Şimdi Ara

Yol Bilgisayarında Kalan Km (Yeni Leon) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben hep 50 liralık alıyorum, yapabilecek bir şey yok. İmkân meselesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Arkadaşlar yol bilgisayarında kalan menzil, depodaki tüm benzine göre mi hesaplanıyor? Hani 5 lt yedek depo var deniyor, mesela onu da dikkate alıyor mu bilgisayar? Normalde kırmızı ışık yandı mı benzin alırım ama bu sefer fırsat olmadı. Şu anda 45 km gösteriyor bilgisayar. artık alıcam inşallah ama yine de merak ettim. Bir de depo boşa yakınken kullanmayın derler, benzin pompasının sağlığı için. Toparlayacak olursak, en sağlıklı kullanım için kaç km kala Benzin almalı, ve de ekrandaki km makSimum menzili mi gösteriyor, yedek depo dahil?

Seat grubu once yedegi yakar.yedegide fullersen ibre uzun bir sure dusmez mesela.dolayisi ile bilg ana depoyu gosterir.yedegin samandirasi yok bild.kadadi ile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Fiesta sahibiyim ve mütemadiyen dibini görüyorum.. Ortalama menzilde 20'li kilometreler kaldığında alırım benzini.. Deponun yanması falan gibi şeyler gelmemişti aklıma ama bu sebepten yakanı da duymamıştım tabi.. Bunu bir sorayım bakıma götürdüğümde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

Arkadaşlar yol bilgisayarında kalan menzil, depodaki tüm benzine göre mi hesaplanıyor? Hani 5 lt yedek depo var deniyor, mesela onu da dikkate alıyor mu bilgisayar? Normalde kırmızı ışık yandı mı benzin alırım ama bu sefer fırsat olmadı. Şu anda 45 km gösteriyor bilgisayar. artık alıcam inşallah ama yine de merak ettim. Bir de depo boşa yakınken kullanmayın derler, benzin pompasının sağlığı için. Toparlayacak olursak, en sağlıklı kullanım için kaç km kala Benzin almalı, ve de ekrandaki km makSimum menzili mi gösteriyor, yedek depo dahil?

Seat grubu once yedegi yakar.yedegide fullersen ibre uzun bir sure dusmez mesela.dolayisi ile bilg ana depoyu gosterir.yedegin samandirasi yok bild.kadadi ile.

Hocam servisi aradım, yedek depoyu dikkate almaz bilgisayar dedi, sizin de dediğiniz gibi.
    yalnız bir yandan da yol bilgisayarında 45 km menzil yazısı ve depoya alınan 52.55 lt benzin var. yani 2.45 lt lik kalan benzinle gidilebilecek
    40-45 km, ki buraya kadar bir sorun yok. AMA: deponun 50 lt artı 5 lt yedek olduğunu düşünürsek, yedek deponun da menzilde dikkate alındığı ve menzil 0 km olunca benzinin %100 biteceği sonucuna varıyoruz. O vakit: leon'un benzin deposu 55 lt artı 5 lt yedek felan mı?

• Seat aracimda nedense depo yarıya kadar çok geç iniyor ama yarıdan sonra şimşek gibi iniyor. Eski aracimda 50 km nin altina düştüğünde ışık yanardi. Yani yedekle hesapliyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: MAXSTAR

Seat aracimda nedense depo yarıya kadar çok geç iniyor ama yarıdan sonra şimşek gibi iniyor. Eski aracimda 50 km nin altina düştüğünde ışık yanardi. Yani yedekle hesapliyordu.

evet, ilk kademenin düşmesi çok uzun sürüyor. ama genelde böyle olur diye biliyorum, çoğu arabada. en azından eski clio da öyleydi:)
  • http://carleasingmadesimple.com/business-car-leasing/seat/leon-hatchback_3/57857/technical-data/

bildiğin 50 lt yazıyor. bazı yerlerde de 55. demek ki 5 lt yedekle 55. ve demek ki yedek depoyu da menzilde gösteriyor.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam servisi aradım, yedek depoyu dikkate almaz bilgisayar dedi, sizin de dediğiniz gibi.
    yalnız bir yandan da yol bilgisayarında 45 km menzil yazısı ve depoya alınan 52.55 lt benzin var. yani 2.45 lt lik kalan benzinle gidilebilecek
    40-45 km, ki buraya kadar bir sorun yok. AMA: deponun 50 lt artı 5 lt yedek olduğunu düşünürsek, yedek deponun da menzilde dikkate alındığı ve menzil 0 km olunca benzinin %100 biteceği sonucuna varıyoruz. O vakit: leon'un benzin deposu 55 lt artı 5 lt yedek felan mı?

Leonu bilmiyorum hocam.
    2003 ibiza 45+10 yedek gibi idi.
    yedek doldurmus isem bayagi bir km ibre hic dusmez idi.
    yani yedeksiz dusmeye basladigi km ile yedekli dusmeye basladigi km arasinda 10lt benzin kadar fark vardi direk.
    yol bilgisayari hic sifir dedirtmedigim icin nereye kadar gider bilemiyorum.
    40 km kaldi dediginde lamba yakardi hatirladigim kadari ile ama 70 gidermiydi denemedim inanin hic.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Leonu bilmiyorum hocam.
    2003 ibiza 45+10 yedek gibi idi.
    yedek doldurmus isem bayagi bir km ibre hic dusmez idi.
    yani yedeksiz dusmeye basladigi km ile yedekli dusmeye basladigi km arasinda 10lt benzin kadar fark vardi direk.
    yol bilgisayari hic sifir dedirtmedigim icin nereye kadar gider bilemiyorum.
    40 km kaldi dediginde lamba yakardi hatirladigim kadari ile ama 70 gidermiydi denemedim inanin hic.

hocam zaten 85 e indi mi lamba yanıyor.ve depo yedek dahil 55 lt ise, ekranda görünen menzil fiili kalan yolu gösteriyor. yani 0 a geldi mi arabada gram benzin kalmadı anlamına geliyor. çünkü 52.55 lt almıştım , toplam 55 lt ise yedek dahil, sadece 2.45 lt kalmış. ortalama yakıta bakınca da 35-45 km yapılır o yakıtla.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.