Şimdi Ara

120-144 hz monitorler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
2
Favori
6.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşacağı ortak bir başlık olsun diye düşündüm , özellikle bu monitörlerde ki stutter , tearing gibi konuları konuşabiliriz veya düşük ms nin etkilerini ... malum 60hz monitörlerde 60 fps altında oynarken stutter gibi sorunları sıkça yaşıyoruz , yeni monitörler yüksek hz değerlerine ayarlıyken durum nasıl oluyor , nvidia nın g-sync i bu monitörler neler katar bunlar merak konusu

120HZ BenQ XL2420T Monitörü kullanıyorum 120hz Deneyim hem 2d hemde 3d modda oldukça iyi bir deneyim veriyor sayfaları kaydırırken mause sürüklerken hissediyorsunuz

Eğer bir 120hz monitöre sahipsek başka nelere sahip olmamız gerek?

İyi bir Ekran kartı peki neden?

Amacımız olabildiğince 120hz ortalamayı yakalamak ani frame düşüşlerini en aza indirmek ve sutter etkisini en aza indirmek.

görüntü yırtılması olarak tabir edilen tearring 120fpsye kadar görülmüyor 120hzden sonra az çok hissediyorsunuz 60hzye göre 120+ fpslerde bu yırtılmalar pek hissedilmiyor

120 hz monitörler genel olarak 1-2ms GTG tepki sürelerine sahip Monitörü 60hz aldığımda tepki süresi artıyor ve ghosting aksiyonu bol oyunlarda sahnelerde kendini belli ediyor ancak 120hzde bunu yaşamıyorsunuz geçikme ghosting olayı görülmüyor

Kullandığım monitörün nvdia tarafında tepki süresi iyileştirmesi var bunu açınca sanki daha akıcı geliyor bana psikolojikte olabilir emin değilim

bir 120hz monitör kullanıcısı olarak kesinlikle tekrar 60hz bir monitör olacağımı düşünmüyorum :)

• @Patronage

çok iyi bir monitör gerçekten , anlatım için tşk. anladığım kadarı ile tearing 120 üstünde pek kendini belli etmiyor belkide monitorun taraması ile ilgilidir ve 120hz daha smooth bir oynanış sunuyor ama bunun yanında, 120hz deyken 120fps altında dalgalı fps aldığınızda sabit 60hz 60fps ye göre akıcılık daha kötü oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 12 Ocak 2014; 0:18:26 >
  • BenQ XL2420T kullanıyorum ben de. Eğer fps bağımlı bir fps oyuncusuysanız zaten 60hz monitörlere tahammül edemezsiniz crt monitörlerden sonra. Özellikle fps oyunlarında tepki süresi, ve tazeleme hızı da klavye+fare'nin tepki süreleri kadar önemli pro düzeyde oynuyorsanız. Bunun dışında bazı oyunlar 60fps'yi aşmıyor bunlarda pek fark yaratan bir durum yok. Ayrıyetten 100hz-120hz arasında da farkı anlamak gerçekten zor, ben kastım 1-2 ay 120hz oynadım sonra 100hz'e aldım anlayamadım. Kullanım kılavuzunda 100hz tavsiye ediliyor Türkiye gibi 220v/50hz elektrik gerilimi olan ülkeler için ben şu an öyle kullanıyorum. 3D filmlerde 120hz'e alıyorum ama oyunlarda aradaki farkı anlamak zor.

100-120fps'den fazla alabiliyorsan belli ayarlarda vsync ile gpu kullanımını sınırlandırabilirsin daha düşük güç tüketimi için. Bunun dışında bazı online oyunlarda düşük ekran kartlarıyla birden yoğun-az yoğun sahneler arası geçiş oluyor ister istemez tf'lerde falan oralarada bi tearing gözlemleyebiliyorsunuz vsync kapalıysa bunun dışında açıkken pek sorun yok.

Düşük ms etkileriyse yine genelde fps oyunlarında fark yaratıyor. Refleksleri aynı olan 2 oyuncu arasında fark yaratabilecek noktalardan biri de ms, eğer çok konsantre oynuyorsanız turnuvada falan online.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 12 Ocak 2014; 0:38:39 >

• ViewSonic 2268wm kullaniyorumhttp://www.viewsonic.com/us/vx2268wm.html

60hz monitor benim icin kullanilabilir degil. 100hz CRT monitorumden buna gectim, yani uzun sure LCD'ye gecmeyi reddettim.
    Ayrica monitor 16:10. 16:9 monitorleri de kabul etmiyorum.

Cozunurlugu modern yuksek cozunurlukler degil evet, 1680x1050 ama bunun da yuksek FPS olarak bir artisi var. Monitorun kasasi, plastigi de dandik ama piyasadan da kalkmis bu monitorun yerine gececek bir monitor yok benim icin hala.

120hz'nin neden mutlak bir gereksinim oldugunu gormek icin oyuna bile gerek yok desktop'ta mouse'u yana dogru hafifce itin yeterli. 60hz = BULANIK
    7zip - Anki - Audacity - Calibre - Clamwin - eMule - FileZilla - Firefox - GIMP - GSmartControl - Handbrake - Inkscape - Jitsi - LibreOffice - MediaInfo - Mumble - PDF SaM - qBittorrent - Shotcut - SumatraPDF - Thunderbird - VLC

• yazın satın aldım.
    http://www.asus.com/tr/Monitors_Projectors/VG278H/

aslında bu mıonitörü satın almak için gitmiştim.
    http://www.asus.com/tr/Monitors_Projectors/VG248QE/

aradaki fark sanırım o zman yüzde 30 ındırımde 300 tl kadar ıdı.
    oyumu 3 ınch buyuk olan vede nvidia 3d gözlük veren üst modelden yana kullndım.

ha gereklimi 27 inch ve gozluk dersenız.
    kısıden kısıye degısır.

gecen gun forumdan arkadaşım satın aldı yüzde 30 indirim ile altta lngini verdiğim monitörü 980 ne. Bayada memnun.

Ben memnunmuyum diye sorarsanız bende çok memnunum.
    İNTEL ALDER LAKE CORE İ7 13700KF all p-core 5.5 GHZ- all e-core 4.3 ghz-ring x45-PALIT GeForce RTX 4080 GameRock OC-MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4- GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z DDR4 4400MHz CL19 1.5V Dual Kit RGB LED-THERMALTAKE 500 BEYAZ 3X TEMPERED GLASS PENCERELİ GAMING KASA-AeroCool Miragel360,su soğutma CPU,TDP 550 W-CORSAİR AX12000i-LG UltraGear 32GP850-B 31.5″ 1ms FreeSync Premium-G-SYNC IPS QHD Gaming (Oyuncu) Monitörü -165hz-o.c 180hz-8-10 bit-Samsung 980 pro 2tb- WD_Black SN770 1TB NVMe - Samsung 970 Evo Plus 1TB -WD Elements 6TB 3.5" USB 3.0-WD 3.5 2TB Caviar Blue-Cooler Master SK652 Red Switch Low Profile Mekanik Rgb Türkçe Oyuncu Klavyesi Beyaz-SteelSeries Rival 5 Destiny 2 Edition Gaming Mouse Beyaz - EPOS Sennheiser GSP 301 Beyaz-Creative Sound Blaster Zx- 11 adet SilverStone Air Blazer 120RW ARGB LED 12cm 94CFM Yüksek Hava Akışlı 2200RPM Kasa Fanı + 5 adet Arctic BioniX P120 PWM PST 12cm Kırmızı/Siyah Gaming Kasa Fanı

• quote:

Orijinalden alıntı: evohan

@Patronage

çok iyi bir monitör gerçekten , anlatım için tşk. anladığım kadarı ile tearing 120 üstünde pek kendini belli etmiyor belkide monitorun taraması ile ilgilidir ve 120hz daha smooth bir oynanış sunuyor ama bunun yanında, 120hz deyken 120fps altında dalgalı fps aldığınızda sabit 60hz 60fps ye göre akıcılık daha kötü oluyor
    120hz'in esas özellikleri: 120 fps akıcılığı, ghosting'i azaltması, vsync olmadan tearing'i azaltması ve vsync'deki input lag'i düşürmesi (ve tabii, 3D gözlük desteği).

Bunun yanında, güncel, 3D Vision 2 destekli 120hz-144hz monitörlerin önemli bir özelliği de, lightboost sayesinde "strobe" arka ışık özelliğine sahip olmaları.

Bu sayede, CRT monitörlerdeki gibi sıfır ghosting elde ediliyor (60'tan 120hz'e çıkınca da ghosting hayli azalsa da, lightboost'la tamamen çözülüyor).

http://www.blurbusters.com/zero-motion-blur/lightboost/

Burtaki tool'la, 3D gözlük gerekmeden, lightboost'u etkinleştiriyorsunuz.

Lightboost etkinken, mesela şu testi 7680px'e bile getirseniz, görüntüyü net takip edebiliyorsunuz:http://www.testufo.com/#test=photo&photo=quebec.jpg&pps=960&pursuit=0

Lightboost etkinleştirmenin götürüsü, normal kullanıma göre, brightness'a sınırlama gelmesi oluyor(monitör ayarından lightboost parlaklık düzeyi bir miktar arttırılabiliyor. Tepkide hafif yükselme karşılığında, yeterli parlaklık alınıyor).
    Bir de bazı renk tonlarında kalite düşüşü/pixelleşme olabilir ama dikkat çekecek düzeyde değil.

60 Hz:

120 Hz:

120 Hz + LightBoost:

LightBoost düzeyinin (parlaklığının) etkisi:

G-sync ile bu konuya da bir standart gelecek gibi görünüyor:http://www.blurbusters.com/confirmed-nvidia-g-sync-includes-a-strobe-backlight-upgrade/

quote:

120hz deyken 120fps altında dalgalı fps aldığınızda sabit 60hz 60fps ye göre akıcılık daha kötü oluyor

Nerden duydun bilmiyorum ama, böyle bir şey yaşamadım.

quote:

Ayrıyetten 100hz-120hz arasında da farkı anlamak gerçekten zor, ben kastım 1-2 ay 120hz oynadım sonra 100hz'e aldım anlayamadım.

100-120Hz farkı anlaşılıyor. Masaüstünde veya BF gibi fps'lerde 100-120 fps farkı belirgin oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 12 Ocak 2014; 10:04:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

120hz deyken 120fps altında dalgalı fps aldığınızda sabit 60hz 60fps ye göre akıcılık daha kötü oluyor

Nerden duydun bilmiyorum ama, böyle bir şey yaşamadım.

.

Yukardaki arkadaşın yazdıklarına göre yazdım bunu normale göre moniter hz altında dalgalı fps alındığında stutter yaşarsın bunda şaşacak birşey yok bazı göz fark eder bazısı fark etmez tabi bu oran 60 fps üstünde daha az olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 12 Ocak 2014; 11:18:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

o verdıgın grafıkteki 2.8 ms yada 2.4 ms yı yakalamak ıcın lightbostt o degerlere cıktıgında ekran kararıyor helekı benım gıobı bf3 bf4 oynayan bırı ıcın detay onemlı bır ıse yaramıyor ms nın dusmesı aksıne ekran kapkara oluyor.
    yanı acıkca kontrast baya gerı cekılıyor ve bır ıse yaramıyor.
    İNTEL ALDER LAKE CORE İ7 13700KF all p-core 5.5 GHZ- all e-core 4.3 ghz-ring x45-PALIT GeForce RTX 4080 GameRock OC-MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4- GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z DDR4 4400MHz CL19 1.5V Dual Kit RGB LED-THERMALTAKE 500 BEYAZ 3X TEMPERED GLASS PENCERELİ GAMING KASA-AeroCool Miragel360,su soğutma CPU,TDP 550 W-CORSAİR AX12000i-LG UltraGear 32GP850-B 31.5″ 1ms FreeSync Premium-G-SYNC IPS QHD Gaming (Oyuncu) Monitörü -165hz-o.c 180hz-8-10 bit-Samsung 980 pro 2tb- WD_Black SN770 1TB NVMe - Samsung 970 Evo Plus 1TB -WD Elements 6TB 3.5" USB 3.0-WD 3.5 2TB Caviar Blue-Cooler Master SK652 Red Switch Low Profile Mekanik Rgb Türkçe Oyuncu Klavyesi Beyaz-SteelSeries Rival 5 Destiny 2 Edition Gaming Mouse Beyaz - EPOS Sennheiser GSP 301 Beyaz-Creative Sound Blaster Zx- 11 adet SilverStone Air Blazer 120RW ARGB LED 12cm 94CFM Yüksek Hava Akışlı 2200RPM Kasa Fanı + 5 adet Arctic BioniX P120 PWM PST 12cm Kırmızı/Siyah Gaming Kasa Fanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

o verdıgın grafıkteki 2.8 ms yada 2.4 ms yı yakalamak ıcın lightbostt o degerlere cıktıgında ekran kararıyor helekı benım gıobı bf3 bf4 oynayan bırı ıcın detay onemlı bır ıse yaramıyor ms nın dusmesı aksıne ekran kapkara oluyor.

Abartma Lightboost'u fullesen de, ghosting kayboluyor denebilir.
    Brightness da, güneş vuran bir ortamda değilsen, yeterli olacaktır.

quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

Abartma Lightboost'u fullesen de, ghosting kayboluyor denebilir.
    Brightness da, güneş vuran bir ortamda değilsen, yeterli olacaktır.

yok bılakıs sureklı karanlıktayım.
    yemınlen oyle bır kararıyorkı ekran helekı bf4 de adamları hıc bır seyı secemıyorum.
    ama ms dusmuyoırmu Ltghbost ıle düşüyor tabi.
    ama ordanda feragat edıyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 4 Şubat 2014; 7:43:13 >

• Ben de, Asus VG248QE kullanıyorum, 144hz de. Çok memnunum. Özellikle de, fps oyunlarındaki akıcılık inanılmaz keyifli. Son zamanlarda çok sık Natural Selection 2 oynar oldum, önceki monitörüme göre çok daha akıcı ve zevkli geliyor oyun...

Masaüstündeki fare imlecinin hareketinde bile hissedebiliyorsunuz akıcılığı. Bunun dışında, renkler vs konusunda, monitör süper iddialı değil bence. Normal bir monitör kadar renk ve parlaklık sunuyor bana göre. 3d olayına gelirsek, daha kullanmadım. Zaten böyle bi isteğim de yok şimdilik.

Orijinalden alıntı: Erai

Ben de, Asus VG248QE kullanıyorum, 144hz de. Çok memnunum. Özellikle de, fps oyunlarındaki akıcılık inanılmaz keyifli. Son zamanlarda çok sık Natural Selection 2 oynar oldum, önceki monitörüme göre çok daha akıcı ve zevkli geliyor oyun...

Masaüstündeki fare imlecinin hareketinde bile hissedebiliyorsunuz akıcılığı. Bunun dışında, renkler vs konusunda, monitör süper iddialı değil bence. Normal bir monitör kadar renk ve parlaklık sunuyor bana göre. 3d olayına gelirsek, daha kullanmadım. Zaten böyle bi isteğim de yok şimdilik.

bende sızın gıbı monıtorumden cok memnunum.

http://www.asus.com/tr/Monitors_Projectors/VG278H/

• 2 yildir BenQ XL 2420T kullaniyorum, artik 60hz monitorleri kullanamiyorum. oyun deneyimi mukemmel derecede bana gore en cool ozelligi tek tusla istediginiz ayara gecmesi ilerde ps4 almayi dusunuyorum bu monitorde ona cok iyi gider. forumdan bircok arkadas sordu nasildir diye hep kullanabileceginiz en iyi monitor dedim diyorum... su anlik. arkadasimda asusun 144 hz ligi var, ama sadece ustune 24 hzlik yenileme orani koymuslar ve cheaterlar icin guzel bi scenek aim destegi. baska bir extrasi yok yani. zaten prof. fps oyunculari 2420 t kullaniyor. kisaca tad alinacak birsey 120 hz olayi goz icin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yalniz 120hZ ICIN en az 120 fps mi almamiz gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: iceman_54

...arkadasimda asusun 144 hz ligi var, ama sadece ustune 24 hzlik yenileme orani koymuslar ve cheaterlar icin guzel bi scenek aim destegi. baska bir extrasi yok yani. zaten prof. fps oyunculari 2420 t kullaniyor. kisaca tad alinacak birsey 120 hz olayi goz icin

Monitörde aim desteği nasıl oluyor? Bu ne demek, detaylıca izah eder misin.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

...arkadasimda asusun 144 hz ligi var, ama sadece ustune 24 hzlik yenileme orani koymuslar ve cheaterlar icin guzel bi scenek aim destegi. baska bir extrasi yok yani. zaten prof. fps oyunculari 2420 t kullaniyor. kisaca tad alinacak birsey 120 hz olayi goz icin

Monitörde aim desteği nasıl oluyor? Bu ne demek, detaylıca izah eder misin.

resmen, ekranin ortasina bir nisangah yerlestiren bir modu var asusun 144 herzliginin kendim arkadasin makinada test ettim. dedigim gibi lowskiller adamlar icin iyi dusunulmus bir detay...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hızda ki monitörler cidden oyun için müthiş, ben de Asus Vg248qe kullanıyorum ama renk konusunda berbat ötesi olduğunu kabullenmeyen var ise ya hiç IPS görmemiş ya da yeterince süre kullanmamıştır.

Ben bu monitörü zevkle kullanmaya devam edeceğim fakat benim için gözü yormayan, daha doğal renklere sahip monitör önemli diyen var ise kesinlikle uzak durmalı.

Renk kalibre şart bu monitörlerde yoksa renkler renk değil. Yani standart ayarları ile renkler harika diyen var ise cidden birsey bildiğini iddia etmesin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüzgar81 -- 4 Şubat 2014; 10:29:50 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Rüzgar81

Bu hızda ki monitörler cidden oyun için müthiş, ben de Asus Vg248qe kullanıyorum ama renk konusunda berbat ötesi olduğunu kabullenmeyen var ise ya hiç IPS görmemiş ya da yeterince süre kullanmamıştır.

Ben bu monitörü zevkle kullanmaya devam edeceğim fakat benim için gözü yormayan, daha doğal renklere sahip monitör önemli diyen var ise kesinlikle uzak durmalı.

Renk kalibre şart bu monitörlerde yoksa renkler renk değil. Yani standart ayarları ile renkler harika diyen var ise cidden birsey bildiğini iddia etmesin :)

valla kalibre şart gözümü yoruyor parlaklik 40ta kullaniyorum nasğil kalibre edebiliriz

birde dedigiğni gibi aim desteği var ortada kirmizi yada yeşil aim göstergesi var

• iceman_54 kullanıcısına yanıt
    İyi gibi görünse de, kişinin kendini geliştirmesinin önündeki büyük bir engel bence bu. Çünkü ona alışan, onsuz oynayamayacak duruma gelir bir süre sonra.

Bunu iki örnekle açıklayayım:
    1- Öyle hileciler gördüm ki, hilesiz oynayamıyorlar artık. Kimisi yekünde 15 kill zor yapıyor. O kadar kabiliyetsiz yani. Kimi de var ki adamın Steam profiline bakıyorum, daha önceden de 1-2 banı var başka oyunlardan. Öyle bir alışmış ki hileyle oynamaya; hilesiz oynayamayacak duruma gelmiş. Bunların çoğu da ruh hastası. Kendilerini illa en üstte görmeleri gerek. İlla über skorları yapmaları gerek vs. Ve bu tipler ekseriyetle video çekerler ben şöyle oyuncuyum, böyle oyuncuyum diye. Bi Allah'ın kulu da "Bu adam bu kadar yüksek ratio yakalıyor. Acaba bunda hile var mı?" diye düşünmüyor be. Öyle hileciler gördüm ki, adam "hileci" diyorsun, sana youtube kanalından bahsediyor. Sanki video çekmesi, hile yapmadığının kanıtı. Bu yazımdan her video çekenin hileci olduğu anlamını çıkarmasın kimse.

Konu hileden açılmışken, bunlara uygulanan yaptırımlar daha da ağırlaşatırılması lazım (tek oyundan değil, tüm profiline ban), ya da hile kontrolü yapan uygulamalarını (Steam VAC gibi) sürekli güncel tutmaları gerek. Çünkü hileci olduğuna yemin edebileceğim öyleleri var ki, aylardır o şekilde oynamaya devam edebiliyor. Bunu niye yazdım? Hani bunları banlamak istemiyorsan eğer, hilenin kullanılamaması adına oyuna sürekli yama çıkartacaksın arkadaş. Bunun başka yolu var mı?

2- Kendimden örnek vereyim: Multi oynamaya başlayana kadar, single oyunları yüksek zorlukta oynuyorum diye kendimi hardcore oyuncu sanıyordum. Tâ ki multi oynamaya başlayana kadar. İlk anladığım şey, bırak hardcore oyuncu olmayı, oyuncu bile olmadığımdı. Ama bu durum benim moralimi bozmak yerine, bu eksiğimi kapatmaya ve iyi bir oyuncu olmaya çalıştım uzun zaman. Pro (% 3'lük kesim belki) değilim belki ama prolardan sonra geldiğimi söyleyebilirim şu an. Daha iyi bir (fiber ve santrale yakın) internet bağlantım ve 120 hz monitörüm olsaydı, durum daha iyi olabilirdi mutlaka.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.