Merhaba arkadaşlar, halen kullanmakta olduğum SAPPHIRE RADEON X1950 GT 256MB AGP ekran kartı ile yapmış olduğum oyun performans testlerine ilişkin SSleri mesaja ilave ediyorum. Tüm fotolar orijinal boyutlarında olup Fraps programı ile FPS değerleri sol üst köşede yer almaktadır. Arkadaşlar sizlerden ricam SAPPHIRE RADEON X1950 GT 256MB AGP veya PCI Express sahibi olan arkadaşlarımız aynı oyunlar için değerleri bizlerle paylaşırlarsa, bu kartlardan herhangi birini almayı düşünen arkadaşlarımıza referans olacak bir mesaj oluşturmuş oluruz Format olarak herkes önce sistemini yazar sonrasında orijinal boyutlarında SSleri mesaja ilave ederlerse daha düzenli bir yapıda mesaj yazmış oluruz. Verilen SSlerde oyun ayarlarının yapıldığı ilk SS en başa gelecek şekilde ayarlanırsa daha iyi olur düşüncesindeyim. Ekran kartı GPU ve Ram Değerlerini gösteren ilk fotoyu bu mesajda olduğu gibi ilave edersek daha sağlıklı yorumların geleceğini düşünüyorum. FPS değerlerini almamıza yardımcı olacak olan FRAPS programını BURAYA tıklayarak indirebilirsiniz
Öncelikle kart ile ilgili olarak biraz bilgi vermekte fayda var.
SAPPHIRE RADEON X1950 GT 256MB AGP GENEL BİLGİ (Açıklamalar Hepsibuarda.com dan alınmıştır) AGP�de 256bit bir kart olsun, eski bilgisayarımı oyunlarda uçursun ama fiyatı da 200$�ın altında olsun diye hayal ediyorsan ; hayellerin gerçek oldu..... SAPPHIRE X1950 GT AGP.
HDR+AA özelliklerini aynı anda çalıştıramayan Geforce 6 ve 7 serinin aksine oyunlarda HDR ( high dynamic range lighting ) ve AA ( anti aliasing ) X1950GT�de aynı anda çalıştırılabilir. Bu sayede muhteşem ışık efektlerinin keyfini çıkarırken, cisimlerin köşelerinde meydana gelebilecek kırılmalar da zevkinizi kaçırmaz.
80nm üretim teknolojisi ile daha düşük ısı, daha yüksek performans.
HDCP � High Definition Digital Content Protection ; HD DVD filmleri izlemek için gereken güvenlik sistemidir. HD DVD/Blueray okuyucu, ekran kartı ve LCD ekranınızın bu özelliği desteklemesi gerekir . Aksi durumda 1920x1080 çözünürlüğündeki HD görüntüler, 852x480 çözünürlüğüne düşürülerek gösterilecek veya hiç gösterilemeyecektir. X1950GT doğal HDCP desteğine sahiptir.
X1950GT 256MB, AGP sistemlerini upgrade etmeden maksimum oyun keyfi arayanlar için ideal seçimdir.
Grafik Hızlandırma Teknik Özellikleri:
Bellek : 256MB GDDR3
Chipset : ATI Radeon X1950 GT / RV570GT
Çekirdek Hızı : 500MHz
Bellek Hızı : 1200MHz
Piksel İş Hattı : 12
Piksel Shader Ünitesi : 36
Vertex Shader : 8
Bellek Veriyolu : 256bit
Vga Slot : AGP 8X/4X
Üretim Teknolojisi : 0.08 Mikron
Transistör Sayısı : 330 Milyon
Piksel Doldurma Oranı: 6 Gpiksel/sn
Texture Doldurma Oranı : 6 Gtexel/sn
Bellek Bant Genişliği : 38,4 GB/sn
Soğutma : Aktif � Fan / Bakır
3D Görüntü Kalitesi :
Piksel Shader Versiyonu: 3.0
Vertex Shader Versiyonu : 3.0
DirectX : DX9.0 SM3
OpenGL : 2.0
Bellek Optimizasyonu : Hyper Z HD
Full Screen Anti-Aliasing : Smoothvision HD + Adaptive AA
Max.Multisample AA Modu : 6x
HDR(10:10:10:2) : 16-bit integer
TruForm : Truform 2.0
Video Kalitesi :
Adaptive De-Interlace : Video Shader HD
Video Hızlandırma : H.264 � HD DVD, DivX, WMV9, MPEG-2, MPEG-4, VC1
Görüntüleme Desteği :
TV Out Desteği : Var - 1024x768
Çift Monitör Desteği : Var - Hydravision 3
DVI : Var. 2 adet Dual Link DVI
HDTV Uyumlu : Evet
HDCP : Evet
Dual-Link Özelliği: 2
Doğal Görüntü Desteği : 10-bit / 1 Milyar Renk
3D Grafik Çözünürlüğü : 2560x1600
Kutu İçeriği :
Sürücü Cd�si : Var
TV-Out Kablosu : Var. S-Video ve Kompozit
HDTV Kablosu : Var. 9pin
DVI-VGA Dönüştürücü : 2 adet
SS leri verilen oyun listesi (Sürekli Güncellenecek)
1- NFS Carbon Ok 2- Test Driver Unlimited Ok 3- FlatOut 2 Ok 4- Fear Ok 5- Jall Of Juarez Ok 6- Ghost Recon Advanced Warfighter 2 Ok 7- Far Cry Ok 8- Colin Mc Rae DIRT Ok 9- Command & Conquer 3 Ok 10-Lost Planet Ok 11-Need for Speed Most Wanted Ok 12-The Hell In Vietnam Ok 13-Winning Eleven 2007 Ok 14-Xpand Rally Xtreme Ok 15-Call of Duty 2 Ok 16-Infernal Ok 17-Super Bike Riding Chalenge Ok 18-Virtua Tennis 3 Ok 19-Battlefield 2 Ok 20-Counter-Strike Source Ok 21-Medal of Honor Airborne Demo Ok 22-Company Of Heroes Ok 23-FIFA Soccer 2008 Ok 24-CRYSiS Ok 25-Pro Evolution Soccer 2008 Ok 26-Need For Speed Pro Street Ok 27-Stranglehold Ok
Sahip Olduğum Sistem Özellikleri
Ekran Kartı GPU ve Ram Değerleri
3D MARK 2003 SKOR
3D MARK 2005 SKOR
3D MARK 2006 SKOR
Arkadaşlar ilk olarak Test Driver Unlimited, NFS Carbon ve FlatOut 2 SSlerini vermeye başlıyorum, sizlerinde mesaja katkısını bekliyorum. Lİstedeki 19 oyun ayrıntılı bir şekilde sırayla mesaja ilave edilecektir
1280*1024 Max SSler Carbon
Flat Out 2 Full Detail 1680*1050
Test Driver Unlimited 1024*768 Normal
Test Driver Unlimited 1024*768 Full
Battlefield 2
Colin Mc Rae DIRT MaximumDetail
Colin Mc Rae DIRT Medium Detail
Command & Conquer 3
FEAR
FEAR Full Detail
FEAR Medium Detail
Ghost Recon Advanced Warfighter 2
Lost Planet
Super Bike Riding Chalenge [Full Detail]
Virtua Tennis 3 [Full Datail]
Infernal Full
Xpand Rally Xtreme [Full Detail]
Call of Duty 2 1024*768 Full Detail
Call Of Duty 1680*1050 Full
Need for Speed Most Wanted [FULL Detail]
The Hell In Vietnam [ Full Detail ]
Far Cry [Full Detail ]
Winning Eleven 2007 [Full Detail]
Call Of Juarez [Full Datail]
Counter-Strike Source
Medal of Honor Airborne Demo
ViDEO
COMPANY OF HEROES 1280*1024 FULL DETAiL
F1 Challenge 99-02 SSleri
Arkadaşlar F1 Challenge 99-02 oyununun bu ürünle sorunsuz bir şekilde oynanabildiğine kanıt olarak aşağıdaki videoyu mesaja ilave ediyorum.
FIFA Soccer 2008 [1680*1050]
CRYSiS [1024*768 Medium Details]
BENCMARK TEST SONUÇLARI
Pro Evolution Soccer 2008
1024*768Hight Detail
Need For Speed Pro Street
1024*768 hight Detail
Stranglehold1680*1050 hight Detail
kmp@16
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmp16 -- 11 Kasım 2007; 0:43:54 >
Bende kartı bir türlü sağlam bir şekilde deneyemedim .Aldığım Msi X1950Pro sorunlu çıktı.Bir süre sonra atıyordu oyundan.Neyse yarın geliyor kartın yenisi.Bende incelememi yayınlayacağım.Güzel inceleme olmuş
teşekkürler iyi oldu bu ama bide yarış oyunları haricinde graw2 , call of juarez ..vs oyunlarınıda eklicekmisiniz?
Elimde Graw2 Kurulu vaziyette mevcut, mükün oldukça sistemimde kurulu oyunların SS lerinide mesaja ilave etmeye çalışacağım. Call of juarez oyunu kurulmuş değil ama kurup deneme yapmak şart oldu
Bende kartı bir türlü sağlam bir şekilde deneyemedim .Aldığım Msi X1950Pro sorunlu çıktı.Bir süre sonra atıyordu oyundan.Neyse yarın geliyor kartın yenisi.Bende incelememi yayınlayacağım.Güzel inceleme olmuş
Kısmet olunca mesaja ilave SS leri bekliyorum inşallah, cevap ve ilgi için teşekkürler
Bende de Sapphire ATI Radeon X1950GT AGP8x 256MB GDDR3 256bit ekran kartı var. (Diğer bileşenler ==> P4 2.7 GHz x86(CPU çok kötü biliyorum ama en erken 2 sene içinde değişecek sistem, şimdilik idare ediyor ama Crysis gibileri için asla uygun olmayacak) - Hi-Level 2 GB DDR 400Mhz - 250 GB HDD)
Ancak daha yeni format attım, Vista'yı yeni yükledim. MSN'den çok pis virüs yedim de... Daha ekran kartı sürücüsünü bile kurmadım ama kurunca bu konuya bakarım.
imzandada görüldüğü üzere bu kartın pcix16 olanı var.
senin carbon puanları biraz düşük geldi bana. bende oyun içi full ayarlarda 40-42 fps veriyor. ben medium ayarlarda hatta 2 ayar max ayarlarda ( ki bence böyle daha güzel yolda çatlakları görmesekde olur yani) 75 fps alıyorum ve bu ayarda oynuyorum.
kart sadece %7 overcloclu boşta fanı hızını düşürüyorum 30. ses çıkmıyor bu halde boşta 50 derece. oyunda fanı 90 a alıyorum bu halde yükteki sıcaklık 65 derece.
Bende de Sapphire ATI Radeon X1950GT AGP8x 256MB GDDR3 256bit ekran kartı var. (Diğer bileşenler ==> P4 2.7 GHz x86(CPU çok kötü biliyorum ama en erken 2 sene içinde değişecek sistem, şimdilik idare ediyor ama Crysis gibileri için asla uygun olmayacak) - Hi-Level 2 GB DDR 400Mhz - 250 GB HDD)
Ancak daha yeni format attım, Vista'yı yeni yükledim. MSN'den çok pis virüs yedim de... Daha ekran kartı sürücüsünü bile kurmadım ama kurunca bu konuya bakarım.
Hocam en kısa zamanda mesaja katkılarınızı bekliyorum
senin carbon puanları biraz düşük geldi bana. bende oyun içi full ayarlarda 40-42 fps veriyor. ben medium ayarlarda hatta 2 ayar max ayarlarda ( ki bence böyle daha güzel yolda çatlakları görmesekde olur yani) 75 fps alıyorum ve bu ayarda oynuyorum.
kart sadece %7 overcloclu boşta fanı hızını düşürüyorum 30. ses çıkmıyor bu halde boşta 50 derece. oyunda fanı 90 a alıyorum bu halde yükteki sıcaklık 65 derece.
Hocam merhaba, öncelikle mesajınız için teşekkürler.
Bu konuyu açmayı düşünmemdeki en önemli etken bu ürünün farklı sistemlerde ne denli çalışabildiği, meydana çıkan oyun performanslarının sistemden sisteme ne kadar fark edebileceğiniz tespit edilebilmesi. Bu mesajda verdiğim değerler ve sistem bilgilerim aynen yukarda olduğu gibi, sisteminiz sistemime göre gayet iyi bir seviyede haliyle fark olması doğal. Farklı sistem kullanan arkadaşlarımızında cevaplarını bekliyorum. Mesajın bir amacıda İşlemci ve Ekran kartı arasındaki darboğaz ilişkisinde dair sağlıklı bilgiler edinebilme isteğidir. Mesela ben işlemcimin Ekran kartıma nazaran düşük seviyede olduğunu düşünüyorum
Hocam NFS Carbon oyununa ait 1280*1024 Full SSlerini mesaja ilave etmenizi bekliyorum, mümkünse tabi
güzel bi çalışma olmuş bende biraz para toplim x1950pro yada gt alcam dx10 felan hikaye
Bu ürünü almayı düşünenler için bu mesaj yararlı olacaktır diye düşünüyorum! Forumda çok kaliteli ayrıntılı incelemelerde var, bende kendi çapımda yardımcı olmaya çalıştım, umarım işe yarar
ben bunun 512mb olanını kullanıyorum çok memnunum dx9 için yeterli bi kart
Hocam aslına bakarsanız 512 Mb pro almayı düşünüyordum ancak AGP versiyonunu bulamayınca bu üründe karar kıldım. Bu üründe gayet yeterli şimdilik, PCI Express sisteme geçene kadar işimigörür nede olsa
Hocam mesaja katkınız için teşekkürler. Ayrıca fotoğrafları mesaja ilave ederken benim üst tarafta yaptığım gibi Thumbnail verirseniz daha iyi olacaktır. Bazı mesajlarda link olunca mesajı okuyan arkadaşlarımız linke tıklayıp incelemek istemiyor ama Thumbnail olunca merakından olsa gerek inceleyebiliyor
x1950gt 4AA 1280x1024 bazı ayarlar medium carbon oyunu
foto olarak koymayı beceremedim.
Hocam öncelikle mesaja katkınız için teşekkür ederim. Benda Thumbnail Önizleme yapımını bende dün öğrendim, sağolsın Anacon arkadaşımızBURADAKİ mesajda nasıl yapıldığı konusunda ayrıntılı olarak bilgi verdi. Bu konu hakkında bilgi edinmek isterseniz inceleyebilirsiniz.
Arkadaşlar rica etsem carbon da canyon ss lerini görmeyi çok isterim ekran kartını en fazla kastıran bölümler canyon yarışları çünkü. Bir de bir ricam daha birde 8x aa ile ss alabilirsek çok makbule geçer
Elrohir AMANDİL 3.43Ghz e6300-Cooler Master Hyper 212(Centaur Fan)-Reaper Hpc Pc2 8500-980Mhz-5-5-5-15-His4850 İceQ5TurboXYZ,700Gpu Yük Altında 50derece-Seagate 500,7200.11,320AS - LC Power Metatron 750w - Logitech Mx3200 Lazer(Medya)-A4 XL-740K(Oyun)-Feel MeshCool XLed Mod - BenQ 2200HDA
Arkadaşlar rica etsem carbon da canyon ss lerini görmeyi çok isterim ekran kartını en fazla kastıran bölümler canyon yarışları çünkü. Bir de bir ricam daha birde 8x aa ile ss alabilirsek çok makbule geçer
Merhaba aslına bakarsanız ben Carbon oynamıyorum ancak Ekran kartı testleri için kurdum oyunu. Hızlı yarışta kanyon bölümü seçilebiliyorsa ilgili bölüme SS leri eklemeye çalışırım Bu arada ben zaten Maximum ayarlarda veriyorum SS leri tahmin ediyorum 8x AA ayarıda açılıyordur bu ayarda
Hocam fotolar için teşekkürler, kısmetse yarın bende ilaveler yapıcam mesaja BF2 bu oyunlar arasında mevcut
Ayrıca sormak isterim bu konuya hakim arkadaşlarımıza, mesela TRQX Hocamız bilgi verebilir mesela; monitör tazeleme Hızlarının bu oyun performansına etkisi varmıdır, varsa ne kadar etki eder. Çünkü bendeki monitör 22" LCG ve 60HErtz de kullnıyorum, bazı forola CRT monitörlerden 75Hertz gönderiliyor. Bu soruyada yanıt bulabilirsen çok iyi olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmp16 -- 19 Ağustos 2007; 20:28:04 >
selam arkadaslar. yeni bir konu acip kalabalik yapmaktansa burada sormak istiyorum sorumu.ilgilenirseniz sevinirim.
bende agp 9600 pro 256mb 128 bit his ekran karti var. artik oyunlarda ve bazi cizim programlarinda istedigim goruntu kalitesini bulamiyorum. anakartimi degistirmeden agp daha iyi bir kart almak istiyorum.(sistem degisikligi icin en az bir yil bekleyecegim cunku daha dx10 oturmadan dx10.1 cikti vs.)aklimda x1950 xt yada pro var. ama bu kartlar biraz pahali. bu 9800 kartlar iyi bir secim olur mu 9600 ustune yoksa cokfazla fark etmez mi? yani bana 9800 mu yoksa x1950 mi tavsiye edersiniz?
bu arada sistemim p43.0 islemci, 2gb ddr 400 ram,asus p4p800se ana kart. onerilerinizi bekliyorum.
selam arkadaslar. yeni bir konu acip kalabalik yapmaktansa burada sormak istiyorum sorumu.ilgilenirseniz sevinirim.
bende agp 9600 pro 256mb 128 bit his ekran karti var. artik oyunlarda ve bazi cizim programlarinda istedigim goruntu kalitesini bulamiyorum. anakartimi degistirmeden agp daha iyi bir kart almak istiyorum.(sistem degisikligi icin en az bir yil bekleyecegim cunku daha dx10 oturmadan dx10.1 cikti vs.)aklimda x1950 xt yada pro var. ama bu kartlar biraz pahali. bu 9800 kartlar iyi bir secim olur mu 9600 ustune yoksa cokfazla fark etmez mi? yani bana 9800 mu yoksa x1950 mi tavsiye edersiniz?
bu arada sistemim p43.0 islemci, 2gb ddr 400 ram,asus p4p800se ana kart. onerilerinizi bekliyorum.
x1950XT'nin AGP'si yok, 1950Pro'nun fiyatı ise astronomik (AGP fiyatı), 9600'den 9800e geçmek pek farketmez, en azından 7600GS DDR ya da bütçeniz elveriyorsa 7600GS DDR3, 1650Pro DDR3'e geçmeye bakın, fiyat linkleri ve karşılaştırmalar için http://forum.donanimhaber.com/m_16682840/tm.htm linkini kullanabilirsiniz
yani x1950 pahali oldugu icin mi tavsiye etmiyorsunuz yoksa 7600gs nin performans ve fiyat avantaji mi var? ati istememin sebebide su aslinda, ben ekran karti olarak hep ati kullandim bu yuzden ati kullanimina alisigim.o yuzden tercihim ati. ama tavsiyeniz nvidia dan yana olursa (ki oyle gorunuyor)fikrinizi uygulama karari almamin onunde engel yok.
quote:
Orjinalden alıntı: TRQX
quote:
Orjinalden alıntı: carman1tr
x1950XT'nin AGP'si yok, 1950Pro'nun fiyatı ise astronomik (AGP fiyatı), 9600'den 9800e geçmek pek farketmez, en azından 7600GS DDR ya da bütçeniz elveriyorsa 7600GS DDR3, 1650Pro DDR3'e geçmeye bakın, fiyat linkleri ve karşılaştırmalar için http://forum.donanimhaber.com/m_16682840/tm.htm linkini kullanabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carman1tr -- 20 Ağustos 2007; 15:15:35 >
X1950GT 256MB GDDR 256bit AGP modeli için en iyi Catalyst sürücü versiyonu nedir?
Bazıları 7.1, 7.6 gibi güncel olmayan versiyonlar öneriyor. Yani 7.8 en iyisi değil mi? En günceli en iyisi olmuyor mu?
Windows'u çok kasmayacak (Vista uyumlu olacak), oyunlarda da gayet iyi performans gösterecek ?
Merhaba Ati Catalyst 7.8 sürümü sadece 2*** serisi ekran kartları için hazırlamış olduğu için şimdilik 7.1 ve 7.6 kullanmak daha akılıca olur diye düşünüyorum
Merhaba, görüldüğü kadarıyla sistemlerimiz birebir aynı sayılır, şayet bu Ekran kartını alırsanız elde edeceğiniz performans mesaj içeriği ila aşağı yukarı aynı olacaktır
X1950GT 256MB GDDR 256bit AGP modeli için en iyi Catalyst sürücü versiyonu nedir?
Bazıları 7.1, 7.6 gibi güncel olmayan versiyonlar öneriyor. Yani 7.8 en iyisi değil mi? En günceli en iyisi olmuyor mu?
Windows'u çok kasmayacak (Vista uyumlu olacak), oyunlarda da gayet iyi performans gösterecek ?
Merhaba Ati Catalyst 7.8 sürümü sadece 2*** serisi ekran kartları için hazırlamış olduğu için şimdilik 7.1 ve 7.6 kullanmak daha akılıca olur diye düşünüyorum
7.1, 7.7'den daha da eski? Neden herkes 7.1'i söylüyor?
Merhaba, görüldüğü kadarıyla sistemlerimiz birebir aynı sayılır, şayet bu Ekran kartını alırsanız elde edeceğiniz performans mesaj içeriği ila aşağı yukarı aynı olacaktır
Sonuçta tercih sizin, mesaj umarım bu kararınızda yardımcı olur, TRQX arkadaşımız ve yönetici arkadaşlarımızdan Anacon arkadaşımız Ekran kartı ile ilgili düşüncelerini dikkate almanızı öneririm, kendisi bu işi iyi bilen arkadaşımızdır. Ben mesaj altında elimden geldiğ kadar elimdeki ürün hakkında bilgilendirme yapmaya çalışıyorum
tabi sizin yonlendirmelerinizle bir karara varacagim.her zaman bilen insanlardan bilgi almak ve ona gore hareket etmek gerekiyor. ama sizin verdiginiz bilgi kafami karistirdi acikcasi.mesajinizda soylediginizden anladigim performans artisinin cok fazla olmayacagi.bunun uzerine masrafa degmezmi diye sordum. eger yanlis anamissam duzeltin lutfen.
"Merhaba, görüldüğü kadarıyla sistemlerimiz birebir aynı sayılır, şayet bu Ekran kartını alırsanız elde edeceğiniz performans mesaj içeriği ila aşağı yukarı aynı olacaktır" seklinde bir mesaj yollamistiniz.
TRQX in verdigi linkteki ekran kartlari tavsiyesini destekliyor.
benim butcem 250-300 ytl arasi bir ekran karti almaya yeterli. bu fiyat araliginda yeni bir tavsiye sunabilir misiniz?
tabi sizin yonlendirmelerinizle bir karara varacagim.her zaman bilen insanlardan bilgi almak ve ona gore hareket etmek gerekiyor. ama sizin verdiginiz bilgi kafami karistirdi acikcasi.mesajinizda soylediginizden anladigim performans artisinin cok fazla olmayacagi.bunun uzerine masrafa degmezmi diye sordum. eger yanlis anamissam duzeltin lutfen.
"Merhaba, görüldüğü kadarıyla sistemlerimiz birebir aynı sayılır, şayet bu Ekran kartını alırsanız elde edeceğiniz performans mesaj içeriği ila aşağı yukarı aynı olacaktır" seklinde bir mesaj yollamistiniz.
TRQX in verdigi linkteki ekran kartlari tavsiyesini destekliyor.
benim butcem 250-300 ytl arasi bir ekran karti almaya yeterli. bu fiyat araliginda yeni bir tavsiye sunabilir misiniz?
Merhaba, Eğer imkanınız varsa bu ürünün 512 Mb Pro versiyonu almanız daha isabetli olacaktır, ben Pro versiyon bulamadığım için bu ürünü almak zorunda kaldım. Video incelemeleri bölümünde bu ürünün 512 Mb Pro incelemesi mevcut, bakmanızı öneririm
Bilgi olması açısından yazma ihtiyacı duydum, ürün kutusunda önerilen PSU 450 Watt. Riske etmemek için kullanmakta olduğum 500 Watt ATRIX marka PSU yu FSP Epsilon 700 Watt ile değiştirdim Aldığınız ürünün üzerinde yazan değeri verip vermediğinden emin olmanız gerekir. Kaliteli 500 Wattlık bir model işinizi görecektir
yani x1950 pahali oldugu icin mi tavsiye etmiyorsunuz yoksa 7600gs nin performans ve fiyat avantaji mi var? ati istememin sebebide su aslinda, ben ekran karti olarak hep ati kullandim bu yuzden ati kullanimina alisigim.o yuzden tercihim ati. ama tavsiyeniz nvidia dan yana olursa (ki oyle gorunuyor)fikrinizi uygulama karari almamin onunde engel yok.
X1950Pro'nun fiyatını kendiniz de görmüşsünüzdür, 395 YTL gibi bir fiyatı var o yüzden önermedim, X1950GT'ler de 278YTL'den başlıyor eğer bütçeniz elveriyorsa alabilirsiniz, performansını tartışamayız güzel karttır, muadili olan 1950GT'lerin PCI-E'lerin performanslarını verir yaklaşık olarak (%2-3 daha düşük olsa da sözünü etmeye bile değmez)
7600GS DDR3'ler orta sınıfın iyi kartlarındandır, piyasa fiyatı 225 YTL, ama dediğim gibi bütçeniz yeterliyse 55 YTL daha koyup GT almak daha güzel olur... nvidia ya da ati ön yargılı değilim kimseyi de bu konuda yanlış yönlendirmek istemem...
x1950gt alsam mı yoqsa komple sistem mi değişsem bi türlü karar veremedim sistem intel p4 3ghz 1gb ddr 400mhz kingston asus p4s800-mx ti galiba onboard ekran kartı thermaltake 500w psu feel hurranice kasa var sistemi full değiştirince baya masraf oluyor sadece oyun oynuyorum oyunlarıda hic ayar değiştirmiyorum 1024*768 yapıyorum bırakıyorum sizce x1950gt ölü yatırım mı olur yoqsa bana iyi mi gider? bu arada cok gzl topic olmuş yu rak hacu
Mesaja; Battlefield 2, Colin Mc Rae DIRT, Command & Conquer 3 Tiberium, FEAR oyunlarının ayrıntılı SS leri ilave edilmiş olup, mesajdaki oyun listesindeki oyunlar sırayla ilave edilmektedir
x1950gt alsam mı yoqsa komple sistem mi değişsem bi türlü karar veremedim sistem intel p4 3ghz 1gb ddr 400mhz kingston asus p4s800-mx ti galiba onboard ekran kartı thermaltake 500w psu feel hurranice kasa var sistemi full değiştirince baya masraf oluyor sadece oyun oynuyorum oyunlarıda hic ayar değiştirmiyorum 1024*768 yapıyorum bırakıyorum sizce x1950gt ölü yatırım mı olur yoqsa bana iyi mi gider? bu arada cok gzl topic olmuş yu rak hacu
Merhaba, benim sistemimde AGP altyapıllı olduğu ve bütçemin el vermediği için tercihim AGP bir ekran kartı oldu. Şu an için DirectX9 için iddeal bir çözüm olduğu için tercih ettim, DirectX10 sorunsuzca kullanılmaya ve oturana kadar DirectX9 ile idare etmek bana mantıklı geldi, tercih ve bütçe meselasi tabi
Merhaba, benim sistemimde AGP altyapıllı olduğu ve bütçemin el vermediği için tercihim AGP bir ekran kartı oldu. Şu an için DirectX9 için iddeal bir çözüm olduğu için tercih ettim, DirectX10 sorunsuzca kullanılmaya ve oturana kadar DirectX9 ile idare etmek bana mantıklı geldi, tercih ve bütçe meselasi tabi
1200ytl kdr bütcem var ama directx10 yeni çıkmaya başladı sorunlar olur vs diye endişe ediyorum ve vista kullanmıyorum diye bunu ekran kartına yatırmayı düşünüyorum geçici süre sonra directx10 tam oturunca yerine öyle geçerim diye düşünüyorumda yanlış mı düşünüyorum bilmediğimden hala bişey yapmadım bekliyorum
Hocam merhaba, üstteki mesajda da yazdığım gibi kesinlikle bütçe meselesi. Ben kısıtlı bütçem nedeniyle AGP altyapılı sistemle devam ediyorum. Bu arada intel tarafından yeni anakart yongaseti ve 45 nm lik mimari ile çalışacak işlemciler duyrulmaya başlanmışken ben beklemeyi düşünüyorum. Yanılmıyorsam P35 Yongaseti Yerine P38 yongasetleri sürülecek piyasaya DDR3 ramler yavaş yavaş piyasaya girecek. En erken sistemi değiştirmem 1-1,5 yıl var. Ben böyle düşünüyorum, bu muhasebeyi siz yapacaksanız, gerekirse ihtiyaçlarınız doğrultusunda değişikliğe gidebilirsiniz tabi
Öncelikle ekran kartın hayırlı olsun :) yaptığın incelemeler süper olmuş ellerine sağlık.
bende 1950gt alacakken son anda vazgeçip 2600xt aldım. bu noktada iki kartı biraz karşılaştırmak istiyorum. 3dmark test sonuçlarınıda ekleyebilirsen çok iyi olur şimdiden teşekkrler.
ikimizin incelemelerinde ortak olan oyunlar FEAR ve Lost Planet
Fear testinde aldığın sonuçlar bana düşük gibi geldi sürücü problemi falan yaşamadığından emin ol bence çünkü 1950gt daha yüksek değer almalıydı bence
benim fear sonuçların şu şekilde
Fear 1024x768 High detay
Fear 1024x768 maximum detay standart hızlar (800/1400)
Öncelikle ekran kartın hayırlı olsun :) yaptığın incelemeler süper olmuş ellerine sağlık.
bende 1950gt alacakken son anda vazgeçip 2600xt aldım. bu noktada iki kartı biraz karşılaştırmak istiyorum. 3dmark test sonuçlarınıda ekleyebilirsen çok iyi olur şimdiden teşekkrler.
ikimizin incelemelerinde ortak olan oyunlar FEAR ve Lost Planet
Fear testinde aldığın sonuçlar bana düşük gibi geldi sürücü problemi falan yaşamadığından emin ol bence çünkü 1950gt daha yüksek değer almalıydı bence
benim fear sonuçların şu şekilde
Fear 1024x768 High detay
Fear 1024x768 maximum detay standart hızlar (800/1400)
Merhaba, kartların teknik özelliklerine bakınca 2600xt bir adım önce açık bir farkla. Benim kullnamakta olduğum değerler o\c yapılmış olmasına rağmen 2600Xt ayarları arasında hala fark var. Ayrıca test sistemlerininde farklı olduğu için aradaki farkın normal olduğunu düşünüyorum. KArşılşatırma yapabilmek açısından paylaşım için teşekkürler
TRQX ve kmp16 basta olmak uzere onerileriniz icin herkese tesekkur ederim. kafamda biseyler sekillendi bu onerilerden sonra.tekrar tesekkurler.
ALLEIN, bende sistemimi pci- express guncellemesi ve core duo guncellemesi yapmayi dusunuyordum.ama gordumki bu dx olayi tam oturmadan yapacagim guncelleme pekte guncelleme olmayacak. o yuzden mevcut sistemime iyi bir ekran karti almaya karar verdim. sana tavsiyem benim gibi yapman. ancak tabiki butce ve istek sana ait.ayrica DH x1950 video incelemesini izlemeni tavsiye ederim.cok faydali bir video olmus.
TRQX ve kmp16 basta olmak uzere onerileriniz icin herkese tesekkur ederim. kafamda biseyler sekillendi bu onerilerden sonra.tekrar tesekkurler.
ALLEIN, bende sistemimi pci- express guncellemesi ve core duo guncellemesi yapmayi dusunuyordum.ama gordumki bu dx olayi tam oturmadan yapacagim guncelleme pekte guncelleme olmayacak. o yuzden mevcut sistemime iyi bir ekran karti almaya karar verdim. sana tavsiyem benim gibi yapman. ancak tabiki butce ve istek sana ait.ayrica DH x1950 video incelemesini izlemeni tavsiye ederim.cok faydali bir video olmus.
bu arada testler oldukca guzel elleinize saglik.
ben siparişi verdim bile ^^ sapphire x1950gt agp yolda 3gün içinde elime ulaşıcak inş bide format atıp sistemi temizlersem tamemen tam olucak bide internetten bişey indirmemiz gerekiyor mu update filan.?
ben siparişi verdim bile ^^ sapphire x1950gt agp yolda 3gün içinde elime ulaşıcak inş bide format atıp sistemi temizlersem tamemen tam olucak bide internetten bişey indirmemiz gerekiyor mu update filan.?
tşkrlr siparişi vatanbilgisayardan verdim. hemde orda istediğim mouse vardı onla beraber 1kerede gelsin diye :) bu arada cs 1.6 testleride bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALLEIN -- 23 Ağustos 2007; 15:11:21 >