Şimdi Ara

200 BİN 2. el için bile artık PARA etmiyor... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
4
Favori
27.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
431 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hoksi kullanıcısına yanıt

    yapma hocam ben de KArşıyaka lıyım; yer miyiz biz bu masalları?

    _____________________________
    [simage][/simage]

    :::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC
  • ghostiki kullanıcısına yanıt

    Devlet alismis bedavadan para kazanmaya, üreticinin 1 liraya sattigina 2 lira vergi koyup 3.2 liraya satmaya neden degistirsin ki bunu ? Basta niye bu kadar sesiniz gür cikip tepki vermedinizde simdi burada aglanip zirlanip sizlanip duruyorsunuz ? Öyle bir yazmissiniz ki sanki bunun sorumlusu benim.


    Herkesin kendince bir gerekcesi var. Kimisi cari acigi bu yolla azaltmaya ya da kapatmaya calisiyor, kimisi farkli sekilde cari acigini finanse etme yoluna gidiyor. Gürcistan ve Bulgaristan in nüfuslari ve cari aciklari ortada. Türkiye onlar gibi rahat gevsek tutsa, senelik cari acigimiz sanirim 120-150 milyar dolar veya biraz daha üstü olur. Bir Allah in kulu Mercedes ten ve Bmw den daha düsük kategori araca binmez ! Bulgaristan AB nin nimetlerinden de faydalaniyor tabi o da var. Türkiye de ic edilen, israf edilen o kadar fazla harcama var ki. Zaten bu kadar yüksek vergilere duyulan ihtiyacin sebebi de tam olarak bu. Lakin bu cografyada devletin mali deniz yemeyen keriz kültürü kendine öyle saglam yer edinmis ki anam anam !!!


    Cin de asiri kalabalik nüfuslu bir ülke. Orada da herseyi dolayisiyla tamamen serbest birakamazlar.


    Yapacak bir sey yok hocam bu memleket böyle. Liberal Demokrat ekonomik doktrin izleyen, seffaf bir sekilde halka istedigi bütcenin hesabini veren bir iktidari bu millet secmedigi sürece, olacak olan bu.

    _____________________________
    Ce qu'on appelle le bonheur, c'est sa propre capacité d'aimer la vie.




  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Geçen ay bayileri gezerken pejo bayisine girdiğimizde karşılayan personel "elimizde bir tek 508 var fiyatı 404bin tl pazartesi gel al abi" dedi :)))) öyle kolay söyleniyor fiyatlar🤦‍♂️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

    4 sene Ispanya da Ciencias Económicas ( Finansal Bilimler ) okudum, 1.5 yil Chicago da MBA yaptim ama masallah bu forumda herkes bana finans ekonomi dersi verme meraklisi !



    Öyle bir yazmissiniz ki sanki orta paragraflarda dediginiz konulari, bu mevcut düzeni ya da iktidari savunmusum. Yukarida yazdigim mesajdan anlaya anlaya bunu mu anladinizda, bu kadar uzun ayrintili, sanki iktidar yanlisiymisim gibi cevap verme ihtiyaci hissettiniz ?


    Durum bu padisahim sen cok yasa ! Öyle mi ? Aha da siz sesinizi cikariyorsunuz iste ne güzel ! Var mi degisen bir sey ?


    Birincisi otomobil olmazsa olmaz bir sey degildir ! Niye ölüyor musunuz araba olmayinca ? Hic bir yere gidemiyor musunuz ?


    Ikincisi bu ülkenin nüfusu 80 küsür milyon ve bu ülkedeki insanlarin otomobillere hastalik derecesinde tutkun oldugu da hepimizin malumu. Avrupa ya da ABD de oldugu gibi otomobil fiyatlari bu ülkede olsa, iddia ediyorum ama iddia ediyorum ki ayda 3000 liraya calisan adamlarin dahi bindigi en düsük segment araba Mercedes BMW Audi olur. Ayda 6-7 bin ve üstü kazananlar Porsche ye, 10 bin ve üstü kazananlar Ferrari Bentley Aston Martin e falan binerlerdi ! Hic birbirimizi kandirmaya calismayalim. Bu durum sayet öyle olsaydi bu sekilde olurduyu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Peki bu durumda yillik cari acik ne olurdu ? Ben size söyleyeyim her sene Türkiye nin cari acigi 120 milyar dolardan az olmazdi.


    Biz ne bir AB ülkesiyiz, ne ABD yiz ne Japonya yiz ne Ingiltere. Kimse kusura bakmasin ama bu realite ile yüzlesmemiz lazim. Hepimiz zengin gibi yasamak istiyoruz. Insaat, hizmet sektörü ve turizmden baska hicbir sey yok bu ülkede. Ürettiklerimizde en düsük teknoloji, en düsük katma degerli ürünler. Avrupa nin ABD nin üretimini hammallik, angarya olarak gördügü, ugrasmak istemedigi seyleri üretiyoruz. Kendileri üretimi ile ugrasmak istemedikleri, bizden alip satmalari daha islerine geldigi ürünleri üretiyoruz.


    Yukarida ama güzel bir örnek verdiniz. Yillik %35 olmasa da, %25 enflasyon vardir dogrudur haklisiniz. Cok güzel degindiniz. Peki bu vatandas gecen sene bir ikinci el arac aldi 100 bin liraya, bir sene daha eskitti, 15 bin km daha yaptim. Hadi %25 enflasyonu üstüne koyduk diyelim eyvallah magdurda etmeyelim vatandasi. Eee enflasyonu koyuyoruz üstüne, amortismani ne yapacagiz ? Ayrica enflasyon %25 ise 125 bin oldu arac, %3.5 ta amortisman düstünüz edecek olan rakam bellidir. Nasil öyleyse gecen sene 100 bin liraya aldigi mali bu sene 200 küsüre satmaya calisiyor ? Hee yok yapmasi uygundur dogrudur diyorsaniz, o zaman söylenmeyeceksinizde bir güzel tipis tipis 7-8 yasindaki Passatlara 200- 225 bin lira paralari vereceksiniz ! Ya da almayacaksiniz ! Biz simdi burada neyi tartisiyoruz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etoiledorient -- 20 Ekim 2020; 18:34:9 >
    _____________________________
    Ce qu'on appelle le bonheur, c'est sa propre capacité d'aimer la vie.




  • Geçen sene sıfırı 100 olan aracın sıfırı bu sene 250 olduysa, adam da geçen sene aldığı aracını bu sene 200e elbette satar. Araç fiyatları enflasyon oranında artmıyor ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • erc44 kullanıcısına yanıt

    220bin paramla ortada kaldım hergun beddua ediyorum 10 yılda dişim tırnağım biriktirdiğim paramı bu hale sokanlara. Polo bile alamıyorum. Ya rabbbim senin dinini kullanan toplulukları sen kahrı perişan eyle. Vazgeçtim bir ay önce bende ikinci el programlarını kaldırdım. Hiçbir şey demiyorum yazıklar olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Ülkede dövizmi varda o kadar futursuzca alabileceğiz. Serbest bırakılsada ekonomi kendi dengesini bulurdu merak etmeyin. En azından şu ankinden kötü olmazdı. Dahada ağır şeyler yazarımda ekonomistmişsiniz sizi üzmek istemem. Ama tanıyı yanlış yerde arıyorsunuz. Bu kadar yazayım gerisini siz düşünün!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Bu işin sıkıntısı büyük gazetlerin internet siteleri gidip galericilerle konuşup ikinci el daha da artacak diye haber çıkarıyor, izlemiyorum ama tv de ana haberlerde de böyle röportajlar yayınlıyorlardır. Galerici fiyat düşecek almayın mı diyecek sanki artar diyecek ama millet saf inanıyor bir daha alamam diye alıyor o müşteri olunca da düşmez artar fiyatlar.

    Pandemi başlangıcında da her gün sıfır araç yok gelmeyecek diye haber yaptılar al satçılara yol gösterdiler.

    Böyle yalan yanlış bilgi paylaşımı engellenmeli en basitinden pandemi başında kolonyada, makarnada gördük durumu öyle haberler çıktı ki kolonya gibi makarna gibi üretimi basit bir ürün karaborsaya düştü allahtan büyük zincir marketler var esnafın insafına bırakmadılar milleti

    Benim düşünceme göre bu yapılan piyasayı manipule etmek yani bugün bir internet haber sitesi şu şirketin hisseleri çok değerlenecek dediğinde suç işliyorsa bu da öyle olmalı piyasada alınıp satılan herhangi bir ürünün değeri, stoğu hakkında mesnetsiz ve direkt bu işten kar edecek adamların ağzından haber yapamamalı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Arkadaış dediği gibi 2016 haziranında 77bine aldığım golfe en düşük 210-220 fiyat biçmişler sarı sitede. Araba değiştirmek hayal artık. Alması kabus.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7F946B81C

    2030 minimum araba fiyatlarının alınabilir seviye olan 2010 yıllarına gelmesi için ortalamada 2035 leri bulur, tabi 2023 yılında malum kişi ve partinin gitmesi koşuluyla, gitmeze sonsuza dek unutun

    Alıntıları Göster

    Sonsuza dek kısmı hangi gerekçe ile acaba? Batıdan garanti almış gibi olduda..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    AMD FX 8350 4GHz, Thermaltake Frio OCK, Asus Sabertooth 990FX R 2.0, 2xG.Skill RipJawX 4Gb 1866MHz CL9, SAPPHIRE R9 270X TRIXX 2GB, CREATIVE X-FI TITANIUM HD, Samsung 840 EVO SSD 250GB, WD Caviar Black 1TB 64MB Cash Sata-3, Seagate 1TB 64MB Cash, Aerocool 800W Single Rail 12V 66A, Aerocool Mechatron 20cm Fan
  • acr kullanıcısına yanıt
    Nasıl denge bulacaktı pardon? Ayda 3 bin lira kazanan insanlar dahi Audi ye Mercedes e almaya baslayinca mi kendi dengesini bulacaktı?
    Çekinmeyin yazın bakalım merak ettim önerilerinizi! Hepiniz ekonomi uzmanisiniz zaten biz hep boşa okuduk!

    Taniyi gayet doğru yerde arıyorum. Ne üretiyoruz da neden her şeyin fiyatı düşük olsun? Memleketin yaşadığı kur krizi ortada. Arabanın kendi fiyatının 2 katı kadar vergi ortada eee? Ne olması bekleniyordu peki? AB üyesi miyiz? Arkamızda Almanya ve Fransa gibi finansorler mi var? Ne çözüm olacaktı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jahnny J kullanıcısına yanıt
    Bir iki yaşında, çok az km araçlar için bu dediğiniz geçerli olabilir haklısınızda, 7-8 hatta 10 yaşında arabalar bile yeri geliyor +200k fiyatlara satılıyor.

    Burada yapılacak şey bellidir hocam. Ya almayacaksınız bu paralar bu arabalara verilmez diyeceksiniz, ya da şikayet etmeyip verip alacaksınız. Var mı başka alternatif üstad? Herkes burada ağlıyor zirliyor mizmizlaniyor. Yetti artık da kabak tadı verdi 2 günde bir ikinci el araba konusu açılıyor. Şikayetçi olan almaz abi bu kadar basit. Bir yere kadar piyasayı canlandırmak için para basıp piyasaya dağıtabilir ya da kredi kullandirtabilir devlet. Sonra ekonomi küçülmesi pahasına cari açığı kapatma derdine düşmek durumunda kalır. Hiç birisi bu araçların bizim üretimimiz değil. Ya da millet burun kivirmayacak, iyy bine bine ona mı binecegim demeyip Egea ya binecek. Hiç biri bunların bizim kendi üretimimiz değil. AB üyesi değiliz, onların finanse ettigi AB ülkelerinden biri değiliz veya ekonomimizde Almanya ABD Japonya İngiltere değil. Keşke böyle olmasa ama bu iktidar yıllardır böyle. Tüketen bir ülkeyiz ve zengin gibi yaşamaya çok hevesliyiz. O vergiler o kadar yüksek olmasa bu ülkede insanlar Mercedes ten BMW den Audi den daha alt kategori arabaya binmez bu da tartışmasız bir gerçek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • etoiledorient kullanıcısına yanıt

    şu an Türkiye de vatandaşların banka mevduat hesaplarında 220 MİLYAR DOLAR civarı NAKİT var...ki devlet şu anda bu meblağı kullanıyor...Türkiye de çok yüksek bir KAYIT DIŞILIK VAR;


    bi kere 1. si DOLAYLI VERGİLER SONLANDIRILIP ; DOĞRUDAN VERGİ bile toplansa ÖTV denen İLLETe son verilse;


    -Ülkeye GÜVen ve İStikrar GELSE-

    -ADALET - HUKUK işlese

    -Yabancı sermaye çekilse;

    --İSRAF - GÖSTERİŞ -- Sona erse; KAMU DA ki kaynakların doğru kullanılması sağlansa; SAYIŞTAY RAPORLARIhasır altı edilmeden; rüşvet-yolsuzluk çarkına ÇOMAK sokulsa;


    şu saydıklarım yapılabilse;en azından orta sınıf güçlenir; orta sınıf vatandaşlar için en azından civic-corolla-megane vs..C segmentleri ulaşılabilir seviyelere gelir..ki Bu araçlar ZATEN hali HAZIRDA TÜRKİYE DE üretiliyor; hem fabrikanın işçisi-mühendisi -hem yan sanayi üreticisi hem vatandaş kazanır...win -win..

    _____________________________
    [simage][/simage]

    :::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC
  • İşte senin gibiler dış mihrak hep.

    İstiyorlarki ülkemiz şahlanmasın.

    Kıçı kırık bir arabaya sahip olabileyim diye yücelerin yücesi, gelmiş geçmiş en iyi başkanın itibarından tasarruf etmesini istiyorsunuz. Sarayının odaları azalsın yeni uçaklar almasın 5-6 tane yazlık sarayı olmasın. Oğullarının gemicikleri olmasın diye hayal ediyorsanız.... avucunuzu yalarsınız.

    Biz her daim başkanımızın yanındayız o dik dursun eğilmesin. Nasılsa biz domalı... pardon pardon biz ona destek oluruz.

    Ayrıca hem nankör hemde dinsizsiniz işte kıçı kırık bir C segmentine binecegim diye cemaat kardeşlerimize arsa ayarlayıp, ihale vermemizi istiyorsanız daha çok beklersiniz.

    Bu ülkede ezanlar susmazzzzz kardeşim.

    Sizin gibi bir C segmenti için ülkesini satanlar bizi bölemez.

    Biz gerekirse askıda ekmek kampanyası gerekirse SİZ bize yersiniz kampanyası yaparız ve yine birlik bereberlik içinde oluruz.

    Ama yinede o dinsiz CE HA PE ye oy moy vermeyiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • etoiledorient kullanıcısına yanıt

    baya eğtimlisiniz ama argümanlarınız çok saçma- bu ülkede 99 öncesinde ÖTV hiç yoktu sıfırdı --- 0 ---- eee o zaman mercedes-bmw-audi yok muydu???herkes bu markalara mı biniyordu ?


    ÖTV yi -vergileri normalleştirmeye çalışarak akp nin ekmeğine yağ sürüyorsunuz...


    bu vergiler NORMAL DEĞİL- HARAÇ - HAKSIZ - GÜNAH---haram zıkkım olsun...


    bu ülkede meyve suyundan ÖTV alınıyor var mı ötesi ???????????

    _____________________________
    [simage][/simage]

    :::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC
  • etoiledorient kullanıcısına yanıt

    En sondan başlayalım. Çözüm yok dediklerinizede katılıyorum, amacım size muhalafet etmekte değil. Ama bir gerçek var ki cari açığın sebebi araç ithalatı filan değil. Genel olarak üretim yapmamanın ve varlıklarını yabancılara satmanın getirdiği bir yetersizlik. Bu çok bariz değil mi? Eğer 3 bin lira alan adamın parası değerliyse mercedese binsin. Bundan neden korkuyorsunuz? Ama binemez. Çünkü TL değersiz. TL’nin bu kadar değerli olacağını nerden çıkarıyorsunuz? Bakın kısıtlanmış halde bile dolar 8 lira oldu. Kaldırın ötvyi dolar ya yine burada kalır yada dahada yükselir. Bu cari açığı oluşturmaz. Çünkü dediğiniz kişiler yine alamayacak aracı. Oluştursada bundan daha kötü bir ekonomiye gitmez ülke. Çünkü zaten ülkede dolar yok. Giren bişey yok. Tl değer kaybediyor. Bu ülkede döviz girişi yok. Serbest bıraksanızda ülkede dediğiniz ölçüde ithalat yapacak para yok. Onun için bu kadar ötv alınmasınında tek bir nedeni var aslında. Ama bunu güzel bir şekilde cari açık kılıfına uyduruyorlar sanki?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 20 Ekim 2020; 21:19:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Üstad liberal demokrat partiye oy vermiş birisiyim yıllarca. Yurtdisinda yaşadığım dönem dahi gittim oy verdim. Bu anlamda şayet dediklerimden bu şekilde bir anlam çıktı ise affola. Vergileri normallestirmiyorum elbette. Asla böyle bir niyetim yok. Böyle bir algı oluşmasın lütfen. Zaten o kismalari yapmadığı için iktidar diyor ki hali hazırda olan düzen sürsün, benim sistemim sürsün ama ben yine kaymagimi yiyebileyim. Bu açıdan bakmayıp salt araba fiyatlarından konuya girenlere idi benim sözlerim. Tespitiniz doğru. Bu ülkedeki herkesin inancı, inancsizligi, dini dinsizligi mezhebi etnik kökeni vs si fark etmeksizin herkesin müreffeh bir hayat surmesinden ben anca mutluluk duyarım. En nihayetinde bende bundan istifade edeceğim neden istemeyeyim. Yıllardır kimse bu kadar çok sesini cikarmiyordu ne zaman ki araba alamamaya başladılar o vakit ses çıkmaya başladı benim lafım ona aslında. Lakin yine diyorum araba olmazsa olmaz bir şey değil. O ayrı. Para yettiremiyorlar lakin herkes mizmizlaniyor mizmizlaniyor yine de gidip bu düzeni getirenleri bir güzel başa getiriyorlar orayı anlayamıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • etoiledorient kullanıcısına yanıt

    hocam bu başlık atında akp destekçisi olduğunu sanmıyorum varsa da buyursunlar savunsunlar şu ülkenin içinde ki durumunu ..çok merak ediyorum..şimdi burada arabaya yoğunlaşılsa da ÖTV illeti her alan da insanları bezdiriyor-oyun konsolu-cep telefonu - alkol ....vs..vs.. insanlar rakı-bira alamıyor sahte içkiden ölüyor....sene 2020 ...içen içer..ben içki kullanmam ama saygı duyarım..

    benim şu hayatta ki en büyük merakım-hobim arabalar--farklı arabaları marka-modelleri test etmek -kullanmak-deneyimlemek ...

    he ihtiyaç mı 2 çocuk varsa;eşin çalışıyorsa %100 ihtiyaç...hemde güvenlisi-konforlusu-az yakanı....

    _____________________________
    [simage][/simage]

    :::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC
  • Al gaRdAŞhIm 11 gaymiye araba. Neyiiize yetmiiiii


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-sahibinden-cok-temiz-sahin-kasa-motor-bebek-gibi-vize-yenidir-870664351/detay

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkngrkn

    Geçen ay bayileri gezerken pejo bayisine girdiğimizde karşılayan personel "elimizde bir tek 508 var fiyatı 404bin tl pazartesi gel al abi" dedi :)))) öyle kolay söyleniyor fiyatlar🤦‍♂️
    Fiyatı bile UHU gibi :)

    Satış temsilcisini utandırmak için bir söz söylenirdi ya, neyse. Ülkede 2 senedir hiper enflasyon emareleri var her tarafta. Otomobil bunun en yüksek ve göz önünde olan materyali.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Sen öldüğün gün bende öldüm canım anneannem...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.