M

Teğmen
01 Aralık 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 228 (Bu ay: 0)
Gönderileri
2 yıl önce yeni yapılmış eve taşındık ve tv yi duvara montajladık. Eve gelmemizle tv deki bulutlanmalar başladı ve 1 tene led ampul bize bakmaya başladı. geçen zaman içinde tv nin ortasında yanan ampül sayısı 4-5 taneye çıktı. lekelenme ve ampüllerin yanması özellikle gece sinema film izlersem göze aşırı batıyor. onun dışında başka tv olmadığından idare ediyoruz.

tv tamirciye daha önce sorduğumda getir bakalım demişti ama net bişey de dememişti. tamirci 85 km uzakta bugün bıraksam 3-5 gun sonra gel al diyor. e evde ufak çocuklarda olunca bir türlü götüremedim.

tv benim tahminim eve ilk taşındığımızda mayıs ayında ev duvarları aşırı nemli idi(yeni yapıldığından) taktığımzda lekenmeler başladı. iki arızası var bu televizyonun. sizce lekelenmelerin düzelme ihtimali olurmu.

birde bu ampuller 5 ini yaptırsam yarın yine başkaları da arıza verecek. bunun ciddi bir tedavi ihtimali varmıdır.

yeşil ekranda ampüller butun tv de azda olsa belirgin oluyor. panelin komplesimi arızalı anlıyamadım.

House Flipper da önceden evi açık arttırmaya çıkarıp verilen parayı beğenmemiştim ve satmaktan vazge.tim.oyunda 700 dolar ceza verdi ve o evi birdaha açık arttırmaya çıkaramadım ve dedimki hani vazgeçtiğim için oldu.

oyunun somlarına yaklaştım ve 200k lık evi tamir edip oyunu kapattım ve tekrar açtığımda ekranın sol tarafındaki alıcılar gitmişti. alıcılar gidince malesef ev satılmıyor artık. oyunu en baştan oynamak istemiyorum.tamir ettiğim evdeki alıcılar neden kaybolur acaba bilen varmıdır.
Herşey nvidia yüzünden oldu.yeni güncelleme var deyince hemen kurayım dedim. birde baktım ekran kartı devre dışı kaldı.meğer microsoft elini win7 den çekmiş mi öle bişeymiş(siz daha iiyi bilirsiniz).nese ekran kartını kaldırım manuel elle kuraytım dedim ama işletim sistemini desteklemiyor dedi.bende mecbur win10 kurdurdum.

Klavyenin modeli; logitech g 710+ softwere yazılımını kurdum.klavyenin g1 den g 6 ya kadar kısayol ve makro mikro atanabilen tuşlarınında sıkıntı var. normalde g5 e ctrl+c g6 da ctrl+v yaparak daha pratik kullanıyordum.g5 tuşuna dokunduğumda sayfayı refresh yapıyor, tuşa kısayol atasam da malesef komutu dinlemiyor.g3 tuşuda ctrl+f komutunu yapıyor. istemediğim ne varsa toplaşmışlar.

Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
sistem;
anakart; ASUS H97M-E
Intel Core i5 4690 k işlemci
GSKILL 4+4+4+4 gb ram
evga gtx 760 ekran kartım malesef sizlere ömür. 4. yılın sonunda bozuldu. ekran kartı haricinde pc de sıkıntı yok.hangi ekran kartları h97m-e ile uyumlu çalışır ve karta rahat takılabilir.

pc yi vatandan toplamıştım bugun aradım ama sallamasyon cevaplar verdi. en sondada ben tam bilemiyorum, pc leri başkası topluyo falan die başından salladı beni
yardımcı olaursanız sevinirim.
Geçen sene set üstü ocak aldıktan sonra otourduğum evi değiştirdim. set üstü ocağım yeni sayılır ve işimi görüyor ama ankastre ocak için tezgah malesef kesik olduğundan şuan altına tahta koyarak geçici bir çözüm buldum. ya yeni ocak alacağım yada bir çözümü var ise eğer set üsnün alt kısmı çıkyor ise elimdekini ankastre ye uyarlamak istiyorum.

ocak şu model dir;https://www.beko.com.tr/set-ustu-ocak-gazli-ocak-HTZG-64121-SW-Set-Ustu-Ocaklar.html
emaye gaz emniyeti yönünden son sistem ama basit ve iş gören bi ürün.

yardımcı olursanız teşekkür ederim.
ARKADAŞLAR BİR SORUM OLACAK;
binamız 2018 Nisan ayında tamamlandı mayıs dada ben taşındım. santral odasında bütün odalara cat6 kablo döşenmiş durumda.binanın ana internet bağlantısını türk telekom yapmadı dahaca.Komşum Telekomun müteahhit i ile görüştüğünü söyledi ve ekledi; binamıza orjinal FTTH fiberoptik bağlantı verebilceklerini fakat bina içi tesisatını bizim çektirmemiz gerektiğini bildirmiş. Binanın elektiriğini yapan arkadaşla bizzat bende görüştüm(ilk önce komşu görüşmüş. hani onu baştan mı sağdı diye bende aradım) fiber optik kablonun içinin cam olması sebebi ile çok kırılgan olduğu ve apartman boşluğundan bütün dairelere tekrardan dağıtım yapılmasının imkansız olduğunu söyledi. Neymiş efendim bina ilk yapım aşamasında özel kanal sistemi konulsa imimş ancak olurmuş. bu söylem bana inandırıcı gelmediği için elektrik ustasına bu işlemi ücretli olarak yaptıracağımız parası ne tutarsa vereceğimizi hatırlattım ama adamın işi yapmada hiç gözü yoktuki bana büyük bir olumsuz tablo çizdi. bu ustanın söylediği doğru olsa İstanbulda sonradan hiç bir apartman dairesine ftth fiber bağlantı veremezler.ama işin içinde olmadığımdan sizlere sormak istedim. bu işin bi kolayı yokmu.

devamında: bina içi cat 6 döşeli olduğundan bina dışına fiber kutusu konup cat 6 fttb türlerin birinden yararlanamayızmı?
teşekkürler.
pc imde 2 adet DDR3 ``1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram`` özelliğinde bi firmanın (4*2) 8 gb rami mevcut ve 2 adet slot boş olduğundan anakarta ilave 2 ram daha almak istiyorum.

Sizlere sorum; illaki aynı marka ve aynı versiyon 4*2 mi almam gerekli. mesela 1600 mhz yerine 2400 yada 1333 mhz ram de taksam olurmu. cevaplarınız için şididen teşekkür ederim.
son 1 haftadır oynadığım online oyuna bağlandığımda anlık atlamalar ve 80-90 lardan anlık olarak 110-120 lere yükselmeler yaşıyorum. akşam 20.00 ile 24.00 arasında oluyor bu sorun gece mesela 01-02.00 lerde ise hiç sorun kalmadan oynayabiliyorum. adsl hız testi yaptığımda speedtest ve diğerlerinde değerler hep normal çıkıyor. önceden aldığım gibidownload 7 mbt e yakın upload ise 0.6 civarı. bi arkadaşım benzer sorunun kendisindede olduğunu ve çözümü modemi değiştirmekte bulduğunu söyledi. sizce sorunun ttnetle mi alakalı yoksa modemlemi.

bir sorum daha olacak hepsiburada modem alanların bazı yorumlarında aldıkları modemin online oyunlarda ping artışına çok faydalı olduğu yazıyor. bu olayın doğruluk payı varmıdır acaba.
Not; şuan kullandığım modem tp link in 150 mbps lik modeli. 300 lüklerin yada daha farklı versiyonların ping atlamalarına bi faydası olurmu. teşekkürler.
Uzun süredir tissot un çeşitli saatlerini incelemekteyim. Seiko ile Tissot arasında kalmış olsam da şıklık ve kalite olarak Tissot dan yana karar kıldım.
Başlıktada sorduğum gibi Visodate nin T019.430.36.051.01 bu versiyonunu beğendim.
Sorularıma gelince
1) aylık olarak sapma ne kadar yapıyor bu saatler onu merak ediyorum.
2) Mekanik aksamı uzun yıllar dayanır diye düşünüyorum ama umarım yanılmıyorumdur.
3) bu saat fiyat aralığında tavsiye edebileceğiniz başka isviçre saati varmıdır.
4) çok merak ettiğim bir olay da bu saati amazondan almak istedim ama neredeyse bura fiyatını buluyor. bir çok ürün ucuza malolurken iş saat olayına gelince neden fark olmuyor anlıyamadım.hatta bazı saatlerde burdan daha pahalıya bile geliyor. mesela logitech 430 klavye alacağım zaman araştırmıştım 75 usd ye düşürmüşlerdi kampanya ile dehşet derece ucuzdu fiyatı ama saatte bu tip indirimleri göremedim(yada ben mi denk gelemedim bilemiyorum).
visodatenin http://www.amazon.com/Tissot-TIST0194303603101-Visodate-Gold-Tone-Stainless/dp/B0041Q448S/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1458212440&sr=8-3&keywords=T0194301603101&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011 bu modelini almak istersek 493 usd ye maloluyor. zaten bizdeki fiyatıda 1500 Tl civarı.
yani sorum şudurki özellikle tissot saatleri yurt dışında daha uygun getirtebileceğimiz bir site varmıdır?
teşekkürler
Merhaba arkadaşlar;
Uzun süredir online oyunlar oynuyorum ve genelde geceleri oynadığım için loş ortamında etkisi ile göz kırpma sayısı baya düşüyor ve haliyle yıllar geçtikçe gözümde göz kuruluğu oluşmaya başladı. Göz kuruluğu, göz yaşı kanallarınında tam vazife yapmasını engelliyor ve bi yerden sonra gündüzleri açık havada gözlerim kanlanıp çekilmez bir hal alıyor. bu olayın en kesin çözümü akşamları (özellikle gece geç vakit ) oyun oynamayı bırakmak ama bir türlü başaramıyorum. ki sizler ne demek istediğimi iyi anlarsınız.

Araştırmalarım sonucu kaliteli oyuncu gözlüklerinin olduğunu öğrendim. iddiları na göre göz kuruluğuna sebep olan etmenleri ortadan kaldırıp oyuncunun gözünü koruyormuş. ama ne kadar doğru bilemedi. sonuçta oyuna konsantre olup gözü kırpmamanın verdiği yan etkiyi bir gözlük nasıl giderir çözemedim doğrusu. fiyatlarıda hiç ucuz değil 200-300 Tl civarında. işe yarayacağını bilsem hiç sorun değil ama aklımda büyük soru işaretleri var.

muhtemelen aramızda benzer sıkıntıları olan arkadaşlar olacağından sizlerin görüşünü merak ettiğim için açtım bu başlığı. bu gözlüklerden kullanan varmıdır.Örnek olması açısında link de koyayım;http://www.gunnarturkiye.com/pinfo.asp?pid=12. bu en ucuz olanlarından. bu marka kullanıp sonuç alan arkadaş varmı acaba?
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 334
İkinci El Bölümü Mesajları: 16
Konularının görüntülenme sayısı: 42.091 (Bu ay: 427)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 152 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.