Şimdi Ara

75 hz monitör 60 hz çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sapphire radeon r7 240 4gb ekran kartı ve aoc 75 hz monitör var hdmi kablo ile bağladım.Bana bi bilgisayarcı bu ekran kartının en fazla 65 hertz ile çalışabiliceğini söyledi bunun doğruluğu nedir ve display port bağlarsam monitörüm tam performansta çalışırmı

• Monitör; AOC 21.5" G2260VWQ6 ise hdmı ile değil displayport ile bağlayıp, windows görüntü ayarlarından monitör sekmesine gelerek ekran tazeleme değerini 75hz yapmanız gerekiyor. Ancak r7 240 ta displayport girişi olmadığı için zaten o değeri kullanmazsınız. DP destekli ekran kartı almanız lazım. Birde r7 240 single-link bir kart olduğu için maksimum 60 ya da 75hz tazeleme özelliği olması lazım. Standart (özellikle daha eski kartlarda) single-link 1920x1080 çözünürlükte maksimum 60hz verebiliyor. Ama r7 240 çözünürlük desteği 2560x1600 olduğu için 75hz tazelemeyi verir sanırım. Ama benim söylediğim monitörü kullanıyorsanız o monitör sadece DisplayPort ile 75hz destekliyor. R7 240 ta bu giriş olmadığı için mecburen 75hz'i desteklese bile bu özellik için kart değişmeniz gerekiyor.
  • Aoc kullanıyorum displayport da 75 hz. Monitör görğntü ayarında 75 hz çıkmıyormu. Windows daki ayarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitör; AOC 21.5" G2260VWQ6 ise hdmı ile değil displayport ile bağlayıp, windows görüntü ayarlarından monitör sekmesine gelerek ekran tazeleme değerini 75hz yapmanız gerekiyor. Ancak r7 240 ta displayport girişi olmadığı için zaten o değeri kullanmazsınız. DP destekli ekran kartı almanız lazım. Birde r7 240 single-link bir kart olduğu için maksimum 60 ya da 75hz tazeleme özelliği olması lazım. Standart (özellikle daha eski kartlarda) single-link 1920x1080 çözünürlükte maksimum 60hz verebiliyor. Ama r7 240 çözünürlük desteği 2560x1600 olduğu için 75hz tazelemeyi verir sanırım. Ama benim söylediğim monitörü kullanıyorsanız o monitör sadece DisplayPort ile 75hz destekliyor. R7 240 ta bu giriş olmadığı için mecburen 75hz'i desteklese bile bu özellik için kart değişmeniz gerekiyor.
  • Display port to hdmi kablo taksam ise yararmı

• xSercash X kullanıcısına yanıt
    Bu tür işlemler için şimdiye kadar hiç aparat kullanmadım. Genelde orjinal bağlantılara göre kayıplar oluyor ya da destek sorunlarını yaşanıyor. O yüzden sürekli orjinal bağlantı türleri kullandım. İsterseniz ayrı bir konu açın ya da bu konu içinden takipte kalın. Benzer bir şekilde kullanmış olan arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar. Kullanmadığım bir şey içinde olur ya da olmaz demem doğru olmayacağı için, bu konuda kusura bakmayın yardımcı olamıyorum maalesef.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yardımınız içiniz
  • DeliOrmanlı0106 D kullanıcısına yanıt
    HDMİ ile bağladım en son 60 hz çıkıyor.DisplayPort girişi ekran kartımda yok ek olarak monitör girişini DP kart girişini hdmi olarak ayarlarsam düzelirmi acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50-55" 100 Hz, TV tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    Monitör 60 hz kaldı)(yardım)
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Normal şartlarda hem ekran kartı hem de monitör HDMI 1.3'ten daha gelişmiş bir bağlantıya sahip diye biliyorum, ki 1.3'ün üzerindeki tüm HDMI portlarıyla 1080p'de 75hz kullanabilirsiniz. Bence bi HDMI kablosunu değiştirip bir de öyle deneyin derim, bir de monitörle beraber gelen CD'deki sürücüyü kurup öyle deneyin, bazı monitörlerde işe yarayabiliyor.
  • Kasayı yeni topladığım için cd girişi yok malesef hdmi kablosu ise kutuda verilen kablo
  • Hocam arkadaşa ilk mesajımda kullandığı Aoc monitörün bilgisini yazmıştım. Aoc'nin sanırım şu an tek 75hz monitörü de bu. Aynı monitörü kullanıyorum. Bu monitörün displayport harici 75hz desteği yok. O yüzden ekstradan kablo alması masraf olur sadece. Mecburen displayport kullanılması gerekiyor.
    AOC'nin sitesine göre bu monitörde HDMI 1.4 arabirimi bulunmakta, bu arabirim de normal şartlarda 1080p 75hz destekliyor:http://us.aoc.com/product_feature.php?id=24

Ama ayarlardan girildiğinde neden aktif edilemiyor bilemedim, ekran kartı sürücü ayarlarından özel çözünürlük tanımlayarak aktif edilebilir belki.
  • Yok işte hocam bende onu söylüyorum. Monitör özelliklerinde mevcut bağlantı teknolojilerini barındıran girişlerin hepsi var. Ancak monitör içerisindeki, bağlantı noktalarının devre bağlantılarında mı, yoksa bu bağlantıların veri akışını yapan çiplerde mi, artık hangisinde ise bilmiyorum; 75hz tazeleme özelliğini sadece displayport girişine vermişler.

Benim elimde desteklenen tüm bağlantı kabloları var. Ve bu kabloların tamamı orjinal kendi verdikleri kablolar. Displayport girişi harici hiçbiri 1920x1080 çözünürlükte 75hz tazeleme değerini vermiyor.

Ben bu durumu şu an konusu geçen ve kullandığım Aoc G2260VWQ6 için söylüyorum. Farklı marka veya modellerde durum farklıdır. Ancak bu monitörde durum bu.
  • Benşm aoc moniyorde 75 hz beyaz yoğunluklu tarayıcı sayfalarında monitorden imce cızırtı geliyor. Googlemda ratınca benzer sııntı çoğu kişide varmış, bunun için garantiye vermeyle uğraşmadım. Garanti bitimine yakın yollayabilirim. Benzer sorun yaşayan var mı. 60 hz de cızırtı yok.

Radeon ayarlarından ekran kısmında özel çözünürlük oluşturmayı denediniz mi? Yurtdışı forumlarda bu yöntemle 75hz açan kişilere rastladım, bir deneyin belki çalışabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeliOrmanlı0106

Benşm aoc moniyorde 75 hz beyaz yoğunluklu tarayıcı sayfalarında monitorden imce cızırtı geliyor. Googlemda ratınca benzer sııntı çoğu kişide varmış, bunun için garantiye vermeyle uğraşmadım. Garanti bitimine yakın yollayabilirim. Benzer sorun yaşayan var mı. 60 hz de cızırtı yok.

O hepimizde var hocam. 2 defa servise gitti. Aoc ile de görüştüm. Servisleriyle de görüştüm. Bu monitörün çalışma sistemi böyleymiş. Mahkeme hariç hiçbir girişimimizde sonuç alamadık. Yabancı kullanıcılarla da görüştük. Herkeste durum aynı. Yine de isterseniz gönderebilirsiniz. Ben 1 ay sadece bunun için uğraşmıştım. Fabrikasyon, çalışma teknolojisi bu, yapacak birşey yok denildiği için ve belgelendiği içinde daha da uğraşmadım ben. Alıştım zaten kulaklık kullanıyorum.

• Hocam ben zaten DP ile 75hz kullanıyorum bir sıkıntım yok. Konu sahibi arkadaş ekran kartında dp girişi olmadığı için kullanamıyor. Bize 1920x1080 çözünürlükte lazım. Yoksa program ile oc yapıp 80-85'i de denedim. Diğer çözünürlüklerde daha da sıkıntılı. Standart ve sağlıklı şekilde 75hz'in bu monitördeki tek çıkış kapısı maalesef ki 1920x1080 + DP bağlantısı. Zaten monitörün desteklediği çözünürlük 1080p olduğu için özel çözünürlüklerin pek bir gideri olmaz bu monitörde. Tabi ki farklı senaryolar veya yöntemler kullanmak ise kullanıcının kendi sorumluluğunda. Ben sadece bilgilendirme amaçlı yazdım. Gerisi de artık kullanıcının bileceği iş.
    Bende sonuç çıkacağından ümitli olmadım için hiç yeltenmedim. Pc oyun için kullandığım için oyunlarda bşr sıkıntı olmuyor. İlk defa bir monitörün ses çıkardağına şahit oldum. Hopörler dışı çalışmasından kaynaklı.

• DeliOrmanlı0106 D kullanıcısına yanıt
    Birde hocam işin ilginç tarafı mesela chrome açıkken veya benzer durumlarda bu ses geliyor ya; F11 ile tam ekran yapınca ses kayboluyor. Bunu çözemedim, çözebilsem birşeyler yapmaya çalışacağım ama çözemedim bu durumun mantığını.
  • radeon ayarlarından söylediğiniz gibi yaptım ve oldu çok teşekkürler.Sorun çözülmüştür.
  • radeon ayarlarında özel çönürülük ile hallettim arkadaşlar.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.