Şimdi Ara

Corsa D 1.3 CDTI Uzun Yol Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç corsa d 1.3 cdti 75 ps euro 5 motor

Dün 150 kmlik yol yaptım. %80 şehir dışıydı. 90-110 arası geldim arada 120 yaptım. Ancak Yolculuğun %20 si duran trafikti fakat hiç gaza basmadım çünkü yokuş aşağıydı araç boştayken frenle hareket ettim.
    150 km yolda 8.7 litre tüketmiş. Litresi 4.67 TL'den 40 TL yapıyor bu da ortalama 0.27 kuruşa denk geliyor. Sizce normal mi? Not: Kış lastiği yok. Araçta 2 yetişkin 1 çocuk vardı ve bagaj doluydu.

• Ben uzun yolda corsa d 1.3 enjoy 90 hp ile 4.4 litreyi gördüm.6.vites 90la sabit giderek.deneme amaçlı ne Kadar zorlasamda 6.5 litreyi geçmedi uzun yolda.sizin araçta bir sıkıntı olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dci hdi o şartlarda 4 görür,fazla yakmışsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Kamilhan10

Ben uzun yolda corsa d 1.3 enjoy 90 hp ile 4.4 litreyi gördüm.6.vites 90la sabit giderek.deneme amaçlı ne Kadar zorlasamda 6.5 litreyi geçmedi uzun yolda.sizin araçta bir sıkıntı olmalı

Hocam benim araç 75 beygir ve 6. Vites yok

Bir de siz 90 girmiştiniz ben 90-110-120 takıldım

Bir kere de sizin gibi sabit 90 la gidip kaç yaktığını ölçeceğim. Bu arada ışık yanınca depoyu fullüyorum 38-40 litre alıyor ışık yanınca. 725 km sonra ışık tekrar yanıyor. %70 şehir içi %30 şehir dışı

• hava filtresini 5000de bir değiştirmek işe yarayabilir
  • ben 6.3 lt ye fazla demiştim kendi arabam için sizinki baya bir fazla yakmış bence broadway bu şartlarda 7.6 8 lt arası yakıyordu (benzinli)
  • 110-120 arası ortalama hız ile 5,5-5,8 lt ortalama

Astra 1,3 ctdi ile. İst ankara git gel yaptım. Aynı motor diye fikir vermesi açısından

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla hocam 1.2tsi polom var ben tek kullanıyorum genelde hız konusunda kasmama gerekte olmuyor 130-140-150-120 değişken ancak 120 nin altına inmeden gidiş dönüş istanbul- yalova 5.1 tüketimim oluyor 4 mevsim lastikle ağırlık uyarlaması yapsak max 6 olur sanırım aynı şekilde kasmadan klima vs.bana dizel b sınıfı bir araba için fazla geldi açıkcası bir baktırın isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manner34 -- 5 Şubat 2017; 11:22:46 >
  • Arkadaşlar burada bir yanlışlık söz konusu sanırım Araç sahibi 150 km yol yapmış ve 8.7 litre yakıt yakmış size 100 km ortalama yakıt tüketiminizi sormamış.

Yani siz ortalama yakıt tüketimiz 5.5 lt gibi olmalı yaktığınıza göre söylüyorum tahmin

edit : ilave

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hikmet_19 -- 5 Şubat 2017; 11:41:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: manner34

Valla hocam 1.2tsi polom var ben tek kullanıyorum genelde hız konusunda kasmama gerekte olmuyor 130-140-150-120 değişken ancak 120 nin altına inmeden gidiş dönüş istanbul- yalova 5.1 tüketimim oluyor 4 mevsim lastikle ağırlık uyarlaması yapsak max 6 olur sanırım aynı şekilde kasmadan klima vs.bana dizel b sınıfı bir araba için fazla geldi açıkcası bir baktırın isterseniz.

Hocam yanlış anlaşıldım sanırım 150 km yolda toplam 8.7 litre yaktı 100 km'de değil

• Herkes 100 km olarak düşünmüş ama konu sahibinin yazdığı 150 km.

Bence çok da anormal bir durum yok kullanım şeklinize göre.

• 100kmde 6 litre yakmış. abartı bi durum yok. 90-120 arası gidip gelince köklediysen sık sık zaten normal. basmadan duramıyorum diyordun.
  • Normal bendede multijet araç var 5.5 litre yakıyor şuan lastikler yaz lastiği hava soğuk dur kalk çok buralarda ve yokuşlar zaten bitiriyor işi 50 km yol yapmamla 5 6 km lik üniversitenin yokuşlarını çıkmam neredeyse aynı mazotu yaktırıyor üniversiteyi tepeye yapan zihniyetin ben taa ...

• quote:

Ben uzun yolda corsa d 1.3 enjoy 90 hp ile 4.4 litreyi gördüm.6.vites 90la sabit giderek.deneme amaçlı ne Kadar zorlasamda 6.5 litreyi geçmedi uzun yolda.sizin araçta bir sıkıntı olmalı

Bi yalnışlık olmasın?1.3 linea ile 4 yetişkin varken 150 km yolu 5' vites 2000 devir 87 km hız ile cc açık iken 3.9 ortalama ile bitirdim.güzergahta rakım farkı mı vardı acaba?

• boştayken frenle hareket ettiğim dediğiniz kısımlar çok sürdü mü ? oda yakıtı etkilemiş olabilir. Viteste 2 ye atıp o şekilde en düşük hızda bile ilerleseniz yakıt kesiliyor. Gerçi debriyaj kullanımı vs işin içine giriyor. Bazen frenle hareket etmek daha mantıklı olabiliyor. Aslında anormal bir durum yok gibi. Şehir içi yol bilgisayarı ne gösteriyor hesaplamalarınız tutuyor mu ?

ayrıca yetkili servis 30 binde 1 değişen yakıt filtresini artık 15 binde 1 değiştirmeye başladı yakıt ekonomisi için.
  • 6.5'e kadar normal gerisinde bir sorun var demektir

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Bi yalnışlık olmasın?1.3 linea ile 4 yetişkin varken 150 km yolu 5' vites 2000 devir 87 km hız ile cc açık iken 3.9 ortalama ile bitirdim.güzergahta rakım farkı mı vardı acaba?

Sakarya-tavşavlı(kütahya) arası bu veriyi elde ettim.Çeşitli etkenler olabilir.aracın agırlıgı ,yolun eğimi ve hangi motor olduğu.benim araçta euro 4 motor var.Sizde euro5 varsa bu sonuc cıkmiş olabilir.sonuçta daha da geliştirilmiş bir motor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Sakarya-tavşavlı(kütahya) arası bu veriyi elde ettim.Çeşitli etkenler olabilir.aracın agırlıgı ,yolun eğimi ve hangi motor olduğu.benim araçta euro 4 motor var.Sizde euro5 varsa bu sonuc cıkmiş olabilir.sonuçta daha da geliştirilmiş bir motor

Evet e5 motor.güzergah pendik hendek arasıydı.dediğiniz gibi motor farkından dolayı olabilir ,cc ün de etkisi olabilir.

• size bir bilgi vereyim 0,27 kuruş değil TL. keşke kuruş olsa. aracınız için ise biraz fazla yakmış bence. opel muadillerinden 5 kuruş civarı fazla yakıyor.
  • Aracın çok yakmis. Bakımıni yaptırdın mj?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.