< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni nesilde tercihiniz hangisi? PS5 vs Xbox Series vs PC (8. sayfa)
-
-
Gerçeği yansıtmayan bir sonuç ortaya çıkmış. Eğer gerçekten anketteki gibi bir durum olsaydı, her teknoloji markette series x degil, ps5 görmüş olurduk. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ps5 + Series S ya da Pc.
Hem maddi hem Gamepass için series s almıştım. Yine maddiyat dolayısıyla geri sattım. Ha tek seçme şansım varsa Ps5 derim. 99 dan beri PlayStation kullanıyorum, alıştık.
şu an ps4'üm var ve oldukça memnunum eğer uygun fiyata denk gelirse ps4ümü satıp üstüne para koyup ps5 almak istiyorum. Sağolsun kardeşlik ve letgo sayesinde uyguna oyun oynayıp satıp başka oyunları böyle devir daim ile oynayabiliyoruz. yani dediğiniz gibi bir oyuna 600 700 tl vermiyoruz. Bu işin içinde olan biri dediğimi anlayacaktır.
-
Vergiler yüzünden pahalı ps5 doviz kursundan değil
Hali hazirda ps4 slim sahibiyim kütüphanemde oynamadiğim bi çuval oyunum var yeni nesil için acelem yok 2 seneye tercihimi ya ps5 yada oyun laptopundan yana kullanacağım
Geçen ay PS1 aldım memnunum yazdırıp yazdırıp oynuyorum.Bu devirde bunu almak bile zor oldu...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C2560DDFD
Arkadaştan PS4 ünü ödünç aldım. İçinde uncharted thiefs end, god of war, NFS, GTA 5, mortal kombat var. PC de assasinss Creed valhalla oynuyorum 😁😁😁gule gule oyna dostum, en iyi ve mantikli platformlardasin.
-
xbox' tan ps5' e gectim. gamepass gamepass diye ove ove bitiremediginiz gamepass' a yillarca para odedim. o çöplükte oynayacak oyun bulabiliyorsaniz bravo.
ayni ea play icinde geçerli buldugunuz bir oyun olur keçi boynuzu gibi kemirirsiniz.
gectim ps5 e aldim kardeslikten uygun fiyata oyunlarımida dunya varmis. keşke ps4 doneminde de gecseymisim.
bu arada xbox 360 , one ve devamindan beri xbox kullanicisiydim ve su an iyiki PS 5 almışım diyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Başlık açılıyor belirlenen kriterler gerçeklerden uzak adamakıllı günümüz gerçekleriyle tartışalım.Yazıların dışında ek olarak yazıyorum.
Pc : Konsollara göre biraz değil bayağı pahalı. Konsolları 4k 60fps oynatma yada 2k 60fps oynatma ayarında pc toplarsanız fiyatta 30bintl lik olursunuz. Peki aldınız konsola göre avantajı nedir? Korsan oyun oynarsınız ve her oyuna para vermezsiniz. Parasını burdan çıkarmasını bekleyebilirsiniz.
Online oyun oynarken oyuna para öderseniz ama hileden oynamanız zor. Online oyunlar için şuan konsol maalesef daha sağlıklı yol. Kaldı ki klavye mouse desteği de gelen oyunlar artıyor. Pc'de Online oyun güzelliği plus ve gold live gibi saçma servislere yıllık para vermezsiniz. Oyuncu pc sahibiyim. Pc olmadan olmaz diyenlerdenim.
PlayStation : Ps4 Pro sahibi olarak, exclusivelerinin yüzde 75'i oyun dünyasının top seviyesinde olan marka. Bunun dışında olumlu bişey yazamıyorum. Exclusive sayısı belli, kaç yılda bir geldiği belli. Kesinlikle makina kiralama yöntemi olsa kullanın derim. Exclusive oyun çıktığında alın oynayın kiralayın geri verin. Normal oyunların oynanmasına gelirsek, bir kere PlayStation'ın Türkiye'ye önem vermediğini bütün kullanıcılar bilir. Genelde oyun fiyatlarında en pahalı ülke konumundayız. Neymiş İngiltere'ye bağlıymışız. Bundan bize ne bağlamayın kardeşim. Açın Türkiye ofisi yerel fiyatlandırma koyun. Normalmiş karşılamızı niye bekliyorsunuz? Bundan mütevellit oyunları dönem dönem Rusya, Endonezya, Hindistan psnlerden mi almadık, kardeşlik mi yapmadık, sırf kazık yemeden oyun oynayalım dedik. Oyunun içinde kalmaya çalıştık. Gelinen noktada ise artık bu da pek mümkün değil. Online oyun için plus'a verirsiniz yıllık 250tl civarıydı en son. Yani PlayStation 'dan oyun oynamak artık ülkemizde tamamen zengin işi oldu. Pc' ye göre avantajını artık kendinize göre siz belirleyin.
Xbox : Game Pass sayesinde Türkiye için alınması en uygun en mantıklı konsol. Türkiye 'de her ne kadar xbox kullanıcısı PlayStation kadar olmasa da yeni nesilde bunun değişeceğini ön görüyorum. Game pass oyunlarının çoğu ciddiye alınacak oyunlar olmasa da son dönemlerdeki bethesda' nın satın alınması, irili ufaklı başka stüdyoların Microsoft'a geçmesi gibi olaylar oyun zenginliğini, kalite ve çeşitliliği artıracaktır. Online oyun için xbox'da yıllık ücret vermeniz gerektiğini unutmayın.
Microsoft 'un oyunları aynı anda Windows' a da çıkarması bir diğer alkışı hak eden hareket olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar Windows üzerindeki Microsoft Store çağın gerisinde hatalarla dolu çalışsa da yeni oyunların Steam'e geliyor olması sevindirici.
3 Platforma da çıkan oyunlar oynamak için Pc ve PlayStation kullanıcısı olmanız yetiyor. Pc üzerinden xbox oyunlarını oynayabileceğiniz düşüncesinden hareketle...
Ama bu ikisine sahip olmayıp sıfırdan bütçenize göre tek bir eğilim içerisine girecekseniz kesinlikle adresiniz şuan için Xbox olmalıdır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sadece konsol olarak bakarsak PS5 çünkü ben Game Pass'i PC'de de kullanabiliyorum. God of War, Last of Us, Ratchet Clank, Uncharted vs. oynayamayacaksam bir anlamı yok ama genel oyuncu sistemi olarak baktığımızda Xbox öne çıkıyor. PS5'de de yine bir şekilde kutulu versiyonda takas yapıp ucuz yoldan oynayabiliriz.
-
Bu yeni nesilin sonunda ps5 200 milyon satış , xbox 30 milyon satış.
Xbox da multi oyunlarda çapraz platform seçeneğini kapayınca oyuncu bile bulmuyor oynayamıyorsun :D
Türkiye şartlarında f/p olarak en iyi seçenek Xbox Series S
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 4 Nisan 2021; 19:42:50 >
PS5 digital edition alınır ama 2022 senesinde yani şu seneyi de bi atlatalım oyunlar bi çıksın sistem otursun tam kampanyalar la beraber alınabilir bir konsol uzun vadelik.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bartınoğlu
Hali hazirda ps4 slim sahibiyim kütüphanemde oynamadiğim bi çuval oyunum var yeni nesil için acelem yok 2 seneye tercihimi ya ps5 yada oyun laptopundan yana kullanacağımArkadaş 2 haftalık ps5 verdi deneme amaçlı. Oyunların neredeyse tamamı 30fps 1080p Ps4 Pro ayarlarında açılıyor..
Yani Ps4 kütüphanesi Ps4 Pro Ps4 ayarları ile oynuyorsun. Fan sesi duyulmuyor cidden. Cihaz ısınmadı bile.
Ama Ps4 varken şuan almak biraz saçma.
Ps4 ümü arkadaşıma verdim geçen yıl oynasın diye.
Bi sorun çıktı oyunları açamadı yarın tamir etmeye gitcem. İnş düzelir. Yani cidden oyun yapımcısı artık satamadığı oyna neden milyon dolar değerinde efor harcasın oynu ps5e portlasın ki?
Çoğu oyuna ps5 modu gelmeyecek... Bu çok net...
Gelde bile sene sonunu bulacak zaten..
Ps4 ü olan koysun kenera doları beklesin. Cidden almanın çok bir mantığı yok şuan. Arkadaşım bana Ps4 Pro sunu verecek takılcam onla ps5 i 550 dolara yurtdışından getirene kadar. Alma sebebim Ps4 ümün arkadaşımda olması..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de senelerdir para ödüyorum Gamepass'e, hatta sen söyleyince merak ettim ne kadar ödemişim diye baktım. 2,5 yılı bitirmişim, önümüzdeki 2 yıldan fazla zamanın ücretini de peşin verdim. Hala 1 adet PS özel oyunu parası etmemiş 5 yıla yakın üyeliğe ödediğim ücretin toplamı, yıllarca para ödemiş olsan da cebinden 1 oyun parası çıkmaması gerekiyor.
PS5 hayırlı olsun bu arada o kadar Xbox kullandıktan sonra özel oyunlar için doğru tercih olmuş. Plus Collection bile yeterli olur uzun bir süre, çöplük olarak gördüğün bir hizmete neden senelerce para ödüyorsun o kısmı anlayamadım, içerisindeki oyunlar da belli üyelik iptali de çok basit taahhüt de vermiyoruz. Söylediklerinle yaptıkların biraz çelişiyor sanki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Paran varsa PC alacaksın, konsolda 30 FPS le oyun mu oynanır? Bana 60 altı net kasıyor gibi geliyor. Paran yoksa mecbur konsol, Xbox + Gamepass alacaksın. Playstation 'da her oyuna para vermek zorundasın buda konsolun ucuz oyun sunabilirliğini yok ediyor, gamepass gibi bir sistem yok. Playstation 'un exclusive oyunları için de playstation cafe 'den haftasonu makina kiralanıp o oyun bitirilip sonrasında geri verilebilir veya yine playstation+exclusive oyun ikinci el olarak alınıp bitirilip satılabilir. Playstation 'un exclusive oyunları dışında hiçbir artısı yok.
-
Küçük enişte series s ile devam, ps5 almadım, ilerde slim çıkarsa bakarız.
dediğim gibi şuan ki sistemimde apu almaya değmez diyorum.. bekleyeceğim zaman ne gösterecek... %10-15 artış için sistem yenilemeye değmez.
(dolar'ı düşününce pek umut yok)
-
Ben de PS4 yanına series s ve 2 yıllık gamepass aldım arkadaşla ortak. Çok komik bir rakama geldi. 125 TL. Series s in performansından memnunum. İleride series s in yanına PS5 almayı düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X