesiyle yaraladı.

1- Her insan dünya görüşü doğrultusunda kendisini var etmelidir. Apolitik olmak ile tarafsız olmak arasında büyük fark vardır. İnsanlara apolitik olmayı tavsiye etmek büyük bir yanlıştır. İnsanların oy kullanmak dışında da sürüsüyle siyasi, sosyal ve toplumsal görevleri vardır. Kaldı ki bu siyasal sosyal ve toplumsal görevlerde insanlar sürülüyor, mesleklerinden ediliyor, mahkemelerle uğraşıyor, dayak yiyor, yaralanıyor, ölüyor... Bilmiyorum çok şaşırdım sizin gibi önemli bir sitede önemli editörlerden biri bu kadar yüzeysel düşünemez diye düşünüyorum. İsterseniz oy da kullanmayalım madem bu kadar alakasısız.

2- Şimdi işin hukuksuz davranma konusuna değinmişsiniz, kendinizce ve bence anlamlı bir açıklamanız da var. Yalnız şimdi bu kararlar iki boyutlu olduğu halde sadece tek boyutu (kişisel hakaretler vs vs ) üzerinde durmanız insanı şaşırtıyor. Örneğin bunun karşısına haber ve fikir alma hakkı konusunda çıkacak adaletsizliklerin hiç bir boyutu yok mu sizin gibi bir uzmanca Mesut Bey?

Vallahi çok üzüldüm, ne yalan söyleyeyim. Sizleri seviyoruz, biz burada sizleri izlemekten keyif duyuyoruz ama bu konuda üzdünüz bizi yada beni. Bir de şunu eklemek lazım Mesut Bey; şu forumda yazılanları okudum da, empati yapmak konusunda da bence çoğu forum üyesinden başarısızsınız. Lütfen asıl siz insanları zan altında bırakacak yorumlar yapmayın, madem eleştiriyi kabul edemiyorsunuz bu konuyu ele almayın. İnsanlar sizi eleştiriyorlar çünkü bariz bir şekilde eleştirilecek bir vidyoya imza atmışsınız. Buradaki insanlar da doktor avukat akademisyen, uzaydan gelen garip yorumlara sahip insanlar değil.

Edit : Vallahi yemin ediyorum ilk defa kendi yorumumun capsini almak zorunda kaldım. Köşede dursun.

Edit 2 : İneğin altında buzağı falan aramıyorum, meseleyi basitçe iki maddede özetledim.

Apolitik olmak ve tavsiye etmek bence yanlıştır. Olan bitenlere tam vakıf olamamamız onlarla ilgilenmeyeceğimiz, meselelerin altından ne kadar su aktı, bunu araştırmayacağımız anlamına gelmez.

İkincisi mesele iki boyutludur, zaten bildiğim kadarıyla hukuk aksiyomları (ilkeler vs vs ) hariç her hukuksal veri, (yasa vs vs ) en az iki boyutludur. Hukukçu arkadaşlar beni doğrulasınlar. Ben de Mesut Bey'in diğer boyutlara değinmemesine hem şaşırdım hem eleştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 8 Şubat 2014; 14:37:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drejtc

Mesut bey takmayin kafanızı burada saçma sapan konuşanlara, bunlar ineğin altında buğza değil deve aramaya başladılar.

Hiç eleştirme çünkü yalakalık kolay ve karlı.

• Mesut'a şunu söylim.Taksit sınırlandırmasında küçük esnaflar'da kendi yolunu buldu.Haberlerde kılıfı alana telefon hediye kılıf 12 yada 24 taksit ile mesela 2000tl ye kılıf + telefon alıyorsunuz taksitlendirme kılıf üzerinden yapılıyor.Böylece telefon size taksitle gelmiş oluyor.

• @eulogy

Düşüncelerinize sağlık, düşünceleri doğrultusunda emektar insanlar sayesinde apolitik görüş geçerliliğini sürdürebilir aksi durumda düşünülemez.Örneğin Iran da ' ben apolitigim ' diyemezsiniz.Çünkü orada hak arayan insan yoktur.Tek düşünce vardır.Böyle bir lüksünüz yoktur.

Bu arada bir arkadaş seri eksiliyor, düşüncelerime saygı duymuyor, ban ban ban:)

• 2si1 'Sansürsüz, Yağsaksız' Teknoloji ve Oyun Programı

Basit bi eleştiri yapmaktan bu kadar korkmanız tuhaf olmuş.

Sadece iyi yönlerinden bahsetmek yerine hiç bahsetmeseydiniz daha iyi olurdu.
    Mesut bey olayı hala saptırıyorsunuz, zaten kaydediliyordu argümanıyla bu işin altından kalkamazsınız. Sadece alıntı yaptığım için mesajınız için demiyorum genel olarak 3-4 haftadır yaptığınız 2si1 programların ben bilirimci benim dediğim doğru tavrınız var, bu yüksek ego izleyicilerde rahatsızlık yaratıyor ki bu yorumlarla sabit.

Özellikle yanlış hatrlamıyorsam 1-2 hafta önceki Ersin ile The Witcher tartışmanız çok saçma ve yersizdi. Ardından geçen haftaki 2si1 programında siyasi arenada teknoloji danışmanlığına yeşil ışık yakmanız(belki şakadır bilemem ama hiç şakaya benzemiyordu) benim kafamda soru işaretlerine neden olmuştu, ve aradan 1 hafta geçti şimdide bu yorumunuz...

Kafanızda belli bir siyasi fikriniz amacını veya programınız olabilir. Ama tekrar ediyorum lütfen o fikirlerinizi burada empoze etmeye çalışmayın. Tarafsız duruşunuzu koruyun yoksa sizi bu günlere getiren izleyici kitlenizde derin üzüntülere neden olursunuz.

Ha illa kişisel fikrinizi dile getirecekseniz lütfen objektif olun, bu yasayı akp li yorumcular hukukçular dahil sizin kadar ateşli savunan birisini görmedim. Ben bu yasayı okumuş ve üstüne hukuk forumlarından tutunda teknoloji forum ve sitelerine kadar birçok farklı kaynaktan yorum ve görüş almış birisi olarak diyorum ki, sizin kadar bu yasayı kendi yasasıymış gibi savunanını görmedim. Videonuzu lütfen açın tekrar kendinizi izleyin.

Hadi diyelim kağıt üstündekilerle sınırlı kalacak bu durum, peki ya sonra ? Sansürün kapısını ardına kadar açmış oluyoruz yürütme organına. Siz ısrarla pas geçiyorsunuz ama "özel hayat nedir ?" sorunu tekrarlıyorum ? Bu çok geniş bir kavram, lastik gibi heryöne çekilebilir.

Mesut bey bu yasa Türkiye için çıkarıldı, Mars için değil. Tarihte de denildiği gibi her olay ve olgu kendi zaman ve şartları içinde değerlendirilir. Bizde Mars da değil Türkiye de yaşadığımız için kendi içinde bulunduğumuz şartlara göre düşünmek durumundayız. Türkiye hukuk alanında level atlamışta herşey kanunda yasada yazdığı gibi işliyor gibi bir hava yaratıyorsunuz.

İzleyicilerin sözlerine kulak vermek yerine "alın okuyun ben yazanlara bakarım" argümanına sığınıyorsunuz. Önceki mesajımda belirttim ama tekrar yazıyorum, ;

Siyasi bir reflex ile alel acele gecenin bir yarısı meclisten hızla geçirilen, siyasi olduğu %100 olan bir yasayı, siyaseti karıştırmayın yazanı okuyun demek afedersiniz ama insanları aptal yerine koymaktır. Ben sizin yorumlarınızı izlerken kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. Ve hala her hafta işi gücü bırakıp izlediğim 2si1 programını izleyemiyorum içimden gelmiyor. Biz sıradan vatandaşların doğru ve hızlı haberi alabildiği tek ve son kaynak internet ve şimdi öyle basit DNS hileleriyle sıyrılamayacağımız son derece hukuk dışı, bakış açısına göre (özel hayat, genel ahlak) değişebilecek kavramlarla bir sansür sistemi geliyor. Sizde bu karara destek verip ön ayak oluyorsunuz.

Yasa siyasi amaç ile kullanılmaya başladığında, yine 2si1 e çıkıp. "Arkadaşlar ben yazanlara göre konuştum siyasetten anlamam, iyi niyetimin kurbanı oldum" mu diyeceksiniz ?

Edit: Ek olarak bu yasa insanlarda en tehlikeli olan şeyi yani "oto sansürü" tetikliyor. Günümüzde insanlar telefonda konuşurken bile aman başımıza bir iş gelmesin fişlenmeyelim diye sözlerini seçerek konuşuyor yani kendi sansürlerini kendileri yaratıryor. Şimdi bunun daha ileri bir versiyonu internet platformuna taşınacak. Aykırı sesler bastırılacak bastırılmadan öncede kişiler korkup kendi kendilerini sansürleyecekler. Toplum mühendisliğinin Türkiye'de en iyi işlettiği yöntemlerden biridir son yıllarda.
    @Speed-Step

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bRk.. -- 8 Şubat 2014; 14:58:01 >

• hükümet yandaşı ve sürekli üyelerine sansür uygulayan donanımhaber'e bakın sansür nedir ne işe yarar diye açıklama yapıyor

Alın bunları okuyun bagımsız kişilerin yazdığı birkaç makale
    Görün bakın sansür'ün ne lanet birşey olduğunu

Bilim Etiği, 5651 ve Sansür
    Fişlemeyi Normalleştirmek
    Yeni 5651 ve Sansürün İşleyişi
    Sansürün Bizi Etkileme Derecesi
    Sansürde Son Gelişmeler

• Fatih Altaylı Vol. 2

• haramzadeler den bir kaset bekliyorum bu konuyla ilgili 2 3 hafta içinde siteyi ne hale soktunuz. talha nın komünizm saçmalamasınıda unutmuş değiliz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

bence iki yorumda da aklıma gelen iki noktaya takılacağım

birincisi mesut bey in siyasi arenada teknoloji danışmanlığı söylemi ki ben bunu izlememiştim ama öğrendiğim iyi oldu ki eğer böyle birşey var ise bugünkü tavırlarla birleştirdiğimizde görünen köy kılavuz istemiyor

ikincisi de mesut beyin ben bilirim tavırları ve küçümseyen yorumları ki bunu benim ilk yorumuma verdiği cevapla açıkça gördüm kendisi benim bahsetmediğim şeyleri bana cevapmış gibi sunarak hem kendisini üste çıkarmaya hemde benim birşeyden anlamayan bir yapıda boş konuştuğumu ifade etmeye çalışıyor

iki durum da gözüme resmen mızrak gibi girdi ve beni çok üzdü eğer bu tarz tavırlar davranışlar mesut bey tarafından sürdürülecekse ben şahsen forum sorumlularını ve diğer tüm yönetici kadrosunu durum ile ilgili açıklama yapmaya davet ediyorum

• Kasetler ve belgeler ortadayken operasyonu başlatan savcı ve polisleri sürmek, hakimleri ve savcıları tasfiye etmek, yargıyı yürütmeye bağlamak ve bu şekilde hukuk rafa kaldırılmışken, bu çıkacak yasa hakkında biz nasıl iyi niyetli düşünebiliriz. Bu yasa da açık bir şekilde gösteriyor ki kendi aleyhine olacak siteleri kapatmak için bir kılıf hazırlanıyor. Gazete ve Tv'leri de mali operasyonlarla kendilerine bağlayan kişiler internetide sansüre bağlarlarsa bizler gerçek bilgileri nasıl elde edeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechnoMobile -- 8 Şubat 2014; 15:33:43 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.