Şimdi Ara

TürkNet Vs KabloNet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar şu an kablonet altyapısı ile kullanmış olduğum Turkcell superonline 24 mbps VDSL tarifemin taahhütü bitiyor ve yeni bir iss arıyorum. Türkiye’de hizmet veren çoğu iss ile görüştüm ve bana en uygun TürkNet ve ya kablonet olduğuna karar verdim. Görüştüğüm iss: milenicom, netspeed, ComNet, TürkNet, fixnet, oris Telekom, Turkcell Superonline, Türk Telekom, Vodofone, KabloNet.

    Konumza dönecek olursak size altyapımdan bahsedeyim:

    Oturduğum binada Türksat KabloNet fiber altyapısı bulunmakta ve koaksiyel kablo kullanıyor. Buna ek olarak Türk Telekom VDSL altyapısı bulunmakta bakır kablo kullanıyor. Bunlar haricinde bir altyapı yok.

    KabloNet fiber 100 mbps veriyor Türk Telekom ise ortalama 80 mbps verebiliyor.


    TürkNet: Özgür iletişim ekstra paketi 95 TL + 37 TL modem ücreti kotasız taahhütsüz Türk Telekom VDSL altyapısı üzerinden 75 mbps dowland 8 mbps upload hızı.


    Türksat KabloNet: Kendi fiber altyapısı üzerinden 100 güldüren tarifesi 24 ay taahhütlü kotasız ilk 12 ay 110 TL sonrası 12 120 TL 100 mbps dowland 4 mbps upload. Bu hız saat: 19:00-12:00 arası 24 mpbs düşüyor ve en fazla o hızı alabiliyorsunuz.


    TürkNet artıları KabloNet uyduruk modemi yerine çok daha iyi bir modem vermesi ve o modemin size ait olması.

    Taahhüt olmaması ve kesintisiz 24 saat aynı hızı verebilmesi ayrıca 4 mbps daha fazla upload hızı var.


    KabloNet artıları ise firmanın vermiş olduğu güven kendi fiber altyapıları kullanması daha ucuz olması ve TürkNet de olmayan 7/24 çağrı merkezi. (benim aklıma gelen bunlar)

    şimdi soracak arkadaşlar olur diğer iss ne vaat etti diye düşünmesem bile onları da yazıyorum.


    Vodafone: 24 ay taahhütlü kotasız Kablonet altyapısı ile 50 Mbps ilk 6 ay 85 TL sonraki 18 ay 95 TL (Vodafone düşünmüyorum)


    Turkcell Superonline: 24 ay taahhütlü kotasız TT altyapısı ile VDSL 50 Mbps 140 TL (düşünmüyorum)


    Milenicom: Taahhütsüz TT VDSL altyapısı ile kotasız 79 Mbps 110 TL.


    NetSpeed: Taahhütsüz kotasız TT VDSL altyapısı ile 95 TL.


    Comnet: Taahhütsüz kotasız TT VDSL altyapısı ile 79 Mbps 100 TL.


    Fixnet: Taahhütsüz kotasız TT VDSL altyapısı 79 Mbps 115 TL.


    Türk Telekom: 24 ay taahhütlü kotasız 50 Mbps VDSL aylık 130 TL.


    sizce hangisini seçmeliyim?








  • Öncelikle port açacaksanız türknette cgnattan çıkmak için statik ip almak zorundasınız. çok değil 12 lira ama göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz çünkü fiyata eklendikçe ekleniyor. kablonette ise bir alo sonrası bir hafta içinde gerçek ip alıyorsunuz ve bu ip neredeyse statik ip'imiş gibi çalışıyor. Genellikle de genel arızalar dışında kablonet hiç kopmaz ve hızınızı tam anlamıyla alırsınız


    bunun dışında en çok bilinen netmaster modemin kötü olması yurtdışı pinglerinin 10-20 ms daha yüksek olması Benim yaşadığım bir sıkıntı olan netflix'e routingin garipliği amerika sunucusuna bağlanması ve 3 mbit gibi çok düşük hız almam gibi dezavantajları var. (herkesde olan bir sıkıntı değil)


    şu ana kadar hiç vdsl internet almadığım için türknet hakkında bir değerlendirmede bulunmayacağım zaten istesem de evimde bağlatamam çünkü boş port yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unununium -- 7 Şubat 2021; 14:19:35 >




  • Ben de türknet ve kablonet arasında kalmıştım, belirli saat arasında hızın düşmesi sebebi ile kabloneti eleyip türknete geçtim. Türknet, fiber hizmette ücretsiz modem kullandırıyor zaten, o yüzden türknete geçtiğinizde hemen modem almak yerine önce onların verdiği modem ile hizmete başlayın ki 12 ay modem taksidi ödemek zorunda kalmayın. Hizmetten memnun kalırsanız ve türknette kalmaya karar verirseniz o zaman modem alabilirsiniz size ait bir modem olmasını istiyorsanız. Türknete başvuracaksanız davetiye kodu kullanmayı da unutmayın. 1 ay 1 aydır :)


    Edit: Pardon türknetten fiber hizmet gelmiyormuş size, ücretsiz modem kullanımı olmayabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diabolsky -- 7 Şubat 2021; 14:54:16 >
  • İki iss yi de kullanmış bir kişi olarak yıl 2021 olmuş kablonet akk yerine akıllı sınırsız kavramını kullanıyor akşam saat 7 den 12 ye hız 25mb ye düşüyor ve sınırsız paketler de 150 160 tl 100mb için bu fiyat çok pahalı önerim türkneti denemeniz hem taahüt yok, memnun olmaz iseniz iptal edersiniz.Hem yayın yapıyorsanız türknetin yurtdışı çıkışları daha kaliteli drop yaşamazsınız ama kablonette yayın yaparken sorun yaşayan baya çok insan var. Şuan kablonetteyim iptal edip tekrar türknete geçeceğim tahahüt ücreti azaldığı zaman.

  • samcu S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle değerli yorumun ve önerin için teşekkür ederim. Sana bir kaç sorum olacaktı cevaplarsan sevinirim.
    1. TürkNet kaç gün içerisinde bağlandı ve hangi tarifeyi almıştın sen?
    2. Çağrı merkezi var mı mesela gece 2 de internetim gittiğimde telefon edip karşımda bir muhattap bulmak istiyorum.
    3. Sana vaat ettikleri hızı alabildin mi ve bağladıktan bir kaç ay sonra hız düştümü? Akşamları Ping çıkıyor mu?
    4. Nasıl iptal ettirebilirim? Hangi modemi kullandın? Şu an KabloNet altyapısı var mı binada? Ve hangi paketini kullanıyorsun KabloNetin?
    5. Biraz daha kendi deneyimlerini anlatabilirimsin?
  • 1- türknet 5 gün içerisinde kurulum yapıyor ve Türknet te 2 paket var 1.si 35mb 85 TL 100mb ye kadar 95 TL 100mb ye kadar olanı aldım 75 mb hız alıyordum bu türktelekom un verebildiği max hız altyapın neyse okadar yani.
    2-Vdsl de çağrı merkezleri yok mobil uygulama üzerinden arıza kaydı bırakıyorsun.
    3-Evet aldım ping fln da çok iyi
    4 artık internet ler e devletten iptal ettiriliyor 1 hafta içinde arayıp sözlü onay aldıktan sonra iptal oldu türknet
    asusun vdsl destekli bir modemin kullandım 75 100 mb almak için vdsl desteklş modem lzm. Kablonet altyapısı var yüz güldüren paket kullanıyorum 100öb ama akşam 25 mb ye düşüyor. Akk yerine akıllı sırınsız ı kullanıyorlar.
    5 tarafsız olam gerekirse müşteri hizmetlerinde kablonet kurulum başvurdıktna 2 3 saat sonra yapıldı arıza larda 2 3 saat içinde sorumlu geliyor am alacaksan kablonet sınırsız almalısn oda 160 TL galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ha 160 TL çok geliyorsa türkneti denemelisin çünkü kablonet ten memnun olmaz isen 2 yıl kalmak zorundasın ama Türknet te memnun olmadığın an iptal edersin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar evde 2 tv var. Kablonet bağlatırsam ikisinden de yayın alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.