Son zamanlarda hergün açılan onlarca ekran kartı topiği yüzünden forumda adım atacak yer kalmadı, kimisi hiç arama yapmadan gözünün önünde referans on tane konu olduğu halde yeni bir konu açıyor o da kesmiyor yeni bir daha konu açıyor..
Bu topiği her bütçeye göre alınabilecek kartlar olarak sınıflandıralım ve ona göre yönlendirelim, Öncelikle yorum yazacak arkadaşların DX9-DX10 tartışmasına girmemesi, ya da sınıflandırmamın hatalı olduğu gibi yorumları konunun altına yazmaması önemle rica olunur.
Konu mükemmel değildir ama mükemmelliyetçidir, (kart alacak kişi sokaktan toplamıyor parayı, alabileceği en iyi karta yönlendirmek lazım), dolayısıyla yapıcı eleştri ve fikirlerinizi pm yolu ile iletirseniz sevinirim.
İlla ki eksik, yanlış yerler olabilir, ama bunu uygun bir üslupla bildirirseniz çok daha iyi olur (özellikle pm ile ki, topic gereksiz yere şişmesin)
Sınıflandırma yaparken ÖnSipariş ve Stokta Yok ibareli kartlar, değerlendirme dışında bırakılmıştır, ileride yeni versiyonların çıkmasıyla ucuzlama veya döviz kurlarının dalgalanması sonucu fiyat değişimleri sebebiyle sınıflama değişebilir, segmentler benim uydurmamdır, her hakkı "mahfuzdur"
Bu arada, lütfen bu konu ile ilgili sorunuz varsa PM atmayın, konunun altına yazın ki, benzer soruları olan arkadaşlar da verilecek cevaplardan yararlansın
sistem test asus oyun performans bilgi
Bu rehber nasıl kullanılır; arkadaşlar onlarca kartın arasında kaybolmanıza gerek yok, sadece 2 önemli şeyi bilmeniz lazım, 1- Bütçeniz, 2- Anakartınızın desteklediği Slot (AGP, PCI-E) Ondan sonrası kolay, Maksimum Bütçeniz ne ise o segmentteki kartlara yönelmeniz yeterli, (segmentlerde 2 farklı paragraf halinde görülen kartlardan üsttekiler DX9, alttakiler DX10 destekli olanlardır) ve hemen altında bulunan Kullanıcı İncelemeleri, Yerli ve Yabancı sitelerin Testlerinden faydalanırsanız karar vermeniz kolaylaşacaktır...
Sık Sorulan Sorular 1, "Sistemimde DDR2 ram var, DDR3 ekran kartı alsam uyar mı?" ve türevleri şeklinde devam etmekte, kafanız boşuna karışmasın, " - Sistem belleği ile ekran kartının belleği arasında doğrudan bir ilişki yoktur, DDR ramli bir sistemde DDR4 bellekli bir ekran kartı kullanılabilir
Sık Sorulan Sorular 2, "Bu rehber bana çok karışık geliyor, hatta bu konuyu inceleyene kadar kafam bu kadar karışık değildi."... Arkadaşlar konu yeterince açık aslında, mesela bütçeniz 240 YTL ise ve daha yukarı çıkamıyorsanız, 175-250 YTL BÜTÇE başlığı altındaki performansına göre en yukarıdan en aşağıya doğru sıralanan kartlara bakacaksınız, DX9 tarafında X1950GT, 7900GS, X1650XT, ve DX10 tarafında 8600GT Sonic +, 8600GT Sonic, 8600GT DDR3, şeklinde sıralanmaktalar, en üstteki kart kendi sınıfında (DX9, DX10 ayrımına da dikkat ederek) en performanslı karttır, eğer 2 kart arasında kaldıysanız, altındaki test ve incelemelerden yardım almayı deneyebilirsiniz...
Sık Sorulan Sorular 3, "X kartın hangi markasını almalıyım, markalar arasında kalite veya performans farkı var mıdır ?, Arkadaşlar, Ekran kartlarını üreten firmalar (Leadtek, Palit, Sapphire, Asus, XFX, vb) kartların standartlarını bazen değiştirirler, genelde saat hızları, bellek boyutu, bellek türü ve soğutucu fan olarak karşılaşırız biz bunlarla... Ama aynı özelliklere sahip 2 kartın (saat hızları, bellek boyutu gibi temel özellikler, kolaylıkla farkedilebilir) pahalı olanı daha iyidir demek doğru olmaz, Hatta bazen ucuz olanın, pahalı olandan daha performanslı olduğu da görülmektedir. Mesela 1300YTL civarına satılan Asus 8800Ultra, 1000YTL civarına satılan XFX 8800Ultra XXX'den daha iyi olmamasına rağmen daha pahalıdır, burada Asus'un bu kartı çeşitli sebeplerden ötürü gereksiz yere pahalı sattığını görüyoruz...
Sık Sorulan Sorular 4 "Ultimate, Extreme, Sonic, gibi ekler ne anlama geliyor, bu şekilde satılan kartları tercih etmeli miyiz ?", Evet arkadaşlar, bu tür ekler, bir önceki sorunun cevabında olduğu gibi, özelleştirilmiş kartlarda çıkıyor karşımıza, Mesela; TUL X1950Pro "Extreme" ekli kartta, Accelero X2 isimli kaliteli bir fan bulunmakta, bazen de sadece saat hızları artıtılarak yapılıyor bu eklemeler, misal, Palit 8600GT Sonic ve Sonic Plus. Bu kartlar diğer düz 8600GT'lerden daha yüksek saat hızlarına sahipleri bu da onları daha performanslı yapmaktadır.
Sık Sorulan Sorular 5 " 512MB DDR2 kart mı tercih etmeliyim, 256MB DDR3 mü? " Arkadaşlar, Giriş ve Orta Seviye Ekran kartlarının 512MB fiziksel belleği hakkıyla kullanması, hele ki DDR ve DDR2 belleklerle imkansızdır, düşük saat hızları sebebiyle, 512MB bellek sadece fiziksel olarak bir görüntü oluşturacaktır kartın PCB'sinin üzerinde. Bu kartların yerine bazı modellerde daha ucuza satıldığı görülen 256 MBve DDR3 bellekli olanları almak daha mantıklıdır. Ayrıca kartın mimarisi ve elinizdeki bütçeye göre oyun PC'leri için en az 128bit modelleri seçmeniz gerekmekte, piyasada 256, 320, 512, vs. bit kartları da bulmak mümkün, tabi bu da daha yüksek bütçe gerektirir... (Eğer amaç oyun PC'si toplamak değil de, sadece Internet ve Film seyretmekse, HDMI, Avivo, vb. kartlara yönelmek daha doğru olacaktır...)
Sık Sorulan Sorular 6 "Anakartımın özelliklerine baktığımda PCI slotun bulunduğunu görüyorum, bu PCI-E ekran kartı kullanbilirim demek mi?" PCI ve PCI-E farklı teknolojilerdir, PCI ekran kartları sıklıkla 1999 öncesinde kullanılırken yerini önce AGP'ye, sonra da PCI-Express'e (PCI-e) bıraktılar. Tüm anakartlarda PCI slot vardır, ama kullanım amaçları, diğer kartların (Ses, Ethernet, TV, Radyo) takılması içindir.
Sık Sorulan Sorular 7 "Anakartımın markası XYZ, alacağım ekran kartı da XYZ olursa daha yüksek performans verir mi ? İkisinin de aynı marka olması şart mı ?" Elbetteki değil, anakartın markası farklı, ekran kartının markası farklı olabilir, bunların aynı ya da farklı olmasının performansa bir etkisi yoktur.
Sık Sorulan Sorular 8 "P4/Athlon işlemcim, 512MB RAM'im var, 8800GT/HD3870 (ya da daha üzeri) kartlarından birini alabilir miyim ?". Tavsiye etmem, An itibariyle bu tür eski işlemciler, yeni nesil üst seviye kartlara darboğaz yapacak ve belki de yarı performansına kadar verimini düşürecektir. Bu kartlar için Core 2 Duo, Quad Core ve Phenom gibi yeni nesil işlemcilerden birine terfi etmenizi ve sistem belleğini en az 1GB'a yükseltmenizi öneririm. (Vista için 2GB fena olmaz.)
Sık Sorulan Sorular 9 "350/400/450 Watt PSU (Güç Kaynağı) sahibiyim, XXX kartını alabilir miyim/sorunsuz kullanabilir miyim ?" Bu konu biraz karışık, çünkü mevcut sistemin konfigürasyonu, PSU'nun yaşı, ve en önemlisi PSU'nun markası burada dikkat edilmesi birkaç önemli kıstastan bazıları. Çünkü üzerinde yazan değerin yarısını bile zar zor veren PSU'lar var piyasada, o yüzden öncelikle kalitesi bilinen bir marka olmasına dikkat edilmeli ki bu konu hakkında ayrıntılı bilgi için BU KONUYU inceleyebilirsiniz.. Yine kullanma sıklığına bağlı olarak her PSU, zaman geçtikçe eskiyecek ve performansını kaybedecektir. (7/24 kullanılan bir PSU için yılda - %15-20 rakamları telaffuz ediliyor.) Bunlardan sonra alacağınız kartın boşta ve yükte ne kadar enerjiye gereksinim duyacağını, netteki inceleme ve/veya kartın anasayfasından öğrenebilir ya da daha da emin olmak için, tüm bu gereken bilgilerle birlikte foruma danışabilirsiniz.
Genelde 64 bit kartlardan oluşur, Hyper Memory ve Turbocache gibi paylaşımlı ekran kartları bu segmentte bulunur, oyunlarda iyi performans vermezler. (Orta ve orta üstü kalitede yeni oyunları oynatmaz) DX9c kartlardan 7300GT ve daha eski 6600GT, 128 bit olup bu segmentin en iyilerindendir, oyun PC2si toplayanların 64 bit ve paylaşımlı kartlardan uzak durması gerekir.
Giriş seviyesi DX10 kartların ve orta performanstaki DX9 kartların segmenti, (yine de bazı performanslı kartlara kampanya uygulanarak bu segmentte satılması sağlanabiliyor) Oyun PC'leri için "En azından" bu kartlar alınmalıdır. 64 bit ve paylaşımlılardan (TC ve HM diye de yazılır) uzak durmakta fayda vardır.
DX9'un performanslı çok tercih edilen orta sınıf kartları, DX10'un orta sınıf kartları bu segmentte yer alır. DX10'da 8600GTS ve DDR4 2600XT gibi kartlar var. Özellikle Palit 8600GT Sonic + (Plus), bu segmentteki DX10 kartların içinde en uygun fiyatlı ve en çok satanlardan biri.
DX9'un zamanında çok pahalı olan ama artık iyice ucuzlamış iyi performanstaki kartları bu segmentte. Kendisinden daha pahalı olan kartlardan daha iyi performans gösteren 8800GT gibi kartlar alınabilir.
-----------------400 YTL ve ÜZERİ BÜTÇE SAHİBİ ARKADAŞLAR-----------------
Bu sınıftaki DX9 kartlar geçen 1-1,5 yılda kendi sınıfında en yüksek performans veren ve demode oldukları için ucuzlayan kartlardır, DX10'un performanslı ve en iyi kartları artık buradan sonra başlar.... Bu segmentten DX9C kart almak yerine DX10 kart almak daha doğru olacaktır...
Genelde eski kartlardan oluşur, ATI 9*** serisi ve nVidia 6*** serisi bu segmenttedir. Shader Model 3'ün oyunlarda standart olması yüzünden, ATI 9*** ve X8** serisi tercih edilmese iyi olur.
Daha yeni kartlardan oluşur, güncel oyunları oynamak için en azından bu kartlar alınmalıdır. Eğer sisteminizin işlemcisi ve ram'i günümüz standartlarının altındaysa, daha üst segment yerine bu kartlar tercih edilmelidir.
Artık çok fazla üretilmeyen ve DX10 için üretilen kartların yeni yeni ülkeye girdiği AGP kartların en üst segmentidir, bu kartlar AGP sistemlere alabileceğiniz en iyi ve en pahalı kartlardır.
ben palit8600GT sonic 256mb aldım yarın geliyor toplanmış pc im bakalım nasıl bişey olacak yarın iice bi kart hakkında bilgi veririm ama zaten oldukça çok bilgi mevcut forumda..
Hazır konuyu açmışken,ben bir konu açtım,172 tane ekran kartının özellikleri ve performans sıralaması diye,üst konu talebinde bulundum,kabul edilmedi.Bari sen şu listeyi ekle de bir işe yarasın benim konum hep aşağı düşüyor.
Steam Games : Assassin's Creed, Beyond Good and Evil, Burnout Paradise: The Ultimate Box, Condition Zero, Condition Zero Deleted Scenes, Counter Strike, Counter Strike Source, Crysis, Dark Messiah Might and Magic, Empire Total War Special Forces Edition, Farcry, Garry's Mod 10, Half Life 2, Half Life 2: Deathmatch, Half Life 2: Episode One, Half Life 2: Episode Two, Half Life 2: Lost Coast, Half Life Deathmatch: Source, IL-2 Sturmovik: 1946, Left 4 Dead, Portal, Rome: Total War Gold, Team Fortress 2, Unreal Tournament 3 Metaboli : Test Drive Unlimited
@sonsuzuncu ,başlarına koyduğum 1, 2 ve 3 gibi rakamlar aslında değişken olsa bile (en pahalı segment hariç orada çok fırtınalar kopuyor çünkü ) öncelik sırasını belirtiyor, ama dediğim gibi göreceli ve ileride çıkacak driver vs gibi nedenlerle değişebilir..
@winter, valla siz yardım etmezseniz bırakırım bu topiği, söylerim tanıdığım modlara kilit vururlar
@Birol_12, @Locker, @OPTİMİST, @Alkan, @Orgeneral_ teşekkürler arkadaşlar, bu konuyu bookmarklayalım ki, istek olduğunda yardımcı olması açısından tavsiye edilebilsin
@Absolut, birşeyler yapacağım bu konuda,
@ilker.d, 2. el fiyatları her ay güncelleyeceksin görev verdim sana
7600gt'nin +'sı: fiyat olarak daha ucuz olması, yaklaşık fark 30ytl
2600xt'nin (ddr3 olanı tabii ki) +'sı: 65nm olması nedeniyle düşük güç tüketimi ve düşük sıcaklık. source'da ati'nin daha iyi olduğunu çoğu kişiden duydum.
bilemiyorum eksik birşeyler vardır belki aklıma gelmeyen. fikriniz var mı ?
quote:
Orjinalden alıntı: TRQX @sonsuzuncu ,başlarına koyduğum 1, 2 ve 3 gibi rakamlar aslında değişken olsa bile (en pahalı segment hariç orada çok fırtınalar kopuyor çünkü ) öncelik sırasını belirtiyor, ama dediğim gibi göreceli ve ileride çıkacak driver vs gibi nedenlerle değişebilir..
peki abi hangisinde daha yüksek fps alırım ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzuncu -- 14 Ağustos 2007; 21:37:28 >
Steam Games : Assassin's Creed, Beyond Good and Evil, Burnout Paradise: The Ultimate Box, Condition Zero, Condition Zero Deleted Scenes, Counter Strike, Counter Strike Source, Crysis, Dark Messiah Might and Magic, Empire Total War Special Forces Edition, Farcry, Garry's Mod 10, Half Life 2, Half Life 2: Deathmatch, Half Life 2: Episode One, Half Life 2: Episode Two, Half Life 2: Lost Coast, Half Life Deathmatch: Source, IL-2 Sturmovik: 1946, Left 4 Dead, Portal, Rome: Total War Gold, Team Fortress 2, Unreal Tournament 3 Metaboli : Test Drive Unlimited
XPERTVISION ATI 1550 512 Mb bu ekran kartını kullanan var mı? forumda bununla ilgili bir yazıya rastlayamadım. Oyun oynamıyorum, ısınma, kilitlenme gibi sorunlar yaşamıyacaksam 75$ (kdv dahil) bunda karar kıldım.
XPERTVISION ATI 1550 512 Mb bu ekran kartını kullanan var mı? forumda bununla ilgili bir yazıya rastlayamadım. Oyun oynamıyorum, ısınma, kilitlenme gibi sorunlar yaşamıyacaksam 75$ (kdv dahil) bunda karar kıldım.
75$ için değmez, inventusda PALIT 8500GT Sonic 85$, çok daha iyidir, veya NVIDIA 7300GT SONİC DDR3 77$(Hepsiburada) alabilirsin.
TRQX dostum benim incelememi de Galaxy 8600GT olarak yazarsan sadece 8600GT yazmak yerine,sevinirim.
Çünkü biliyorsun standart bir model değil
Ayrıca piyasadaki ekran kartlarının birçoğunu kullandım kullanmış olduğum ekran kartları imzamda yazıyor hepsini dün gibihatırlıyorum bunlar haricinde hatırlamadıklarım da bir çok var siz bu ekran kartlarıyla alakalı bir soru soracak olursanız lütfen bunu PM yerine bu topicten gerçekleştirin hem böylece herkes yararlanmış olur PM den çok soru geliyor da
Ayrıca 2600pro sonic ile VPU recover yaşayan arkadaşlar için buraya düzeltilmiş BIOS dosyalarını koyuyorum yararlanabilir VPU sorunlarından tamamen kurtulabilirsiniz [link=http:/****.com/files/49017215/2600pro.rar.html]Palit 2600pro sonic VPU Recover Sorunu Giderilmiş BIOS ve BIOS Flashlamak İçin Gereken Programlar İçin Tıklayınız(tek zip arşivi)[/link]
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 15 Ağustos 2007; 0:46:33 >
yaaa rkadaslar gercekten guzel olmus dun soylemıstım zaten sız lere dun ekran kartı alacaktım bulamadım atı x 1650 pro gddr3 128 bit 512mb stoclarda yok goren olursa bana pm atsın sıze zahmet yaaa beynım durdu sabahtan berı yaaaaa :(
Sonsuzuncu arkadaşım, bende Counter Strike oynuyorum, hemde profesyonelce, Yani fps'nin ne kadar onemli oldugunu biliyorum ama, 100-175 arasına alacagın en kötü kart bile counter strike da sana 100 fps'den bile fazlasını verecektir emin ol. Bende Gforce2 MX400 64mb vardı, onunla bile 90 fps alıyordum.
• nVIDIA® nForce3 Ultra Chipset - HyperTransport link to the AMD Athlon 64/Athlon 64FX CPU - HyperTransport supporting speed up to 1GHz (2000MT/s) - AGP3.0 8X interface at 533MT/s (million transfers per second) - Two independent SATA controllers, for four drives - IEEE 802.3 NVIDIA MAC for 1000BASE-T - Dual Fast ATA-133 IDE controllers
İşlemci : AMD Athlon 3000
Ram : 1.5 Gb DDR400
Şu an ekran kartım Rx9550 . Artık zorlanarak bazı oyunları kaldırıyor . Önemli olan benim için 2 sene boyunca düşük grafiklerle de olsa ara sıra alacağım oyunları kaldırsın. 200 YTL ye kadar çıkarım.Listeden AGP ekran kartlarına baktım ama hangisinin daha iyi olup bu anakart ile çalışacağını bilmiyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Şu an ekran kartım Rx9550 . Artık zorlanarak bazı oyunları kaldırıyor . Önemli olan benim için 2 sene boyunca düşük grafiklerle de olsa ara sıra alacağım oyunları kaldırsın. 200 YTL ye kadar çıkarım.Listeden AGP ekran kartlarına baktım ama hangisinin daha iyi olup bu anakart ile çalışacağını bilmiyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
AGP 8X BAŞLIĞI ALTINDAKİ TÜM KARTLAR SİSTEMİNİZLE UYUMLUDUR. 2. segmentteki kartlardan en iyileri 7600GS ve 1650pro'dur, 1650Pro'nun DDR3 olanı, 7600GS'den iyidir ama her 2sinin de DDR2 modelleri arasından 7600GS seçilebilir
Eline sağlık güzel düşünmüşsün! Güncellemek ve düzenlemek (resim vs) için vakit ayırabilirsen harika olur... Tabi herşey zamanla...
Arkadaşlar bende Nvidianın G92 GPU sunu bekleyenlerdenim...Bu ekran kartları çıkana kadar beni idare edicek bir ekran kartı arıyorum...Şuan için aklımda x1650 pro , 8500GT sonic , hd2600pro var aklımda...Sizce bu kartlardan hangisi ile güncel oyunlarda iyi performans alabilirim...Malum 4 aylık bir sürelik alıcam bu kartı...Mesela 2600 bana iyi gibi geldi fakat sanırım VPU recover hası veriyormuş...Bu doğru mu ? Sizce bun ekran kartlarından veya sizin önereceğiniz de olabilir ...Hangisi benim için iyi performans verir ve daha stabil olur...Hepinize teşekkürler...
Arkadaşlar bende Nvidianın G92 GPU sunu bekleyenlerdenim...Bu ekran kartları çıkana kadar beni idare edicek bir ekran kartı arıyorum...Şuan için aklımda x1650 pro , 8500GT sonic , hd2600pro var aklımda...Sizce bu kartlardan hangisi ile güncel oyunlarda iyi performans alabilirim...Malum 4 aylık bir sürelik alıcam bu kartı...Mesela 2600 bana iyi gibi geldi fakat sanırım VPU recover hası veriyormuş...Bu doğru mu ? Sizce bun ekran kartlarından veya sizin önereceğiniz de olabilir ...Hangisi benim için iyi performans verir ve daha stabil olur...Hepinize teşekkürler...
yukarıda da verdiğim bu incelemede 2600Pro 8500GT'den daha başarılı, ilk gelen 2600prolar sorunluydu ama sonrada kartı alanlarda (@Gündoğdu'nun inceleme linki yukarıda) pek rastlanmamış bu soruna, zaten yine yukarıda @reason666 bu sorunun çözümünü vermiş, yeni bir bios flashlayarak vpu recover sorunundan kurtuluyormuşsun, kartların fiyatları birbirine çok yakın, artık karar senin, riske girmeye değmez diyorsan 8500GT alacaksın
yukarıda da verdiğim bu incelemede 2600Pro 8500GT'den daha başarılı, ilk gelen 2600prolar sorunluydu ama sonrada kartı alanlarda (@Gündoğdu'nun inceleme linki yukarıda) pek rastlanmamış bu soruna, zaten yine yukarıda @reason666 bu sorunun çözümünü vermiş, yeni bir bios flashlayarak vpu recover sorunundan kurtuluyormuşsun, kartların fiyatları birbirine çok yakın, artık karar senin, riske girmeye değmez diyorsan 8500GT alacaksın
O zaman bu sorunlar yok ise PALIT ATI HD2600PRO(128Bit) SONIC 256MB AVIVO 16X almak en mantıklısı olur
Peki dostum ben bu g92 den önce vistaya yani kısaca dx 10 a geçmeyi düşünmüyorum...O zaman da bu kartı almamın bir mantığı kamıyor...2600 x1650 yi dx 9 da geçebilir mi ? Veya 7600 GS yi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engintunbel -- 16 Ağustos 2007; 16:41:13 >
bu testte 7300GT DDR3, 8500GT'yi geçiyor, eğer DX9 kart almak sorun değilse, 2. elden 7300GT de alınabilir
Dostum 7300GT bulamıyorum...7600GS ile 7300GT sonic arasından hangisi seçilir peki...
DDR3 ise 7600GS gözü kapalı alınır, 7300Gt bulamıyorsan böyle bir karşılaştırma yapmaya da gerek kalmıyor ama neyse, 2600Pro almaya bak, mümkünse aldığın yerde denet, onlara da bu konuyu anlat, VPU recover verirse değiştireceğini söyle, kabul ederlerse gönül rahatlığıyla alırsın, zaten inventus gibi bir yerden alırsan sorun çıkmaz, son derece anlayışlılar bu tür konularda
Gigatek'teki palitler 2400 ve 2600 serisi sorunlu diye gittim exa'dan sapphire 2600XT aldım. Anakartım onboardlı Asus m2a-vm. Şimdi yeni yeni bazı forumlarda sapphir'inde bu seri kartlarında arızalı olanlar olduğunu okuyorum. Bu kartı oyun oynamak için aldım. Bayağı bir ara vermiştim oyunlara. Elimde eskiden kalma Unreal tournament 2000 di galiba kurdum ama oyun oynayamıyorum bu kartla. Onboard VGA ile olan aynı şeyler aldığım ekran kartında da oluyor. Aynı oyunu eski PC'de PIII makinada Geforce MX 440 ile gayet akıcı oynuyorum. Oyunda sanki olduğun yerde dönüyorsun, ileri tuşuna basarsan duvarların bile arkasına geçiyorsun v.s.
Elime ekran kartı salı günü geçti. ATİ'de bu akran kartı için 13.08.2007'de Catalyst™ 7.8 Display Driver'ı yayınladı. Bu sürümüde kurdum ama sonuç aynı.
Arkadaşlar 4 aylık bir süre için PALIT GF7600GS SONIC(128Bit) 256MB TV DVI 16X GDDR3 almaya karar verdim ..Bu kart nasıl ? 4 ay içinde çıkıcak oyunları falan oynatır mı ?
beyler ben autocad 3d studio max ve photoshop u bilgisayara yükleyip uzun süre kullanmak istiyorum ama almak istediğim notebook un ekren kartı 831MB ATI Mobility Radeom X1200 HM bu... diğer özellikler baya ii 2gb ram i var acaba bu ekran kartı işime yararmı notebook toshiba dan...