|
Bildirim
|
Getrag AT8 değil.
Focus'taki 8 ileri şanzıman, Ford'un kendi üretimi olan tork konvertörlü bir şanzımandır. Ford'un Getrag üretimi olan 6 ileri Powershift şanzımandan bu şanzımaba geçmesinde, çift kavramalıların sorunlu olmaları dışında maliyet olayı da var. Ford'un kendi ürettiği bu şanzımanın maliyeti Getrag'a 6 ileri PS için ödediği paranın yarısı bile değil. Ford-GM arasında uzun süredir ortaklaşa şanzıman geliştirme işbirliği var, 10 ileri otomatik geliştirdiler. Bu 2 marka da kendileri otomatik şanzıman üretiyorlar. |
Yaklaşık 1.5 yıldır 8 ileri tam otomatik şanzumanlı focus ST line kullanıyorum. Aracım 47.000km de en ufak bir sorunla yada vites değilimlerinde kararsızlıkla vs karşılaşmadım. Kullandığım tam otomatikler arasında en iyisi diye rahatlıkla söyleyebilirim. Bir önceki aracımda 2015 Focus 1.5 Powershifti. Ona göre değerlendirince 1 tık daha yavaş. Ama aradada öyle uçurum farklar yok. Bu arada 2010 focus 2012 focus 2015 focus ve 2018 focus sahibi olarak konuşuyorum. Ben tam bağımsız süspansiyonlu focuslarıda kullandım lakin fordun patentini almış olduğu yeni sistem bağımsız süspansiyon çok daha konforlu hale getirmiş. Ben ufacıkta olsa bir yol tutuş zaafiyeti yaşamadım. Gerçekten çok güzel ayarlanmış.ki kmh77 testlerine bakarsak yeni focus 83km h ile en hızlı geyik testini yapan araç. Ama bilmeyen kullanmayan kişiler yaaa tam bağımsız değil diyor. Hep slagon.bilinçli tek yorum yok.
|
Focus 8 ileri şanzımanı Focus'a koyarak, normal markalardan farklı olduğunu Premium ile normal marka arasında bir marka olduğunu tescilledi artık.
ZF8'den kullanılabilecek düşük hacimlerde ki en iyi şanzıman, çünkü gaz tepkisi ve vites geçiş tepkileri anlık ve hisli, diğer Fransız ve Japonlarda ki gibi akülü araba hisli ve 1-2 saniyelik yavaş işler yapmıyor. Forumda aisin aşırı abartılıyor ama zaten herkes biliyor ki forum ne derse tersi yapılmalı. |
Forum demeyelim de zotacing ne derse tam tersini yapabilirsiniz
![]() |
zotacing demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 22 Ocak 2020; 8:48:46 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 22 Ocak 2020; 9:12:11 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 22 Ocak 2020; 13:57:21 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|