Binbaşı
14 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme
Toplam: 49 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba arkadaşlar,

İmzamda gördüğünüz sistemi kullanıyorum, ve ekran kartım artık miyadını doldurdu sayılır. Gtx 980ti OC li modeller, baya bir ilgimi çekiyor. Ancak emin olamadığım konu, acaba işlemcim o ekran kartını destekleyecek düzeyde mi yoksa onun da değişim sırası geldi mi ?

Bütün bilgisayarı değiştirmek istemiyorum açıkçası, işlemcim, anakartım ve ramlerimden memnunum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var :)

İşlemcim i7 2600k @ 4.8ghz
Ramlerim ise 8GB DDR3 @ 2133mhz CL9 ile çalışmakta...

Şimdiden teşekkürler...
Merhaba arkadaşlar,

Bir siteden dead space 3 limited edition aldım ve indirdim. Sonra bir arkadaşım, dead space 3 standart edition aldı. Keyi aktifleştirdi ve indirmeye başladı. Sonra çok vakit alacak diye, bende ki indirilmiş Dead Space 3 Le dosyalarını verdim, o kendi bilgisayarında klasöre kopyaladı.

Şu an arkadaşın origin hesabında, limited edition sahibi olduğu yazıyor. Ancak oyuna girmek istediğinde ise hata veriyor. Bilgisayarınızdaki dosyalar ile origin hesabınızdaki bilgiler uyuşmamaktadır diye

Oyunu sildik, origini sildik, tekrar origin yükledik, hala limited edition görüyor. Online destekten bir elemanla yazıştık, adam hesabınızdaki key limited edition keyi, siz limited edition almışsınız zaten diye diretiyor, ama sorunu çözemiyor. İngiltereyi aradık, 30dk derdimizi anlattık ama o da çözemedi. Hepsi ısrarla, böyle bir hata olmaması lazım, sizin hesabınızda dead space 3 limited edition tanımlı, oyunun çalışması gerekiyor diyor. Yaptığımız işlemleri tek tek açıkça söylesek te, soruna çare bulamadık...

Diyeceğim o dur ki, sakın kendi oyun dosyalarınızı arkadaşınızın bilgisayarına atmayın

Bu arada, merak edenler olabilir, limited edition ile standart edition arasında, fark olarak iki silah ve iki suit var sadece. Dolayısıyla, bu kadar büyük bir problem olacağını düşünmemiştim.

Bildiğiniz koca EA çözemiyor sorunu, bakalım tekrar mail attık, sonucunu bekliyoruz...
Aral'ın sattığı fiyata bakın

Oyun ücretsiz oldu ama...

Resim dün Panora DNR mağazasında çekilmiştir...
Selamlar,

Az önce Steam'den bu oyunu satın aldım ve indirip, yükledim. Ancak oyunu açamıyorum. Her defasında ns2.exe çalışmayı durdurdu hatası verip windowsa atıyor. Tüm sürücülerim güncel, sistem bilgilerim ismimin altında yazıyor.

Ne yapmak lazım bilen var mı ? Teşekkürler...

------------------------------------------------------

Sistem bilgilerim ismimin altında yazmıyormuş

I7 2600k @4500mhz
Asus P8Z77V-Pro
Gigabyte Gtx 670 OC Windforce
Gskill 2x 4Gb 2133mhz CL9
Windows 7 64bit Ultimate
Nvidia 310.70 whql vs...
Merhaba,

Şu an sistemimde, iki tane 6950@6970 ekran kartı bulunmakta. Çoğu zaman sorunsuz kullanabiliyorum ancak, SW:The old Republic oyununda iki ekran kartı problem yaratıyor.

Şöyle ki, oyun ilk açıldığında sorun yok, ancak herhangi bir konuşmadan sonra, ya da yükleme ekranından sonra oyunda stutter problemi oluşuyor. Eğer Alt+Tab yapıp oyuna geri dönersem, stutter problemi çözülüyor, taa ki bir başka yükleme ekranına ya da konuşma ekranına kadar. Bir döngü şeklinde bu devam ediyor.

Crossfire' ı amd catalyst centerdan kapatırsam, bu sorun devam ediyor, ancak anakarttan ikinci ekran kartını çıkarırsam o zaman sorun komple çözülmüş oluyor, ve hiç bir zaman stutter problemi ile karşılaşmıyorum.

Bu bir crossfire sorunu değil aslında, oyun ile alakalı. Çünkü bilgisayarımda BF3, L4D2, MW3, LA Noire, TW:Shogun 2 ve The Witcher 2 yüklü, ancak bu stutter sorunu sadece SW:The Old Republic' te mevcut. Belki inanmayacaksanız ama gerçekten de diğer oyunlarda bir sorunum yok, sadece Star Wars' ta var.

Neyse, sormak istediğim, sistemdeki ikinci ekran kartını komple kapatmanın bir yolu var mı acaba ? Crossfire' ı kapatmak sorunu çözmüyor, ikinci ekran kartını komple kapatmam gerekiyor. Ancak kartı da anakarttan sökmek istemiyorum. Windows üzerinden geçici olarak ikinci ekran kartını komple kapatabilirsem sorunumun çözüleceğine inanıyorum, nasıl yapabileceğimi bilen birileri var ise çok mutlu olacağım
Merhaba arkadaşlar.

Z77 çipsetli anakartların, modlu ekran kartlarını (6950@6970) çalıştırmadıklarını biliyor muydunuz ?

Bios güncellemesi sırasında hayatını kaybeden Msi p67a-gd65 anakartım yerine satın aldığım Asus p8z77v-pro anakart, dün çıldırmama neden oldu. Aklımın ucuna gelmeyecek bu saçma problem yüzünden, az kaldı anakartı arızalı diye aldığım yere gönderecektim. Sürekli vga hatası aldım, vga ledi yanıyor, sistem bipliyor vs. Aklıma gelen herşeyi denedim. İki tane modlu 6950 var, ikisinde de hata veriyor. Farklı psu ile denedim, kartlar oturmuyor olabilir diye uzay kasa denedim. Bir süre sonra da tesadüfen ekran kartları üzerindeki bios düğmesini kurcalamak aklıma geldi ve anakart çalıştı.

Şu an için durumun bir çözümü olmamakla birlikte, Z77 kullanan tüm kullanıcılar gözlerini anakart üreticilerinin çözüm olabilecek yeni bioslarına dikmiş durumdalar.

Çok ilginçtir, şu ana kadr sorunsuz bir anakart kullandığımı hatırlamıyorum
Merhaba arkadaşlar,

Şöyle bir problemim var ve çözemedim. Bundan yaklaşık 1 yıl kadar önce arkadaşımdan aldığım La Noire oyunun ortalarına kadar gelmiştim ama sonra sıkıldığım için oyunu arkadaşıma geri verdim, ancak oyunun saveleri harddiskte duruyor. Sonra oyunu ucuz bulduğum için tüm dlc leri ile psn storedan satın aldım, ancak önceki save dosyalarım hala durmasına rağmen, oyun bu saveleri görmüyor ve en baştan başlıyor.

Bunun bir çözümü var mı ? Teşekkür ederim...
Merhabalar,

Elimde 1080p' lik görüntü dosyaları var, ve haliyle çok yer kaplıyorlar. Bu görüntü dosyalarının, hem bitrate' lerini düşürmek, hem de görüntü boyutlarını 720p' ye çekmek istiyorum.

Automkv diye bir program indirdim, Nero eklentisini de indirip kurdum, ama gerekli ayarları yaptığım halde, orjinal dosyanın boyutu düşürülmüş halinde yeni olanını alamıyorum. Bilgisayar yaklaşık 2 dk kadar bir işlem yapıyor daha sonra, işlemi tamamlıyor ancak ortada yeni dosya filan yok.

Kısacası, bana yukarıda istediğim işlemi yapacak, kolay bir uygulama tavsiye edebilirmisiniz ?

Teşekkürler...
Merhabalar,

Dün kurduğum sistemde, işlemci ile ilgili sorun yaşıyorum, yardım ederseniz sevinirim, yorumlara göre işlemciyi aldığım yere gönderip yenisini isteyeceğim..
Öncelikle sistem,

i7 2600k
thermalright cogage arrow ( 2 x tr ty 140 fan )
msi p67a gd65 b3
gkill 2 x 4gb 2133 mhz cl9
2 x xfx 6950 2gb cf
lc power 1200w psu
cooler master haf x

Kullandığım soğutucuya rağmen işlemcinin sıcaklığı fazla. Yani internette araştırdım, insanların işlemci sıcaklıkları boşta 26-30C arası değişirken, ben de ise 36-42C arası filan değişiyor. Ayrıca , bendeki işlemcide 3 çekirdeğin sıcaklığı birbirine çok yakın seyrederken, 2 nolu çekirdeğin sıcaklığı diğerlerinden 12 C kadar daha serin filan çalışıyor.

3 - 4 kere soğutucu söktüm ve tekrar taktım, her tekrar takışta termal macunu sildim ve yerine yenisini sürdüm, hatta elimde eski sistemlerden kalma thermalright 120 ultra extreme vardı, onu da taktım denedim, sonuç yine aynı.

Büyük ihtimal, işlemcinin sıcaklık ölçer mekanizmasında bir sıkıntı var, çünkü işlemciyi şuan 4.5ghz de sorunsuz kullanabiliyorum, oyun da oynadım, prime95 ile de zorladım, hiçbir kilitlenme, resetlenme vs olmadı. Ama yine de bir rahatsızlık oluştu bende, sanki kötü seri üretim işlemci almışım gibi bir his var.

Uzun zamandan sonra ilk intel deneyimim, o sebeple çok fazla bilgim de yok intel işlemciler ile ilgili, acaba bir yeri yanlış mı yapıyorum çözemedim. Yardım ederseniz sevinirim...

Merhaba arkadaşlar,

Yakın bir zamanda toplayacağım sistem için, sizlerden ram tavsiyesi istiyorum. Intel sistemlere aşina olmadığım için emin olamıyorum. Şu an aklımda bir iki ram var, ve maalesef anakartın test edilen ram listesi biraz eksik gibi...

Öncelikle anakart, MSI P67A-GD65(B3), istediğim ramler 2000mhz hızında ve CL9 zamanlamasına sahip olsun istiyorum, 2 x 4gb ya da 4 x 2gb, toplamda 8 gb ram alıcam.

8 GB ram almamdaki amaç ise, biraz da ileriye dönük olsun istemem. Sonradan aynı marka ya da özellikle ram bulmak sorun olabiliyor, dolayısıyla şu an için gereksiz olduğunun farkındayım, o yüzden bana nazik davranın

Team Xtreem LV 2000mhz 1.65v 9-9-9-24-2T

Corsair XMS3 2000mhz 1.65v 9-10-9-27

A-DATA XPG Xtreme 1.6v-1.8v 2000mhz 9-9-9-24

Ve son olarak ta, anakartın sitesinden aldığım, test edilmiş ram listesi.

Test edilmeyen ramler imkanı yok çalışmaz gibi bir ibareye rastlamasam da, yine de görüş almak istedim, teşekkürler şimdiden...
Hakkında
Meslek: Jeolog, Müzisyen
İlgi Alanları: Sivil Havacılık
Hakkımda:

Teknobiyotik ve Akortek firmaları insanları kandırıyorlar. Ülkenin yasalarına hatta kendi sitelerinde yazan mesafeli satış iade kurallarına bile uymuyorlar. Bu hakkınızdan yararlanmak istediğinizde ise ürün bedelinin %25' ine el koymak istiyorlar. Suç işliyorlar ! Bu firmalardan alışveriş yapacak arkadaşları uyarıyorum, başka firmalara yöneliniz, aksi halde ya çok uğraşırsınız ya da mağdur olursunuz...
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Sistem
Otomobil
Volkswagen
Mobil cihaz
Samsung
Oyun Platformu
PS4
Takım
Beşiktaş
Tablet
Apple
Notebook
Apple
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 5 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.037
İkinci El Bölümü Mesajları: 65
Konularının görüntülenme sayısı: 5.810 (Bu ay: 82)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 199 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.