Şimdi Ara

Yol Bilgisayarında Kalan Km (Yeni Leon) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sinan26tr

quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Eski Caddy aracımızda yedek depoyu hesaba katmıyordu. 20 km menzil gösterirken yaklaşık 50 km gitmiştik

50 km nin sonunu merak ediyorum.

Sonunda ne oldu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alphagun

quote:

Orijinalden alıntı: sinan26tr

quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Eski Caddy aracımızda yedek depoyu hesaba katmıyordu. 20 km menzil gösterirken yaklaşık 50 km gitmiştik

50 km nin sonunu merak ediyorum.

Sonunda ne oldu ?

Bir şey olmadı. Normal aldık yakıtı devam ettik.

Bunun nedeni yolda adam gibi bir marka bulamadık ve bir de kart kampanyası için Shell'den almamızın gerekmesiydi.

• 2010 Leon eski aracımda, ışık yandıktan sonra tam 7 litre yakıt kalıyordu. 0 gösterdikten sonra yaklaşık 25 kmsi var ama oralara inmeyin bence.

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

yol bilgisayarında ortalama menzil ifade edilir fazla güvenmeyin.

ben 2 kez pompa yaktım bu yuzden ilkinde 15 km menzil gösteriyoken ikincisinde çeyrek depo yakıtla araç eğik konumdayken yandı.

aslında pompa o anda yanmıyor biliyorsunuz zamanla ısınmadan dolayı yanıyor dolayısıyla çeyrek deponun altına düşürmeyin

Çeyrek depo üzerine çıkma duygusunu yaşamadım hiç...
    Hikaye yarıda kalınca dedim sonrada yolda kaldılar :)
    Hocam türkiyeye geliyorsa bir araç zaten bilgisayarını oynarlar gideceği daha çoktur o arabanın deneriz yani bunu üretenlerde artık biliyolardır :))

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Arkadaşlar yol bilgisayarında kalan menzil, depodaki tüm benzine göre mi hesaplanıyor? Hani 5 lt yedek depo var deniyor, mesela onu da dikkate alıyor mu bilgisayar? Normalde kırmızı ışık yandı mı benzin alırım ama bu sefer fırsat olmadı. Şu anda 45 km gösteriyor bilgisayar. artık alıcam inşallah ama yine de merak ettim. Bir de depo boşa yakınken kullanmayın derler, benzin pompasının sağlığı için. Toparlayacak olursak, en sağlıklı kullanım için kaç km kala Benzin almalı, ve de ekrandaki km makSimum menzili mi gösteriyor, yedek depo dahil?

Eğer sürekli 120km/s hızla giderseniz ona göre hesaplama yapar yani örneğin; 80km kalan menzil gösterir ama hızınızı 90km/s düşürdüğünüzde 120km ye kadar cıkartabilir özetle gittiğiniz hıza bağlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tugaydurukan

quote:

Arkadaşlar yol bilgisayarında kalan menzil, depodaki tüm benzine göre mi hesaplanıyor? Hani 5 lt yedek depo var deniyor, mesela onu da dikkate alıyor mu bilgisayar? Normalde kırmızı ışık yandı mı benzin alırım ama bu sefer fırsat olmadı. Şu anda 45 km gösteriyor bilgisayar. artık alıcam inşallah ama yine de merak ettim. Bir de depo boşa yakınken kullanmayın derler, benzin pompasının sağlığı için. Toparlayacak olursak, en sağlıklı kullanım için kaç km kala Benzin almalı, ve de ekrandaki km makSimum menzili mi gösteriyor, yedek depo dahil?

Eğer sürekli 120km/s hızla giderseniz ona göre hesaplama yapar yani örneğin; 80km kalan menzil gösterir ama hızınızı 90km/s düşürdüğünüzde 120km ye kadar cıkartabilir özetle gittiğiniz hıza bağlı

benim anladığım, yakıt aldıktan sonraki tüketim ortalaması üzerinden hesaplıyor. mesela, şehiriçi yol yapmışım ortalama 7 lt. depoyu fulleyince 750 felan diyor. sonra yakıt ortalaması düştükçe menzil artıyor. gerçi sizin dediğinizle aynı kapıya çıkıyor :)

• Aracımda menzil 0km gösterse bile araç bir 10-15km daha gidiyor rahatlıkla. Yani menzile çok takılmayın bence.

Orijinalden alıntı: FirstClass

Aracımda menzil 0km gösterse bile araç bir 10-15km daha gidiyor rahatlıkla. Yani menzile çok takılmayın bence.

aman hocam 45 km kala 52.55 lt benzin aldı. depo galiba 50 lt artı 5 lt yedek. 2,45 lt ne ki.
  • Dediğimi yanlış anlamayın da arkadaşlar akaryakıt bu zaten aldığınız boşa gitmeyecek. Yani demek istediğim depoyu 0'da kullanmak yerine çeyrek depoda kullanın, hem yolda kalma riskiniz olmaz, hemde pompayı yakma riskiniz. Arada bir sıfırlayıp tekrar çeyreğe çekersiniz, şahsen ben öyle kullanıyordum hiç sorun yaşamadım.
    Newton’dan daha büyük bilim insanları vardır. Tüm bunları bilebiliyoruz, çünkü DNA’mıza bakarak var olabileceğini bildiğimiz insanların sayısı,
    gerçekte var olanların sayısından çok daha fazladır. Bu baş döndürücü olasılıklara karşılık, siz ve ben, tüm sıradanlığımızla, buradayız.”
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanquish-

Dediğimi yanlış anlamayın da arkadaşlar akaryakıt bu zaten aldığınız boşa gitmeyecek. Yani demek istediğim depoyu 0'da kullanmak yerine çeyrek depoda kullanın, hem yolda kalma riskiniz olmaz, hemde pompayı yakma riskiniz. Arada bir sıfırlayıp tekrar çeyreğe çekersiniz, şahsen ben öyle kullanıyordum hiç sorun yaşamadım.

Hocam 10 umara 5 yıldız yorum. kesinlikle doğru. sonuçta aracı kullanıyorsak. ha yarım depo almışız, ha 50 şer liralık ha fullemişiz. sonuçta kaç km kullanıyorsak o kadar benzin tüketimimiz oluyor.
    diceksin "birader o zaman bu başlık ne?" ışık yandığında fulleyecektim, bi gün yağmur yağdı bi gün bi arkadaşı evine bıraktım derken bi bakmışım 50 ye inmiş menzil. ama bundan sonra 100 dedi mi hemen benzinliğe :)

quote:

Orijinalden alıntı: Vanquish-

Dediğimi yanlış anlamayın da arkadaşlar akaryakıt bu zaten aldığınız boşa gitmeyecek. Yani demek istediğim depoyu 0'da kullanmak yerine çeyrek depoda kullanın, hem yolda kalma riskiniz olmaz, hemde pompayı yakma riskiniz. Arada bir sıfırlayıp tekrar çeyreğe çekersiniz, şahsen ben öyle kullanıyordum hiç sorun yaşamadım.

Hocam 10 umara 5 yıldız yorum. kesinlikle doğru. sonuçta aracı kullanıyorsak. ha yarım depo almışız, ha 50 şer liralık ha fullemişiz. sonuçta kaç km kullanıyorsak o kadar benzin tüketimimiz oluyor.
    diceksin "birader o zaman bu başlık ne?" ışık yandığında fulleyecektim, bi gün yağmur yağdı bi gün bi arkadaşı evine bıraktım derken bi bakmışım 50 ye inmiş menzil. ama bundan sonra 100 dedi mi hemen benzinliğe :)

Aynen öyle hocam riske girmeye hiç gerek yok. Nede olsa akmaz kokmaz deponun bir kenarında 10-12 litre bırakmanın kimseye zararı olmaz.
    Newton’dan daha büyük bilim insanları vardır. Tüm bunları bilebiliyoruz, çünkü DNA’mıza bakarak var olabileceğini bildiğimiz insanların sayısı,
    gerçekte var olanların sayısından çok daha fazladır. Bu baş döndürücü olasılıklara karşılık, siz ve ben, tüm sıradanlığımızla, buradayız.”

• quote:

ARKADAŞLAR AMAN DİKKAT!

45 km kala yola çıktım, 3 km felan sonra benzinliğe gittim depoy fulledim. Tam 52.55 lt benzin aldı. lpg değil ki sıkıştırdı diyesin. Depoda kala kala 2.45 lt benzin kalmış. yakıt aldıktan sonra 6.9, 7 Arası değişen bi rakam, son 3000 ne km de de 6.6 lt yakıt tüketimi gösteriyor. Yani tüketim verileri ile, 2.5 lt benzini düşününde 35,40 lt menzil ediyor. deposu toplam 55 lt ise ki 50 artı 5, 55 diye biliyorum, yol bilgisayarı yedek depo felan dinlemiyor, direk son nefesi hesaplıyor. Benzin deposu tabanı, genişliği şekli nasıldır, pompa sistemi ne şekildedir Bilemem ama 2.5 lt Çok az olsa gerek depo için. şunu anladım ki 100 km kala niyet etmek, en kötü Işık yandığında da , benim arabada 85 te yanıyor, almak, o gün büyük bi aksilik çıkarsa da en kötü bi 70,75 km kala kesinlikle almak lazım. İnşAllah bişey olmamıştır, kaç gündür 2,4 lt İle gezmişim.

Hocam astrayi aldigim gun direk benzinciye gidip depoyu eoldurmak olmustu. Bayii ile gittigim benzinci arasi 8km falan. Aracin deposu 56litre. Doldurdugumda aldigim yakit 55.3 litreydi.

2013 Astra J Sport / 34 UV 0537

2010 Otokar M2010 / 34 M 0537

YILDIZ 24

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

ARKADAŞLAR AMAN DİKKAT!

45 km kala yola çıktım, 3 km felan sonra benzinliğe gittim depoy fulledim. Tam 52.55 lt benzin aldı. lpg değil ki sıkıştırdı diyesin. Depoda kala kala 2.45 lt benzin kalmış. yakıt aldıktan sonra 6.9, 7 Arası değişen bi rakam, son 3000 ne km de de 6.6 lt yakıt tüketimi gösteriyor. Yani tüketim verileri ile, 2.5 lt benzini düşününde 35,40 lt menzil ediyor. deposu toplam 55 lt ise ki 50 artı 5, 55 diye biliyorum, yol bilgisayarı yedek depo felan dinlemiyor, direk son nefesi hesaplıyor. Benzin deposu tabanı, genişliği şekli nasıldır, pompa sistemi ne şekildedir Bilemem ama 2.5 lt Çok az olsa gerek depo için. şunu anladım ki 100 km kala niyet etmek, en kötü Işık yandığında da , benim arabada 85 te yanıyor, almak, o gün büyük bi aksilik çıkarsa da en kötü bi 70,75 km kala kesinlikle almak lazım. İnşAllah bişey olmamıştır, kaç gündür 2,4 lt İle gezmişim.

Hocam astrayi aldigim gun direk benzinciye gidip depoyu eoldurmak olmustu. Bayii ile gittigim benzinci arasi 8km falan. Aracin deposu 56litre. Doldurdugumda aldigim yakit 55.3 litreydi.

Hocam bu benzin depoları, pompaları nasıl bişey ben anlamadım. 0.4 lt, şaka gibi. Resmen doldurma parfüm kadar bişey kalmış depoda. :)

Edit: bu insan Beyni de ayrı bir alem. En azından Benimki..okudum mesajı, 0.4 lt kaldı diye anladım, tekrar baktım, 0.7 lt kalmış dedim. Ama mesajı yazarken yine 0.4 yazmışım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 5 Mart 2014; 7:15:59 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

ARKADAŞLAR AMAN DİKKAT!

Hocam bu benzin depoları, pompaları nasıl bişey ben anlamadım. 0.4 lt, şaka gibi. Resmen doldurma parfüm kadar bişey kalmış depoda. :)

Edit: bu insan Beyni de ayrı bir alem. En azından Benimki..okudum mesajı, 0.4 lt kaldı diye anladım, tekrar baktım, 0.7 lt kalmış dedim. Ama mesajı yazarken yine 0.4 yazmışım:)

Sikinti depolarda degil araci satan bayiilerde. En azindan 4 5 litre yakitla teslim edebilirlerdi

2013 Astra J Sport / 34 UV 0537

2010 Otokar M2010 / 34 M 0537

YILDIZ 24

• Arkadaslar bu konuda bosuna kasmaya gerek yok. Ceyrekteyken alın ya da menzil 100 km ye indi mi alın diye. Gavur oraya ısık koymus. İsık yanınca alın bütün dertler çözülsün. :)

Dagılabiliriz :)

isik genelde aracına gore 100km veya 50km den sonra yanıyor ,fakat bu tum yakıt uzerinden hesaplanmıyor, menzil 0 gosterdikten sonra en az 5lt daha kaliyor bazı 70lt kapasiteli araclarda 7-8lt olabiliyor,,bunu 0 menzilde depoyu fulleyerek gorebilirsiniz
    aracınız ne kadar yakıyorsa o kadar daha gider,menzil 0km oldugunda 5lt yakan bir arac yaklasik 80-100km daha gider,ama soylendigi gibi benzini tamamen bitirmek sakıncalı.
    ayrıca üretim sorunu veya arac ölçüm/gösterge kaynakli baska yanılsamalar da olabilir,o yuzden isik yandiktan sonra en yakın zamanda yakıt almak en sagliklisi

Orijinalden alıntı: gyradel

quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

yol bilgisayarında ortalama menzil ifade edilir fazla güvenmeyin.

ben 2 kez pompa yaktım bu yuzden ilkinde 15 km menzil gösteriyoken ikincisinde çeyrek depo yakıtla araç eğik konumdayken yandı.

aslında pompa o anda yanmıyor biliyorsunuz zamanla ısınmadan dolayı yanıyor dolayısıyla çeyrek deponun altına düşürmeyin

Çeyrek depo üzerine çıkma duygusunu yaşamadım hiç...

bende öyleydim ama pompa iki kez yanınca çeyrek depo altına düşmemeye başladım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.