Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
951
Cevap
82
Favori
122.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirdiğiniz için tesekkür ederim..
    Açıkçası ben bu olayların meydana gelmesinde ki tek sorumlunun bankalar olduğunu ve bankaların bu güvenlik açıklarını ivedilikle çözmeleri gerektiğini düşünüyorum.
    Linkteki haberde dikkatimi çeken bölümü aşağıya ekliyorum:

    SORUMLULUK BANKALARA AİTTİR
    Atlasglobal Fraud- Chargeback Müdürü ve Bilirkişi.Net Çözüm ortağı İbrahim Kudret Elçiboğa bu durumu şöyle anlatıyor: “POS'da işlem yapan kişi cebinde taşıdığı mini bir kart okuyucu yani ”Card Reader” denilen sistemi kullanır. Bunun yanında POS'a ilave mini bir kart okuyucu takılması ile kartların üzerindeki manyetik şerit kopyalanıyor. Bu ilgili alanın boş karta yazarak kopya kart üretiyorlar. Kart sahipleri, bankaya ulaşmalıdır ve itiraz dilekçesi iletmelidirler. Bu dolandırıcılık nedeniyle oluşan zararlarının mali sorumluluğu bankaya aittir."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi economist52 -- 25 Ekim 2016; 9:11:53 >




  • Yakın tarihte Akbank tarafından Wings kartımın bilgilerinin kopyalanmış olma ihtimali olduğu gerekçesiyle arandım ve kartımın kullanıma kapatılıp yeni kart gönderimi yapıldığı söylendi. Sebebini, hangi işlemde sorun olduğunu sorduğumda kendilerine iptal talimatının direkt olarak VISA dan geldiğini söyledi ancak "Önceki gece 4.30 da Ttnet ödemesi yapılmış, kontrol etmenizde fayda var" diye de ekledi. Kontrol ettiğimde Ttnet ödemesi benimdi ve geriye dönük kontrollerimde de sıkıntı yoktu.

    İşin ilginç tarafı bugün Finansbank kredi kartımdan da peş peşe 2 kere bana ait olmayan Ttnet ödemesi yapıldı. İtitraz başvurusunu yaptım. Sonucunu bekleyeceğim. Bu işin, memleketin saçmalıkları o kadar can sıkıcı bir hal aldı ki oralara hiç girmek istemiyorum.

    Bu konuyla alakalı suç duyurusunda bulunan oldu mu?
  • Benim de yapı kredi kartımdan dün 17.50 TL tutarında TTNET DUZENLI FATURA ANKARA para çekilmiş, bekleyen provizyonlarda farkettim. Hemen kartı iptal ettirip yenisini istedim. Şimdi harcama itiraz formunu doldurmak için şubeye gidecem. Ne bir sms ne bir uyarı tamamen şans eseri farkettim başka bir işleme bakacam diye. Her geçen gün mağdur sayısı artıyor bankalardan bir önlem yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:53:15 >
  • Abimin de Yapikredi bankasindan 850tl civari fatura odemesi yapilmis. 14 Ekimden bu yana gun gun odeme yapiyorlarmis meger. Bugun bankanin uygulamasina girdiginde donem ici islemlerden fark etmis ve hemen dilekce yazmak icin bankaya gitmis. Kart suan blokeli ve dilekce sonucunu bekliyoruz.
    Superonline
    Turktelekom
    Turksat
    Vodafone
    Odemeleri yapilmis Istanbul ve Ankara illerinden, toplam zarar 850tl civarinda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babamın kartından da 2 hafta önce benzer bir şekilde Türk telekom otomatik ödeme altnda 50 TL geçmişler. Kartın limiti de baya fazlaydı cidden. Şerefsiz bunlar.
  • bende asattan fatura yatırdım akşamına karttan 20-30 defa yabancı sitelerden alışveriş denendi ama limit olmadığı için kurtardım hemen bankayı arayıp kartı alışverişe kapattım. sabahına ise koton apple store ve ciceksepeti gibi alışveriş firmalarından alışveriş denenmişti yeni kart çıkartıp kurtuldum birkez daha öğrenciliğim ve paramın olmaması kurtardı beni ama iş güüç sahibi olan insanların allah yardımcısı olsun artık her alışverişte 3d secure olması lazım. direk çekim kalkmalı
  • Bankamatik kartını ve vadesiz hesabı nasıl koruyabiliriz? Parayı borsaya vadeliye altına falan mı çevirsek? Vadesiz hesaptan direkt parayı çekebilir hiç güvenli durmuyor.

    Bundan 1-2 ay önce de 542 li bir numaradan ad soyad hesap no söylenip hesabınızda şüpheli işlem yapılmış. İki bin küsür tl havale yapılmış bunu onaylıyor musunuz diye sormuştu. Ben de hayır onaylamıyorum havaleyi iptal edin dedim. İsterseniz şifrenizi de değiştirelim güvenlik açısından dediler. Ben de internet üzerinden kendim değiştiririm deyip kapatmıştım bu da sanırım dolandırıcılık olayıydı karşı taraf çok sıkıştırmamıştı.

    Bir diğeri de kredi kartı kullanım ücretini geri iade edecez birazdan sms gelecek oradaki numarayı söyleyin demişlerdi. 3D securenin harcama şifresiydi 500-600 liralık. Numarayı sallayıp kapatmıştım bide utanmadan tekrar aramışlardı.

    Son plarak TTNET DUZENLI ODEME çekilmiş kartı iptal edip harcama itirazı oluşturdum.

    Neyseki internet sayesinde bu tür paylaşımlarla haberdar olabiliyoruz ve başımıza kaç kez dolandırıcılık olayları geliyor. Belirli yaş üstü internet kullanmayan normal vatandaş napsın kimbilir ne paralar çekiyorlardır yazık valla.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drvimu

    http://www.mynet.com/haber/yasam/istanbulda-atm-dolandiricilarina-yonelik-operasyon-2694923-1

    Bu tür haberleri hep okuyoruz ama yakalandıklarında iş işten geçmiş oluyor: O çalınan paralar çoktan gitti.

    Yani, dolandırılan açısından o kişilerin -büyük ihtimalle- kısa süreli hapis yatmalarının ne faydası var?

    İşte geçen hafta da okuduk: 45 personel çalıştıran sahte çağrı merkezi 4 aylık bir takipten sonra basıldı ve savcılık sadece patron durumunda olan 5 kişiyi tutuklayıp 45 personeli serbest bıraktı:

    Soru: O çalışan 45 kişi neden serbest bırakıldı? Bu tipler dolandırıcılık yaptıklarının bilincinde olarak çok sayıda insanı kandırdılar ve bu sayede maaş aldılar.?

    Problem burda.




  • Mh arayin ve kredkartiniz mailorder. Ve yurtdisi alisverislerinkapatin kafaniz rahat eder

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iş bankası maximum karta iade etti harcamaları.Amma bugünde paraftan 257 usd harcama oldu.Bu bankalar güvenliğimizi sağlayamayacaksa kart falan kullanmam artık.
    İşin enteresan tarafı şu ki ben nette kartı direk kullanmam.Ya sanal kart ya da BKM express ile yaparım.Her iki kartın patlaması da BKM expressle işlem yaptıktan sonra oldu.Bu kadarı tesadüf mü yoksa adamlar işi kaynağından mı patlatmışlar anlamadım.
    Bu şekilkde kartından harcama yapılan arkadaşlar BKM ye kartlarınız ekli mi acaba?
    Ben BKM deki tüm kartlarımı sildim.Tüm kartlarımı İnternet harcaması,telefon ve mail order harcamaya kapattım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabrek -- 27 Ekim 2016; 21:52:11 >




  • Benim kartımdan da TTnet düzenli ödeme olarak çekim yapılmış. Aynı zamanda morhipo'dan da alışverişler var. itirazı yaptım bakalım ne çıkacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaRQuE

    Benim de 1 ay kadar önce yaklaşık 800tl internet üzerinden harcama yapılmıştı.
    Telefona gelen mesajlardan farkettim. Hemen kartı kapattırıp harcama itiraz formu faxladım.
    2 hafta sonra iade ettiler. En son vatan, hepsiburada ve n11den alışveriş yapmıştım.

    Hangi kredi kartı hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramazoz R kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:53:17 >
  • Geçmiş olsun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim başımada geldi.

    Kartı 2000 civarı patlattılar

    trendyol.com dan adam alışveriş bile yapmaya kalkmış ama şüpheli işlem diye ödemeyii kabul etmemişler.iade etmişler buraya kadar herşey normal.

    Allahsızlara; bunu yapanların bilgilerini bana bir verin diyorum vermiyorlar madem böyle birşey oldu bana neden haber vermediniz diyorum

    Onada ses yok.Bu Allahsızlar suçluyu kolluyorlar mağduruda dertleriyle başbaşa bırakıyorlar.kitapsızlar işleri güçleri sadece para kazanmak

    Böyle yerlerden alışveriş yapmayın ben üyeliğimi sildirdim.

    Bu yılan bizi soktu ama yarın bu yılanlar sizide sokmaya kalkar basbas bağırırsınız.

    şimdiden tedbirinizi alın boykot edin elinizden ne geliyorsa yapın
  • ramazoz R kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:53:20 >
  • Merhaba,
    Benimde başıma aynı olay geldi.
    Benim sorum ekstrede " TURKTELEKOM-MOBIL WEBTEN ISTANBUL TR " olarak görünen firma türk telekomun kendisi mi ?
    Yoksa sahte bir firma mı ? Nasıl öğreneceğim.
    Türktelekoma ve bankaya dilekçe gönderdim.
  • Bu YKB kadar adi bir banka da Garanti'dir. YKB ye Dubai'deyken internet üzerinden alışveriş yapmamı engelleyen adi bir değişim ile karşılaştım. Dubai'den Türkiye'yi aramak zaten dünyanın parası. Dubai'de skype çalışmıyor bu arada.

    Bana eski nüfus cüzdanımın seri numarasını soruyorlar, haliyle bilmiyorum. Kredi kartının şifresini sistemden girerek işlem yaptığım yerde nüfus cüzdan seri no sormakta ısrar eden şerefsiz adi haysiyetsiz empati yoksunu banka görevlileri astığım astık kestiğim kestik kurallarıyla müşterilerine hiç bir şekilde yardımcı olmuyor. Şikayet ettik, özür dilemek için geri aradılar. Bana özür değil işimi halletmem için yardım edin diyorum gene yardım etmediler. Boş boş özürü alın bi tarafınıza sokun demiştim en son.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.