Bizim Türk milleti arabasiz yapamiyor ! Herkesin tek yasamdan zevk alma kriteri de araba olmus ! Yapacak bir sey yok arkadaslar millet sanayi devriminden bu yana araba üretiyorken bizde hicbir sey yok anca habire kontrolsüz ve ülkenin ekonomik realitesinin aksine kontrolsüzce üreyen ve anca üretilenleri tüketen bir toplumuz ne bekliyorsunuz ? Ne olacak milletin zoruna da gitmiyor bir kici kirik araba icin 4-5 sene o arabaya calismak. Adam gecen sene 100 bin tl ye aldigi araci bir sene daha kullanip eskitiyor, üstüne 15 bin km daha sürüyor öbür sene de 220 bin liradan ilana koyuyor ve o parayi veren bir kerizde illa ki cikiyor ! Sistem tamamen böyle ilerliyor. Gelen dogru düzgün bir sifir aracta yok. Bir yandan asiri fahis oranda vergiler, bir yandan cilginca artmis kur cok normal bu yasadiklarimiz ne olacakti baska sonuc ? Birazda insanlarin ben ona mi layigim demeleri var tabi, iyy ben bine bine bu arabaya mi binecegim demeleri var ! Evet kardesim sen Almanya degilsin, Japonya degilsin, Ingiltere Fransa degilsin neye binecektin ya ??? Bu saydigim ülkelerin hepsinin bir sekilde otomobil üretimleri var. Onlarin vatandaslari 4-5 aylik maaslari ile temiz az kullanilmis 3-4 yasinda Passat a binerler tabi sana ne oluyor ???? Senin neyin varda Passat a binemiyorum bende istiyorum diye zirliyorsun ? Ne markan var ? Ülkenin ne gibi bir cazibesi var ? Ülkenin ekonomik sartlari nelerdir ? Herkes zengin gibi yasamanin derdinde. Yanlis anlasilma olmasin lütfen malum iktidari desteklemiyorum asla desteklemedim desteklememde. Memleketimde yasayan her bir vatandasimin, her bir ferdin de, etnik köken, mezhep, din, inanc ya da inancsizlik farki gözetmeksizin dünyadaki en müreffeh ve satin alim gücü en gelismis milletlerin arasinda olmasindan anca cok büyük bir mutluluk duyarim fakat olmasi gereken realiteler var arkadaslar. Bizim gibi ülkelerin tümünde manzara ne yazik ki 3 asagi 5 yukari böyle. |