Şimdi Ara

Ford Connect ve motor yağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
50.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2007 model Ford connect 75 ps sahibiyim. Aracım 41.000km de bugüne kadar yani 2yıl boyunca bakımı yetkili servislerde yapıldı. ve servis bugüne kadar Mobil Delvac 10W-30 yarı sentetik motor yağını kullandı. Son bakımında aracım garanti dışı olduğundan bakımını özel serviste yaptırdım. yaptırmadan önce alternatif tam sentetik yağlara baktım ancak aracın kitapçığında da yazan Ford WSS-M2C921-A bu şartnameye uygun ancak yukarıda yazdığım yağ sağlıyor. Sanırım servisler şu an Mobil Super 3000 Formula FE 5W-30 bu yağı kullanmaya başlamış hatta bazı servislerde opet yağ kullanıyor. Mobil super fe için connect kitapçığında alternatif olarak kullanılabileceği yazılıyor. ancak super fe de bildiğim kadarıyla yarı sentetik bir yağ ve Ford WSS-M2C913-A bu şartnameyi karşılıyor.
    Bu başlığı araclarımıza konulan yağ hakkında beraber bildiklerimizi paylaşmak amacıyla açtım. Katılımlarınızı bekliyorum.



  • Ford servisleri, gözümüzün önünde bir markaya ait yağ galonunu açıp da motora boşaltmıyorlar, yukardan gelen bir hortumla ne idüğü belirsiz bir yağı döküyorlar, ardından faturada ancak görüyoruz hangi marka yağ konulduğunu...

    Benim aracımın ilk iki bakımında da Mobil marka 10W-30 yağ konulduğunu ben faturadan koymuştum. Ancak, artık bütün servislerde 1. fotoğrafta gördüğünüz FMY (Ford Motor Yağı) kullanılmak zorunda. Bunu Otosan bir zorunluluk olarak getirdi, ayrıca 2. fotoğrafta gördüğünüz tabelayı da bütün servislere asmayı zorunlu kıldı.

    Connect için 10W-30 yağı da hem katalogda hem de servisteki ustalar tarafından tavsiye ediliyor. 1. fotoğrafta görülen benzinli motorlar içindir, fotoğrafta görülen yağın diesel motorlar için olanı, 7 litre halinde ve 10W-30 olarak özel yedek parçacılarda dahi satılmaya başlandı. Fiyatı da 55 TL ile 70 TL arasında değişmektedir.

    2. fotoğraf da İzmir-Çetaş'da, tarafımdan çekilmiştir. Ayrıca merak edenler için, bütün Ford araçlarının bakım periyotları ve bakım fiyatları, aşağıda imzamda görülen başlığın birinci sayfasının birinci mesajında yayınlanmaktadır.

    Saygılarımla...



     Ford Connect ve motor yağı


     Ford Connect ve motor yağı




  • Lukunku, verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben aracımın son bakımında Mobil Delvac 7 litresine 55 lira verdim. Anladığım kadarıyla servislerde artık 10W-30 FMY yağ kullanıyorlar. Benim de amacım acaba connectler için uygun tam sentetik yağ kullanabilir miyiz diye araştırıyorum.

    http://www.mobil.com/Turkey-Turkish/Lubes/PDS/GLXXTRPVLMOMobil1_Fuel_Economy_0W-30.asp

    Örneğin bu yağ connect kitapçığına göre alternatif olarak kullanılabilecek bir yağ. Ancak tabii burada kesin sözü ford yetkilileri söyler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.