Bildirim
206+ motor yağıyla ilgili
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
5w30 olduğunu bilip neden 40 alıyorsunuz. 206ya en iyi motul gidiyor. Birşey olmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence kisa vadede sikinti olmasa bile ileride problem cikarabilir.Her zaman onerilen yagi kullanin.
Satın aldığım yerde Castrolün 5w 30 olan yağı yoktu mecburen 5w 40 aldım...Yalnız yağ Peugeotun yağ normlarını karşılıyor sadece kitapçıkda önerilen olarak 5w 30 yazıyor sıkıntı olmaz diye düşündüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfb1907 -- 15 Kasım 2016; 20:51:56 > -
quote:
Orijinalden alıntı: erenfb1907
Arkadaşlar 2012 model Peugeot 206+ 1.4 aracım var ve şu an 40 binde...Bu aracın kitapçığında önerilen yağ olarak 5w 30 yazıyor fakat ben castrol marka 5w 40 aldım bunun bi zararı olmaz demi aracın motoruna ?
5w40 daha kalın bir yağ bende benim golf te 5w30 bulamayınca 5w40 kullanmıştım bi sıkıntı çıkarmadı 10bin km de değiştirin nette bile 60 liraya 5w30 yağ satılmakta bulması zor bi yağ değil...
Daha kalın yağ almışsınız bir yerde yağ yok diye olan alıp kullanmanız yanlış olmuş, heleki kış şartlarında 5-30 daha iyi iken.
quote:
Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91
Daha kalın yağ almışsınız bir yerde yağ yok diye olan alıp kullanmanız yanlış olmuş, heleki kış şartlarında 5-30 daha iyi iken.
Bi sonraki yağ değişimine kadar bu yağla idare etsem sıkıntı olurmu ? Şu an yeni yağ alacak bütçem yok -
eski 206 kullanıcısı olarak 5-40 sizi idare eder. ha ne değişir? yakıt artar, ses artar, aracın ısınması uzun sürer. size tavsiyem 15-30 saniye dolmadan hareket etmeyin (soğuklarda). kalın yağ olduğu için yağlamayı yapabilmesi için. bir yıl yada 10.000 km sonra mutlaka 5-30 kullanın. -
hocam o yağı iade et bence.
quote:
Orijinalden alıntı: Meticulous
hocam o yağı iade et bence.
iade edemem kullandım -
kesin cevap birse olmaz. heleki atmosferik hic bir sey olmaz yag yakıyorsa eger ona bile çare olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: AntiFANBOY
kesin cevap birse olmaz. heleki atmosferik hic bir sey olmaz yag yakıyorsa eger ona bile çare olur.
Eyvallah hocam içimi rahatlattın :)) ( yağ yakması falan yok çok şükür ) -
Sıkıntı olmaz. Hatta lpg varsa bu yağa devam edilebilir yaz aylarında. Sıcaklık koruması 30'a oranla daha iyidir.
ohooo yine bol keseden sallayanlar doluşmuş, senin o kitapçıkta 5 30 yazan arabalara senelerdir servisler 10 40 koyuyor zaten, sesi artar yakıtı artar falan diyen olmuşki bunu diyenin kullandığı şeyi araba değil karpuz falan zannetmesi gerekir herhalde
sonuç olarak en ufak bir fark olmaz -
vay be yıllardır okumuş mühendisler bu işin binlerce saat argesini yapmış insanlar 5-30 koy diyor sen gelmiş burada karpuz benzetmesi yapıyorsun. hangi servis 10-40 kullanıyor?? 5-30 konulan arabaya hangi firma koymuş erkeksen kanıtlarsın... kanıtlayamazsan karpuz hatta karpuz çekirdeğini sen kullanıyorsun.
maden en ufak birşey olmazsa bu salak üreticiler neden 5-20, 5-30, 5-40, 0-20, 10-50 vb. gibi yağlar üretiyor????
yada ergensin yada henüz araba alabilecek mertebeye ulaşamadın yada sanayi ağzı olan birisin. bilmeden konuşmak cahilliğin en büyüğüdür.
dinlemeyin şu insanları... bizde ülke neden böyle diyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wings35 -- 16 Kasım 2016; 11:30:14 > -
Zararı olur diyemeyiz ancak düşük kilometredeki bir araçta hele kış mevsimine girerken yağ kalınlığını arttırmak mantıksız bir hareket olur.
Bu yağı kullandıktan sonra 5-30'a geri dönmek eksiltmelere de yol açabilir. Ben olsam kullanmazdım. -
quote:
Orijinalden alıntı: wings35
vay be yıllardır okumuş mühendisler bu işin binlerce saat argesini yapmış insanlar 5-30 koy diyor sen gelmiş burada karpuz benzetmesi yapıyorsun. hangi servis 10-40 kullanıyor?? 5-30 konulan arabaya hangi firma koymuş erkeksen kanıtlarsın... kanıtlayamazsan karpuz hatta karpuz çekirdeğini sen kullanıyorsun.
maden en ufak birşey olmazsa bu salak üreticiler neden 5-20, 5-30, 5-40, 0-20, 10-50 vb. gibi yağlar üretiyor????
yada ergensin yada henüz araba alabilecek mertebeye ulaşamadın yada sanayi ağzı olan birisin. bilmeden konuşmak cahilliğin en büyüğüdür.
dinlemeyin şu insanları... bizde ülke neden böyle diyoruz.
karpuzcu, sen hiç istanbulda özel servisler kaça 10 bin bakımı yapıyor biliyor musun? hiç ikitelli de dudullu da 4 litre yağ parasına bakım yapan yerlere araç götürdün mü? bu adamlar o paraya nasıl bakım yapıyor haberin var mı? bir topla çıkar bakalım hangi yağı kullanırlarsa bakımı o paraya yapabiliyorlar...
merak ettim baktım profiline ne güzel pilotmuşsun da ne diye bilmediğin şeylerde yorum yaparsınki, hem iyi de kazanıyorsun bilmezsin bu fındık motorları, bunların çoğu ortak üretim motordur, aynı motorun farklı markada kullananda 5 30 yazar diğerinde 5 40 yazar birinde 10 40 yazar, 206 nın dizel 1.4 motoru birebir aynı olmasına rağmen ford da ayrı mazda da ayrı peugeot citroen de ayrı yazar, eski nesildir partikül filtresi de yoktur özel yağ gerektirmez, özelde götürdüğü hiçbir servis de müşteri elinde kendi yağı alıp gelmezse 10 40 tan başka yağ koymaz, yaşın kadar araba alıp satmış olduğumdan oto servis işlerinin de bizzat içinde olduğumdan gayet iyi biliyorum merak etme
bir de şu mühendis lafları nedir bir çözemedim gitti, yıllardır okumuş mühendislerin hatalı ürettiği tsi motorlar cayır cayır yağ yakıyor, dsg şanzımanlar patlıyor, geçelim bu mühendis laflarını, ayrıca ülke şartlarında 5 30 ve 5 40 yağ kullanımı arasında neredeyse hiçbir fark yoktur, hatta 5 40 sıcağa karşı daha dayanıklı bir yağdır, bu yüzden de daha pahalıdır, 206 ister 1.4 atmosferik benzinli olsun ister 1.4 hdi dizel olsun ha 5 30 ha 5 40 kullanmış birşey değişmez, hatta çok soğuk bir ilde değilse 10 40 bile kullanabilir, aracı benzin lpg liyse de 10 40 kullanması daha sağlıklıdır
bir de pek haberin yok anlaşıldığı kadarıyla ama yağ kullanımı da değişebilen birşeydir, aracın motor yaşına göre, sonradan yapılan eklentilere göre, bulunduğu mevsime göre değişik yağlar kullanılabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaSaTuRa. -- 16 Kasım 2016; 23:59:4 >
-
özel servis??? pardon yetkili servis nerede acaba?? özel servis sana ait araca 0-100 yağ koysa kabul mü edeceksin??
pilot olmamla eski araçları yada küçük hacim motora sahip araçları kullanmamamı nasıl bağdaştırdın??? inan hayal edemeyeceğin kadar araçla haşır neşir oldum.
önceki mesajım açıktı polemiğe girmeye gerek yok. siz bildiğiniz gibi kullanabilirsiniz yağınızı. biz bildiğimiz gibi kullanalım. doğruyu bilgiyle kanıtlayın, laf salatası ile değil.
daha yazdıkların bile uyuşmuyor :))))))) önce 5-40, 10-40 daki 5 ile 10 değerlerinin anlamını öğren :)))))) neyse seninle polemiğe girmiyorum karpuzcu...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X