İroni mi ciddi mi? 1 senede 120-130 binden 210-220 bin bandına geldi fiyatlar maaşlar ancak yüzde 4-5 arttı...200 bin ayda net 6 bin kazanan çalışanin 33 aylık maaşına tekabül eder.... çok küçümsenecek bir rakam değil sanki...ama parayı bedavadan kazananlar için düşük görülebilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 21 Ekim 2020; 14:10:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
200 BİN 2. el için bile artık PARA etmiyor... (10. sayfa)

-
-
Durmah yoh yola devaaaamm. Araba yoh artıh yayan devam edecez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teamwork -- 21 Ekim 2020; 12:58:6 > -
120 bin liralik araba bakiyordum. 120 bin liram yoktu. 130 bin lira zam geldi arabaya. 120 bin lirayi biriktirince 130 bin lira biriktirmeye baslicam
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
araba temel ihtiyaçtır, lüks değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ghostikiİroni mi ciddi mi? 1 senede 120-130 binden 210-220 bin bandına geldi fiyatlar maaşlar ancak yüzde 4-5 arttı...200 bin ayda net 6 bin kazanan çalışanin 33 aylık maaşına tekabül eder.... çok küçümsenecek bir rakam değil sanki...ama parayı bedavadan kazananlar için düşük görülebilir.
Şaka değil ciddiyim. Neden şaka yapayım ki? Piyasa belli fiyatlar ortada neticede. Yarın fiyatlar yarı yarıya düşerse eyvallah ama piyasa ortada. Duruma göre pozisyon almak zorundasınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sürdürülemez bir ekonominin yansımaları malesef. Passat alacağımız fiyata Clio alamaz olduk. Tüm gücümüzle ancak alabildiğimiz arabalarımıza iyi bakalım. En az 10 sene kullanmak zorundayız.
quote:
Orijinalden alıntı: Stand Alone200 bin ciddi bir fiyat değil artık. Algınızı değiştirin ya da bütçenizi arttırın.
Dolar Ocaktan bu yana %35 artti. Enflasyon %11 aciklaniyor. Markette fiyatlar 2-3 katina cikti. Bu sene basinda maasina %40 zam alacak var mi?
Bence sen ekonomi bilgini degistir veya AVM otoparki degistir dizelin az oldugu yerlere git NOx u azalt :)
duruma göre pozisyon alıp; arabası olan hiç kimsenin şu düzenin değirmenine su taşımaması için ARABA ALMAMASI-YENİLEMEMESİ gerekiyor ki çakallar iş yapamasın--sıfır arabalara musallat olan çakallar ve galerici ordusunun elinde patlasın o alıp üzerine +50 bin rakam koydukları araçlar...
gidin aracınızın bakımlarını titizlikle yaptırın; aracınızı doğru düzgün kullanın 2-3 sene olsun size yetmeyecek mi ??
birikimişiniz varsa da araba yerine arsa-daire-tarla alın geçin..unutun...araba yatırım aracı olmamalı..sokağa park ediyorsun,geliyor sarhoşun biri durduğu yerde 50 bin hasar verip kaçıyor...ne oldu yatırım ?
-
bu yüzden tüm paramı 1 yıllık mevduata verdim. 1 yıl sonra biriktirdiğim param ile yine mevduata vereceğim. 5 yıla kadar böyle devam.
araba alabileceğim kadar biriktireceğim..
2 el araç almak da istemiyorum. BMW 320i almak için uğraşacağım..
-
Pandeminin tam ortasında şans eseri 0.9 clio aldım korka korka 102.700TL'ye. 0.9 motor mu olur dedim ama çok şükür sıkıntı olmadı. Sıkıntı şu; şu an sarı sitede 120.000'den aşağı satan yok hem de km'ler benim araçtan 10.000 fazla. Sıfır zaten yok bayilerde, olsa da 130.000'dan aşağı değildir sanırım.
Peki şimdi ben kar mı ettim? En azından tl'den kar ettim diyorum. O para elimde tl olarak dursaydı erimiş olacaktı. 2019 yazında i20 otomatikler 70-80bindi ikinci el temizleri.. Almadığımı yanıyorum :(
Otomobil tüm dünya için ihtiyaçtır, Türkiye hariç..
-
quote:
Orijinalden alıntı: ghostikiduruma göre pozisyon alıp; arabası olan hiç kimsenin şu düzenin değirmenine su taşımaması için ARABA ALMAMASI-YENİLEMEMESİ gerekiyor ki çakallar iş yapamasın--sıfır arabalara musallat olan çakallar ve galerici ordusunun elinde patlasın o alıp üzerine +50 bin rakam koydukları araçlar...
gidin aracınızın bakımlarını titizlikle yaptırın; aracınızı doğru düzgün kullanın 2-3 sene olsun size yetmeyecek mi ??
birikimişiniz varsa da araba yerine arsa-daire-tarla alın geçin..unutun...araba yatırım aracı olmamalı..sokağa park ediyorsun,geliyor sarhoşun biri durduğu yerde 50 bin hasar verip kaçıyor...ne oldu yatırım ?
Hafta içi bile deli gibi trafik var ya, istediğin kadar zorla bu toplum için araba statü göstergesi. Dolar 10 lira da olsa araba alacak milyonlarca insan var. Durum kötü ona ben de katılıyorum ama bizim sitem etmemiz ile durumum değişeceğine benim inancım yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_Dolar Ocaktan bu yana %35 artti. Enflasyon %11 aciklaniyor. Markette fiyatlar 2-3 katina cikti. Bu sene basinda maasina %40 zam alacak var mi?
Bence sen ekonomi bilgini degistir veya AVM otoparki degistir dizelin az oldugu yerlere git NOx u azalt :)
Alıntıları GösterEee tamam da ne yapalım peki? Yani senin gibi sabahtan akşama durumun kötü olduğunu yazanlar var bu forumda ve her geçen gün insanların hayatı zorlaşıyor. Sen sitem edince dolar 2 liraya düşecek mi? Euro 3 lira olur mu? Olmayacak ise neden yazıp çiziyorsun? Yani alım gücünü arttırmak zorundasın öteki türlü her zaman zarardasın.
Aksini iddia eden zekiler varsa paylaşsın biz de yapalım.
-
200 bin lira 100 bin tane ekmek parası eder. Millet ekmek almaya iki lira bulamıyor. Askıdan iki ekmek alabilenler şükrediyor. Kim şükredecek kim ah edecek belli değil.
-
150-200 bine hurda bulursunuz anca
-
quote:
Orijinalden alıntı: Stand AloneEee tamam da ne yapalım peki? Yani senin gibi sabahtan akşama durumun kötü olduğunu yazanlar var bu forumda ve her geçen gün insanların hayatı zorlaşıyor. Sen sitem edince dolar 2 liraya düşecek mi? Euro 3 lira olur mu? Olmayacak ise neden yazıp çiziyorsun? Yani alım gücünü arttırmak zorundasın öteki türlü her zaman zarardasın.
Aksini iddia eden zekiler varsa paylaşsın biz de yapalım.
Alıntıları GösterEn azindan dogruyu verilerle kanitliyorum. AVM otoparki gezip ulkenin ekonimisi iyidir demekten iyidir bana kalirsa.
Benim yazmamla bir sey degismeyecek ama senin yanlis yorumlarina karsi en azindan benimkiler dogruyu gosterecej
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_En azindan dogruyu verilerle kanitliyorum. AVM otoparki gezip ulkenin ekonimisi iyidir demekten iyidir bana kalirsa.
Benim yazmamla bir sey degismeyecek ama senin yanlis yorumlarina karsi en azindan benimkiler dogruyu gosterecej
Alıntıları GösterTamam o zaman AVM otoparklarına bakmayız bundan sonra. Oradaki arabalar hep kredi ile alınıyor zaten. O krediler de ödenmiyor bla bla bla.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TITANkaç litre yakıyor
Alıntıları Göster9 ama mahalle çok inişli çıkışlı.şehir ankara
-
quote:
Orijinalden alıntı: Emir9 ama mahalle çok inişli çıkışlı.şehir ankara
Alıntıları Göster9 hiç bişey degil ki o araç için civic benzinli 8.5 yakıyor zaten
-
quote:
Orijinalden alıntı: TITAN9 hiç bişey degil ki o araç için civic benzinli 8.5 yakıyor zaten
Alıntıları Göster8.5 'a düştüğü bile oluyor.uzun yolda 5-6 l arası sabitleyiciyle.100-110 km hız.ben memnunum açıkçası.1.5 bmw üretimi motor olmasının etkisi var mı bilmiyorum ama 320ied ler peugeot üretimi motor olduğundan almak istemedim.hem sesi de çok hoş motorun
-
quote:
Orijinalden alıntı: vamp
İngilterede yaşayan abime vw toureg modelinin 200 bin sterline(2milyonTL) ülkemizde satışta olduğunu söyledim inanmadı. Doğuş otoyu vw grubuna şikayet edin dedi :D durumu ancak 5dk da izah edebildim. En sonunda "Burda o paraya rolls royce alırız be" dedi xDBurdaki degerden orda satilsa, yani 2 milyon sterlin olsaydi acaba o zaman ne tepki verirdi cok merak ettim. Çünkü bizdeki mevzu su an tam da boyle. 2k asgari ücrete 2 milyon tl...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X