Şimdi Ara

200 BİN 2. el için bile artık PARA etmiyor... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
4
Favori
27.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
431 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erc44

Ülkede artan bir şeyin fiyatı düşmüyormuşmuşmuş. Forumda son günlerin en çok kullanılan cümlesi. Düşer kardeşim. Bal gibi düşer. O zaman her ay arabaların üstüne 3 bin 5 bin gelsin. Yok öyle bir dünya. Ekonominin durumunu anlamadığınız için bu yorumu yapmanızı yadırgamıyorum

insanlar TL bazlı düşündüğünden hep artıyor sanıyorlar... oysa market fiyatlarında bile düşme var . Ev fiyatları aynı şekilde çünkü TL bazlı değil en azından dolar bazlı veya altın-dolar ortalamasıyla bakmak lazım

2.el otomobil fiyatları dolar/altın bazlı fiyatı düşmedi ama ilerde ne olur bilinmez çünkü ülkede fakirleşme yaşanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

ekşi sözlükte bir başlıkta görmüştüm çok hoşuma gitmişti.

2016: BMW-Mercedes-Volvo, iphone , otel tatili

2020: 1.0 motor, xiaomi telefon, kamp yapmak süper.

2024: araba sağlıksız yeaa ben bisiklete biniyorum, ankesörlü telefon, tatillerde köy gibisi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: baudelaire

Nerdeys altınla birlikte artmış... Ülkede şahin toros dahil 12 milyon otomobil var 25 milyon aile var her aileye 1 otomobil bile düşmüyor

Şahin torosu olanı zengin veya orta gelirli desek halkın yarısından fazlasının fakir ve yoksul olarak görebiliriz burdan

Alıntıları Göster

Hatta ve hatta o 12 milyon araç 12 milyon kişide değil, kimi ailelerde 2 ya da daha fazla da araba olabiliyor, ayrıca tonla da şirket aracı var.

Yani 12 milyon araç belki de sadece 8 milyon ailede.

• husamsdu kullanıcısına yanıt
    Sadece tahmin :) satmak istiyorsanız satın :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • baudelaire B kullanıcısına yanıt
    İşte bu👏 kimse kalkıpta ülke fakirleşiyor veya fakirleşecek demiyor. İşin o yönü daha önemli

• Ekonomi doğa gibidir. Talan ederseniz, saygı duymazsanız, yatırım yapmazsanız o hak etmeden aldığınız şeyleri ekosistem bir gün geri alacaktır.

Üretim yok, tasarruf yok, eğitim yok.

Üreme var, cahillik var, har vurup harman savurma var.

Altında arabası, evi olmaması gereken kişiler bunlara zamanında gelen sıcak para ile sahip olduğundan bu haldeyiz.

Bu yüzden zaten haberlerde park yeri kavgası izliyoruz. Şehir planı, insanlarımız, liyakat, trafik gibi aklınıza gelebilecek her şey kokuşmuş bir cahillikle sarılı. Sizce bu ülkenin insanı hak ediyor mu düzgün arabaya binmeyi?

• Dün 76ya Grande Punto sattım. 200 derken?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskilerden bir laf vardır ( susma sustukça sıra sana gelecek )

• Eskiden araba mi vardı yeğenim el arabası neyinize yetmiyor

• quote:

Aciliyetiniz yoksa almayın bekleyin. Coronanın 2.dalgası Avrupa’ya ulaştı. Bize de gelmesi uzun sürmez. O zaman göreceğim piyasaları

araba fiyatları neden bu sene anormal arttı sanıyosun altın fiyatlarını dahi geçti yılbşaına göre.. coronayla düşeceğini sanmak da nasıl bir iyimserlik..

• quote:

Orijinalden alıntı: husamsdu

Dün 76ya Grande Punto sattım. 200 derken?

2015 üzeri C - D segmenti - otomatik -büyük kazası olmayan-en düşük paket olmayan marka model ?

• Ak secmene gore araba luks, dokunmatik telefon luks, tavuk eti luks, marka kiyafet giyinmek luks... Bu insanlar varken hic bir seyden umudum yok.

Simdi burada bu duzene, insanlara, isteme sitem ediyoruz diye agliyor da oluyoruz. Simdi birileri cikip burada aglamak yerine gidin soyle calisin boyle calisin da diyerekten sacmalamaya gelir. Isimizi gucumuzu biraktik foruma aglamaya girdik ya hani 

• 2020 Ocak ayında araç alacaktım ama fiyatlar anormal yükselmeye başlayınca biraz bekleyeyim düşsün dedim...aklımdaki araç Nissan Xtrail full paket idi...sonra 2018 model 15-20 binde olan arac için 180 bin tl rakam isteniyordu...Bekliycem bekliycem fiyatlar düşecek dedim..Sonra aynı arabayı Nisan ayında 264 Bin tl ye satın aldım:)))

Şuan bu araba 330 Bin tl de geziyor..

Kısaca durdurulamıyorrrrr

• quote:

Aciliyetiniz yoksa almayın bekleyin. Coronanın 2.dalgası Avrupa’ya ulaştı. Bize de gelmesi uzun sürmez. O zaman göreceğim piyasaları
    Hocam bize birinci dalga da gelmedi ki.

Dalga dediğin günlük 20.000 vaka ve 200-400 ölü arası olur, hamd olsun bizde 1400 vaka 50 ölü oldu hep.

Bize daha 1. Gelmedi ki 2. Gelsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bianconera kullanıcısına yanıt
    Coronayla düşeceğini söyleyen kim? Olayın ekonomik boyutuna vurgu yaptım

• Sizde haklısınız. Güzel ironi olmuş :)

• quote:

İnşallah öyle bir şey olmaz. Kimse istemez daha kötü duruma düşmeyi ama günden güne cebimizdeki para eriyor. 20 gündür bütçeme uygun bilgisayar bakıyorum,siteleri takip ediyorum,indirimleri bekliyorum. İstediğim bilgisayar 8 bin TL bandında. Yazın Almanya’da yaşayan yeğenim geldi. Çocuk daha 14 yaşında. İPad Pro kullanıyor. İphone 11 almış. (Her sene model yükselterek getirir Apple ürünlerini) 14 yaşıyorum diyorum!!! Keşke iPad’ini el koysaydım diyorum :))

ah hocam sizle aynı durumdayım 1 yıl önce Vega 10 ekran kartına sahip bir laptop almıstım şuan fiyatına baktım 7 bin tl civarı ben 4k ya almıştım. Msı laptoplara bakayım dedim fiyatları görünce bir göz damlası aktı hafiften 4 5 yıl önce böyle değildi hatırlıyorum :( . yapabiliyorsan yurt dışından biri getirsin yada en kötü amazondan al Türkiye de çok saçma fiyatlarda satılıyor laptoplar.

• quote:

Coronayla düşeceğini söyleyen kim? Olayın ekonomik boyutuna vurgu yaptım

ekonomik boyutuna nerden vurgu yaptın peki ? doların 7 lira olacağını mı düşündüğünden

• Askida araba kampanyasi baslatiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt

paylaştığınız ilandaki araç işlem görüp kusuru azaltılmaya çalışarak satışa çıkmış muhtemelen. ön çamurluğu sanki dışarı çekere kusur azaltılmaya çalışılmış.

konumuz değil fakat bu hasarlı araçlardada atıyorum 150 ye alıp orasını burasını çekiştirerek sanki hasar daha azmış izlenimi vererek bildiğin sahtekarlık yapılıyormuş.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.