Grafik İşlemci : ATI Radeon X1950XT Bellek : 256MB GDDR3 1800Mhz Bus Yapısı : 16X İşlemci Hızı : 625Mhz RAMDAC : 400 Mhz Standartlar : 48 Pixel Pipeline Maksimum Çözünürlük : 2560x1600 İşletim Sistemi : Windows XP, VISTA TV Çıkış : Var İkinci VGA Çıkışı : DVI Video Giriş : Yok
Kart kasada takılı olduğu için çıkartmaya üşendim kutuda resimleri yok ama aşağıdaki mesajlara bakılırsa kartı da görmek isteyen ler varmış
Kutu içeriği oldukça sade, oyun yada başka bi şey çokmıyor, S video kablosu driver CD si, ve DVİ dönüştürücü var sadece.
Konfigrasyon : E4300*1800@2800 mhz Gigabyte DS3 Rev 3.3 2*1:2 GB Team Extreme 4-4-4-12 800 Mhz Sapphire X1950XT Hiper 525 Wat PSU 160 GB Samsung Sata II Thermaltake Armor Windows XP SP2
Ati C.C.C. 7.8
Futuremark firmasının 3DMARK 01 ve 03 testlerini sistem bileşenlerine göre oldukça farklı sonuçlar verdiği için incelemeye koymadım.
[3DMARK 05 Ekran kartı Default
3DMARK 05 Ekran kartı Overclocklu
3DMARK 06 Ekran kartı Default
3DMARK 06 Overclocklu (654*1017)
CALL OF DUTY 2 1024*768 4XAA Tüm ayarlar Full
CALL OF DUTY 2 1280*1024 4XAA Tüm ayarlar Full Bu oyunda nedense 50 FPS nin altına düşünce Oyunda kasılmalar başlıyor.
Most Wanted 1024*768 Herşey Full
Most Wanted 1280*1024 Herşey Full
Most Wanted 1280*1024 Herşey Full VYSNC OFF VYSNC kapatılınca dehşet FPS artışı oluyor.
NFS CARBON 1280*1024 her şey full 4XAA MB açık
CARBON 1600 *1200 VYSNC OFF
CARBON 1600 *1200 VYSNC ON
Tiberrium Wars 1280*1024 Tüm Ayarlar Full 4XAA
COH Company of Hereos 1280*1024 4XAA Herşey açık
Oyundan Bir sahne
COH Company of Hereos 1280*1024 4XAA Herşey açık Kendi Performans Testi
Lost Planet DX9 da 1440*900 herşey full
FPS lerin düşük olduğuna bakmayın gayet oynanabilir. Ama benim tavsiyem ayarları çok az kısmanız.
BİOSHOCK DX9 da 1440*900 herşey full
STRANGLEHOLD 1440*900 Tüm ayarlar açık (zaten 3 ayar var)
Çok güzel grafikleri olan Max Payne tarzında bir oyun.
Colin Mcrae dirt 1280*1027 Herşey Full 4X AA açık
Yoğun İstek üzerine TDU (Test Driver Ultimated)
Ayarlar
Burda Ekran Kartı Default halde
Ekran Kartı 654/1980
Ayrıca Daha önceki sistemim AMD3200+ 2*256 kingston Abit KN8 anakartla her şey default halde bi kaç skor almıştım, bunları da yayınlayım.
Güçlü bir işlemci istediği bariz ortada . Bu 3D mark 2005 skoru, her şey default.
Bu da Most Wanted 1024* 768 her şey full
Most Wanted 1280*1024
Enteresan bişi var 1024*768 çözünürlükte işlemciden kaynaklanan FPS artışı 30 kadar olurken 1280*1024 te AMD3200+ ve CD2 E4300 2700 Mhz arasında hiç bir fark yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gündoğdu -- 7 Mart 2009; 22:54:57 >
eline sağlık güzel inceleme olmuş ama oc performansın pek iyi gelmedi bana özellikle 3dmark06 den aldığın oc skoru mesela bende 7900gt var ve oc yaptığım zaman 1000 küsür puan fark ediyor 3dmark06 da. kartı ne kadara aldın?
inceleme için sağol arkadaşım , fiyatı ne kadar bakmadım ama yinede biraz daha makul 2.el bi kart alıp (x16xx serisi) dx10 için pusuya yatmak daha mantıklı olabilir , şahsen o fps ler bana biraz düşük geldi ( sisteminle pek alakalımı bilmem , öyle gözükmüyor ) en azından oyunları 1280*1024 te full oynayabilmeliyiz artık (min.75fps gayet yeterli) , ama fiyatı uygunsa uzun bir süre dx9 için alınabilir , ki piyasadaki en iyi dx9 kartı diyebiliriz heralde
eline sağlık güzel inceleme olmuş ama oc performansın pek iyi gelmedi bana özellikle 3dmark06 den aldığın oc skoru mesela bende 7900gt var ve oc yaptığım zaman 1000 küsür puan fark ediyor 3dmark06 da. kartı ne kadara aldın?
Hocam sen 7900GT de oc lu ve oc suz kaç alıyordun ? Kart geçen hafta forumdan Player arkadaştan aldım bendeki 2600 PRO sonic üstüne bir miktar para verdim.
quote:
Orjinalden alıntı: şoray uzun yolda
fps ler baya düşük geldi nedense özellikle call of duty 2.
call of duty 2 yi 1680x1050 aa olmadan test edebilir misiniz.shadows da kapalı olarak.
COD2 de en ufak değişiklikte dehşet FPS farkı oluyor, tüm ayarları tam olarak belirtirsen daha iyi olur. Ama yine belirtiyorum yukarıdaki tüm testler de oyunların o çözünürlüklerinde MAksimum ayarlarda yapılmıştır.
Ayrıca şu resimleri fazla büyük upload etmişim ve şimdi düzeltemiyorum
Benimde Sapphire X1950XT var.Çok güzel bir kart.2.el aldım,herkese tavsiye ederim.675/1890 değerlerinde kullanıyorum.İleride voltmod yapacağım
Her oyunda performansı çok güzel yanlız TDU'da problem yaşıyorum.Ayarları minimum da yapsam maksimum da yapsam 21-22 fps arası geziyor kart.Sadece TDU'da böyle.Özel bir patch mi var? Catalyst 7.8 kullanıyorum
Benimde Sapphire X1950XT var.Çok güzel bir kart.2.el aldım,herkese tavsiye ederim.675/1890 değerlerinde kullanıyorum.İleride voltmod yapacağım
Her oyunda performansı çok güzel yanlız TDU'da problem yaşıyorum.Ayarları minimum da yapsam maksimum da yapsam 21-22 fps arası geziyor kart.Sadece TDU'da böyle.Özel bir patch mi var? Catalyst 7.8 kullanıyorum
ben az önce oynadım. herşey full 1024x768 de 30-45 fps arası. yine herşey full 1280x1024 de 20-30 fps arası geliyor. ben de ccc 7.8 kullanıyorum
ben az önce oynadım. herşey full 1024x768 de 30-45 fps arası. yine herşey full 1280x1024 de 20-30 fps arası geliyor. ben de ccc 7.8 kullanıyorum
Hmm bende bir problem var ozaman.Neyse zaten TDU çokta fazla oynamıyorum,önemli değil...
Sizin kullandığınız 8600 GTS ve diğer D10 kartlar 3DMark testlerine optimize olarak geldiği için 3K puanları hepsinin yüksek, ama oyunlarda 3D mark testlerinden çok daha farklı sonuçlar çıkıyor.
J.J.J TDU'da problem yaşıyorum.Maximumda da minimumda da 21-22 fps arası geziyor.Diğer oyunlarda böyle birşey yok.Mesela F.E.A.R 1280x920 de herşey maximum 70-110 arası geziyor.Tek problem TDU.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 25 Ağustos 2007; 22:31:54 >
Arkadaşlar ilk resmi büyük yerleştirdiğim için bir türlü sayfa tam açılıp değiştir linki çıkmıyor ? ve dolayısı ile yeni ss ler ekleyemiyorum. Ne yapmam gerekir ?
Arkadaşım bende biliyorum oldukça geç bir inceleme olduğunu, fakat Bırakın forumu İnternette bile doğru düzgün bu kartla ilgili bir inceleme olmadığı, ve forumda D10 un getirdiği bir hayal kırıklığından, Bu karta yönelik bir talep, ve merak olduğunu farkettim, ve böyle bir şey yaptım.
Arkadaşım bende biliyorum oldukça geç bir inceleme olduğunu, fakat Bırakın forumu İnternette bile doğru düzgün bu kartla ilgili bir inceleme olmadığı, ve forumda D10 un getirdiği bir hayal kırıklığından, Bu karta yönelik bir talep, ve merak olduğunu farkettim, ve böyle bir şey yaptım.
Evet bu talep gerçekten yoğun,bende bu işin içindeyim Şaka maka çok güzel bir kart yav,yakında voltmod yapacağım,yine açarım bir konu.Bakalım ekstra voltaja nasıl cevap verecek.Hedefim 750/2000 gibi değerler.
sistemimin tüm parçaları default değerlerinde çalışıyor. ram ve işlemci size fazladan avantaj getirmiş olabilir. ilerki tarihlerde e6750 alacağım. heralde 20-30 fps fark yaratır e6750
edit : şu oyun testlerini yapıyım ben de inceleme konusu açacağım. daha net bilgi edinmiş oluruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingJames29 -- 25 Ağustos 2007; 23:40:34 >
Froumdaki tek problemsiz 2600pro sizdeydi galiba Hayılrı olsun 1950xt pek çok açıdan çok iyi bir kart. İnclemeniz için teşekkürler.
2600pro sonic her ne kadar hasımları Nvidianın 8600 serisi gibi 3Dmark testlerinde yüksek puanlar alsada bu sürücülerin bu testlere tamamen optimize edilmesinden kaynaklanıyor, düşünün Futuremark şirketi en son 2 yıl önce 3DMARK 06 yı çıkardı, ve neredeyse ekran kartları için referans haline gelen bu puanlar yüzünden, tamamen bu testler optimize kartlar çıktı. İş oyunlara geldiğinde bu yeni nesil orta sınıf kartlar, geçmişin aksine önceki neslin üst seviye kartlarına yenik başladılar. 2600 proda 05 testinde her ne kadar 7600 GT yi geçsede oyunlarda hiç bi zaman geçemez.
arkadaşlar benim bi sorum olacak bende ati x1900xt var catalist te oc için yapılmış sanırım saat hızlarını ayarlamak için test yapıorum saat hızlarınının ikisinide yarısının biraz daha üstüne çıkarıp oyuna girdiğimde oyunun ilk 10 saniyesinde ekran tamamen nokta nokta oluyo ve kasılıp kalıyo benim anlamadığım acaba kartta mı bi sorum var yada olması gereken bu mudur???? cevaplarsanız sevinirim
arkadaşlar benim bi sorum olacak bende ati x1900xt var catalist te oc için yapılmış sanırım saat hızlarını ayarlamak için test yapıorum saat hızlarınının ikisinide yarısının biraz daha üstüne çıkarıp oyuna girdiğimde oyunun ilk 10 saniyesinde ekran tamamen nokta nokta oluyo ve kasılıp kalıyo benim anlamadığım acaba kartta mı bi sorum var yada olması gereken bu mudur???? cevaplarsanız sevinirim
Tam olarak overclock için değil adından anlaşılacağı gibi bir kontrol merkezi, sadece sınırlı overclocka izin verir.
Tam olarak hangi değerleri girdiğini belirtirsen daha iyi yardımcı olabiliriz.
bu ekran kartını heryerde aradım bulamadım ne ikinci el olanını neden sıfır olanını sanırım türkiyedeki son 1950xt de satıldı kimse boşuna aramasın yok yok yok. 50 yere sordum yok
bende aramaktan bıktım ve 130 dolara 1950gt aldım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gainward6600gt -- 26 Ağustos 2007; 1:17:11 >
Voltaj az geldiğinden artifakt veriyordur. Yani voltmod yapmadığın sürecece sınıra dayandın demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 26 Ağustos 2007; 1:40:04 >
2 Gün uğraşıpta kısıtlı zamanım içerisinde burdaki arkadaşlara faydalanabilecekleri bi şeyler hazırlayıpta, Yukarıda teşekkür mesajları arasında seninki gibi ukalaca bir mesaj araya sıkışınca insan ister istemez demoralize oluyor.
Dostum boşver yav canını sıkma,gayet güzel bir inceleme,sonuçta Vr-zone veya Tom's hardware Guide değilsin ya. Gayet güzel test sonuçları vermişsin daha ne yapacaksın,bazı insanlar illa muhalefet olur işte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 26 Ağustos 2007; 1:56:19 >
2 Gün uğraşıpta kısıtlı zamanım içerisinde burdaki arkadaşlara faydalanabilecekleri bi şeyler hazırlayıpta, Yukarıda teşekkür mesajları arasında seninki gibi ukalaca bir mesaj araya sıkışınca insan ister istemez demoralize oluyor.
kusura bakma arkadaşım hakkını helal et.
emeğine saygısızlık etmek istemedim.biraz espiri karışık kendi çapımda eğlendim. sağolasın eline sağlık.
sistemimin tüm parçaları default değerlerinde çalışıyor. ram ve işlemci size fazladan avantaj getirmiş olabilir. ilerki tarihlerde e6750 alacağım. heralde 20-30 fps fark yaratır e6750
edit : şu oyun testlerini yapıyım ben de inceleme konusu açacağım. daha net bilgi edinmiş oluruz
Biraz abartı olmadı mı yaw 20-30fps tabi ki fark olur ama o kadar olacağını da sanmıyorum.. 20-30fps demek 2 ye katlaması demek bu da baya absürd kaçar çünkü e4400 o kadar da kötü bir işlemci değil..
Biraz abartı olmadı mı yaw 20-30fps tabi ki fark olur ama o kadar olacağını da sanmıyorum.. 20-30fps demek 2 ye katlaması demek bu da baya absürd kaçar çünkü e4400 o kadar da kötü bir işlemci değil..
Her iki işlemci arasında Default olarak 10 FPS den fazla bir sonuç bekleme..
Eline sağlık hocam , bu karta ait inceleme sayısı dedğin gibi çok fazla değil. Oldukça güçlü bir kart olması ve fiyatının makul seviyelere gerilemeye başlaması , Dx10 oyunlarının piyasaya hakim olmasının zaman alacağı gibi etkenler dikkatleri bu karta çekiyor. Bence yerinde bi inceleme olmuş
Ben bu karta sahibim ve işlemcim 3000+@2200MHz 2gb ram ddr400 3dmark05 puanım 9000 üstünde cıkıyor 3dmark06 ise 4500 civarı birşeyler, stalker herşey full 25 fps civarı oynayabiliyorum. Bu kart güzel ve iyi bir sistemle iyi işler cıkarabilecek bir kart inşallah yakında sisteme bir ayar cekicem o zaman bir daha konşuruz.
benim de X1900 XT 512 MB kartım var ve 2006 Ağustos'ta almıştım, o günden beri hiç üzmedi :) hala da oyunlarda gayet yeterli. 2. nesil DX 10 kartlar çıkınca değiştiririm belki :) R700 ya da G100 mesela :)
hocam fps ler dusuk geldi bana biraz yani dirt te,carbon da,Tiberrium Wars da(gerci ne yaparsan yap 30 u gecmiyor bu oyunda) bende aynı degerleri aliyorum en fazla 1-2 fps oynar..neden acaba?.....gerci ben bu degerleri oc li sekilde alıyorum...diger oyunlarda yok bende
neyse emegine saglık...
quote:
Orjinalden alıntı: ENIGMA
hocam fps ler dusuk geldi bana biraz yani dirt te,carbon da,Tiberrium Wars da(gerci ne yaparsan yap 30 u gecmiyor bu oyunda) bende aynı degerleri aliyorum en fazla 1-2 fps oynar..neden acaba?.....gerci ben bu degerleri oc li sekilde alıyorum...diger oyunlarda yok bende
neyse emegine saglık...
Yok be hocam bundan iyiside, şamda kayısı … Yukarıda belirttiğim gibi bu değerler Kartın Default performansı ..
J.J.J TDU'da problem yaşıyorum.Maximumda da minimumda da 21-22 fps arası geziyor.Diğer oyunlarda böyle birşey yok.Mesela F.E.A.R 1280x920 de herşey maximum 70-110 arası geziyor.Tek problem TDU.
fear de bende 40 90 arasi geziniyor ama en ufak bi catismada bayim bayim bayılıyor 1-2fps ye kadar dusuyor...bende sana sorim yamasi fln varmi? anlamadim ne is sadece bu oyunda bole
Çatışmalarda vs hiç farketmiyor.Yani en ağır anlarda bile en düşük 27fps gördüm.Ortalama 70 de geziyor.Yama vs yok,oyun karşılaştığım en sağlamlarından biri.Sanki her türlü karta optimize edilmiş. TDU ise bıktırdı artık,cins yav,bir türlü anlamadım gitti.Herşey Full de olsa minimum da olsa 20 fps arası...Var birşeyler.
fear de bende 40 90 arasi geziniyor ama en ufak bi catismada bayim bayim bayılıyor 1-2fps ye kadar dusuyor...bende sana sorim yamasi fln varmi? anlamadim ne is sadece bu oyunda bole
Çatışmalarda vs hiç farketmiyor.Yani en ağır anlarda bile en düşük 27fps gördüm.Ortalama 70 de geziyor.Yama vs yok,oyun karşılaştığım en sağlamlarından biri.Sanki her türlü karta optimize edilmiş. TDU ise bıktırdı artık,cins yav,bir türlü anlamadım gitti.Herşey Full de olsa minimum da olsa 20 fps arası...Var birşeyler.
Arkadaşlar sorması ayıp TDU nedir ?
TDU=TEST DRİVE UNLİMİTED heralde deme öyle biliom valla
Arkadaşlar sorması ayıp TDU nedir ?
TDU=TEST DRİVE UNLİMİTED heralde deme öyle biliom valla
bende de 1950 pro var gerçekten çok iyi yaaaa..orta seviye dx10 kartı yerine 1950 serisi özellikle tavsiye ederim
lütfen yanlış birşey yaptığımı gördüğünüzde yöneticilerden önce bana ulaşın yanlışı düzeltirim çünkü yanlış anlaşılmalardan aldığım cezalardan dolayı sabıkam kabardı ve ceza alırsam sorgusuz sualsiz sınırsız ceza yiyeceğim. 7.5 senelik emeğim de boşa gidecek...teşekkür ederim[\b]
bende de 1950 pro var gerçekten çok iyi yaaaa..orta seviye dx10 kartı yerine 1950 serisi özellikle tavsiye ederim
diyosunn 8600gt sonic plus ile 1950xt hangisi oyunlarda daha iyi performans verir
benim internetteki bilgilerden gördüğüme göre 1950 pro bile tokatlıyor 8600 ve 2600 serisini....1950xt artık ne yapar bilemeyeceğim
lütfen yanlış birşey yaptığımı gördüğünüzde yöneticilerden önce bana ulaşın yanlışı düzeltirim çünkü yanlış anlaşılmalardan aldığım cezalardan dolayı sabıkam kabardı ve ceza alırsam sorgusuz sualsiz sınırsız ceza yiyeceğim. 7.5 senelik emeğim de boşa gidecek...teşekkür ederim[\b]
diyosunn 8600gt sonic plus ile 1950xt hangisi oyunlarda daha iyi performans verir
X1950XT her zaman için 8600 lerin tüm serisinden çok daha iyi bir karttır, yukarıda da belirttiğim gibi 3DMArk testlerine optimize edilmiş, sürücüler sayesinde X1950XT ye yakın sonuçlar alıyor. Oyunlarda özellikle AA açılınca gerçek fark ortaya çıkıyor.
X1950XT her zaman için 8600 lerin tüm serisinden çok daha iyi bir karttır, yukarıda da belirttiğim gibi 3DMArk testlerine optimize edilmiş, sürücüler sayesinde X1950XT ye yakın sonuçlar alıyor. Oyunlarda özellikle AA açılınca gerçek fark ortaya çıkıyor.
BEN DE bunu gördüm 8600 ve 2600 serisinde....3d markta şahane puanlar alıyorlar ama oyunlarda 19XX ve 79XX serisinin yanına bile yaklaşamıyorlar...bu da gösteriyor ki sürücüleri 3d mark a göre ayarlanmış...
ben imzamdaki sistem ile most wanted ile 50 fps den asağı almıyorum islemci bu kadar fark etmez diye düsünüyorum ? Fpsler sanki düsük gibi
Yoo bu kartta işlemci fark ettiriyor, ayrıca hangi çözünürlükte 50 FPS den aşağı almıyosun? Bendede 1024*768 de 70 ten aşağı düşmüyor, ayrıca oyunlarda OC yapmıyorum bu oyun ss lerinde, de O.C. yok.
1280*1024 tüm detaylar full 48-54 arası değişiyor fps bende...
Intel Quad Core Q6600@3,6 GHz Günlük ( 1,575 v ) |.::.| ZeroTherm BTF 90 Cpu Cooler |.::.| DFI Lanparty DK P45-T2RS PLUS|.::.| 2 X 2 GB OCZ ReaperX Dual Kit 3-4-3-12 / 800 MHz ( 2,2 v.) |.::.| ZOTAC 9800GTX+ 512 MB 256 Bit |.::.|( 738/2200/1836-Def. ) - PNY Quadro FX570 // |.::.| Team 32 GB SSD * 3 Raid 0 + 250 GB Seagate ST3250410AS + W. Digital Raptor 150 GB |.::.| TAGAN 530 Watt 2 Force |.::.| FEEL HURRICANE AI03 SİYAH Kasa |.::.| Creative Audigy2 ZS Platinium |.::.| Logitech Z5500 |.::.| Logitech G5 Gamer Mouse|.::.| Logitech G15 Klavye|.::.| Logitech ChillStream Pc Joystick |.::.| Eski Nick FeNoMeNMaN
+1 Puandaki mükemmellik oyunlarda yok bu nedenler güzel inceleme olmus.
ben imzamdaki sistem ile most wanted ile 50 fps den asağı almıyorum islemci bu kadar fark etmez diye düsünüyorum ? Fpsler sanki düsük gibi
Yoo bu kartta işlemci fark ettiriyor, ayrıca hangi çözünürlükte 50 FPS den aşağı almıyosun? Bendede 1024*768 de 70 ten aşağı düşmüyor, ayrıca oyunlarda OC yapmıyorum bu oyun ss lerinde, de O.C. yok.
1280*1024 tüm detaylar full 48-54 arası değişiyor fps bende...
Valla enterasan, işlemcin benden iyi ama o kartın o FPS lere çıkması, bak yukarıda en son eklediğim resim, most wanted da VYSNC kapatılınca 30 FPS artışı oluyor, senin VYSNC kapalı olmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gündoğdu -- 28 Ağustos 2007; 1:08:30 >