Şimdi Ara

Renault Clio 1.2 benzin 75 bg kullancıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
21.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bütçem max 45bin şeklinde ayarladım yeni model bir araç bakıyorum. 2014 üzeri cliolar bulunabiliyor, sizce alınır mı ? Sakin kullanıyorum, çevre yolunda 120 civarı ile seyahat ediyorum.

Az km ve yeni model olması kriterlerim arasında.

edit: eğer 50 bini geçmeyecek önerileriniz varsa tavsiye alabilirim. megane 2 1.5dci kullanıcısıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pink Floyd -- 5 Eylül 2017; 15:9:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

So, so you think you can tell Heaven from Hell,
    blue skies from pain.

And did they get you to trade your heroes for ghosts?
    We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year.
  • 2001 1.4 var alma

Kilosundan dolayı begirine göre çok atik 2. vites 85km/h da kesiciye giriyo ama begirinden dolayı yokuslarda çok yetersiz kalıyo. top speed 190 civarı
  • Düşük hacimli atmosferikler sakin trafikte düz yollarda iyi tüketimler elde ederler ama yokuş hızlanmaları vs çok iyi değil,

110-120 ye kadar hızlanması sıkıntı yaratmaz.

Yüksek model düşük km bakıyorsan B segment bakman lazım turbolu olanlarıda düşük km 50 bin tl civarından başlıyor seçimine göre makul sayılabilir...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-vw-2012-polo-1.2-trendline-70.500km-ogretmenden-469548062/detay

İncelersen bi bak ekime kadar satamazsam ocakta biraz fiyat arttırıp tekrar koyacağım senin kriterine göre modeli o kadar yüksek değil muhtemelen km baktıklarına göre yüksek...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sandero al hem daha modelli hem daha temizini bulursun hatta dizel bile bulabilirsin ayrıca clionun iç plastiği sanderodan çok iyi değil ve clionun süspansiyonu sert.
  • Genellikle düzlükten oluşan bir kullanım güzergahın varsa sıkıntı olmaz. Yakıt tüketimi de aşırı trafik yoksa gayet iyi. Yokuş çıkarken inip arabayı arkadan itekleyesiniz gelir. Bunu 60.000km'deki bir araç için söylüyorum. Daha fazla kilometre katetmiş, kompresyonunu az da olsa kaybetmiş bir motorla durum daha korkunç olabilir. Yokuşlar haricinde sakin kullanıyorsan fazlasıyla yeterli. Ama hiç üzülmeyeyim diyorsa 0,9 veya 1.4 kullanıcılarından da yorum alarak bir karar verirsin...

blue skies from pain.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Teşekkür ediyorum yorumlarınız için, yukarı yapayım belki başka kullanıcılarda vardır.

clio 0.9 turbo icon veya touch alın 1.2 ye bulaşmayın. ikiside lpg uyumludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crazy Goat -- 5 Eylül 2017; 18:1:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende var, şehir içi de dışı da üzmüyor. Beklentiyi karşılaması önemli.
  • Şunları da ekleyeyim. Ben 2011 modelini kullandım yani Clio 3 1.2. Yanal rüzgarlardan etkilenmiyor, otobanda falan gayet stabildi. Düzlüklerde hızlanması üzmüyor ama beklentiyle alakalı. Yakıt tüketimi için de yaz aylarında Mersin'de tatlı bir trafik ve klima açıkken dikkatli kullanımda ama trafiği aksatmayacak süratte 4.5 4.8 litre/100km yakıt değerlerini çok rahat yakalıyor. Çok agresif kullanımlarda 7.8 maksimum 8 litreye çıkıyor. Çok kasılırsa kış aylarında camlar ve klima kapalı olacak şekilde 4 litre hatta 3.8'lerle geziliyor. Otoban süratlerinde biraz yüksek devirlerde ilerliyor. Yakıt tüketimi 120 sabit süratte 5.5 6.8 civarında seyrediyor. Otobalardaki yokuşları 120 sabit süratte rahatlıkla tırmanıyor.

Ama yayla yollarına gitmek isterseniz, 2. viteste de bağıra bağıra zorla çıkıyorsunuz. Araba boş olsa bile bu dediğim geçerli. Arabanın nefesi kesiliyor, tork yetersiz kalıyor.

1. vites sadece kalkışı gerçekleştirnek için. Kalkar kalkmaz 2.ye alıyorsunuz. Vites oranları çok kısa.

• Biz geçen sene yıl sonu kampanyası ile birlikte 0 olarak alacaktı clio 4 1.2 atmosferik.Gerek forumdan olsun gereken çevremizdekiler olsun kimse önermeyince 1.5 crdi accent era aldık.

Şimdi olsun 1.2 tce bile verseler vermem erayı
    1.2 75 bg clio3'ü sıfır alıp 6 sene kullandım, çok da memnun kaldım. 1100 kg cüssesine rağmen yakıt sarfiyatı olarak bir benzinli araç için çok çok iyi. ama çok bir performans beklemeyin, ara hızlanmalar için devri yüksek tutmak gerekebilir veya sollamalara çıkarken vites düşürmek gerekebilir. şimdi clio 4 1.5 75 bg ile devam ediyorum.

kısaca sıfır düşünüyorsanız bu fiyata kesinlikle tavsiye edebileceğim bir araç, 2. el düşünürseniz turbo 120 bg olanlara bakın. yıllık km 15bini geçecekse dizel olanlara bakın. 75bg olanların yakıt tüketimi 90lıklara göre daha iyi. (90lıkların da performansı daha iyi). vites oranları da fluence e göre daha iyi (5. vites 2000 devir 110km/h) bayramda 200 kmlik istanbul-edirne yolunu 2.9 ortalama ile tamamladım

• Son kasa 1.2. 75 beygir 100km hizdan sonra cok motor sesi aliyor.

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Şunları da ekleyeyim. Ben 2011 modelini kullandım yani Clio 3 1.2. Yanal rüzgarlardan etkilenmiyor, otobanda falan gayet stabildi. Düzlüklerde hızlanması üzmüyor ama beklentiyle alakalı. Yakıt tüketimi için de yaz aylarında Mersin'de tatlı bir trafik ve klima açıkken dikkatli kullanımda ama trafiği aksatmayacak süratte 4.5 4.8 litre/100km yakıt değerlerini çok rahat yakalıyor. Çok agresif kullanımlarda 7.8 maksimum 8 litreye çıkıyor. Çok kasılırsa kış aylarında camlar ve klima kapalı olacak şekilde 4 litre hatta 3.8'lerle geziliyor. Otoban süratlerinde biraz yüksek devirlerde ilerliyor. Yakıt tüketimi 120 sabit süratte 5.5 6.8 civarında seyrediyor. Otobalardaki yokuşları 120 sabit süratte rahatlıkla tırmanıyor.

Ama yayla yollarına gitmek isterseniz, 2. viteste de bağıra bağıra zorla çıkıyorsunuz. Araba boş olsa bile bu dediğim geçerli. Arabanın nefesi kesiliyor, tork yetersiz kalıyor.

1. vites sadece kalkışı gerçekleştirnek için. Kalkar kalkmaz 2.ye alıyorsunuz. Vites oranları çok kısa.

Son dedigi dogru digelerini okumadım

Arada yanlislikla 3. Vitesde kaldiriyom 2 ye atayim derken farkediyorum 3 de kaldirdimi 5. Vites uzun

• Teşekkür ederim yorumlarınız için

blue skies from pain.

• Agresif kullanmayacaksan, şehirçi - şehirdışı bahsettiğin hızlarda rahatlıkla yol alabilecek bir araç... Beygir tork durumundan ara hızlanmaları zayıf. Yakıt tüketimi makul seviyede... (Fabrika verisi 7lt, reelde 6.5lt tüketimim var. ortalama hız 26km) Motor 120km/s hıza kadar sessiz denilebilir. Yalıtım sınıfındaki araçlarla benzer. Yol tutuşu gayet başarılı. Vites oranları kısa, 55-60km/s hızdan itibaren 5. vites ile ilerleyebiliyor. Baz versiyonunda dahi güvenlik ekipmanları tam...

Belirtilen bütçe ile düşük km, modelli bir araç bakıyorsanız tercih edebilirsiniz. Benzer aralıkta Clio'ya alternatif olarak; Fiesta 1.25, Corsa 1.2, Rio 1.25 de bakılabilir...

Orijinalden alıntı: juhadante

Ben aldım pişman oldum çekiş kötü rampada ayrı dert satayım desen alıcısı zor bulunur 1.2 motor uzak dur bence aksini diyecekler olacaktır karar senin.

Alıcısı zor mu bulunuyor? Şaka mı bu... 2.elde sürekli alınıp satılabilen bir araç, ister dizel olsun, ister benzinli... Bence siz bu aracı kullanmadınız ve 2.elde piyasasından da bihabersiniz...

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.