Şimdi Ara

yeni focus neden tutmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
14.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • orta büyüklükteki bir ilçedeyim. Çevrede yeni onlarca golf, megane, daha az sayıda astra vb. araçlar var. Ama sadece 1 tane focus gördüm ki arabalara dikkat ederim. Yollarda hemen hemen hiç rastlamıyorum, tek tük.
    Bir efsane sona mı eriyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece Focus değil, Lpg takılabilen modeller hariç hangi C sınıfı model satıyor ki, sadece Egea var o da araç B sınıf fiyatına olduğu için. Diğer sınıflarda da satış yok. Fiesta da sürünüyor örneğin.

Nitelikli araçların alım dönemi bitti. Doğrudan amaca ve ekonomiye yönelik otomobiller satar artık burada.
    Kalite olarak bi esprisi yok, titanium olmadığı sürece 3.5 kasanın malzeme kalitesi de yüksek değildi, kapı içleri komple sert malzeme idi neyin lider kalitesi, iç hacim ve bagaj zaten en darı, motor-şanzımanın da lider olacak bi tarafı yok, iyi sadece. Güç desen 1.6 cdti, crdi, mj var, sorunsuzlukta en iyisi desen o da değil. Tasarım da göreceli zaten, bana göre bi numarası yok, çok sade. Tek akılda kalan tarafı sürüş keyidir o kadar, focus diyince akla o gelir zaten.

Yeni focusun zaten arka kapı içlerini görünce bi gülme aldı beni, sandero rakibi olmuş resmen o malzeme, bide döşeme var gibi görünsün diye plasitğe şekil vermeye çalışmışlar, bi kumaş parçasını bile çok görmüşler Torsiyona dönmesi de cabası, yeni corolla daha iyi hissettiriyor focustan.

Bu yeni kasalar çıkmadan önce corolla focusa göre daha iyi hissettirecek, daha keyifli olacak deseler kahkaha tufanı olurdu, ama şu an böyle.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Ford Focus Neden Beklenen Başarıyı Yakalayamadı?

Ford Focus, piyasaya sürüldüğü ilk yıllarda çok satan bir model olmasına rağmen, son dönemde beklenen başarıyı yakalayamadı. Bu durumun altında yatan bazı nedenler:

• Artan rekabet: Otomotiv sektöründe son yıllarda rekabet giderek arttı ve Focus'un rakipleri daha çekici seçenekler sunmaya başladı. Hyundai Elantra, Toyota Corolla ve Volkswagen Golf gibi modeller, Focus ile benzer özelliklere sahipken daha uygun fiyatlar ve daha iyi performans sunuyor.

• Elektrikli araçların yükselişi: Elektrikli araçlar giderek daha popüler hale geliyor ve bu da geleneksel yakıtlı araçlara olan talebi azaltıyor. Focus gibi benzinli ve dizel modeller, elektrikli ve hibrit seçeneklerin gerisinde kalıyor.

• SUV'lerin popülaritesi: Son yıllarda tüketiciler SUV'lere yöneldi. Ford Focus gibi sedan ve hatchback modelleri, daha geniş ve daha yüksek sürüş pozisyonu sunan SUV'lerle rekabet etmekte zorlanıyor.

• İç mekan kalitesi: Ford Focus'un iç mekan kalitesi, bazı rakiplerine göre daha düşük olarak değerlendiriliyor. Ucuz malzemeler ve eski moda tasarımlar, tüketicileri daha modern ve lüks iç mekanlara sahip araçlara yönlendirebiliyor.

• Pazarlama stratejisi: Ford'un Focus için pazarlama stratejisi yeterince etkili olmamış olabilir. Şirket, aracın güçlü yönlerini vurgulamakta ve rakiplerinden ayıran özelliklerini yeterince öne çıkarmakta zorlandı.

Yukarıda belirtilen nedenler ışığında, Ford Focus'un son yıllarda beklenen başarıyı yakalayamadığı görülüyor. Şirketin bu zorlukların üstesinden gelmek için aracın tasarımını, özelliklerini ve pazarlama stratejisini yeniden değerlendirmesi gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • PAHALI, ALIM GUCU NEGATIF

• O boşline fiyatı ve arkadaki torsiyonla beter olsun.

• Yeni insignia, talisman bile var birkaç tane ki onlar da az tutuldu ve pahalı

• Istanbul'da bolca var sirket araci olarak..

Ama HB ST-line 2 tane gordum..

Fiyatlari oldukca yuksek..

• Antalya'da bir iki adet gördüm. Eski focus yakışıklılığı ve karizması kalmamış tipsiz sönük bir araç olmuş. O paraya çok daha iyi araçlar var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mondeo zaten tutmamıştı, bu Türkiye açısından ford için iyi habrr değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Corolla mı Yeni 2008 mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çünkü parasının ederi değil. Bizim komşu almış sw'sini, hangi akla hizmet aldı anlamış değilim.

• daha yeni dizel otomatik impression passat sattılar 180 bine kim napsin focusu 230 bin liraya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkada kol dayama bile yok iç dizayn iyi ama eksikleri çok
    eski kasanın üzerine koyamadı maalesef
  • Fiyatına göre donanımları zayıf. En basitinden en üst donanım paketinde bile halojen farlar var, led farlar opsiyon. Bunun gibi bir çok şey var Focus için.
  • Ayrıca, Fiesta da tutmadı.

• Türkiye’de tutmadı desek daha doğru olur.

• Tabiki maddiyat
    Yanlız arabanın b stunundaki 2 kapının birleştiği yeri bi benmi sevmiyorum aşşağı çökmüş 2 kapımarasındaki boşluk ta yamuk gidiyor araç kayığa benziyor yandan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben yine istanbul'da yeni focus görüyorum ama sanırım çoğu filo arabası.

yeni fiesta'yı bir kere gördüm sadece. neredeyse hiç yok. iki gün önce de ilk defa ecosport gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 30 Ağustos 2019; 8:40:53 >
  • Çünkü Ford
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    quote:

Kaldı ki Focus Türk ekonomisi batınca piyasaya girdi, sadece Focus değil şuan hiç bir C segment satmıyor, piyasada görülen Megane'ler, Astra'lar ve Golf'ler hep 2017 ve öncesi modeller.

Corolla 2019 hatta hibrit Corolla cirit atıyor yollarda. Bu tezin de çürük hocam. B C aynı tezi yukarıda çürümüş.
    Birkaç doğru bulunca insan kendi kendine gaza geliyor, araya yanlış mantık da kaynak yapıyor haliyle

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Tabi insanlar b-d segmentlerine yöneldi

Fiesta ve mondeo yok satıyor o yüzden

Yorumlara gel ya...

Focus, fiesta bireyselde bitti, sıfır şu an. Şirketlere focus satıyor sadece, bir de kurye, transit falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 30 Ağustos 2019; 12:7:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.