Şimdi Ara

1000mbit TTNet Altyapısı İle TürkNet..Sonuç Pişmanlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Bugün itibariyle 1000mbit paketim açıldı. Ancak hız testlerinde 600'ü geçemiyor. Yeri geliyor 300'e düşüyor. Bazen kopmalar oluyor. Test sırasında upload aşamasında bağlantı kopuyor. Gıbırnet'ten geçiş yaptım. Yine aynı altyapı. 200mbit paket kullanıyordum. Ne bir gün kopma ne bir problem yaşamıştım. Gıbırnetin destek kaydında 1 tane bile talebim yok. TürkNet gerçekten pişman etti beni. Desteğe ulaştım ama dönüş olarak yok dns kullanmayın yok vpn kullanmayın gibi şeyler sunuldu.

• Bende türktelekom var 950 dowland 50 de upload alıyorum hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yarın ilk iş değiştireceğim. O kadar reklam, pankart fasa fisoymuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Modem bu dostum. Görünürde destekliyor

Modeminiz WiFi 6 olduğu için normal şartlarda 900 mbps civarında hız görebilmeniz gerekir. Ancak modemin dışında kullandığınız cihazların wifi özellikleri de çok önemli. Mesela cep telefonum doğrudan wifi6 desteği var ve telefonda 950/950 alıyorum. Bilgisayarım wifi5 destekli ve 700-800/900 mbps civarı alıyorum. Bazen 450mbps'ye kadar düşebiliyor. WiFi kanallarındaki yoğunlukla ilgili de olabiliyor. Sorunu tespit etmenin en kolay yolu, bilgisayarınıza ethernet ile bağlantı yapıp, hız testini yapmak. Ethernet ile de hız sorunlu çıkarsa sorun TurkNet ile çözülecek, normal hız değerleri çıkarsa modem desteklediğine göre cihazlarınızın wifi desteğini yükseltmek gerekecek. Her zaman ISS suçlu olmuyor maalesef.

Daha Fazla Göster
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

Telefonumun özellikleri aşağıda.

POCO X6 Pro Wi-Fi Özellikleri:

• Wi-Fi Teknolojisi: Wi-Fi 6 (802.11ax) desteği.
    • Bant Desteği: 2.4 GHz ve 5 GHz.
    • Hız Potansiyeli: 1000 Mbit (1 Gbps) ve üzeri ağ hızlarını destekler.
    • İşlemci: MediaTek Dimensity 8300-Ultra ile hızlı veri işleme.

Bu da kullandığım laptop'un özellikleri

Asus Vivobook Pro 15 M6500QF, yüksek hızlı internet bağlantıları (1000 Mbps) için güncel Wi-Fi 6 (802.11ax) teknolojisini destekler. Gigabit Ethernet portuna sahip olan bu cihaz, kablolu bağlantıda da 1000 Mbps hızı destekleyerek kesintisiz ve yüksek performanslı ağ bağlantısı sunar. 

Öne Çıkan Özellikler:

• Ağ: Wi-Fi 6 (802.11ax) + Bluetooth 5.3.
    • Ethernet: 10/100/1000 Mbps (Gigabit) desteği.
    • İşlemci: Genellikle AMD Ryzen 5 5600H.
    • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 2050 (4 GB).
    • Ekran: 15.6 inç FHD (1920 x 1080) veya 1920x1200.

Bu cihazlarla modemin dibinden 500-600 ancak alabiliyorum. Sorunun en azından benim cihazlarımda olduğunu zannetmiyorum. Dünden beri de türknetten bir dönüş alamadım. Bu iş böyle demek ki sattık mı sattık.

• Merhaba, müşteri numaranızı ve konu linkini DM üzerinden paylaşır mısınız? Hizmetinizi kontrol edip size destek olmak isteriz.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • @Sulu Çor Kağan Hangi ilde ikamet ediyorsunuz? speedtest.net üzerinde aşağıdaki sunuculara hız testi yapıp paylaşabilir misiniz?

İstanbul - Turknet

İstanbul - Turk Telekom

Ankara - Turknet

Ankara - Turk Telekom

Eskişehir - Turknet

Eskişehir - Turk Telekom

Ben Ankara'da ikamet ediyorum. Ankara dışındaki tüm sunucularda speedtest.net testlerinde 200-300 civarı hız alıyorum. Tam 3 aydır bunu mücadelesini veriyorum. Konu kendi adıma tüketici Mahkemesinde. Diğer yandan Turknet ile iletişimim sürüyor. 3 ayın sonunda nihayet Level 2 birisiyle dün görüştürdüler. O da dinledi ve "speedtest.net sonuçlarının öyle çıkması sorun olduğunu göstermez" gibi bir konuşma yaptı. Kabul etmedim. Level 3 ile görüşüp dönüş yapacaklarını ilettiler. Sonra da benden test yaparken Wireshark yakalaması yapıp kayıtları göndermemi rica ettiler. Şimdi testleri tamamladım göndereceğim.

https://forum.donanimhaber.com/turknet-turk-telekom-altyapisinda-1-gbps-hizi-resmen-acti-cabamiz-sonuc-verdi--162651035-15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 17 Mart 2026; 10:6:29 >

• Aynı durumu turknet'in kendi gigafiber altyapısında yaşıyorum 1 senedir.

Turknet İstanbul sunucusunda ilk ara ara 300 / 850, son zamanlarda 600 / 850 görüyorum. Türk Telekom İstanbul sunucusunda 940 / 850 görüyorum direkt olarak.

Bu durum bölgesel sanırım çünkü herkes sorun yaşamıyor.

Farklı lokasyonlardaki gigafiber abonelerine denettim sorun yok mesela direk 940 / 940 veya evime 1km mesafede farklı bir ilçede bulunan kuzenimin gigafiber hattında bizzat ben denedim onda da sorun yok. Hızlarını tam olabiliyorlar neredeyse tüm suncularda.

Bende sadece Türk Telekom sunucularında hızımı tam alabiliyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

TT altyapısında Turknet kullandığım için çok sorun etmedim, sonuçta farkı bir İSS’e bağlanıyorum.

Ek olarak konuyu açan arkadaş için: eğer testleri wifi’da yapıyorsa bu hızlar normal. WiFi 6’nin teorik limiti 2.4 Gbps olsada pratik de bunun yarısını görebilirsiniz. 1Gbps’ti kablosuz rahat rahat almak istiyorsanız WiFi 7 6 GHz 320Mhz destekli bir router ve telefona ihtiyacınız var ve router görüş alanınızda olmalı araya engel girerse yine olmaz.

Günün farklı saatlerinde kablolu şekilde test edin, hızlara bakin ve unutmayın GPON maximum 2.5Gbps destekliyor ve bu hız bütün binaya paylaştırılıyor. Eğer 30+ dairelik bir binada iseniz, sizden başka 500-1 Gbps gibi yüksek hızlar kullanan varsa yoğun saatlerde 1Gbps görememeniz normal olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 17 Mart 2026; 19:10:20 >
  • Genelde şikayeti olanlar yazıyor ya. Tam tersini yapacağım. Türk Telekom altyapısı altında Türknet kullanıyorum 1000 mbps olarak. Şu dünyada beni Türknet kadar memnun eden çok az şey olmuştur.

Arladaşlar yazmış zaten. Testleri gigabit Ethernet ile yapın.

Kullandığınız telefon ve laptop kablosuzda teorik olarak maksimum 1201 Mbps’ye ulaşır (telefon kesin ama laptopun tam teknik detaylarını göremedim, muhtemelen o da telefonla aynı yanı 80 MHz kanalda 2x2 çalışabilen bir cihaz), orada da kaçınılmaz tcp kayıpları falan derken pratikte maksimum ulaşabileceğiniz hız kabaca bunun %60’ı civarı olur. O da routerın dibindeyken. Eğer cihazlar ve router 160 MHz kanalda çalışabiliyor olsaydı hız x2 olurdu, bu sefer wan portunun limitine takılırdınız.

Yani testleri kablosuz yapıyorsanız sonuç gayet normal görünüyor.

Kabloludan 20Mbps daha hızlı, ancak 3 adım atıp arkamı dönsem hız 800’lere düşüyor.

• PehliOne- kullanıcısına yanıt

Gerçek dünya böyle. Normal. Kablolu bağlanmadıktan sonra gigabit ve üstü hızlar anlamlı değil.

Merhaba. Dün gittim sırf routerda mı problem diyerekten kendim tplink archer ax53 cihaz aldım. Telefonda vs. 1 gigabit test sonucu aldığım oldu yeni routerımla ancak gerçek kullanımda yine maalesef 600-700 bandını geçemiyorum. Dediğiniz gibiyse neden test sonuçlarım yüksek çıkarken yine aynı koşullarda modemin dibinden Steamden oyun indirirken bahsettiğim bantları geçemiyorum? Turknetin yurtdışı çıkışları mı zayıf? Bilmediğimden soruyorum.

Telefonda ya da pcde 1000 biraz zor gibi, wifi6 destekli. Wifi6e veya wifi7 olursa belki.

Pizza siparişi veren sayısı azsa, şiparişin teslim süresi kısalabilir, sipariş çoksa ve kurye sayısı azsa teslimat süresi uzayabilir. 1000mbit TTNet Altyapısı İle TürkNet..Sonuç Pişmanlık 

Karışık bir pizza olsada yesek misali. 1000mbit TTNet Altyapısı İle TürkNet..Sonuç Pişmanlık 

Pekala. Bu konuyu artık zorlamayacağım 😃

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.