Şimdi Ara

POWERCOLOR - HD2900XT 512 MB DDR3 TESTLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  POWERCOLOR - HD2900XT 512 MB DDR3 TESTLERİ

ÜRÜN LİNKİ
    YENİ TESTİMİZE HOSGELDİNİZ

KATKILARINDAN DOLAYI GİGATEK E TEŞEKKÜRLER

YAKIN ZAMANDA TEST ETTİĞİM 2900 XT 1GB DDR4 VERSİYONUNDAN SONRA 512 MB GDDR3 VERSİYONUNU DA TEST ETMEK İSTEDİM.ÖNCE TEST SİSTEMİ

CPU:E6300 @3.5 GHZ
    ANAKART: XFX - 650I ULTRA
    RAM:TEAM XTREEM DDR 2 800 2X1 GB
    HDD:320 GB SEAGATE 16 MB CACHE
    POWER:SİLVERSTONE 500 WATT V2.2
    COOLER:ZALMAN 9700 LED
    VE BOLCA 12 LİK FAN

KULLANILAN YAZILIMLAR:3D MARK SERİSİ VE RİVA TUNER
    DRİVER:NGOHQ 7.7 DRİVERS

1 GB DDR4 VERSİYON TESTİ

SORMAK İSTEDİĞİNİZ HERHANGİ BİRŞEY VARSA ÇEKİNMEYİN ZAMAN SIKINTISI NEDENİYLE VİSTA TESTLERİNİ YETİŞTİREMEDİM YENİ BİR İNCELEMEDE GÖRÜŞMEK ÜZERE

• Güzel çalışma fakat geçenlerde bir arkadaş forumda 3dmark06 oynayarak eğlenen kişi olacağını sanmam demişti, güzelde demiş buaralar 2900 lerin devamlı 3dmark puanları yayınlanıyor, bir evvelden ati bu testlerde daha yüksek başarım gösteriyor, önemli olan bu overclocklu halleriyle oyunlarda ne yaptıkları yada testler haric overclocklu halleriyle ne kadar stabil çalıştıkları.
  • 3D MARK haklısınız oyun değil ama dünyaca kabul edilen bir program belli standartlarda puanlama yapmakta bu nedenle daha dogru ve objektif karar verebilmesi acısından onemli bence oyun uygulamalarında sahtekarlık veya benim kartım daha iyi demek için ayar yapılabildiği için ben sahsen tercih etmiyorum ama çok isterseniz stalker ile deneyebilirim

Orjinalden alıntı: wenigma

3D MARK haklısınız oyun değil ama dünyaca kabul edilen bir program belli standartlarda puanlama yapmakta bu nedenle daha dogru ve objektif karar verebilmesi acısından onemli bence oyun uygulamalarında sahtekarlık veya benim kartım daha iyi demek için ayar yapılabildiği için ben sahsen tercih etmiyorum ama çok isterseniz stalker ile deneyebilirim

Oyunlar konusunda çok haklısınız oyun firmaları kartlarını seçtikleri bir firmaya göre optimize edebiliyorlar (özellikle id software quake, doom gibi) ama aynı şey 3dmark dada görüldü, yanılmıyorsam geçen yıl biaralar nvidia futuremark ı bu konuda suçlamıştı testleri ati ye daha uyumlu yapmakla.

Oyunlar konusunda çok haklısınız oyun firmaları kartlarını seçtikleri bir firmaya göre optimize edebiliyorlar (özellikle id software quake, doom gibi) ama aynı şey 3dmark dada görüldü, yanılmıyorsam geçen yıl biaralar nvidia futuremark ı bu konuda suçlamıştı testleri ati ye daha uyumlu yapmakla.

acıkcası carbon ve benzeri oyunlarla nvidia sponsoru olan oyunları test etmek pek mantıklı değil carbon deseniz 8800 gtx i 2900 nerdeyse1.5 a katlayacak nvidia bazlı oyunlarda da tam tersi mümkün o nedenle bence 3d ler daha dogru her halukarda çünkü siz tutup dünyada kabul edilin ve optimize edin bu biraz daha bana zor geliyor
  • Bu tür üst seviye kartları DX10 uygulamalar ile test etmek daha faideli bence, fakat gel gör ki DX10 uygulama piyasada elle tutulur olarak bulunmuyor. Maalesef bu kartlarda eski teknolojiler ile kendini göstermek zorunda kalıyor.

İnceleme için teşekkürler wenigma
  • Zaten 3DMark gibi bilinen benchmark yazılımlarının oyun motorları çok iyi çözümlenmiş durumda ve ATI de Nvidia da bu motora göre her yeni driverla beraber türlü optimizasyonlar yapmakta... Bu nedenle 3DMark testlerinin büyük ölçüde doğru sonuçlar verdiğini düşünebiliriz.

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

Zaten 3DMark gibi bilinen benchmark yazılımlarının oyun motorları çok iyi çözümlenmiş durumda ve ATI de Nvidia da bu motora göre her yeni driverla beraber türlü optimizasyonlar yapmakta... Bu nedenle 3DMark testlerinin büyük ölçüde doğru sonuçlar verdiğini düşünebiliriz.

bende 3dmark ın doğru sonuçlar verdiğine inanan biri olarak bu programa güveniyorum

Her ne kadar oldukça hararetli tartışmalara girsekte seni görmek güzel.

512lik 2900xt zirveye oturamadı ama kutu içeriği ve fiyatıyla bence makul seviyede.Hem 8800GTS hemde 2900XT kullanan biri olarak 2900xt beni daha memnun etti.

@Wenigma

Hocam bizim bir topicimiz var 2900xt ile ilgili aslında buraya verdiğin sonuçları orayada paylaşsan daha yararlı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diabelica -- 26 Temmuz 2007; 8:57:15 >

Orjinalden alıntı: wenigma

CPU:E6300 @3.5 GHZ
    ANAKART: XFX - 650I ULTRA
    RAM:TEAM XTREEM DDR 2 800 2X1 GB
    HDD:320 GB SEAGATE 16 MB CACHE
    POWER:SİLVERSTONE 500 WATT V2.2
    COOLER:ZALMAN 9700 LED
    VE BOLCA 12 LİK FAN

sunu sormak istiyorum anakart nasıldı sistemde işlemci ile uyumu fln birde oyunlardan test verirsen bundan sonra daha acıklayıcı olur 3dmark06 30bin alsa bana bişi ifade etmiyo oyunlarda yuksek fps wersin yeter
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_33113423/mpage_1/key_//tm.htm#33113423][/link]

• ELİNİZE SAĞLIK. BENCE TEST İYİ ANCAK OYUNLARDA ALINAN SONUÇLARLA DESTEKLENMELİ
    You'll Never Walk Alone...
  • bu arada kutu gorunus olarak cok guzel peki içerik olarak nasıl ???
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_33113423/mpage_1/key_//tm.htm#33113423][/link]
  • stalker oyunu için full ayarlarda bir değerlendirme işimize yarayabilir

Orjinalden alıntı: judge-fred

stalker oyunu için full ayarlarda bir değerlendirme işimize yarayabilir

S.t.a.l.k.e.r şuan Ati taraflı bir oyun ve optimizasyonu berbat seviyede şahsen tarafsız oyun testleri forum üyeleri adına daha adil olur
    öyle bi dünyada yaşamıyoruz
    quote:

Orjinalden alıntı: Xinu

quote:

Orjinalden alıntı: judge-fred

stalker oyunu için full ayarlarda bir değerlendirme işimize yarayabilir

S.t.a.l.k.e.r şuan Ati taraflı bir oyun ve optimizasyonu berbat seviyede şahsen tarafsız oyun testleri forum üyeleri adına daha adil olur

• Yaptığınız testler için teşekkürler. Ama ben de fps testlerinden yanayım. FPS testlari olmayınca test yavan kalıyor.

carbonun nvidia ya göre optimize edildiğini söylemişsin ve test adil olmaz demişsin.Olabilir ama bu oyun sonuçta var ve biz de oynayacağız. Onun yanına ATİ taraftarı bir oyun eklenir dengelenir

Orjinalden alıntı: Teacher

Yaptığınız testler için teşekkürler. Ama ben de fps testlerinden yanayım. FPS testlari olmayınca test yavan kalıyor.

carbonun nvidia ya göre optimize edildiğini söylemişsin ve test adil olmaz demişsin.Olabilir ama bu oyun sonuçta var ve biz de oynayacağız. Onun yanına ATİ taraftarı bir oyun eklenir dengelenir

HD2900XT nin oyunlardaki durumu icin yüzlerce SS in paylasildigi bir konu var oraya bir göz at istersen
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.