|
Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms IPS Monitör 67C5GAC1TK -613x505mm ebatta, görülür ekran ölçüleri 597x335mm -22w tipik ,46 max. -DP kablosu (1.8m) ve ayaklık içi döküm demir dışı plastik kaplı sağlam bir ayaklık (sağa sola döndürme, 90 derece döndürme ,ön-arka eğme ve yükseklik ayarlı (120 mm) -Parlaklık 450cd maximum , Moving Picture Response Time (MPRT): 0.5 ms - 99% sRGB (CIE 1931) ,90% DCI-P3 (CIE 1976), 120% sRGB (CIE 1931) ,95% DCI-P3 (CIE 1976) -10-bit (8-bit+FRC) , Anti-glare kaplama ,Flat Panel -DisplayHDR™ 400 -ClearMR 6000 -AMD FreeSync™ -VESA Adaptive Sync -Artery display software ile monitör ayarlama -2x HDMI 2.1 , 1x DisplayPort 1.4 , 1x audio-out (3.5mm) Monitörü Hepsiburada'dan haftasonu aldık , bu sabah geldi. 7400TL fiyatı var , sepette ek indirim ile 6900TL fiyatla aldık. Çerçeve kenarı incecik , çok şık ve kaliteli bir monitör olmuş. Kutu içerisinden DP kablosu çıkıyor. Standart güç kablosu ve tornavida gerektirmeyen kurulumu çok pratik bir ayaklığı var. Ayaklığı gerçekten çok kullanışlı. Yarın bir gün monitör değişirseniz bile ayaklığı yeni monitörünüz ile Vesa mount destekli monitörünüz ile kullanabilirsiniz. İlk olarak açtığımda normal bir görüntü ile karşılaştım. Ekran büyük , semboller küçük oluyor HD'ye göre ama görüntü ayarlarından ölçek %125 veya 150 yapınca halloluyor. Renk kalitesi ve canlılık olarak eski monitörüm gibi geldi ilk başta. Bilgisayara ilk taktığım haliyle gördüğüm görüntüyü çok beğendiğimi söyleyemem. Lenovo'nun sitesinden "Display Control Center" programını indirdim ve kurdum. Monitörün sağ arkasında bulunan ayar tuşları kullanışlı olmadığı için ayarı programla yapmak çok daha pratik. Daha sonra HDR'ı windowstan açıp test ettim , yine bir fark göremedim. Windows ekran ayarlarından HDR açtığınız zaman kendi programından ayarda değiştirmiyor. Hatta ben program monitörle iletişim kuramıyor sandım. Ayrıca monitör bilgi kısmında windows "HDR sertifikası bulunamadı" diyor.. Bu aşamaya kadar hala monitör gözüme sıradan geliyor. Sonra farkettim ki Lenovo sayfasında monitörün sürücüsü var. Elle aygıt yöneticisi üzerinden manuel sürücü güncelledikten sonra VESA DISPLAY HDR400 olarak sertifikayı Windows görüyor. Asıl bombada bu program ve driver doğru yüklendikten sonra patlıyor. OYUN MODU içinde tanımlı profillerden birisini seçtiğiniz an monitör sıradan bir monitör görüntüsünden çıkıp müthiş parlaklıkta ve keskinlikte capcanlı bir görüntü sunuyor. Görüntü ayarlarında 60,120,144,165,180 HZ seçenekler var. Şansıma ölü pikselde çıkmadı. Şu an monitör almayı düşünenleriniz varsa diye bilgi amaçlı konuyu açtım. Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. Elektrik tüketim testi de daha sonra yapacağım. Almayı düşünen varsa kaçırmasın , tavsiye ederim. Bu fiyata bu özelliklerde monitör bulamazsınız. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt