< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
200 BİN 2. el için bile artık PARA etmiyor... (11. sayfa)

-
-
Bu ülkede fazla düşünmemek gerek manyak olursunuz gerçekten. 2 dudak ne isterse o oluyor zaten boşverin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: vamp
İngilterede yaşayan abime vw toureg modelinin 200 bin sterline(2milyonTL) ülkemizde satışta olduğunu söyledim inanmadı. Doğuş otoyu vw grubuna şikayet edin dedi :D durumu ancak 5dk da izah edebildim. En sonunda "Burda o paraya rolls royce alırız be" dedi xD18 yıl sonunda Dünya Lideri olduğumuz konu SIFIR ARABA FİYATLARI ....
-
Adam vatandaşı mümin olarak görüyor, yani hakları olan ve hesap sorabilecek bir birey değil köydeki ağanın marabaları gibiyiz.
Sıkıntı şu epey de kendini maraba gören aciz loser var. Bir de şu var, mühendis, avukat, doktor, pilot vs vs bir sürü okuyan var
fakat çapı 100 üzerinden 40-50 puanlık potansiyele sahip insanlar çıkıp siyasete giriyorlar, boş boş goygoy ile yıllarca sivrilip parti
liderliğine yükseliyor sonra seçimle ülkenin direksiyonuna geçiyorlar.
Sokakta gördüğümüz cafe, börekçi yada benzeri yerlerde takılan serkeş sürüsünün arasından sıyrılan bir kaç tipin elinde ülke yamuluyor.
Alttan da yeni nesil geliyor, okuyacaklar da güzel güzel iş bulup çalışacaklar?
-
eger araba ev fiyatının ustundeyse lüks aracları demiyorum burada normal insanın bineceği normal aracları diyorum...
lükstür. bu fiyatlarla lukstur.haksız değilsiniz ama önce gıda sonra barınma gelir.fiyatlar barınmanın uzerinde seyir ettiği surece lukstur bu zamlar olmadan evvel değildi bazısı icin nasıl yat almak luks ise TC ortalaması ıcın yuzde 85 90 a lukstur....belki daha fazlasına suan ki fiyatlarla da halka lukstur tuzu kuruları saymıyorum ben:)))) onlara lüks yok her seyleri var malum. araba luks degil dendiğinde 2011 dizel arac bile 10 yılı dolacak yani yaslı aslen... kac lira? kac kisi tiko kredisiz alabiliyor .araba satıp alacaksa ona pek de sorun olmaz paranın cogu elinde olacak.sıfırdan alacaklara suan su konjonktorde luks(
-
Hakkım sonuna kadar haram olsun tüm sorumlulara ve onlara alkış tutanlara
Değişim olmadan ve ötv en az %60 düşmeden araba alınmaz. Kriptoya yatırdım nisanda paramı şu an araçtan daha değerlendi.
-
Ne zamanki haram-helal muhabbetini bırakırsanız o zaman bir şeyler düzelecek. Ne zaman ki hesabı öteki dünyaya bırakmaktan vazgeçerseniz o zaman bir şeyler düzelecek.
İşin kötü tarafı araçların birçoğu sorunsuz değil ve bırakın 10 yılı, 3-4 sene dolmadan arıza çıkarmaya hatta dökülmeye başlıyor. Tüm Avrupa ve üretici firmalar tüketim döngüsünü artık buna göre adapte etmişken biz uzun süreli tasarruf zorunluluğu nedeniyle bir de bu kalitesizlik sıkıntısı ile cebelleşiyoruz.quote:
Orijinalden alıntı: dvl35
Sürdürülemez bir ekonominin yansımaları malesef. Passat alacağımız fiyata Clio alamaz olduk. Tüm gücümüzle ancak alabildiğimiz arabalarımıza iyi bakalım. En az 10 sene kullanmak zorundayız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Ekim 2020; 19:52:57 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla ne diyeyim? Kiminle tanışsam ve bir yere gitmem gerekse sorulan fix soru; "Hocam araba var mı?" Artık bu soru sorulmasın. Yok arkadaş! Yook! 59 öğretmenli okuldayız. 8 tanesi yeni atanmış olsa da toplasan 30 kadar öğretmenin arabası yok. Artık böyle. O eskidendi 2-3 yıl çalışıp krediyle Corolla felan almalar. Ha illaki araba alabilirsin diyenler oluyor evet de ben Palio'ya niye yıllarca dişimden arttırdığımı vereyim? Şimdi 2 ayrı okulda çalışıyorum, birisi dağın başında sayılır. Üniversitede de derse giriyorum. O da bambaşka bir yerde. Yarısının uzaktan olması sayesinde ulaşımdan kurtarıyorum ama yine de artık insan minibüslerde hayatı sorguluyor. Tamam toplu ulaşım öğrencilikte her gün hayatımın bir parçasıydı da 8-10 yıldır değişmeyen bu hayat standardı da yetti artık. AB'de eski denen 5-6 yaşında Clio'dan bile alamıyorum. Egea alayım o da pahalı? 2-3 yıl önce aklımda EGEA vardı. Artık o da 130'dan kapıyı açıyor o araba. Gelde al. 130 bin lira dediğiniz paralara Sıfır A180 alınıyordu be! Yazıktır günahtır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 23 Ekim 2020; 14:44:25 >
-
Hayalim şu Abi bizde üretelim ya hiç bir şeyimiz yok diyenler tamam dünya çapında bir iPhone miz yok en azından elimizde olan bazı gıdaların katma değerlisini hayvanın katma değerlisini yada tekstilin katma değerlisini üretelim... Hayallerimizi de satmadık ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Transformation -- 21 Ekim 2020; 21:12:11 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Araba ne ya ben oralara hiç bakmıyorum.
Eşeğe binin arkadaş.
2020 yi mumla arayacaksınız 2021 de
Bi denetleyen bi dur diyecek babayiğit lazım
Aynen yüzde yüz doğru tespit... Bu ülkede tekstil sektörü çok iyi durumdaydi ama dünya çapında güçlü markalar oluşturmak gerekiyor...keza ülkemiz de beyaz eşya kendi markalarımızla üretiliyor... Avrupa'da da baya bir pazarı var diye biliyorum...
Bu ülkenin bu duruma düşmesi, israf israf israf ve işlemeyen ucube yönetim sistemidir... adalet hukuk iflasidir. Liyakatin kamu da hiçbir kademede işlememesidir...
Burda araba fiyatları konuşuyoruz ama bir kilo peynir - 5 lt. Yağ alsanız markette gitti 100 TL.
Eeee bunları da mi uretemiyoruz??
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
İşin kötü tarafı araçların birçoğu sorunsuz değil ve bırakın 10 yılı, 3-4 sene dolmadan arıza çıkarmaya hatta dökülmeye başlıyor. Tüm Avrupa ve üretici firmalar tüketim döngüsünü artık buna göre adapte etmişken biz uzun süreli tasarruf zorunluluğu nedeniyle bir de bu kalitesizlik sıkıntısı ile cebelleşiyoruz.
Alıntıları Gösterbu düşünceniz benimde aklıma geldi 10 yıllık araçlara istenilen uçuk rakamlar sürdürülebilir bir fayda maliyet hesabı değil yani herşey alana kadar aldıktan sonraki yürütme maliyetleri olasılıklar bu dışa bağımlılıkta nasıl son kullanıcıya fayda sağlayabilir bizim insanımızın tüketim alışkanlığı dünyanın tam tersine dünyada eğitim seviyesi düşük toplumlarda mutsuzluk oranı çok yüksek iken bizde tam tersi eğitimsiz insanımız daha mutlu yoksa boya değişen bir araçta en önemli motor yürüyen aksam yani para harcanabilir risk taşıyan unsurlar göz ardı edilmesinin başka bir izahı olamaz 250.000 km deki arabada boya değişen olmasın daha hızlı satılır ancak tüm dünyada en azından Almanya da bu durum tam tersidir elin almanı boya olduğu zaman daha temiz daha güzel olduğu için alır
-
quote:
Orijinalden alıntı: BeY_oĞLu
Hocam ekmeğe kim dokunmadı diyor? Daha yeni zam geldi ekmeğe. Piyasa şaştı. 2 liradan alıyoruz. Ekmeği bıraktık artık. Lavaş yiyoruz. 50 krs eksik. Ekmeğe zam gelince poğaça börek ürünlerine otomatik olarak zam geldi. Bir lokma poğaça 1,75 oldu. Bunların hepsi yeni oldu.
Bugün buğday, arpa, mısırda gümrük vergisi sıfıra indirildi.
Alıntıları GösterSon 2-3 senede ekmek dışındaki her şey deli gibi zamlandı. Ekmeğe gelen zama zam mı diyorsun
-
Yılbaşında 1,5 liraydi. Yüzde 33 zam var. Az mı .quote:
Orijinalden alıntı: Slim CharlesSon 2-3 senede ekmek dışındaki her şey deli gibi zamlandı. Ekmeğe gelen zama zam mı diyorsun
Alıntıları Göster
Gerçi artık bu oranlar normal geliyor, haklısın :dd
quote:
Orijinalden alıntı: BeY_oĞLu
Yılbaşında 1,5 liraydi. Yüzde 33 zam var. Az mı .
Gerçi artık bu oranlar normal geliyor, haklısın :dd
Alıntıları GösterEvet gayet az. Diğer kalemler kat kat fazla zamlanıyor. Daha yeni yeni azıcık zamlanmaya başladı ekmek, oysaki son 2-3 senedir her şey periyoduk olarak %33 zamlanırken ekmek kımıldamıyordu bile.
Ne ekmekmiş be! Gerçi dünyanın en fazla ekmek tüketen ülkesinde et filan konuşulacak hali yok...
-
Devir.eldeki hurdalarla ölene kadar idare etme devri ..belki ilerde elektrikli alırız ..gerçi onuda dar ederler ..elektrikliye özel ek vergiler icad ederler hahahaha
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X