Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
82
Favori
122.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 15.10.2016 tarihindeki işlemler dünkü tehditlerden sonra bugün iade oldu yapıkredi taksitler bitsin kapatcam
  • chessmania kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Ama kartınızı kapattırmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
    Çünkü bu tür dolandırıcılığa uğramayan Banka KK neredeyse kalmadı.

    O halde hep söylendiği gibi, esas kartımızı internet/mailorder'a kapatıp internet alışverişlerinde sanal kart kullanmak en uygun çözüm görünüyor, hangi Banka olursa olsun.
    Tabi, alışverişten sonra sanal kartın sıfırlanmasına izin veren bankalar olsun ve bunlar çoklar şimdi.

    Ayrıca tüm arkadaşların ek bir güvenlik önlemi olarak bilgisayarlarındaki olası zararlılara karşı finansal işlemlerini "Güvenli Tarayıcı" özelliği taşıyan Kaspersky, Bitdefender, Norton vs. gibi lisanslı internet security programlarını kullanmaya dikkat etmeleri.

    Bu lisanslı programlar hakkında forumda sıcak fırsat konusu var mesela Norton için.
    Ya da meselawww.hizlial.com sitesinde Bitdefender Total Security 2015 var 13 TL (1 yıl 1 PC) ve ücretsiz kargo ile hem de kutulu ve CD'li. 2016 versiyonuna ücretsiz geçilebiliyor.




  • Kayesimin kullanıcısına yanıt
    Sizi arayanlardan şüphelenip doğrulamak için araştırmanız çok doğru.

    Ben de KK 'mı iptal ettirdikten 1 hafta sonra bir mesaj geldi sabit telefon numarasından, kartın limitinin çok üstündea alışveriş denemesi olduğuna dair.
    Hemen google'a sordum ve gerçekten Bankanın ilgili biriminin olduğunu gördüm.
    Adamlar dolandıramayınca sinirlenip tanesi 10.000 TL olan fotoğraf makinalarından çok sayıda alma denemesi yaparak "tedirgin etmek" olayına geçmişler, iptal edilmiş kartla.

    Yalnız, sanal kart kullandıktan sonra şu aşamada sorun olacağını düşünmüyorum: Perşembe akşamı Hepsiburada'dan şu Festival marka %40 indirimli halımsı şeylere bakarken ve kararım gecikince ertesi gün kargo ifadesi 24.10.2016 tarihine kaldı deyince ve bu arada 230 boyutundaki ürün tükenince hemen 100X200 olandan siparişimi sanal kartla verip haftaya kadar unuttum derken bu gün 13:30'da zilim çalınıp "kim o" deyince "Yurt içi kargo" cevabını alınca şaşırdım.

    Evet, forumda çok kızılan Yurt içi kargo siparişimi getirmişti, hem de Cumartesi saat 13.30'da.

    Neyse, konuyu fazla dağıtmayayım.




  • Burayı takip ederim hep. Sürekli kart bilgilerim çalınmış konularını okuyordum hep. 1 ay önce kullanmadığım bankamatik kartı vardı yapı kredinin onun bilgileri ele geçmiş dolandırmaya kalktılar aradıkları numaradan şüphelenince hemen müşteri hizmetlerini aradım öyle birşey yokmuş kartı kapattırdım hatta internet şubesini de.
    Bazen fiyat hatasından çek veriyor diye hepsiburada hemen alayım diye mobil uygulamadan alıyordum. Artık çek vermiyor ben de almam alırsam da sanal kart ile alırım. 10 TL lik çek için belki de bilgileri kaptırdık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese hayırlı aksamlar. Dün bir arkadaşımın başına böyle bir dolandırıcılıkla karşılaşınca internetten araştırırken konuyu gördüm ve hepsini tek tek okudum resmen dehşete düştüm.Herkese çok geçmiş olsun ama çok kişi benim gibi bilgilenmiş oldu.
    Bende arkadaşımın başından gecen olayı aktarmak istiyorum ki kimsenin başına gelmesin.
    Dün cumartesi saat yaklaşık 3.30 civarında arkadaşımı 4440444 numaralı telefondan yani yapı kredi m.h numarası önünde arkasında başka numara yok.Numara bu m.h arayan kişi kartınızdan 50bın kredi çekilmiş hemen kapatalım, iptal edelim diyor.Arkadaşta 4440444 yapı kredinin kendi numarası olması ile güven, 50bin tl çekilmesi ile korkuyo kapılıyor tabi ne derse yapıyor birazdan gelen mesajları m.h zannettiği bayana veriyor o andada hesabından 51bin tl kredi çekiyorlar ve kartı bloke ediyorlar kapatıyor telefonu. Arkasından birdaha 4440444 numaralı telden tekrar arıyorlar dolandırıldınız pazartesi günü şubenize gidin diyip kapatıyor. arkadaşta hemen 4440444ü arayıp kartını kapattırıyor ve m.h Kişi 51bin tl kredi çekildiğini söylüyor ve pazartesi şubeye gitmesini söylüyor başka bir bilgi vermiyor. Arkadaşta sonra karakola başvuruyor bakalım nasıl sonuçlanacak 4440444ten arandığından YKB bir güvenlik acığı var ama diğer yandanda 4440444 numarasına güvenerek şifreleride o telaşla arkadş dolandırıcı kadına veriyor işin garibide arkadaşın hazır kredi olarak 30bin tl göründüğünü söylemişti bu kadar basit bir şekilde nasıl 51bin tlyi banka bir anda verebiliyor mesala ben kimliğimle gitsem saatlerce uğraşsam 50bin tl bir anda cıkarıp vereceğini sanmıyorum YKB calışsanlarıda işin içindemi yada nekadar içinde yada banka nekadar masum ilerki günlerde görücegiz
    Burdan herkesi tekrardan uyarmak istiyorum bankanın resmi numarası olsada kesinlikle güvenmeyin ararlarsa size önce güven verip sonrada korkutacaklardır hazırlı olun ve çevrenizdekileride uyarın ve forumda konuyu yukarda kalarak daha çok kişiyi konuyu görmesini sağlıyalım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdew39 -- 23 Ekim 2016; 21:37:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün gazetede de haber olmuş konu
    http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/postu-kaptirmayin/59000/59416/

    Benim de 2 hafta önce başıma geldi.
    113 TL civarında TTNET düzenli ödeme diye bir kalemi bekleyen işlemlerde gördüm.
    İşlem Cuma (07.10) provizyona düşmüş, ben Pazar (09.10) farkedip, anında kartı kapattırdım, pazartesi günü (10.10) ise harcama itiraz formunu faxladım.
    2 haftadır henüz iade olmadı, bakalım ne zaman olacak.
    Kart işbankası maximum, ayrıca eşimde ek kart vardı.
    İkisi birden iptal oldu.




  • Dün Morhipo' dan sipariş özeti emaili aldım.
    Sözde 760 TL tutarında alış veriş yapmışım, benim ismim var ama adres ve telefon numarası tamamen farklı.
    Ödeme tipi YKB WorldCard tek çekim yazıyordu.

    Hemen Morhipo' yu aradım işlemin bana ait olmadığını hesabın kapatılmasını istedim.
    Sonra internet bankacılığından kontrol ettiğimde provizyonda bekleyen her hangi bir işlem olmadığını gördüm.
    Ben yine de daha önce güvenlik açığı sorunu yaşadığım kredi kartımı kapattırdım.
    Çünkü bu kredi kartı yüzünden daha önce tek bir 3D şifresi ile mükerrer sipariş oluşmuştu ve hemen peşinde dolandırıcılar musallat olmuştu. Her hafta arayıp şüpheli işlemini var diyordu dolandırıcılar.
    Yeter artık dedim kapattım yenisini de istemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

    Teşekkür ederim.

    Ancak, daha pazartesi gecesi baktığım ve anlatısının altında 30 civarında yorum görünen bir sitenin 4-5 gün sonra ayın ortasında limit aşımına uğraması şüphe çekici:

    - "Her şey sınırsız" diye satış yapan yerli/yabancı tüm hosting satış dolandırıcı firmalarının numarası olabilir,
    - Osman hocanın anlatısından rahatsız olan ilgililerin Godady firmasına müdahalesi olabilir.

    Benim sitenin hostingi kebirhost firmasında godady de değil. Bant genişliği sorununu da çözdüm fakat yeni bant genişliği de eylül ayının ortasında doldu tekrar bant genişliğini artırdım.
  • perşembe günü akbanktan arandım. bir yabancı site adı verdi ordan alışveriş yaptınız mı diye. hayır dedim.
    sonra peki ttnet faturası ödediniz mi dedi. yok dedim. size yeni bir kart tanımladım. bilgileriniz çalınmış. şu şu işlemleri yapın dedi. bekliyorum şimdi.
    yalnız ttnet faturası ödenmiş (TTNET DÜZENLİ FATURA 68,55 TL) diye. çoğunun farketmeyeceği bişey. hele de otomatik ödsewme talimatı olanların. neticede çok dikkatli olun arkadaşlar.
    maaşım kadar limit koydurdum ki sorun yaşamayayım diye. ama sonuçlanması bile kaç ay sürüyor meredin.
  • Bir buçuk ay önce de benim yapı kredi kartını patlatmaya çalışmışlar. Sabah erken telefondaki mesajlar sayesinde haberim oldu Allahtan bir şey çekememişler. Bu kadar çok olayı görünce bir yerden kredi topluca kartı bilgilerini çaldıklarını düşünüyorum yoksa bu kadar olay normal değil.
  • Masa başı kopyala-yapıştır haberler başladı yine. Anlatılanlar kısmen doğru, kısmen yanlış. Bir kere tüm kredi kartları çipli, çipli kartın da kolay kolay kopyalanabileceğini sanmıyorum. Ne yapılabilir, kartın ön ve arka yüzünün fotoğrafını çeker, internet/mail order alışverişlere açıksa 3d olmayan sanal pos üzerinden kartı boşaltır. Pos makinesinde işlem yaparkan cihazın gözünüzün önünde olmasına dikkat edin.
  • Ne yapak elimizden bu geliyor.Sanalkart kullanmak yerine banka int. subeden kartı internet-telefon ve mail order alışverişlerine kapatıp alışveriş esnasında açıp alışverişi tamamlayınca tekrar kapatmak çözüm olurmu?Hangisi daha güvenli olur..
  • hep ttnet i kullanıyor adamlar...yine kartımdan 78 tl ttnet otomatik ödemesi diye çekim yapmışlar..hemen itirazı yapıştırdım artık profesyonel olduk yaw :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: economist52

    Uzmanlar uyarıyor: Milyonlar tehdit altında!
    http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/uzmanlar-uyariyor-milyonlar-tehdit-altinda/123676/

    arkadaşın dediği gibi pos cihazı görünür yerde olsun
    Benim alış veriş yaptığım bir yerde pos cihazı benim göremeyeceğim şekilde bir yerde idi ve ondan sonra o kartımdan fatura ödemesi yapılmıştı
    Alt tarafa bir kamera yerleştirse o bile yeter kart numaralarını çalmasına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • osmndmn29 O kullanıcısına yanıt
    Ben o zaman domain isminizi arattım ve godady çıktı, çok net hatırlıyorum.

    Ama tabi firmanız godady'den reseller alıp satıyorsa ve server DNS numaralarını da değiştirmediyse onu bilemem.
    Sonuç olarak "Sınırsız" diye satıp, örneğindeki olduğu gibi sadece yazı ve resimlerin olduğu bir web sitesinin "Limit aşımı" diyerek (aylar boyunca defalarca baktığımda) ay sonuna kadar kapatılması kabul edilemez.
    Nitekim benim de hobi konusunda bir WP bloğum var ve dönem dönem yüksek ziyaret ve mesaj almasına rağmen "Limit aşımı" konusu hiç olmadı.
    Çünkü yurt dışı kaynaklı bir hosting ve ne dedilerse o.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 24 Ekim 2016; 23:57:57 >
  • erdew39 E kullanıcısına yanıt
    Hocam, arkadaşınıza büyük geçmiş olsun ama Bankalardan gelen tüm 3D secure şifre mesajlarında "Bu şifreyi banka personeli dahil kimseyle paylaşmayın" diye yazar.
    Tamam, telefon numarasını birebir taklit edebilirler yazılım vasıtasıyla ama artık yıllardır tüm medyada yazılanlar, Emniyet Genel Müdürlüğünden herkesin cep telefonuna gelen uyarı mesajlarına da kulak asmak gerekir.

    Ama yine de "Dolandırıcılık konusunda savcıların el kitabı" mealinde eseri olan bir "Ceza Hukuku Profesörünün de" kendisine gelen bir telefon üzerine milyonlarını bu dolandırıcılara kaptırdığını da okuduk geçmişte.

    Yazık!
  • valihalil V kullanıcısına yanıt
    Uyarınız ve link için teşekkürler.
  • qwert. kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ancak derhal sanal karta geçip esas kartınızı internet-Mail Order alışverişlerine kapatın lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: economist52

    Ne yapak elimizden bu geliyor.Sanalkart kullanmak yerine banka int. subeden kartı internet-telefon ve mail order alışverişlerine kapatıp alışveriş esnasında açıp alışverişi tamamlayınca tekrar kapatmak çözüm olurmu?Hangisi daha güvenli olur..

    Elbette, sizin söylediğiniz yöntem de olabilir: "Alışveriş esnasında esas kredi kartını internet alışverişine açıp iş biter bitmez tekrar kapamak"

    - Kartınızı telefon ve Mail order'a açmanıza kesinlikle gerek yoktur ülkemizde, öncelikle. Çünkü ülkemizde bu tür alışveriş milyonda bir denecek kadar azdır.
    Çünkü her iki yöntemde de tanımadığınız bir satıcıya gerek telefonla ve gerekse form ile tüm bilgilerinizi faks/e-posta ile iletmeniz gerekir.
    Dolayısıyla aslında kredi kartlarımızın bize geldiğinde Telefon ve Mail Order'a açık olarak gelmesi Bankaların suçudur, çünkü büyük bir güvenlik açığıdır ve günümüzde hiç bir gerekliliği yoktur.
    Yani tüm alışverişlerin internet siteleri üzerinden olduğu günümüzde bir insan, tanımadığı bir satıcıya neden KK dahil tüm bilgilerini telefonda söyler veya Faks/E-posta yoluyla ona iletir ki?
    Bu suç kesinlikle Bankalara aittir çünkü onlar bu işe uygun Pos cihazı satmaktadırlar.


    Sonuç olarak sorduğunuz iki yöntem de, esas kartınızı Telefon/Mail order'a sürekli kapalı tutup internet alışverişlerinizde aç/kapa yöntemini uyguluyorsanız, sanal kartınızla aynı güvenlik seviyesine sahiptir.




  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.