Şimdi Ara

Yol Bilgisayarında Kalan Km (Yeni Leon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yol bilgisayarında kalan menzil, depodaki tüm benzine göre mi hesaplanıyor? Hani 5 lt yedek depo var deniyor, mesela onu da dikkate alıyor mu bilgisayar? Normalde kırmızı ışık yandı mı benzin alırım ama bu sefer fırsat olmadı. Şu anda 45 km gösteriyor bilgisayar. artık alıcam inşallah ama yine de merak ettim. Bir de depo boşa yakınken kullanmayın derler, benzin pompasının sağlığı için. Toparlayacak olursak, en sağlıklı kullanım için kaç km kala Benzin almalı, ve de ekrandaki km makSimum menzili mi gösteriyor, yedek depo dahil?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt
    yol bilgisayarında ortalama menzil ifade edilir fazla güvenmeyin.

ben 2 kez pompa yaktım bu yuzden ilkinde 15 km menzil gösteriyoken ikincisinde çeyrek depo yakıtla araç eğik konumdayken yandı.

aslında pompa o anda yanmıyor biliyorsunuz zamanla ısınmadan dolayı yanıyor dolayısıyla çeyrek deponun altına düşürmeyin
  • Eski Caddy aracımızda yedek depoyu hesaba katmıyordu. 20 km menzil gösterirken yaklaşık 50 km gitmiştik
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

yol bilgisayarında ortalama menzil ifade edilir fazla güvenmeyin.

ben 2 kez pompa yaktım bu yuzden ilkinde 15 km menzil gösteriyoken ikincisinde çeyrek depo yakıtla araç eğik konumdayken yandı.

aslında pompa o anda yanmıyor biliyorsunuz zamanla ısınmadan dolayı yanıyor dolayısıyla çeyrek deponun altına düşürmeyin

Hocam mesaj alınmıştır:) bu arada özellikle Ankara'ya gittiğimizde çeyrek değil tam depo gezmek gerekir anladığım kadarıyla, malum yokuş değil düz duvar:)

• BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt
    kesinlikle, bu pompa yüzünden başıma daha kötü şeyler geldi hatırladıkça o kadar üzülüyorumki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 4 Mart 2014; 15:17:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Eski Caddy aracımızda yedek depoyu hesaba katmıyordu. 20 km menzil gösterirken yaklaşık 50 km gitmiştik

Hocam sen resmen kumar oynamışın:) Benim arabada 85 km kala ışık yanıyor, ben de en kötü 60 km kala alırım. Ama bu sefer fırsat olmadı 45 e indi. Benzinliğe kadar en kötü 40 kalır, tabi bugün de bi aksilik çıkmazsa.

• Bu zamana kadar hep ısık yandıktan sonra doldurdum. Zararını da görmedim. Birazda sans işi heralde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Eski Caddy aracımızda yedek depoyu hesaba katmıyordu. 20 km menzil gösterirken yaklaşık 50 km gitmiştik

50 km nin sonunu merak ediyorum.
  • O km hızınıza göre değişir dikkat edin 70 km gösteriosa 20 km kala yakıt alın ancak kırmızı ışık yanarken fazla sürmemeye çalışın

• 2011 Leon kullanıcısıyım. Kalan menzili hiç doğru gösterdiğini görmedim. Çeyreğin altına inince almak lazım.
  • kalan menzile güvenmemek gerek. Ben kalan menzil 90 km yi gösterdiğinde benzin alırım.

• Bir keresinde koye gitmistim. İsik yandi ama yakinlarda istasyon olmadigi icin kullanmaya devam ettim. Bi gun iki gun derken bir hafta o guzel koyden col izaklasmadigim icin benzin koymadim. İsik yandiginda sifirlamistim. Tam 80 km gitmisken koyden ayrilis vakti geldiginde doldurdum depoyu. Kendi aracimdaki en buyuk riski almistim 80 km. İsik yanar halde gitmeyle. Tek guvencemse benzin isiginin en erken yandigi arac olan Honda Jazz sahibi olmamdi
    Sonrasinda konuyu arastirdigimda jazz la bir kisi 100 km. Giderek rekor kirmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonNn_ -- 4 Mart 2014; 17:25:55 >
  • Kullanım tarzına göre depoda kalan benzin ile gidebileceğin km yi gösterir.Çeyrek deponun altına mümkün olduğunca düşürmemek gerekir...
  • ARKADAŞLAR AMAN DİKKAT!

45 km kala yola çıktım, 3 km felan sonra benzinliğe gittim depoy fulledim. Tam 52.55 lt benzin aldı. lpg değil ki sıkıştırdı diyesin. Depoda kala kala 2.45 lt benzin kalmış. yakıt aldıktan sonra 6.9, 7 Arası değişen bi rakam, son 3000 ne km de de 6.6 lt yakıt tüketimi gösteriyor. Yani tüketim verileri ile, 2.5 lt benzini düşününde 35,40 lt menzil ediyor. deposu toplam 55 lt ise ki 50 artı 5, 55 diye biliyorum, yol bilgisayarı yedek depo felan dinlemiyor, direk son nefesi hesaplıyor. Benzin deposu tabanı, genişliği şekli nasıldır, pompa sistemi ne şekildedir Bilemem ama 2.5 lt Çok az olsa gerek depo için. şunu anladım ki 100 km kala niyet etmek, en kötü Işık yandığında da , benim arabada 85 te yanıyor, almak, o gün büyük bi aksilik çıkarsa da en kötü bi 70,75 km kala kesinlikle almak lazım. İnşAllah bişey olmamıştır, kaç gündür 2,4 lt İle gezmişim.

• biz bu konularda çok rahatız 2 kere başımıza geldi menzil hesabı yaparken ikisindede 1.5 lt lik pet şişeden doldurduk direk çalıştı
    Depo tabanının temiz olması önemli
  • Benim depo kapasitesi 60 litre.

Dolum rekorum ise 59.6 litre, son damlasına kadar
  • Yedek depo denen kısma geldiğinde takıt artık şamandranın altında kaldığı için KM kalan KM göstermemeye başlar.
    Bizzat Opel Corsa'da yaşadım bunu 40km daha gider gösteriyordu bilgisayar neyse yarın alırım dedim 1 km gittim bir baktım bilgisayar ne kalan km ne gidilen km hiçbir şeyi göstermemeye başladı. Sadece uyarı veriyordu yakıt bitti diye.
    Önce 20TL aldım çalıştırdım bilgisayar aynı bir 20TL daha aldım birkaç km sonra düzeldi.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    pompanın bozulmasından bahsettim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

pompanın bozulmasından bahsettim hocam.

Ben depoyu pek fullemem alışkanlık genelde yarım depo alıyorum ve ışık yanınca gidip tekrar alıyorum, dediğinize göre bunun zararı var öyle mi?

evet hocam, zamanla pompanın basınç performansı düşer ve basınç 2 barın altına düşerse yeterli yakıt pompalayamaz.

pompayı soğutan depodaki yakıttır ek olarak soğutma sistemi yoktur.
  • Yeni leon kullanıcısıyım fr benzinli menzil 5 km kullanana kadar kullanıyorum 6 aydan beri böyle değerler tam olarak tutuyor güvenebilirsiniz bugun daha menzil 5 km gösteriyordu gittim bankadan para çektim orfan benzinciye gittim benzinimi aldım devam ettim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.