C

Yüzbaşı
03 Ocak 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 49 (Bu ay: 1)
Gönderileri
merhaba arkadaşlar, bir süredir web sitelerim için basit (sadece sitenin mobil versiyonunu gösteren) android uygulamalar yapmak istiyordum. başta kendim yazarım diye düşünüp biraz araştırmıştım da ama ciddi anlamda zaman ayırmak gerektiğini görünce vazgeçmiştim.

geçenlerde bu tarz basit uygulamaları otomatik yapmaya olanak sağlayan siteleri keşfedip uygulamalarımı oluşturdum. pek beklentim olmasa da admob reklamı da ekleyip google play hesabıma yükledim. ancak birkaç gün içinde bu reklamlardan hatırı sayılır gelir elde ettiğimi görünce bu işe ciddi anlamda yoğunlaşmaya karar verdim. şu ana kadar üzerinde durduğum siteleri aşağıda paylaşıyorum:

andromo: andromo'nun kullanım fiyatları aylık 25 dolardan başlıyor. bu da giriş seviyesi için bana biraz fazla geldi, hele rakipleri ücretsizken.

appsgeyser: appsgeyser.com ücretsiz ve birden fazla türde uygulama yapabilmek mümkün. google admob id verip uygulamanızdan para kazanmanıza da olanak sağlıyor ancak günde 100 yükleme ve yükleme başı 3 kere açılma oranını yakalayana kadar para vermemesi bir dezavantaj. bu oranı yakaladıktan sonra da reklam gelirinin yarısını size veriyor.

acme appmaker: acmeappmaker.com ile sadece web sayfası uygulamaları yapılabiliyor. herhangi bir ücret istemiyor. bunda da google admob ID'niz ile para kazanabiliyorsunuz. acme'nin güzel tarafı hiçbir kritere bakmaksızın reklam gelirinin yarısını direkt olarak kullanıcının admob hesabına yönlendiriyor. benim ihtiyacıma uyduğu ve reklam gelirini daha çok paylaştığı için ben burayı tercih ettim. şu an için de gayet güzel gidiyor.

duruma göre bu başlığı güncellemeyi planlıyorum, başka siteler eklenebilir. admob ile ilgili genel deneyimlerimizi de burada paylaşabiliriz.
Selamlar,

3 fazlı bir asenkron motoru tahrik etmek üzere minimum 250W civarlarında güce sahip bir DC motor kullanmam gerekiyor. Bu şartlara uygun en ekonomik çözümlerden biri de otomobillerde kullanılan marş motoru olarak gözüme çarptı ancak aklımda bazı sorular var.

Bildiğiniz gibi marş motorlarının otomobillerdeki çalışma süreleri 2-3 saniyeyi pek geçmez. Benim projemde bu motorun dakikalar boyunca çalışması gerekiyor. Acaba gerekli beslemeyi sağlıklı bir şekilde sağlasam bile bu motorların yapısı uzun süre kullanıma engel teşkil eder mi?

Marş motoru dışında başka önerileriniz varsa bunları da duymak isterim.
Merhaba,

1000 - 1500 TL aralığında bir notebook almak istiyorum. Oyun oynamak gibi bir derdim yok, belki hiç oyun oynamayacağım. Ama aynı anda birden çok programın (hatta virtualbox tarzı emülatörlerle birden çok işletim sisteminin) çalışabileceği bir sistem arıyorum. Bunun için de işlemciye önem veriyorum.

Bu doğrultuda özellikle bu fiyat aralığında 4 çekirdekli işlemciye sahip olması nedeniyle aşağıdaki notebook iyice gözüme girdi.

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/samsung-np305e5a-s07tr-np305e5a-amd-a6-3420m-15-ghz-4gb-1tb-5400rpm-156-1024mb-hd6470m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=60068#allImages

Ne dersiniz? 2 çekirdekli ama daha yüksek frekansa sahip bir intel i5, bana bu işlemciden daha yüksek performans verir mi? Fikirlerinizi ve varsa diğer tavsiyelerinizi beklerim.

Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, 3 fazlı sistemlerde güç analiziyle ilgili aklıma takılan bir nokta var.

3 fazlı sistemimizde birden fazla özdeş olmayan yükümüz olduğunu varsayalım. Her yükün kendi içinde çektiği birer aktif, reaktif ve görünür güç değerleri olacağı malum. Bir de sistemin toplamda çekeceği bir etkin, tepkin ve görünür güç var.

Bu noktada, her yükün kendi çektiği aktif gücü toplayarak sistemin çektiği toplam aktif gücü hesaplayabiliyoruz.

Benzer şekilde her yükün kendi çektiği reaktif gücü de endüktiflik-kapasitiflik durumunu göz önüne alarak toplayarak sistemin çekeceği toplam reaktif gücü de hesaplayabiliyoruz.

Peki görünür gücü hesaplarken bu şekilde toplama yapabiliyor muyuz? Mesela elimizde S1=3kVA, S2=5kVA, S3=2kVA, S4=5kVA değerleri varsa bu sistem için toplam S=15kVA diyebilir miyiz?

Şimdiden teşekkürler
Elimde böyle bir şema var, filtre devresi olarak kullanıldığını düşünüyorum, ancak özelde ne tür uygulamalarda kullanıldığı hakkında fikri olan, daha önce bu tür bir devre kullanmış olan var mı?

(Resimdeki eleman değerlerini dikkate almayın)
Hakkında
Konum: Trabzon
Sistem ve Tercihleri
Otomobil
Alfa Romeo
Takım
Trabzonspor
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Mesaj Sayısı: 366
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 966
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 1.799 (Bu ay: 48)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 116 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.