Şimdi Ara

TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
11
Favori
19.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kesinlikle haklisiniz. 3 aydir biz de mücadele veriyoruz, hiç bir gelişme olmuyor. Elimizden gelen birşey varsa, bizlerde yardimci olmaya haziriz. Umarız sorun tüm bölgelerde çözülür.

• @TurkNetDestek 95338818 numaralı kayıt "48 saat içinde dönüş yapmadığınız için..." diyerek kapatıldı. Oysa kapatılmadan 10 dakika önce not bıraktım, 1 dakika öncesinde telefonla arandım. Sorunun henüz düzelmediğini ve verilen 30 Ocak (yarın) tarihinde de düzeleceğini düşünmediğimi, düzelmemesi durumunda tüketici mahkemesine, BTK'ya ve CİMER'e şikayet dilekçelerimin hazır olduğunu telefonda ilettim. Yine sonuç alamamam durumunda avukata danışıp mümkünse ilgili mahkemede dava açacağımı söyledim. Konuşmalarımız kayıtlarınızda mevcuttur. Telefonu kapattıktan 10 saniye sonra "48 saatte dönüş yapmadığınız" için notuyla destek kaydını kapatmışlar. Yani gerçekten ne diyeceğimi şaşırdım.

Lütfen kaydın geri açılmasını sağlayabilir misiniz? Neden henüz düzelmemiş bir destek kaydını kapatıyorlar? Benim sorunum devam ediyor.

TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti

Bu soruna yönelik hiçbir çalışma yapılmadı. "Sorun telekomda" diyerek oyalanıyorum. Madem telekomdan bozuk altyapı alıyorsunuz, o halde bu sorunu Telekom'a söyleyin düzeltsin, ya da bozuk altyapılı hizmeti insanlara satmayın.

Ankara dışındaki tüm sunuculardan hala düşük hız alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 29 Ocak 2026; 14:42:49 >

• hEro_ kullanıcısına yanıt

ONT niz ZTE olarak paylaşmışsınız, muhtemelen OLT niz de ZTE C600. Bu OLT de hali hazırda Türk Telekomun kabul ettiği bir trafik sorunu var. TCP trafiği tıkanıyor. Bu sorunu bizzat kendim de yaşıyorum. Eskiden Turknet İstanbul sunucusuna tam hız alırdım şu an kırpılmış halde. Fakat Türk Telekom İstanbul sunucusuna tam hız alıyorum. Not: Turknet kullanmıyorum.

Orijinalden alıntı: mrbcksz

ONT niz ZTE olarak paylaşmışsınız, muhtemelen OLT niz de ZTE C600. Bu OLT de hali hazırda Türk Telekomun kabul ettiği bir trafik sorunu var. TCP trafiği tıkanıyor. Bu sorunu bizzat kendim de yaşıyorum. Eskiden Turknet İstanbul sunucusuna tam hız alırdım şu an kırpılmış halde. Fakat Türk Telekom İstanbul sunucusuna tam hız alıyorum. Not: Turknet kullanmıyorum.

Yukarıda da bahsedilmişti. Bu gerçekten can sıkıcı bir sorun ve çözememiş olmalarını kabul edemiyorum. Yani bunun bile peşinde bizlerin koşması gerektiği gerçeği sinirlerimi bozuyor doğrusu.

Turknet tarafında son gelen yanıtlardan:

Sanki sorun düzelmiş gibi zorla kapattıkları destek kaydına belki de 30-40 tane farklı test sonucu göndermiştim. Hepsinde de speedtest.net sonuç id numarası yazıyor. Yeni açtığım destek kaydında diğerine referans vermeme rağmen bir kişi bile oradaki bilgileri incelememiş. Benden "saat ve tarih" görünecek şekilde yeniden test edip göndermemi istemişler. Oysa gönderdiğim id'lere speedtest.net üzerinde eriştikleri zaman tarih ve saat orada yazıyor. Bu istedikleri yöntemden daha doğru ve güçlü bir kanıt. Her neyse...

Artık Wifi, VPN vb alakasız kısımları görmezden gelip yeniden istedikleri şekilde 3 farklı zamanda onlarca ayrı test yaparak her birini tam ekran görüntü alarak gönderdim. 1 saat bununla uğraştım. (Bu arada bizim sitemizden test yapın dedikleri yer zaten yine speedtest entegrasyonu. Ve oradan test yapınca hız daha da düşük çıkıyor)

Zaten ben de hiç sorun yokken durduk yere işimi gücümü bırakıp 1 aydır bu şekilde iletişim kurmaya çalışıyorum, değil mi? Keşke gelip evime misafir olsalar ve istedikleri techizatla istedikleri gibi kendileri test edip sonucu görseler.

2 gün önce Turk Telekom aradı. Sahadan birisiydi. Yarım saat içinde evinize geleceğim dedi. Sonra tam kapatırken "sorun neydi?" dedi. Anlattım. Tamam ben amirime danışayım önce dedi kapattı. Şu anda ne gelen var ne soran.

Turknet ise şu anda saha ekipleriyle iletişimdeymiş (artık inanıp inanmama kısmı ayrı bir konu) Bir bilgi gelirse bana da söyleyeceklermiş.

Bu hafta sonuna kadar da sonuç alamazsam artık söylenme kısmını resmiyete döküp şikayetlere başlayacağım.

cc: @TurkNetDestek

Merhaba, destek kaydınız hakkında ekiplerle iletişim halindeyiz. İlgili birimimiz kısa süre içerisinde güncel gelişmeler için size ulaşacaktır. Süreç hakkında sizi bilgilendireceğiz. Online İşlem Merkezi üzerinden de takipte kalabilirsiniz.

Hayır anlamadığım şey, madem arıza çalışması devam ediyor, neden destek kaydını kapatıyorsunuz? @TurkNetDestek

bu sorun ne türknet lik ne de senlik şuan çözdürmek için uğraşanlar var

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Evet açık çünkü ben tekrar açtım.

Biraz önce Tüketici Hakem Heyeti'ne durumu açıklayan bir dilekçe gönderdim. İşlerimi toparlayayım yarın sabah BTK'ya da şikayetlerimi ileteceğim. Sonuç alamazsam mahkemeye vereceğim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Alt yapının bozuk olduğunu forumlardaki insanlar biliyor da Turknet bilmiyor mu? Bile bile bozuk alt yapı satmasın o halde.

Ben elimden geleni yaparım. Hakim kararını verir artık. Gerisine bir şey diyemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 4 Şubat 2026; 7:36:37 >

1.5 aydır her gün 'Ekip arkadaşlarımız çalışmalarına devam etmektedir. En kısa süre içerisinde arızanız çözümlenecektir.' gibi kopyala-yapıştır yanıtlar veriliyor. Arada sanki sorun düzeltilmiş gibi apar topar deste kaydını kapatmaları ve 3-4 telefon görüşmesinde her arayan kişinin sorundan bir haber olması, her şeyi herkese en baştan anlatmak zorunda kalmam gibi yorucu görüşmelerden bahsetmiyorum bile.

Tüketici Hakem Heyeti'ne verdiğim dilekçenin ardından o taraftaki başvuru durumu 'savunması istendi' durumuna geçeli 3 hafta oldu. Sanıyorum savunmanın gönderilmesi için son bir hafta. Buradaki sürecin sonucuna göre sorun hala düzeltilmiyorsa gerekirse TURKNET'i ayrıca dava edeceğim, sürecin takipçisi olacağım.

Güncelleme:

İlk açtığım kaydı apar topar kapatmışlardı. Bugün de yeni bir gece yarısı işlemiyle "KAPANDI." notuyla ikinci açtığım kaydı da kapatmışlar. Resmen insanın sinir uçlarıyla oynuyorlar. 3. destek kaydını açtım. Şimdi birisi beni arayıp sorun neydi diyecek. 55 tane ekran görüntüsü göndereceğim 4 hafta kopyala-yapıştır bot yanıtlarıyla oyalayıp bir gece yarısı operasyonuyla KAPANDI yapacaklar. Neyse iş mahkemeye gittiği zaman avukatımın izin verdiği ölçüde daha farklı detaylar paylaşacağım.

cc: @TurkNet Destek

3. destek kaydını açtım. Şimdi birisi beni arayıp sorun neydi diyecek. 55 tane ekran görüntüsü göndereceğim 4 hafta kopyala-yapıştır bot yanıtlarıyla oyalayıp bir gece yarısı operasyonuyla KAPANDI yapacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 25 Şubat 2026; 23:37:8 >

• _____________________________
  • bi 40gün kullandım 1000mbit. ama cok fark hissetmedim bakiyemden düşüyorlar diye gıcık oldum 100mbite geri döndüm. şuan 106.71 indirme 47.58 yükleme geliyor 499tl aylık 2 kahve parasına...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.